• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Inaniyorsam inanmayan biriyle yapamazdim. Inanmiyorsam inanan biriyle yapamazdim. Bunun saygi duymamakla alakasi yok. Bunun ciddiye almamakla ilgisi var. Ben inanmiyor olsaydim inanan birinin ibadetlerine gulerdim icimden ve ciddiye almazdim acikcasi. Ben inaniyor olsaydim da inanmayan birinin dusuncelerini ciddiye almazdim. Benim de ne oldugum belli degil. :)
Cok paylasim kuramazdim iki turlu de.
Siz kurabileceginize inaniyorsaniz ne mutlu. Mutluluklar dilerim. Insallah siz paylasim kurabilen ve birbirini ciddiye alan insanlar olursunuz.

Ben devam ederdim, evlenirdim ama bir süre sonra ona sürekli öyle deme günah, bak bu söylediğin çok günah demeye başlardım, o evlilikte sürmezdi. Benim erkek arkadaşımın babasıda ateist. Çocukları bunu anlayacak yaşa geldiğinde ben inanmıyorum ama siz özgürsünüz bu konuda demiş. Allaha şükür o inanıyor, annesi inanıyor. Yani çocuğunu düşünüyorsan bu durumu böyle aşabilirsiniz. Ama kendine güvenmiyorsan, değiştirmeye çalışırım diyorsan bence hiç bulaşma. Çünkü o zaman çok yıpranırsın.

elbet bir gün rabbim onun da gönül gözünü açar ve o zaman inanır.
kimbilir ne yaşadı da inancını kaybetti. inançlı olanlara saygılı davrandığı sürece sorun etmezdim.
belki siz vesile olursunuz.

Son düzenleme:
Allah'a inanıp neler yapan müslümanları(!) gördükten sonra çokta olumsuz bir yorum yapamıyorum. İnsanın içinde merhamet olmalı bence ki buda sevgilinizde varmış. Üstelik bence bu durum psiokojik olabilir, annesini kaybettiği için derin bir üzüntü ve keder içinde olabilir ve bundan dolayı bu şekilde davranıyo olabilir.

İnsanoğlu yapmam dediği birçok şeyi sevdiği için yapmıştır, bunun örnekleri çok. Zamana bırakın belki de zamanla ona bu dini sevdirirsiniz, hem böylesi çok sevap. umarım mutluluğu yakalarsınız:16:

Valla bu dünyada kafa kesen Müslümanlar var, hem de bunu Allah adına yapıyorlar, onların kalbinde de Allah var, ama yaptıkları normal mi? Allaha inanan herkes kulluk vazifelerini dört dörtlük yapıyor mu acaba?
Kimin iyi kimin kötü olduğunu inançlar belirlemez, bence tanımaya çalış.

Kesinlikle Yasemin, bu dediklerini görüne insanın deneyesi geliyor zaten. Denemeden bilemeyeceğim .

Gerçekten çok olgun bir bakış açısı varmış.Belki bir gün o da güç almak ister Allah'dan,belki sen vesile olursun.İçini karartma şimdiden sakın.Hep iyiyi dile,hayırsızsa göstersin Rabbim.Ne güzel kutsalına hakareti yok.

Aynen bana karışmayıp, daha çok teşvik etmesine bile şaşırdım açıkçası :)

Gülümsedim şu mesajını okuyunca gözlerim de doldu hafiften :) Neden bilmiyorum ama içime iyi şeyler doldu senin için :)

Ben de gözlerim dolu dolu yazdım inanki .... İnşallah içine dolan iyi şeyler hem seni hem beni sarsın canım. ALLAH razı olsun :)

Ay bilemedim canım ya tam tersi olursa gerçekten bir imtihanın içine düştün resmen :26: annene söylesen olmaz mı saklamak doğru olur mu ilerde öğrenirse daha fena olur

