- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.060
- 133
Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü bayatatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .
Başka bi durum olsa anlardım ama üzgünüm elinde 1 yaşında bir bebek var. Yorgunluktan ölsende ona bakmak ZORUNDASIN. Ne demek aç kalıyor. Bu çok kötü bir şey. 1 yaşında bebeğin yediği zaten 3 kaşık çorba vs. Kalk bi duş al silkelen bismillah de.
Evde sürekli bi çorban olsun. Sabah çorbayı üstüne koymak 2 dk pişmesi yarım saat. Bırak kalsın orda. Git kasaptan kıyma al 1 kilo. Köfte olarak yoğur. Köfte haline getir bi kaba koy at buzluğa. Bu çok pratik oluyor hemen 2 dk çözdürüp kızartırsın.
Ve bitane yemek listesi yap. Siteler bebek tarifleri dolu. Sabah öğle akşam liste yap ne yapacağın belli olsun. Mesela yarın sabaha muzlu pankek yapacağını bilerek uyursun sabah 5 dk da yaparsın. Bu şekilde hayatını planla.
Ve git bi tahlil ver. Demir b12 dvit düşükse böyle yapar insanı. Ama hiç biri bahane değil. Benimde kimsem yoktu oğlum doğduğunda. Evde yalnızken bayılmıştım 10 günlük lohusayken. Açlıktan bayılmıştım. Bisküvi kraker yemekten düştü vücudum. Aylarca tek yediğim şey bisküvi vs di ama bebeğim 1 kere aç kalmadı. 2. Çocuğa hamile kaldım. Mutfağa giremiyorum yemek yiyemiyorum bulantı mahvediyor. Hava 50 derece. Ağzıma tülbent bağladım girdim yine yaptım. Öğürmekten yerlerde süründüm ama o çorbayı yemeği yine yaptım. Çünkü MECBURUZ.
Biz doğurduk biz istedik. Yapamıyorum bakamıyorum üstümde ağırlık vs hiç biri bahane değil. Sen aç kalabilirsin. Eşin aç kalabilir. Ama o bebek kalamaz. Biri bu halini şikayet etse bebeği elinden alırlar biliyorsun değil mi?
Üstündeki ağırlığı at bismillah de kalk haydi