• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Benim babam ateist, annem inançlı. Aralarında bu konunun bir kere bile problem yarattığını görmedim. Bizim eğitimimize de karışmadı babam dini açıdan. Lisedeyken falan dershanem malum dershanelerdendi hatta. Yatılı programlara da gider kalırdım. Açıkçası bizde bir problem yaşanmadı. Babam da aynen anlattığınız insan gibi merhametli, sevecen, saygılı bir insandır. Mesela kurban bayramlarında mutlaka kestirip fakirlere gönderir, evimize bir kere kurban eti girdiğini bilmem ben. Böyle örnekleri sıralamak mümkün.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne kadar güzel bir örnek bu. Çok hoşuma gitti :)

ben müslüman oldum, peki sen ateist oldun mu hiç? olmadın... bu yüzden ben bu konuda daha tecrübelyim çünkü iki hali de yaşadım. inanmayı da inanmamayı da. dogma bunun neresinde, ikisinde de tecrübeli oldugumu söylüyorum.

ben benzer bir çelişki yaşadım..onedenle küskün biri inanabilir diyorum..katı İslamcılardan şikayet edip islamiyetten uzaklaşmak sorumluluklarından kaçmak gibi bir şey..

Bu konuda size katılmadan edemeyeceğim. Ayet var yahu "Yoksa siz kitabın bir kısmını kabul edip bir kısmını red mi ediyorsunuz?" diye. Yani seçip seçip inananlar şöyle yapmış oluyorlar bir bakıma: "Tamam onca kainatı yoktan var etmişsin, gezegenleri, beni falan yaratmışsın, kitap da göndermişsin ne güzel. Çok büyüksün belli ama bak şu şu noktalarda hata yapmışsın, bu noktada ben senden daha mantıklı düşündüğüm için senin dediklerini kabul edemeyeceğim." Tövbe tövbe... Durum resmen bu yani.

Ayet seçip ayırmıyoruz. Bazı insanların yorumladığı şekilde olmadığına inanıyorum ben şahsen.

Bu konuda size katılmadan edemeyeceğim. Ayet var yahu "Yoksa siz kitabın bir kısmını kabul edip bir kısmını red mi ediyorsunuz?" diye. Yani seçip seçip inananlar şöyle yapmış oluyorlar bir bakıma: "Tamam onca kainatı yoktan var etmişsin, gezegenleri, beni falan yaratmışsın, kitap da göndermişsin ne güzel. Çok büyüksün belli ama bak şu şu noktalarda hata yapmışsın, bu noktada ben senden daha mantıklı düşündüğüm için senin dediklerini kabul edemeyeceğim." Tövbe tövbe... Durum resmen bu yani.
Hahahha çok alemsin ya tam da o hesap. Şöyle şöyle ayet var denince yaa olur mu öyle şey, ikinci aşamada kanıtlanır ve bu sefer de aaaa orda öyle demek istenmemiştir. Veya ee günümüz şartlarında yazılmadı tabi. Eee evrenselliği ne oldu. :D. Bir de ama günah değil haram versiyonları var ki evlerden Irak. :D

deistlik gibi biraz sizin durumunuz..
fakat kendinize göre kurallara uyuyor ya da uymuyorsunuz, bocalama var şuan.
yalnız şu durumda eğer o kendi inandığı konuda sağlamsa sizin ona benzemeniz daha olası görünüyor.
veya onda da şüphe varsa bu konuyu birlikte ele alabilirsiniz.
hayırlısı olsun hakkınızda.

Teşekkür ederim canım. Aynen ben de deistliğe biraz yakınım kısacası .

ben benzer bir çelişki yaşadım..onedenle küskün biri inanabilir diyorum..katı İslamcılardan şikayet edip islamiyetten uzaklaşmak sorumluluklarından kaçmak gibi bir şey..

yani ibadet etmeye üşendigimiz için mi ateist olduk :60:

eger üşeniyor olsaydım sadece, derdim ki ben namaz kılmak istiyorum ama bi türlü başlayamıyorum. bunun gibi derdim. ama ben hiçbirine inanmadıgımı söylüyorum.