Anneme elbet söyleyeceğim canım ama şu aşamada olmaz. Tanımam lazım onu ilk önce. Hayvan gibi ilk günden bile öpmedi, öyle nazikti ki.
Nasıl kıyarım :/

kendimden örnek vereyim; eşim namazını kılan biri ..ben önceden kılmıyordum ..:17:
baktım eşim kıldıkça ben neyime güveniyorum dedim ..:19:
nisan ayında dedem vefat etti,ne götürdü .. hiçbirşey.. dersimi aldım .. :2:
şimdi namazımı kılıyorum hamdolsun,eşime de dua ediyorum ..
:16:
inşallah mutlu olursunuz canımmm :3:

Amin canım benim inşallahhhh... Belki o benden görür :( İlerleyen zamanlarda anlayacağız :/

Allah'a inanıp neler yapan müslümanları(!) gördükten sonra çokta olumsuz bir yorum yapamıyorum. İnsanın içinde merhamet olmalı bence ki buda sevgilinizde varmış. Üstelik bence bu durum psiokojik olabilir, annesini kaybettiği için derin bir üzüntü ve keder içinde olabilir ve bundan dolayı bu şekilde davranıyo olabilir.

İnsanoğlu yapmam dediği birçok şeyi sevdiği için yapmıştır, bunun örnekleri çok. Zamana bırakın belki de zamanla ona bu dini sevdirirsiniz, hem böylesi çok sevap. umarım mutluluğu yakalarsınız:16:

Kesinlikle katiliyorum:ssz:

Böyle biri ile arkadaş olabilirim saygı ve hoşgörüm sonsuzdur ama evlilik yapamam..
Çünkü çocuğum büyürken bocalasın, en yakınında çelişki yaşasın istemem..
Anneyi mi rol alacak babayı mı?
Evimde ramazan, oruç dönemlerinde ben kendim bile kötü hissederim birlik yok diye mesela..
Ben dua ederken o adam komik bulur bunu.. Şimdi bulmasa da evlendikten sonra bulur bilemem..
Bunlar benim için önemlidir..

Tabi herkes aynı düşünmez, tercih meselesi..

Çocuk kendi kaderini kendi seçecektir , karşımıza alıp konuşuruz . Allah hayırlısını verecektir elbet diye düşünüyorum ama o aşamalara daha çok var :/

hiç takma. önemli olan adam gibi adam olsun. sana saygı duysun. sana değer versin. bireyliğini yok etmesin.
o yüzden devam et ilişkine. ve mutlu ol.

Son düzenleme:
Konunun vardığı noktaya bir iki cümlecik değineceğim (kimse kişisel saldırı olarak algılamasın lütfen)
İlk önce şunu anlamamız lazım mükemmel olan, kusursuz olan islamdır müslüman değil.
İnsan fıtratı gereği zaten eksik ve hataya meyilli bir varlıktır, müslüman olduğunu söyleyip günah işleyebilir bu durumda bu kişi günahkardır.
Ama "aman şimdiki müslümanlardan daha iyi, aman boşver adam olsun inanmasın inananı da gördük" veya "bence onlar bizden daha müslüman" şeklindeki kişisel yorumların dinin kurallarıyla uzaktan yakından bir alakası yok.
Ateizm demek bir yaratıcıyı reddetmek demek ki bununla da bitmiyor bu felsefenin içinde çok fazla detay da var. Bu nedenle, bu tarz bir kıyaslama çok mesnetsiz olur.

Kaldı ki, inanmayan bir beyle evlenmenin caiz olmadığı ve doğacak çocukların durumu da göz ardı edilmemeli.
Bir kişi inanmamayı seçmiş olabilir bunu asla tartışamam ama iki farklı inançtan insanın bir araya gelmesi bile sıkıntılara sebep oluyorken inançlı-inançsız kişilerin ilişkisi nasıl olur bilemiyorum.

