Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende görümce bolluğu var, 4 görümcemin üçüyle kardeş gibiyiz , biriyle de yıllar var ki görüşmüyorum, halbuki tam yaşıtım, eğitimimiz, yaşam tarzımız çok yakın ama olmayınca olmuyor işte.
Ben burda gelin-görümce-elti v.s. durumundan çok kişilerin karakterlerinin kafalarının uymasının önemli olduğunu düşünüyorum, benim özellikle aynı şehirde yaşadığım iki görümcemin kardeşlerimden, dostlarımdan farkı yok gözümde, hem de yıllardır anneleriyle görüşmediğim halde... Mesela annelerinin konusunu hiç açmazlar yanımda, birlikte gezer tozar eğleniriz, alışveriş yaparız, yani çok özel birer dosttan farkları yok benim için.
Bence de kesinlikle kafa yapısıyla alakalı.Olmayınca olmuyor.Yani iki tarafın da kötü niyetli olmaması da yetmiyor, kimyaların uyuşması lazım.Benim eşimin de ablası şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla iyi niyetli, insanalrın kötülüğünü istemeyen birisi.Kendimce ben de öyleyim.Ama onunla görüşmek bana keyif vermiyor, sohbetinden hoşlanmıyorum, ilgi alanlarıyla alakamız yok, o sürekli locuklarını anlatır, evini güzelleştirme derdindedir genelde, felsefi bi bakışı yoktur olaylara, daha panik, daha enerjik vs.vs ...Hiçbir sorunumuz olmadı şimdiye kadar, ama işte o uyuşmayan kimyalar, kurulamayan kovalent-iyonik bağlar![]()
aynı durum aslında bizdede var.ablam makyajına kılık kıyafete aşırı düşkündür. bende kitaplara tarihe siyasete... ama ortak noktalarımızda çok fazla![]()
görümce ne kadar itici bir kelime yahu...
ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
abimin eşine ben,benden 2 yaş büyük olmasına rağmen abla derim.
8 senedir ablamdır kendisi.
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
sanki öz abim eniştem, yengemde öz ablam gibi...
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
yani 2 yayınvalide çocuklarını takas etmiş gibi...
biz hiçmi kavga etmiyoruz? deli gibi hemde..
avaz avaz... ama kimse karşısındakine alınmıyor.
biz birbirimizi kalbimize aldık sanırım olay burda.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
gelinin nesini kıskanıyorsunuz ayrıca?
statüler farklı.. paylaşımlar farklı..
kendinizi neden kıyaslıyorsunuz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.
annemin cevabı "arap eli öpmekle dudak boyanmaz"
kıssadan hisse kim ne ekerse onu biçer...
uzun yazdım ama topikleri okurken önce abime karşı bi vicdan azabı çektim
ardındanda ailemiz adına gerçekten sevindim...
Benim üç tane birbirinden tatlı görümcem var, ben de yeni görümce oldum... Kısmetse bir kez daha olacağım... Gelinimizi çok seviyorum, çok hanımefendi bir insan gerçekten de...
Zaten bir kız kardeş olarak, kardeşimin eşinden tek beklentim, öncelikle abimle / kardeşimle arasının iyi olması birbirlerine karşı sevgi & saygıya dayalı bir ilişkilerinin olmasıdır, ben ise evim ayrı yönüm öte dediği hesap, sadece abimle / kardeşimle diyaloğum kesilmesin, evlerine gidebileyim , evime gelsinler, çocuklarımız birbirlerini tanıyarak & severek büyüsünler, bir de anne & babama saygılı davransın yeter... Yoksa ne evinin düzenine karışmaya ne de aldığı kararları sogulamaya hakkım var, fikrimi sorarsa, tavsiye isterse söylerim onun dışında karar ve tutumlarına saygı göstermekten başka yapacağım bir şey yoktur...
Aynı şekilde, görümcelerim de evime geldiklerinde rahat etsinler isterim, onlarda sağolsunlar yardımcı olurlar bana, arayıp sorarlar, hediyeler alırlar... Hatta büyük görümcem gelinimizin memleketinde oturuyor, abimin nişanı için gittiğimizce bizim taraftan gelenlere yemek hazırladı (10-15 kişiden bahsediyorum, nişan evde olunca çok kalabalık gitmedik) hiç bir mecburiyeti yokken...
Bak ne güzel insan profili.Beklentisi düşük,yapılınca mutlu oluyor. Kavgacı gürültücü insanlar olsanız o olayı nasıl yorumlarsınız biliyor musun? "Ne var canım, taaa o kadar yoldan gitmişiz, bi kez daha mı gitcektik sanki, hazırlayıversin ömrü hayatında bi yemek de.Kırk kez mi kız alcaz biz ordan?? Eline mi yapıştı bi yemek hazırladı diye????" Ya da hazırlamasaydı bu sefer de bu yazdığım cümleleri olsaydı etseydi şeklinde düşünebilirsiniz. Karşı taraf da siz beklemediğiniz için hazırlıyor aslında, kendisinin bununla mükellef olduğu hissettirilde o da gıcık olur ve mecbur olmadığını hissettirmeye çalışırdı.Ya da yaptığı iyiliği başa kakar da kakar.Ondan sonra kopsun kıyamet
![]()
görümce ne kadar itici bir kelime yahu...
ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
abimin eşine ben,benden 2 yaş büyük olmasına rağmen abla derim.
8 senedir ablamdır kendisi.
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
sanki öz abim eniştem, yengemde öz ablam gibi...
