• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Türk almancılar buraya gelince hep der yaa bu almanlar çok iyi de bir de dinleri müslüman olsa diye :1:

madem sen de inançlı bir insansın ona göre konuşuyorum
inancımıza göre Allah'a inanmayan biriyle evlenmen mümkün değil evlensen de bu Allah katında geçerli olmaz diye biliyorum yani :26:
iyi düşün taşın bir yerden sonra sen onu etkilemezsin ama o seni etkileyebilir :26:

bu yaştan sonra da sen onu inandıramazsın sanırım öyle bir şeye kalkmak da mantıksız olur zaten :26:

Tabi bunu da düşündüm, ya o beni etkilerse diye çünkü ben çok sorgulayan biriyim itiraf etmek gerekirse.
Ama ben ALLAHın varlığını hissediyorum içimde, ben onsuz yapamam :)
Her şeyin hayırlısı olsun diyorum :/

Arada nikah olmadan birlikte olmaya zina dendigini biliyorsunuzdur.. Uzgunum siz hos bulmuyorsunuz die degisik seyler yazamam.. İsterseniz hu konuyu benimle tartismayin, arastirin.. Zira bu soylediklerim benim sahsi dusuncelerim degil Allah'in emirleri..
resmi nikah var hanımefendi. evliler. ne zinası.

Aynen zamana bırakıyorum Rabbim de yardımcı olacaktır eminim. Belki benim kalbim onun ALLAHı görmesinde aynası olur :)

Insallah olur ama olmassa ne yapicaksiniz, bugünden yarina degismiyecegine göre,
mesela iki sene sonra hala degismediyse devam edicekmisiniz, yoksa sonuna kadar bir umut
degismesini mi umucaksiniz, hic degismeme ihtimali de var bunu da göz önünde bulundurun.

Hiçbir zaman insanları hemen gözden çıkarabilecek kadar ALLAHın yarattığına değer vermeyen biri olmadım mesela, bu da benim imanım, inanç biçimim.
Ben birini seçtiği yoldan ötürü hemen gözden çıkaracaksam çok bencil bir müslümanlık yolu seçmişim demektir.
Oysaki Peygamber Efendimizi düşünüyorum. Karşısına Ateist çıktığında o asla "işim olmaz" deyip dönmezdi bence. Onun merhametiyle düşünmekte yardım etsin ALLAH bana , tek dileğim bu ...

Peygamber Efendimiz "işim olmaz" demiyordu ama İslam'a davet ediyordu. Ve İslam'ı seçmeyen birine ne kızını verirdi, ne de o kişinin bir Müslüman'la evlenmesine rıza gösterirdi. Nedense insanlara karşı saygı ve hoşgörümüz hep had safhada oluyor ama dinimizin emir ve yasaklarına karşı o hoşgörüyü gösteremiyoruz pek. Dediğim gibi, evlenmeden önce İslam'ı seçer inşallah. Ancak ateistle Müslüman'ın evliliği, Allah katında geçersizdir. Lütfen kırılmayın, anlıyorum çok etkilenmişsiniz ama dinin kuralları açık ve net bu konuda. Allah yardımcınız olsun.

Tabi bunu da düşündüm, ya o beni etkilerse diye çünkü ben çok sorgulayan biriyim itiraf etmek gerekirse.
Ama ben ALLAHın varlığını hissediyorum içimde, ben onsuz yapamam :)
Her şeyin hayırlısı olsun diyorum :/

Evet ben de senin gibi sorguluyorum bazen
Ama insan hissediyor ya gercekten
Umarım hoslandigin adam da hisseder bir gun

Yalniz belki tanidigin kadar iyi bir insan degildir
Sonucta agzi guzel laf yapiyor da
Dur bakalim biraz daha gorusun
Belki soylemleriyle zit davranam bir adamdir?
Bilemeyiz, biraz daha tanimalisin

Mukemmel biri ama sadece inanci yok demek icin erken bence :34:

Hele bi beraber 4 mevsim gecirin :)

Resmi nikah kanunlarla geldi, ayetlerle degil. Ayrica bu gorus benim degil İslam oyle soyluyor. Dini nikah olmadan olmuyor dinimizde..

Kuranda imam nikahının nasıl kıyıldığıyla ilgili bir ayet yok.
Bu görüş maalesef kendini din alimi zannedenlerin. Bize yıllardır böyle empoze edildiği için çok gerekli bişey olarak görüyoruz.

Resmi nikah kanunlarla geldi, ayetlerle degil. Ayrica bu gorus benim degil İslam oyle soyluyor. Dini nikah olmadan olmuyor dinimizde..

