Ben bir görümceyim

off o ne ya :S
ama Allah'ha havale et... inan hiç bi yapılan kötülük cezasız kalmıyor.. hemde bu dünyada görüyorsun cezalandırıldığını...
halamda anneme çektirdi çektirdi babamı kıskanıyordu deli gibi...
şimdi hasta yatağında anneme muhtaç.
annem bakıyor ona..
ve 2 kelimeden biri "hakkını helal et nilgüüünn"
ama annem helal etmiyor. haramda etmiyor..
"Allah afetsin seni" diyor susuyor..
Allah öle bi dert verirki ona, bırak senle uğraşmayı önünü bile göremez :25:

aynen bende böyle düsünüyorum, herkez yaptigini bulur cok güzel yazmissin,
benim annem kaynanasindan görümcelerinden 15 sene ayni evin icinde yasadi ve cektiklerini allah bilir, annemde senin annen gibi allah affetsin dedi. ama ben diyemiyorum, benim huzurumu bozup ayirmaya calistigi icin zerre kadar hakkimi helal etmiyorum görümceme, öteki dünyada iki elim yakasinda olacak

seni gercekten taktir ediyorum bende yengemlerle öyle hem arkadas hem kardes gibiyim ama esimin tarafi asiri derecede farkli, hayat iste....

sende benim görümcemle bir tanışsana. azcık insanlık öğrenir belki. :66: medeniyet görür, sevgi görür, saygı görür :46: seni çok çok tebrik ediyorum. aile yaşantınız ömür böyu umarım heeep böyle devam eder. sende gönlün gibi güzel br eş bulursun :21:

görümce ne kadar itici bir kelime yahu...
ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
abimin eşine ben,benden 2 yaş büyük olmasına rağmen abla derim.
8 senedir ablamdır kendisi.
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
sanki öz abim eniştem, yengemde öz ablam gibi...
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
yani 2 yayınvalide çocuklarını takas etmiş gibi...
biz hiçmi kavga etmiyoruz? deli gibi hemde..
avaz avaz... ama kimse karşısındakine alınmıyor.
biz birbirimizi kalbimize aldık sanırım olay burda.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
gelinin nesini kıskanıyorsunuz ayrıca?
statüler farklı.. paylaşımlar farklı..
kendinizi neden kıyaslıyorsunuz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.
annemin cevabı "arap eli öpmekle dudak boyanmaz"
kıssadan hisse kim ne ekerse onu biçer...
uzun yazdım ama topikleri okurken önce abime karşı bi vicdan azabı çektim
ardındanda ailemiz adına gerçekten sevindim...

sizi tebrik ederim sizin gibi olan 3 tane görümceye sahibim çocuklarına bana yenge bile dedirtmiyolar bane teyze diyolar o kadar iyiyiz allah bozmasın inşallah.

konu sahibi çok şanslı.kendi ve ailesi çok iyi olabilir ama karşı ailede çok iyiymiş ki ilişkileri çok güzel.bir taraf ne kadar iyi olursa olsun karşı da sorun varsa senin iyiliğin de işe yaramaz.:34:

ben de hem gelin hemde gorumceyim 5 yillik gelin 2 yillik gorumceyim..2 tane de gorumcem var..kardeslerime gelince benim evladimdan farklari yoktur..yerleri cok ayridir..ama gelinimizin yeri de ayri her ne kavga etselerde kusselerde biz annemle fircayi kardesime cekeriz sonra gelinimiz arayip onu sakinlestirip teselli veriririz..erkek kardesim bizim icin son derece eglenceli kimsenin kalbini kirmak istemeyen biri ama ben ondan daha once evlendigimden evliligin sorumluluklarini daha iyi biliyorum kadin bi evlilikte ne ister erkek ne yapar..onunda eksikliklerinin farkindayim onu da uyaririm.. evlilik cok farkli bi olay bu kadinlar her zaman daha cok fedakarlik ediyor gelinimiz de oyle hepimiz farkindayiz o yuzden gelinimiz kiracak birsey yapmak istemiyoruz onun gonlu hos olsun kardesimin gonlu de hos olur..

konu sahibi çok şanslı.kendi ve ailesi çok iyi olabilir ama karşı ailede çok iyiymiş ki ilişkileri çok güzel.bir taraf ne kadar iyi olursa olsun karşı da sorun varsa senin iyiliğin de işe yaramaz.:34:

Kesinlikle katılıyorum..

Valla çok güzel yazmışsınız da,biraz malesef aileden gelen bir dürtü sanıyorum bu...

Mesela benim eltim eğitimcidir. Ona rağmen şu anektodu paylaşıp siz kararı verin artık...

Yeni bebeği oldu oğlu; henüz 1 aylık bile değil.

Hamileyken şunu demişti; " x burcundan olacak,baktım özelliklerine evlenirken eş seçiminde/sonrasında anne lafı çok dinlermiş.Kayınvalide olunca rahat edeceğim o yüzden..."

Yani kafaya bakarmısın...?! Aklı baki normal bir insanın aklına gelebilecek şeyler değil.

Doğmamış bebeğe don biçiyor ve şimdiden nelerin hesabı yapılıyor...

Fesatlık ve bozgunluk ne yazık ki aileden alınan görgü ve terbiye ile oluyor...

Sonradan yontulduğunu/yontulacağını sanmıyorum bu tip densizlerin...

Allah böyle insanlardan hepimizi korusun...

