Ben berbat bi anneyim

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .

Başka bi durum olsa anlardım ama üzgünüm elinde 1 yaşında bir bebek var. Yorgunluktan ölsende ona bakmak ZORUNDASIN. Ne demek aç kalıyor. Bu çok kötü bir şey. 1 yaşında bebeğin yediği zaten 3 kaşık çorba vs. Kalk bi duş al silkelen bismillah de.

Evde sürekli bi çorban olsun. Sabah çorbayı üstüne koymak 2 dk pişmesi yarım saat. Bırak kalsın orda. Git kasaptan kıyma al 1 kilo. Köfte olarak yoğur. Köfte haline getir bi kaba koy at buzluğa. Bu çok pratik oluyor hemen 2 dk çözdürüp kızartırsın.

Ve bitane yemek listesi yap. Siteler bebek tarifleri dolu. Sabah öğle akşam liste yap ne yapacağın belli olsun. Mesela yarın sabaha muzlu pankek yapacağını bilerek uyursun sabah 5 dk da yaparsın. Bu şekilde hayatını planla.
Ve git bi tahlil ver. Demir b12 dvit düşükse böyle yapar insanı. Ama hiç biri bahane değil. Benimde kimsem yoktu oğlum doğduğunda. Evde yalnızken bayılmıştım 10 günlük lohusayken. Açlıktan bayılmıştım. Bisküvi kraker yemekten düştü vücudum. Aylarca tek yediğim şey bisküvi vs di ama bebeğim 1 kere aç kalmadı. 2. Çocuğa hamile kaldım. Mutfağa giremiyorum yemek yiyemiyorum bulantı mahvediyor. Hava 50 derece. Ağzıma tülbent bağladım girdim yine yaptım. Öğürmekten yerlerde süründüm ama o çorbayı yemeği yine yaptım. Çünkü MECBURUZ.
Biz doğurduk biz istedik. Yapamıyorum bakamıyorum üstümde ağırlık vs hiç biri bahane değil. Sen aç kalabilirsin. Eşin aç kalabilir. Ama o bebek kalamaz. Biri bu halini şikayet etse bebeği elinden alırlar biliyorsun değil mi?
Üstündeki ağırlığı at bismillah de kalk haydi

Ne kadarlık hamile acaba? İlk üç ay içindeyse onun yorgunluğu ve uyku hali çok bela bir şey onu mu yaşıyor acaba

Isminizi görünce yanlis mi hatırlıyorum bilmem ama makinada bekleyen çamaşırlar geldi aklima .hadi o çamaşır bebek farkli yahu.
Tam yazdim göndermeden sizin yazdığınizi gördüm. Acaba yanlış kişimi demiştim ama doğruymuş
Konu sahibinin genel sorunu tam olarak üşengeçlik bence. Makinenin içinde günlerce bekleyen çamaşırı unutamıyorum halen .🥶

Eski konularında da hep bu üşengeçlik hali var. Bence de depresyondan ziyade üşengeçlik. Kaldı ki, 2. Çocuğa hamile olduğunu söylediği konusunda tepki alınca, bu çocuğunun çok sakin bir bebek olduğunu da söylemiş. Ayrıca eşi gece çalışıyormuş, gündüz evdeymiş ve yardım da ediyormuş. Hal böyleyken hamile kalmaktan da çekinmediyse, biraz rahatından ödün verip çocuğuna da bakacak. 1 yaşında çocuğa dolapta çorba bulundursa yeter zaten. Evde pişen herhangi bir yemeği de yer. Kendileri aç mı oturuyor da çocuk aç kalacak. Tembellik, başka bir şey değil.

Isminizi görünce yanlis mi hatırlıyorum bilmem ama makinada bekleyen çamaşırlar geldi aklima .hadi o çamaşır bebek farkli yahu.
Tam yazdim göndermeden sizin yazdığınizi gördüm. Acaba yanlış kişimi demiştim ama doğruymuş
Bebeğin çamaşırları da kalıyordur günlerce makinede.
Yaz günleri sık sık yıkanmasi gerekir çocuğun. Hiçbirini yaptığını sanmıyorum. 🤦‍♀️

Bebeğin çamaşırları da kalıyordur günlerce makinede.
Yaz günleri sık sık yıkanmasi gerekir çocuğun. Hiçbirini yaptığını sanmıyorum. 🤦‍♀️
Ya 2 ay öncede 10 aylikken bebeği icin yazmis , üşeniyor yine,çocuğa kiziyorum.filan diye. Aslinda.temelinde kötü anneyim diyor aslinda bir adim atsa belki kendide istiyor ama güç bulamiyor sanirimsürekli anneliğini suçluyor bi âdim atabilse , eşi ,annesi ve kardeşi keşke kendine getirse

Berbat bir anne değilsiniz, normal bir insansınız. Tükenmişsiniz. Yardım almalısınız. Eşiniz ya da aileden birileri, yakın arkadaş vb. kısa süre destek olsa toparlarsınız. Kan değerlerinize de baktırın

Hayır da ben şunu anlamıyorum benim oğlum şuan 2.5 yaşında . 1 yaşındayken ona özel yemek yapmayı bırakmıştım normal biz ne yiyorsak onu yiyordu sadece tuza dikkat ediyordum birde şekere . Sadece öğlen özel çorba yapardım . Bunlar evde ne yiyorlar aç mı yaşıyorlar anlamadım ki çocuk neden böyle
Konu bu değil ama 1 ay sonra bir yaşına girecek oğlum. Domates salçasınu da denedik. Tuzu çok az katdam veya katmasam bizim yemeklerimizden yiyebilir mi?