Ben yeri gelirse onu bu konuda ikna edeceğimi beni kırmayacağını düşünüyorum .

resmi nikah var hanımefendi. evliler. ne zinası.

Resmi nikah Cumhuriyet doneminde geldi. Ondan once dini nikah vardi. Dedigim gibi bu konuyu kendi dusuncelerinizle benimle tartismayin. Arayin fetva hattini oraya sorun.. Ya da elinizin altindaki internette arastirin..

Hayvanları özellikle sokak hayvanlarını seven insandan kimseye zarar gelmez inançlı olup olmaması benide ilgilendirmezdi açıkçası koca insan kararını kendi vermiş canım mutlu huzurluysan daha ne :16:

Umarım duygularına kapılmazsın lütfen zamanlamanı iyi yap çok fazla zarar alabilirsin, çünkü bahsettiğin eksik çok büyük, hele ki bana göre sevginin kaynağı belliyken kısa zamanda düşünceleri değişmezse seni çok büyük üzüntüler bekliyor olabilir. Şimdiden ALLAH yardımcın olsun canım benim..

Sağolasın canım benim çok teşekkür ederim... ALLAHa bıraktım kendimi . Tevekkül bundan sonrası.

Ne dindarlar gördük vs deyip dindar olmayan birini sevimli göstermeye çalışmak bana çok komik geliyor. İkisi birbiriyle hiç bir zaman kıyaslanmamalı. Herkesin dini kendine. Yalnız müslüman olmayan biriyle nikah düşmüyor sanırım. Bilmiyorum benim fikrimi soruyorsan bence hayır ama sence çoktan evet olmuş. O yüzden kendi kararını kendin vermelisin..

Simdi yine siralanmis ama söyle müslümanlar var böyle müslümanlar var diye.
Elbette var ama bizim baz aldigimiz DIGER müslümanlar ve nasil yasadiklari degil.
Sadece KUR'AN ve HADISlerdir. Ve nikah düsmedigi acikca belirtimistir.

Bunun öylesi böylesi olmaz. Neyse odur.

Ben sorgulanmayan dine inanmıyorum mesela işte. Kitapta ne yazıyorsa o . Tarzı çok yok sayıcı. Buna direk düz inanmıyorum mutlaka ima edilen farklı kitapta okuduğumuz düz anlatımlardan.

Kuranda imam nikahının nasıl kıyıldığıyla ilgili bir ayet yok.
Bu görüş maalesef kendini din alimi zannedenlerin. Bize yıllardır böyle empoze edildiği için çok gerekli bişey olarak görüyoruz.

Hadisler var.. Onlari da reddemezsiniz ya.. Benimle tartismak yerine bu konuyu arastirin.. Ben tartisma ortami yaratmak icin degil bilgi vermek icin yorum yaptim..

beni yanlis anlama ama cok sipsevdisin.
gelecek planlarinda, karakter analizlerinde bu kadar acele etme.
hele bir hersey yerine otursun.
adam soyle iyi boyle iyi diyorsun ama onu sadece anlattigi kadariyla taniyorsun henuz.
seni seven/hoslanan bir adamin sana anlattiklarina supheyle yaklasmalisin. cunku o anda anlattiklarina kendi bile inanir, amac sadece seni tavlamaktir. tavlama olayi basariyla sonuclandiktan sonra gercek karakter yavas yavas kendini belli eder. ta ki erkek"hah bu kiz beni asla birakmaz" moduna girene kadar.
iste o zaman goreceksin gercekten anya mi yoksa konya mi?
inanc meselesine gelirsek, eger sen gercekten inancli biriysen ateistle mutlu olamazsin. olursun da hep eksik bir yanin olur illa ki. lakin bu isleri sorgulamayan, musluman dogdugu icin muslumanim demesi dilden oteye gitmeyen biriysen cok onemsemezsin bunlar sana sorun olmaz.
dini acidan bakarsak boyle bir iliskiye izin yok.
herneyse bu tarz bir iliskiye karar verecek olan sensin, aklin ve kalbinle onu hala istiyorsan kendini cok kaptirmadan takil biraz.

YOk yok asla . Yani o söylediğim tanımlar zaten sadece şuan için geçerli yorumlarımda bahsettim. ŞIpsevdi derken :)))
Sağol canım aynen şimdi kaptırmadan takılayım en iyisi .... :/ ALLAH hayırlısını versin.