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
yani 2 yayınvalide çocuklarını takas etmiş gibi...
biz hiçmi kavga etmiyoruz? deli gibi hemde..
avaz avaz... ama kimse karşısındakine alınmıyor.
biz birbirimizi kalbimize aldık sanırım olay burda.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
gelinin nesini kıskanıyorsunuz ayrıca?
statüler farklı.. paylaşımlar farklı..
kendinizi neden kıyaslıyorsunuz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.
annemin cevabı "arap eli öpmekle dudak boyanmaz"
kıssadan hisse kim ne ekerse onu biçer...
uzun yazdım ama topikleri okurken önce abime karşı bi vicdan azabı çektim
ardındanda ailemiz adına gerçekten sevindim...
bende bi görümce varki vallahi memlekete gitmeye korkuyorum gördüğü anda bi baştan aşşağı süzerrrr...herşeyi o bilirrr başkalarının doğrusu yoktur onun için....herkes onu kıskanırr...her konuyla ilgili mutlaka bir yorumu vardırr...bana bi zararı yok çünkü pek karşı karşıya gelmemeye calışıyorum gelirsek ki bikaç kere oldu kıyametin eşşiğinden döndüüük...ama çok isterdim kolkola girip gezebileceim bi görümcem olsunnn.:93:
annen seni iyi yetistirmisde ondan,.yazilarinda icten samimi .gün geliyo insan kiz kardesinle bile kavga ediyo. benim görümcem kendini begenmis ukalanin birisidir.kendisini hic sevmem,.yasca benden bes yas kücük dür .bana emretmeyi kusurlarimi arayip arayip bulurlar.arkamdan dedikodu mu yaparlar .beni oturdup sen söylesin böylesin ..kendisi melektir .herkes onu kiskanir.kimse cekemez.kocasida cekemedi bosadi. yeter doldumm artikk dedi adamcagiz kacip gitti.bikti afrasindan tafrasindan kendileri her lafi sözü söyleyecek .icinde bir sey birakmiycak ben bir sey deyince terbiyesiz oluyom.kocasi da doldu ipleri kopardi ...bakalim yakinda ikinci koca adayi cikar yakinda
Burda genelde görümcelerin fitne fesatlığından bahsedilmiş galiba ama adı çıkmış genelde gariplerin bence hatta görümce olmadan bilmiyodum gelinlerin görümcelerden bu kadar çektiğini benim gözümde canlandırdığım aklımda hayalimde var olan hep bir kızkardeş ilişkisiydi zaten bunun aksi de olamazdı kötülüğün kimseye faydası yoktur.ama malesef tek taraflı yürümüyormuş bu tür ilişkiler.erkek kardeşim şuan nişanlı ,aileye gelirken kız kardeşim yada ablam da olmadığı için herşeyimi paylaşabileceğim her şeyimi konuşabileceğim birbirimizi iyi anlayacağımız kolkola girip gezeceğim bi kızkardeş geliyo gibi düşündüm.ama hiçbişey beklediğim gibi olmadı.malesef bazen gelinler de fena oluyormuş.valla şimdiden kardeşimi bana karşı doldurmaya başladı.işe gireceğim zaman ondan destek göreceğimi düşünürken böyle birşey söz konusu olduğunda suratı düşüyor hevesimi kaçıracak laflar ediyor kardeşimin yanında ise sadece oynuyor.başbaşa kaldığımızda ise iğnesini anında çıkarıyor.evimize geldiği zaman bir bardak kırılsa anında gidip annesine kuzenine arkadaşlarına anlatıyor doğrusu sır falan veremiyorum söylediklerim anlattıklarım başka bi şekilde kulağıma geliyor.artk mesafeyi koymaya karar verdim biraz geç farkına vardım bunların.evlenmeme bile razı değil.düşüncesini anlayabilmiş değilim.malesef bütün sevgisini kaybetti.valla bir buçuk senedir nişanlı annemi en fazla 2 kez aramıştır aynı şehirde başka bir ilçede olmasına rağmen anneme uğramaz bile biz bunları görmüyoruz herşeye iyi yönünden bakmaya çalıştım hep alttan aldım laf dokundurmaları imaları kendini benimle kıyaslamaları yaptığı yapacağı en büyük yanlıştı ben ona kızkardeş gibi yaklaşırken.malesef kendi kaybetti bundan sonrası için affediciyimdir ama ne sevgim ne sıcağım kalmadı.çok üzülüyorum mesafemi koyayım artk diyorum öyle de olmuyor nereye kadar mesafeli durabilirim ki.ben de konuyu görünce yazmak istedim içim doldu zaten yeterince
kızlar tatildeydim kusura bakmayın geç cvp yazıyorum.
malesef var böyle insanlar. hayatta hiç bir şey başaramamış kompleksli ve yastığa kafasını koyduğunda uyumak yerine "o bunu yapmış bu bunu giymiş o buraya gitmiş..." diye düşünmekten uyuyamayan tipler.
aslında gelin - görümce diye ayırmamak gerek çünkü insanın (bence) ruh sağlığı ve dengesiz kişiliği ile alakalı bu. senin görümcen başkasının gelini. veya tam tersi gibi.
fark ettiğiniz anda mesafenizi koyarsınız ve ona en büyük ceza olarak susarsınız.
sidik yarışına girdiğiniz anda kaybedersiniz (gerçi yüreği temiz olan insanların pırıltısını kıskanıp üstüne gelir böyle tiper) anası kızını tutar bir curcuna başlar ve zamanla eşinizle veya kardeşinizle aranıza kadar girer.
bu yüzden onları ""efendilikle, seviyeyle,mutlulukla,başarıyla"" cezalandırmak en mantıklısı geliyor bana...
![]()