Sorchacım senin kalbinin ne kadar hassas olduğunu biliyorum.
Şu an yazdıklarını okudum bıcır bıcır belli ki seni çok mutlu etmiş bu adam ufacık bir görüşmeyle bile.
İnançsız olması evet elbette sorun ama kaybetmek istemiyorum diyorsan dört elle duaya sarıl.
Kalpler Allah'ın elindedir evirip çeviren O'dur. Eğer mücadelesini vereceğim dersen, içinde bu adamı her anlamda kazanmaya dair her türlü mücadeleyi verecek kuvvetin varsa ne mutlu sana.

Umarım Allah doğru kararı vermene sebep olacak bir sebep gönderir sana.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çocuk kendi kaderini kendi seçecektir , karşımıza alıp konuşuruz . Allah hayırlısını verecektir elbet diye düşünüyorum ama o aşamalara daha çok var :/

Ben takıntılı biriyim yani oluruna bırakıp aşkımı yaşayamam bu ayrı nokta ile..:)

Ama sen ben seviyorsam sorun etmem, çocuğumu büyütürken de takmam.
Onu değiştirmek istemem. Bir ömür inanmasın sorun değil diyorsan neden olmasın..:34:

Bence şöyle Gerçekten çok çok büyük bi eksi bu ve herşeyde karşınıza çıkacaktır ufaktan düşünün evlendiniz diyelim ne bileyim bi bayram namazı olur bi ramazan da eşinle sahur iftar o orucun tadı olur hoca dua eder birlikte amin dersiniz herşeyi düşünün .

Bakın benm dedem mesela Allaha inancı olduğu halde Bi iftar sofrasına otryruz biz ufacktık oruç tutardık o beklemez yerdi duada elini açmazdı o kadar acı bişey ki anlatamam (ki inancı olduğu halde bu)...
Siz şimdi çok iyi , bırakmayım der , denersiniz ya sonra bu iş çok seviyorum bırakamama dönerse ??

Şöyle bi söz var '' Rabbim razı olsunda geri de kalan herkes varsın bana yüz çevirsin '' Allah' ın rızası herşeyden önemli bnce ki inanmayan biriyle olan bi birliktelikte bu rıza olmaz ... Görüşümü bildirmek istedim :31: :31:

Rabbimin rızası yoksa o bundan beni alı koyar zaten diye inanıyorum... Haklısınız her cümleniz de, ama içimden bir gram bırakmak gelmiyor. :(

Ama bilemezdik çünkü gerçekten çok ımmm insancıl biri . Benim sınavım bu belki de eşimde. Onu ALLAHa inandırmak.
İçinde bu hissin olduğunu biliyorum belki de onu gün yüzüne çıkarmalıyım diye RABBİM onu bana gönderdi.
Duama bak ; Kalbinde sen olanı ver ALLAHım. Kalbinde belki de var. Benim gördüğüm şuan, onun dediği olur ancak diye düşünüyorum kuzum ya :(

Müslüman kadınların da erkeklerin de, Allah'a inanmayanlarla evlenmeleri yasaktır. Günahtır demiyorum bakın yasaktır. Ha, olur da siz evlenmeden inanmaya başlarsa ne mutlu. Ama böyle bir evlilikte Allah'ın rızası olmaz.

"Ne Müslümanlar var şöyle zalim, böyle şerefsiz" şeklinde bir savunma yapmak da doğru değil. Onlardan da uzak durmak lazım zaten, her müslümana gözü kapalı güvenecek değiliz elbet. Tamam adam ateisttir ama çok iyidir, saygılıdır vs. Ama Allah "saygılı olduğu sürece inançsızlarla evlenebilirsiniz" demiyor.

Dinimizde hoşgörü var ama buna ne diyeceksin ? Bence her insan birbirine saygı duymalı. Ben kimim ki onu yargılayayım , haşa RABBİMe inanıyorsam onu yargılayabilecek tek varlığın da o olduğunu bilmem doğru değil mi ?

Tabiki dinimiz hosgörü dini ama bu belirli kurallari görmemezlikten gelebiliriz demek degil. Yani bu adamla bizim dinimize göre evlenemessiniz. Onun düsüncelerini degistiririm diyorsaniz cokta mümkün bisey olmadigini biliyorsunuzdur.

Back
X