Son düzenleme:
Ben de görümceyim, ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama nekadar başarabiliyorum onu gelinimize sormak gerekir tabi
Sadece inandığım birşey var,bir aileye gelin gelen kişiye sevgi ve saygı kapılarının ardına kadar açılması gerektiği.İnsanlar gelini görür görmez saldırıya geçiyor
sonra da saygı bekliyorlar.Kimse kusura bakmasın da annemin bir lafı var herkesin evladı kendisine kıymetli, gelin diye ezmeye,hor görmeye,hizmet beklemeye kimin hakkı varki.
O ya oğlunuzla ya erkek kardeşinizle evleniyor,onun yuvasına herkes saygı duymalı bence.

Ben gözümle gördüm düğüne kadar gelinim gelinim diye dolanıp, düğün bittiği akşam gelini azarlayan insan. Şimdi bu kadın ne saygı görecekki,sonra tabi gelin suçlu ohhhh:47:

ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Hamileyken şunu demişti; " x burcundan olacak,baktım özelliklerine evlenirken eş seçiminde/sonrasında anne lafı çok dinlermiş.Kayınvalide olunca rahat edeceğim o yüzden..."

..

Konu dışı olacak kusura bakmayın. Bu burç hangisiymiş çok merak ettim.. :1:

tam anlamıyla bizim aile..yoksa benim görümcemmisin :9: sanki ben kvlerimin kızıyım,sanki eşimde benim ailemin oğlu...ve bu gerçekten bizim ilişkimizi çok güzel etkiliyor,çook şükür mutluyuz Allahım kimsenin mutluluğunun bozulmasına izin vermesin..

şöylede birşey varki tek gelin olunca anlaşmak çok kolay ama aileye birkaç gelin girince heleki yakın yerlerdeyseler seyreyle gümbürtüyü. tek gelininde eşinin ailesiyle anlaşması kolay, aileninde tek gelinle anlaşması kolay tabi eğer iki taraftada insanlık varsa.

bizim bir gelinimiz var tam bi sinsilik abidesi. yüzüme güler arkamdan konuşur. dengesizdir bazen cok iyi bazen cok kötü olur bende ona nasıl davranacağımı şaşırırım.yeni doğum yaptığında annem o dinlensin die cocuğa sen bak demişti ayağa kalkamıorum yeni doğum yaptım dien kadın bi baktım hemen cocuğunu almaya gelmiş kapısını caldım dondurma almıştım onlara götürmek için kapıyı acmadan kim o dedi ben dedim ne var noldu dio bana daha neler neler abimin ağzından bana uydurup uydurup laflar getirmelermi dersiniz neler neler

gerçekten 2 3 gelinli ailelerde bu durum daha bir gözlemleniyor. tek abi tek gelin tek görümce yuvarlanıp gidiyoruz biz :52:
dediğim gibi bizimde kavgalarımız oluyor ablamla;
o alışveriş manyağıdır avm'lerdeki her reyonu didik didik eder bende koruması gibi yanında dikilirim yalıkazığı misali. garibim sinirlenir
"titanya sen git bi sigara iç yoksa (o anda elinde ne varsa) kafana geçircem şunu." der kıp kırmızı bir suratla. bende azad edilmenin rahatlığı ile giderim sigaramı içerim. sonra çıkışta buluşunca
"bir daha senle bir yere gidersem 2 olsun"der söylenirde söylenir yol boyu.bende içimden
"ohhhhhh" çekerim (alışveriş yapmaktan nefret ederimde)
ama bi bayram seyran olur yine aynı curcuna...
yada tam tersi olur
mesela o fenerlidir ben bursasporlu bilmeden yorum yapar
"abla say ilk 11'i fenerin"derim saf saf bakar..
bende "ya daha ilk 11'i bilmiyon hala fenerliyim diyon kabahat bende senle futbol tartışıyom" derim
ama ertesi hafta aynı muhabbet :49:
ve bu tartışmalar oldukça yüksek sesli oluyor abimle annemle bir köşede sinik vaziyette bizi izliyor falan ...
ama sonunda birimiz "çay yap kız bana" "kahve yapıom sanada yapçam" gibi abuk bir cümleyle barışıyoruz :52:
yani aileye gelen insanı gelin olarak değilde abla - kardeş olarak benimsemekle ilgili..
ama haklısınız...
sıfat değil insanlık önemli...
ben tarihe spora hastayım böyle yetiştim
o kıyafet ve dizilere hasta..
ama ortak noktamız
2mizde insanız :1: karşı tarafıkardeş olarak görebiliyoruz :21:

valla ben bir gelinim ve gorumcemlede cok iyi anlasiriz o benden 6 yas buyuk annesine yada benim esime karsi hep korur beni hiç laf soyletmez kendine bisey aldigi zaman mutlaka banada alir bende ayni sekilde 1 kizi var 16 aylik bi cocugum yok ama olsada herhalde oyle severim bence hersey karsilikli aslinda iki tane gorumcem fakat buyuk almanyada o yuzden pek gorusemiyoruz oda cok iyidir ama o daha olgun daha alingan ama kucuk gorumcemle biz iki deli cok iyi anlasiriz ALLAH bozmasin

tebrik etimm güzek yürekli birr kızmısın temiz kalpli ve olmayan kız kardeşler yerine koymusun yengeniii o boşlugu onla doldurmusun ondan bukadar kusursuz bende şunu düşünüyorumm hep dengeyi kurup omesafeyi korumak gereklidirr...

Back
X