Konu bu değil ama 1 ay sonra bir yaşına girecek oğlum. Domates salçasınu da denedik. Tuzu çok az katdam veya katmasam bizim yemeklerimizden yiyebilir mi?
Tabiki de yiyebilir neden yemesin ki ? Aksine benim oğlum kendine özel birşey yapılınca yemezdi . Sürekli sadece sofradaki yemeklerden isterdi . Ben normal yedirdim o zaman daha iştahlı yemeye başladı ve yemek sorunumuz çözüldü .

Buradaki üyeler tamamen iyi niyetle tarif vs veriyor anlıyorum ama sizce sorun ne yapacağını bilmemesi mi? Dümdüz sorumsuz, ihmalkar bir anne var karşımızda.

Kötü annelik iyi annelik tartışılır. Kimisi bir çorba yapar çocuğuma yetemiyorum der, kimisi kahve içmeye çıkar vicdan azabı çeker, kimisi çocuğuna istediği oyuncağı alamaz üzülür, kimisinin özel okula gönderecek parası yoktur 2. çocuğu yapar. Ama bunlar kötü annelik mi tartışılır. Burada tartışmasız sorumsuz ve kötü ebeveynler var.

Buraya sürekli soru soracak zamanı ve interneti var, tatile gidecek zamanı, enerjisi var, çocuk yapacak keyfi, zamanı varken bir yumurta haşlayamaz mı? Bir kase yoğurt da olur, bir tek tavuk göğsü alır haşlar. Ama isteyen yapar. Bu üye çocuğu yaparken aldığı zevk için dünyaya getirip atıyor ortaya. Eşi de anladığım kadarıyla kör, sağır ve dilsiz. Keşke çevresinde birileri fark etse de sosyal güvenliğe filan haber verseler bu insan müsveddelerinden alsalar çocukları.

Çocuğum gözümün önünde kilo verecek ben sırf keyfime bir parça ekmek koymayıp 2. çocuğun derdine düşeceğim. Depresyon vs diyemiyorum kusura bakmayın. Tatile giden, sevişecek keyfi olan insana depresyonda diyemem. Ben anne bile değilim ama içim parçalandı. Akıl fikir diliyorum. Yazık o çocuklara

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .
Yazik yaa el kadar cocugu ac birakmissiniz acliktan agliyor. Ne demeknustumde qgirlik var alisveris yapamadım. Şoyle mesejlari sosyal hizmetler gelip cocugu alabilse keşke. Tekrar anne baba bakacak durumda olunca psikolojik olaral oyle versinler

Berbat bir anne değilsiniz, normal bir insansınız. Tükenmişsiniz. Yardım almalısınız. Eşiniz ya da aileden birileri, yakın arkadaş vb. kısa süre destek olsa toparlarsınız. Kan değerlerinize de baktırın
Berbat bir anne gercekten eskinkonulari da ikuyun fikir edini4siniz

Benim bebem de bir yaşını yeni geçti. Üçüncü bebegim. İlk cocugumda çok dikkat ederdim aman tuzlu yemesin hergun yoğurt mayalardim taze taze. Balıkli sebze çorbaları yapardım🤢 sonuç olarak şu an okul kantininde ne bulsa yiyor ortaokul öğrencisi 😅 şimdi üçüncü cocugumda saldım çayıra modundayim. Az önce kendimiz için yaptığım biber dolmasının içini ve yanına dolapta dört gün önce mayaladigim yoğurdu bulamaç yaptım bir güzel yedi 😅 ben zaten kendimize de çok tuzlu yapmam kaya tuzu kullanırım yumurtayı vs organik almaya çalışırım şu an biz ne yersek oda onu yiyor.

Ben sizin hamile kalmaya hazır olmadan hamile kaldığınızı düşünüyorum.

Çamaşır makinesinde günlerce bekleyen çamaşırlarınız vardı. Şimdi bir de bebek olunca hayatınız daha da zorlaşmıştır eminim. Eş desteği almalısınız. Üzerinizdeki ağırlığı atmalısınız.

Benim bebem de bir yaşını yeni geçti. Üçüncü bebegim. İlk cocugumda çok dikkat ederdim aman tuzlu yemesin hergun yoğurt mayalardim taze taze. Balıkli sebze çorbaları yapardım🤢 sonuç olarak şu an okul kantininde ne bulsa yiyor ortaokul öğrencisi 😅 şimdi üçüncü cocugumda saldım çayıra modundayim. Az önce kendimiz için yaptığım biber dolmasının içini ve yanına dolapta dört gün önce mayaladigim yoğurdu bulamaç yaptım bir güzel yedi 😅 ben zaten kendimize de çok tuzlu yapmam kaya tuzu kullanırım yumurtayı vs organik almaya çalışırım şu an biz ne yersek oda onu yiyor.
Ben 1 2 haftalık yoğurdu kullanıyorum ya
4 günşük yoğurdu kötü bişi gibi diyince :D küçük kavanozlarda yapıyoeum. Mini mini. Ekşimiyor da

Yapmamam mı lazım :(

Back
X