Hiçbir zaman insanları hemen gözden çıkarabilecek kadar ALLAHın yarattığına değer vermeyen biri olmadım mesela, bu da benim imanım, inanç biçimim.
Ben birini seçtiği yoldan ötürü hemen gözden çıkaracaksam çok bencil bir müslümanlık yolu seçmişim demektir.
Oysaki Peygamber Efendimizi düşünüyorum. Karşısına Ateist çıktığında o asla "işim olmaz" deyip dönmezdi bence. Onun merhametiyle düşünmekte yardım etsin ALLAH bana , tek dileğim bu ...

siz zaten kararınızı vermişsiniz ,bize sormanıza gerek bile yokmuş ki ,konu başlığınızdan da belli olduğu ve kabul ettiğiniz gibi ,bu sizin içinde bir eksi.hemde büyük bir eksi .

Kızlar merhaba ... Ben en son ki konumdan sonra görüştüm müstakbel sevgili adayımla .
Her şey çok çok çok güzel geçti. Yani tuhaf olan şey şuydu, ben soğuk nevale olan ben ona sürekli sarılmak dokunmak istedim ama kötü amaçla algılamayın bunu tabi. Hissetmek istedim diyebiliriz. Çok güzel konuştuk tek bir kötü şey yok. Çok sigara içtiğimde paketimi alıp kenarı koydu, "birazcık bekle" diye.Bir çok babacan tavır . Eskileri hiç açmadık . Yani ben etkilendim çok etkilendim. Ve başladık . Aklımdaki adam silinme yolunda . Hiçbir şey hissetmiyorum artık ona sanki.
Yalnız yeni başladığım erkek arkadaşımın tek bir kötü noktası var :( Ne kadar kötü nokta denirse buna ben her şeye çok saygılıyımdır çünkü.
Onun Allaha inancı yok . Ama onun dışında kadına çok önem veren bir düşünce tarzı var . "erkektir yapar'a" karşı bir adam .
Cinsiyet ayrımı olmadan insana değer veren biri. Hayvanları çok seven biri, özellikle sokak hayvanları .
Büyüklerine çok düşkün . Annesi 6 yaşında öldüğü için onu büyüten anneannesine düşkün resmen üstüne titriyor.
Bu arada inşallah maşallah filan konuşur yani diyor. Sorduğumda ağız alışkanlığı demiş olsa da acaba annesini kaybetmiş olmasıyla ilgili ALLAHa bir kızgınlığımı var reddedişi ondan mı diye düşünüyorum?
Vicdanı, merhameti, olgunluğu yerinde gibi çünkü ilk izlenimlerim bunlar.
Benim duamda ettiğim bütün özelliklere sahip tek bir madde hariç; o da "kalbinde sen olan birini nasip et ALLAHım" derdim hep.
Şimdi her şey güzelken bu yüzden bırakırsam, RABBİM bana denemediğim, değiştirmeye çalışmadığım için ceza verip bir sonra hayatıma girecek olanı tüm özellikleri kötü fakat ALLAHa inanan biri yaparsa diye düşünüyorum ...
O bana karışmayacakmış inanışıma , ben de ona karışmamalıymışım.
Zaten boynumda 7/24 ALLAH yazılı melek kolyem var. Gösterdim . Ben dilimden düşürmem rahatsız olmucak mısın ? dedim.
Hayır asla şeklinde cevap verdi.
Diğer kötü tarafı ise, msjlaşmayı çok sevmiyor . Ben de severim. Napcaz böyle ?:31:

İlişkiye başlamışsın zaten, devam et bence. Bu konunun aranızda sorun olup olmayacağını zaman gösterecek. Çoluğu çocuğu şimdiden düşünmeye gerek yok. İki farklı dinden olanların çocukları olunca bir çözüm buluyorlarsa sizin işiniz daha kolay, ortada tek bir din var sonuçta. Değiştirme konusunda üzerine gidersen hata yaparsın bence. İnsanların dinlerine, inanışlarına ya da bu konulardaki düşüncelerine saygı duyma taraftarıyım ben. Ters tepebilir. Biri bana böyle yaklaşsa problem olur yani. O yüzden akışına bırak diyorum ben.

Anneye, aileye söylemeye gerek yok. Dediğim gibi farklı dinden değil sonuçta. O da çaktırmayıversin olsun bitsin. Fazla dürüst olmaya gerek yok bu tarz konularda.

Son düzenleme:
benim anne baba etmiş demekkki.tövbe yarabbim.

Ya tövbe Yarabbim ona bakılırsa mesela annem babam imam nikahla da evliydiler. 3 tanecik boş ol boş ol boş ol ile bitebilecek üstelik bunu söyleme hakkının sadece erkeğe verildiği bir inanıştan bahsediyoruz. Ve annemle babamın şuan barışabilmesi için ikisininde imam nikahı ile başkalarıyla nikahlanıp ilişkiye girmesi gerekmiş. Hayatımda böyle saçma şey duymadım . Ben böyle şeylere inanmıyorum mesela.

Back
X