ya kendilerini doğru ifade edemiyorlarsa...
birde şimdi liseli ünüversiteli gençler katı islami inanışlar yüzünden onlar Müslümansa biz değiliz diyor,aynı zamanda okuyan gençler..aslında genellemeyip herkez kendince dinini yaşayabilir illa bir şeylere karşı koyma belkide ergenlikten kaynaklanıyordur:44:

Ben mesela erkeğin 3 kere boş ol diyince biteceği kadının söz hakkı olmadığı bir imam nikahına inanmıyorum . Müslümanlık buysa onlara göre buna da inanmıyorum :)

En yakin arkadasim evleneli 5 yil oldu, birde cocugu var suan 3 yasinda. Kendisi lübnanli, müslüman, kapali degil, namazini kilar, orucunu tutar.. Allaha inanir, dualara, meleklere, Kur'ana inanir. Kocasida lübnanli müslüman, yanliz adi üstünde müslüman.. dinle fazla alakasi yoktur.. basta birbirilerine saygi duyarlardi ama suan o saygidan eser yok arkadasimin anlatmasina göre... Laf söz etmesede kocasi, "namaz kilarken, sanki yanlis birsey yapiyormusum gibi geliyor bana, orucumu yanliz tutuyorum, yanlis yapiyorum gibi geliyor oda yapmayinca" diyor kendisi... Huzursuz bu konuda, onunda en azindan bayram ve cuma namazlarina gitmesini isterdi ama gitmiyor...
Aferdersiniz cinsel iliskiden sonra abdest almazmis kocasi, sabah öylece kahvaltiya otururmus... Bunlar onun bildigi gördügü dogrularina inancina aykiriydi, ve dogruyu bilmesine ragmen yanlisi yasiyordu, bu yüzden cok huzursuz.. hep sikayetci olur kocasindan..
Benim bildigim gördügüm bunlar, bu tabiki herkeste böyle olacak anlamina gelmiyor.. ama kendi dogrularini ölcüp tartman gerek, senin dogruna aykiri olan hareketlerini simdiden gözünün önüne getir, nasil hisedersin, ne düsünürsün, bunlari iyice düsün, sevgini bir yana koyarak... Eninde sonunda o sevgi yerini saygiya ve aliskanliga birakiyor....

Son düzenleme:
sorcha nın dindar olduğuna eminim Müslüman yani o dinlere derken dayatmacı islami düşünceleri kastetmiştir bana kalırsa..:31:

Kuranı Kerim'e inanıyorum. Hz. Muhammed' e de. Ama insanların yorumlarına inanmıyorum. :) Ve bazen bu insanlar yüzünden dine de inanmayasım gelmiyor değil. ALLAHa inanıyorum o yeter bana.

yani ibadet etmeye üşendigimiz için mi ateist olduk :60:

eger üşeniyor olsaydım sadece, derdim ki ben namaz kılmak istiyorum ama bi türlü başlayamıyorum. bunun gibi derdim. ama ben hiçbirine inanmadıgımı söylüyorum.

evet iyi bir Müslüman olmanın sorumluluğu fazladır..namaz çok ilahi bir şeydir onu hissetmeden kılman bir şey ifade etmez zaten:31:

Sorchacim deizme doğru kayıyor düşüncelerin.
Sanırım biraz kitap karıştırıp en azından kendini dogrulama adina hangi noktada olduğuna bir bakabilirsin.
O noktadan sonra daha da kolaylasacaktir herşey.
Bilmediğimiz bir seyi bir başkasına ogretemeyiz.
Su an inanç seklin deizm gibi duruyor çünkü
Sevgilerimle

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım eğer din benim inandığım şekildeyse dine inanıyorum. Ama kadını ezen bu dine inanmıyorum. Yalan yok. :/

senin dedigin farklı. ben de Kuran'ı okuyup orada yazanların güzel bir yönetim ve hayat şeklini anlattıgını düşünebilirim, bir devlet yönetim kılavuzu olarak, sadece kitap olarak. ama bunların bir tanrıdan gelmiş olmasına tekrar inanmam. ikisi farklı.
Sizin de bu düşüncenizde kendi haklı noktalarınız vardır ve onlarda haklısınızdır. Bu kişiyle alakalı biraz. Nasıl ki farklı insanların farklı değerleri, doğruları, prensipleri varsa, bunda da durum benzer diye düşünüyorum. Sizin için yanlış olan bir şey benim için doğru olabilir veya tersi. Bence önemli olan bunları bir kenara bırakıp önce insan olarak yaklaşmamız birbirimize =)

