Bana is yaptirmaya degil ki maksat söz gecirmek olsun bak bizim dedigimiz oldu olsun.Konudan biraz bağımsız , bizde hamile birini ete, ciğere dokundurtmazlar. Olurda kanı bir yerine sürersin, bebeğin vucunda leke çıkar diye. Bu kadar gelenekselciler madem hamile kadından iş bekliyorlar, bunu da illaki duymuşlardır. Gideceksinizde bunu bahane edebilirsiniz.
Sunepe de sumsuk de. Ana kuzusu olan, kendi evine ailesine sahip cikamayan her erkek icin soylerim bunu. İs yapmak degil sorun sabahtan aksama beni kitlemeleri. Gormek istemiyorum o kadar saatYorumlariniz korkunc.
Esiniz sizin adiniza karar veremez. Bayramda gidersiniz ancak et kesmek zorunda degilsiniz. Hava sicak, karnim burnumda, et kesemem deyip kenarda oturursunuz. Ha bunuda yapamıyorsanız o zaman esinize sumsuk, sünepe demeyin.
Sunepe de sumsuk de. Ana kuzusu olan, kendi evine ailesine sahip cikamayan her erkek icin soylerim bunu. İs yapmak degil sorun sabahtan aksama beni kitlemeleri. Gormek istemiyorum o kadar saat
Bahsettiğim kadın ete/ciğere dokundu ve farketmeden koluna sürdü diyelim, bebekte de kolunda kırmızı leke oluyor, hayati bir tehlikesi yok. Toksoplazma parazit kaynakli, bebekte ciddi bir sorun olabileceği yazıyor. Siz bahsedene kadar hiç araştırmamıştım dayanağı nedir diye ama ikisi farklı şeyler gibi geldi bana bilemiyorum.Aslında onun bilimsel bir dayanağı da var; çiğ etteki bakteriden hamile kadına toksoplazma bulaşabilir.
Evet evet farklı şeyler yani hamile kadının çiğ ete dokunmasının riskli olmasının hurafelerden de önce bilimsel dayanakları da var.Bahsettiğim kadın ete/ciğere dokundu ve farketmeden koluna sürdü diyelim, bebekte de kolunda kırmızı leke oluyor, hayati bir tehlikesi yok. Toksoplazma parazit kaynakli, bebekte ciddi bir sorun olabileceği yazıyor. Siz bahsedene kadar hiç araştırmamıştım dayanağı nedir diye ama ikisi farklı şeyler gibi geldi bana bilemiyorum.
Hanımefendi bir çocuk olmadığından zaten kendisi de söylerken bile farkında yanlış üslup kullandığının o yüzden verdiğiniz örnek uygun gelmedi bana zira 20 aylık kızım var ve yanlış davranışını gülerek pekiştirmemek gerektiğinin bilincinde bir insanım. Yine de nazik açıklamanız için teşekkür ederim iyi bayramlar bu aradaÖzgürlük kısmını falan geçtim, lakin ben hayatımızda olan insanlar hakkında bu denli üslupsuz konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Ki komşu değil, uzaktan akraba değil, en yakınlarımızdan biri eşlerimiz.
Sizin yaptığınız bana şu örnek gibi geldi; çocuğunuz sevimli bir şekilde "şalak" dediğinde gülerseniz eğer, bunun yanlış bir kelime olduğunu öğrenmez, komik ve doğru birşey yaptığını zanneder ve heryerde salak demeye başlar.
Hanımefendi kocasına sünepe, kayın ailesine bir dünya şey söylüyor ve bu size sempatik gelmiş olabilir ama bana gelmedi, sevgiler
Aynen oyle olmus ya. Ayni tencere kapagiz cuk oturduk ne guzel dimi
Hamileyim diye şuanda kurbanlarımı bile kayinvalifemlere getirdik onlar halledecek bem yapamam diye , konu sahibinin çekeceği var boşanmaz ise , eşi ona hiç acımıyor köle gibi görüyor ne yazıkkiKonudan biraz bağımsız , bizde hamile birini ete, ciğere dokundurtmazlar. Olurda kanı bir yerine sürersin, bebeğin vucunda leke çıkar diye. Bu kadar gelenekselciler madem hamile kadından iş bekliyorlar, bunu da illaki duymuşlardır. Gideceksinizde bunu bahane edebilirsiniz.
Işte sorun yine sizdeNe gerek var erkenden dedim benimle tartisma dedi. Bikkinlik geldi bana.
Kesin gitti , dünden beri dil döktük eşine dediği tek kelime ne gerek var , bu şekilde mi bu adama ve ailesine sınır koyacak , pes yani ...Gittiniz mi, et mi kesiyorsunuz şu an çok merak ettim
Çok ilginç. Niye sert tepki vermiyorsunuz , boşanmaktan bu kadar çekiniyorsunuz ? Eli güçlü olan siz olmalısınız oysaki , resmen kendi değerinizi düşürüyorsunuz.Ne gerek var erkenden dedim benimle tartisma dedi. Bikkinlik geldi bana.
Tabi ki gebeliğin en başında bununla ilgili test oluyor pozitif mi negatif mi diye toksoplazma adıda.Evet evet farklı şeyler yani hamile kadının çiğ ete dokunmasının riskli olmasının hurafelerden de önce bilimsel dayanakları da var.
Hanimefendi gram pişman olmuş yada hatalarindan ders almiş gibi gelmedi bana. Zira ben bir yorum yazip cekilmedim kenara hala tüm yorumlari okuyorum hanimefendi hala sümsük de derim sünepe de derim diye insanlara cemkiriyordu en son. Hatasini anlayacak insan 2-3 uyaridan sonra ben ne yapiyorum acaba diye düşünürdü. Neyse herkes evinde barkinda mutlu olsun.Hanımefendi bir çocuk olmadığından zaten kendisi de söylerken bile farkında yanlış üslup kullandığının o yüzden verdiğiniz örnek uygun gelmedi bana zira 20 aylık kızım var ve yanlış davranışını gülerek pekiştirmemek gerektiğinin bilincinde bir insanım. Yine de nazik açıklamanız için teşekkür ederim iyi bayramlar bu arada
Evet aynen hatta bende kedi de olduğu için gebelik planlarsak yapacağım testlerden biri olacak kedi kumundan da bulaşabiliyor bağışık değilsem kum temizleme olayını eşime paslıycam ablam öyle yapmıştı.Tabi ki gebeliğin en başında bununla ilgili test oluyor pozitif mi negatif mi diye toksoplazma adıda.
Yorumlara hiç bakmadım konuya düzenleme yapıp sinirle yazdım falan demiş ona baktım sadece. Bence de neyse herkesin kendi fikri ben beğenmedim atılmasını sorguladım sadece cevabımı da aldım iyi bayramlarHanimefendi gram pişman olmuş yada hatalarindan ders almiş gibi gelmedi bana. Zira ben bir yorum yazip cekilmedim kenara hala tüm yorumlari okuyorum hanimefendi hala sümsük de derim sünepe de derim diye insanlara cemkiriyordu en son. Hatasini anlayacak insan 2-3 uyaridan sonra ben ne yapiyorum acaba diye düşünürdü. Neyse herkes evinde barkinda mutlu olsun.
Iyi bayramlar
Ailesi için yine size çemkirdi yani.Gitmedim ben. Onlar hallettiler sonuç olarak. Midemin bulandigini felan soyledim. Eşim de bir ton bagirdi. Ben de ona bagirdim. Ama gecti. Sonradan ziyaret ettik. Aptal yerine konmadim sukur bu bayram. Canta gibi peslerinde tasiyamadilar.
Yapiyor boyle seyler. Her zaman olan şey. Ben ona o bana bagrisip duruyoruzAilesi için yine size çemkirdi yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?