Butun sayfalari okudum da tekrar yorum yapma ihtiyaci hissettim. Arkadasim sen de dine inanmiyormussun zaten. O nedenle musluman degilsin. Musluman islama inanan demektir. Sen Allaha inandigini ama dinlere inanmadigini soylemissin. Dolayisiyla bu konuyu buraya tasimasan da olurmus. Siz gayet iyi anlasirsiniz. Sen onu degil de o seni cok ciddi bir sekilde etkileyecektir.
Sen dine inanmadigini yazdigin icin musluman degilsin dedim. Yani senin itirafini sana soyledim. Seni kotulemek icin soylemedim yanlis anlama.
Umarim inandigin Allahin emrettigi dini en dogru sekilde arastirip deistlikten vazgecersin. Senin icin duam bu olur.

Sorun değil canım yanlış anlamam. Fikir tartışıyoruz burada.
Benim her zaman sorgularım vardır.
Deistliğe kaydığımı düşünüyordum ben de.

Kuranı Kerim'e inanıyorum. Hz. Muhammed' e de. Ama insanların yorumlarına inanmıyorum. :) Ve bazen bu insanlar yüzünden dine de inanmayasım gelmiyor değil. ALLAHa inanıyorum o yeter bana.

kuranı kerime inanıyorsun dayatmacı Müslümanların düşünceleride seni ilgilendirmiyor deist değilsin Müslümansın...:49:

Teşekkür ederim canım. Aynen ben de deistliğe biraz yakınım kısacası .

Madem öyle neyi sorun ediyorsunuz? Müslüman olsanız tamam sorun ediyorsunuz derim çünkü islam inanmayan biriyle evlenmeyi yasaklar, siz zaten çelişkiye düşmekten öteye gitmişsiniz kendiniz de diyorsunuz deistliğe yakınım diye yanlış anlamayın yargılamıyorum madem böyle bir inancınız var ateist olan biriyle beraberliği sorun etmeniz çok saçma.

Evet ama kalemi bir yapan var. Kalem bir organizma değil. :D kalemin kendi kendine olmasına nasıl inanalım :D

e kalemi bile yapan varken insani yapan yokmu, gözlerinize bakin, dislerinize bakin, sadece beyine, sistemine organizisine bakin,
bunlar nasil tesadüf olur, nasil kendiliginden olusur, buna aciklama yapabiliyormusunuz

yoksa düsünmemeyi mi seciyorsunuz

Son düzenleme:
ben Allah'a inanmayan biriyle büyük konuşmayım ama evlenemem.Allah'a inanmamak büyük bişey çünkü.deistlik bile değil yani.herkes için farklıdır tabi.

görüştüğün kişiye gelince anlattıklarına göre iyi karakterli biri.biz bu iyi davranışları insanları üzmemek için Allah'ın adaletine inandığımız için yapıyoruz.bu dünyaya geliş amacımız Allah'ın rızasını kazanmak, bunun için yaşıyoruz.o ne için yaşıyo acaba,insanların adaletinin yeterli olduğunu mu düşünüyo,bu dünyada yapılan kötülüklerin cezasını kimin sorucağını düşünüyo.bu konuda sohbet edip iyice öğrensen keşke düşüncelerini.o zaman inancı değişebilirmi onuda daha iyi anlarsın.başlamadan bi süre daha şans ver,daha iyi tanımaya çalış olsun bitsin bence.zamanla en doğru kararı içinden gelerek verirsin zaten.

Son düzenleme:
evet iyi bir Müslüman olmanın sorumluluğu fazladır..namaz çok ilahi bir şeydir onu hissetmeden kılman bir şey ifade etmez zaten:31:

bi zamanlar hissederek kılardım ben de. hatta bazı ilahileri, sufi müzikleri dinledigimde gözüm yaşarırdı ama geçmişte kaldı. ilginçmişim eskiden :1:

Back
X