"Ben böyle bir hayat istemiyorum " dedi.

Bence fazla usteleme ama tavrinida belirt..kirildigini anlasin uzulme baxen bu tip tartismalar oluyor evlilikte benimde esime arkdslari kilibiksin demis ne alakaysa. ...neymis her aksam cikmasi lazimmis. ..olduuuuu baskaaaa dedim baya bir uzulmustum simdi yavas yavas anladi yada akillandi cikiyor tabii ama her aksam deil

Peki ben napican şimdi

normal değil tabiki, ama üstüne gidince çok da iyi sonuç vermez, sakin ve sevimli yaklaşınca hatasının farkına varır belki.. sonuçta bi taktik duruma göre değerlendirirsiniz
Birazdan eve gelicek tahminimce konuşmayı düşünmüyorum.
Yarına allah kerim.
Yanında yatmak da istemiyorum zaten çok sıcak hava. Geceleri ahtapot gibi sarılıyor bide kilolu :)

Benim eşim de aynı böyle hatta şu an bile evde degil:işsiz: bizde evliligimizin ilk yıllarında bu konu yüzünden çok tartıştık hatta ayrılık noktasına bile geldik diyebilirim haa şimdi ne oldu artık tartismiyoruz ben onu rahat bıraktım bi yere gidecek olduğu zaman bazen izin alır bazen ben gidiyorum der çıkar nerde kimle olduğunu bilirim sorun yapmiyorum artik ramazan başından beri mesela evde geceleri durduğu gün sayısı ancak 5-6 falandır herhalde. O da bana karışmaz bi yere gidecek olduğumda söylerim çıkarım az önce geldim bende eve hatta annemdeydim. Sanırım karşılıklı anlayış ve güven olunca bu sorun halloluyor sana da tavsiyem çok üstüne gitme eşinin. Birebir aynısını yaşamış biri olarak söylüyorum bunu sana. Sende çık gez nispet olsun diye değil ama gerçekten mutlu olmak için başka şeylerle oyalan biraz göreceksin daha güzel olacak herşey.
Bu arada kaç yıllık evlisin çocuğun var mi

Canım aynı tartışmaları eşimle yaşadım bu kış. Problem arkadaş çevresi. Ailecek gorusebileceginiz arkadaş ortamları bulun.boyle ortamlarda bulunun derim
Keşke öyle bir ortam olsa .
Takıldığı kişiler ondan 10 15 yaş büyük kişiler. Bir tane onun yaşında arkadaşıyla takılıyor. Onlarla da görüşmüyoruz 2 çocukları var. Sıkıcı onlarla geçirilen zaman

Kakadu papagani var nette aratin isterseniz
O esinizi baya oyalayabilir bence
Ama kafeste tutamazsiniz serbest birakmaniz lazim

Kopege bakamazsiniz sanirim
Kedi biraz daha kolay olabilir bakim olarak tam bilemiyorum
Kakadu papağanı hemen bakıyorum.
Peki biraz saçma bi soru olucak ama saldırmiyor dmi :) yani nasıl bi hayvan netten bakıcam o ayrı da bi de senin görüşünü sorayım dedim

6yillik evliyiz çocuğumuz da var bir tane. O çıktığı zaman genelde bende oğlumu alıp çıkıyorum bizim için de iyi oluyo keyifli vakit geçiriyoruz. Hatta bazen eşim evde oluyo çıkmayacak misin sen ciksana falan diyorum adamı gönderiyorum evden:-) çayını kahvemi yapıyorum keyif catiyorum evde ayaklarımı uzatıp:-) haftada bi iki günde beraber cikariz plan yapıp yemeğe gideriz alışverişe avmye yada başka bi yerlere. Birlikte de çok vakit geçirdiğimiz için kasmiyorum artık onu da sonuçta evliyiz diye yapışık gezmemiz gerekmiyor bunu anladım ben:-)

Yazildi mi bilmiyorum ama siz de en azindan esiniz gibi cevre yapsaniz, cikip cikip gitseniz. Hatta o size sitem etse "biraz da birlikte vakit gecirelim" diye... Ne guzel olurdu.

Kakadu papağanı hemen bakıyorum.
Peki biraz saçma bi soru olucak ama saldırmiyor dmi :) yani nasıl bi hayvan netten bakıcam o ayrı da bi de senin görüşünü sorayım dedim

Yok canim saldirmazlar:))
Alirken sorarsiniz zaten ama biraz pahali olabilir
Bembeyaz bi papağan

Ben instagramda hep takip ediyorum evin cocugu gibiler cok tatlikar
Taklit ediyolar bide gulusleri sesleri filan

Ben ilerde almayi dusunuyorum şahsen

İşte biraz da akıl almak yazdım konuyu. Nasıl davranmam gerekiyor yanı bu durumlarda.
Haftada bir veya 5 günde bir gitse arkadaşlarına amenna.
Ama adam haftanın 5 günü gitmek istiyor.
Lütfen bana akıl verin m ben mi yanlış davranıyorum
Himm, ben bu kadar abarttigini dusunmemistim esinizin. Haftada 5 gun cikmak istemesi gercekten cok fazla. Su asamada guzellikle yaklasim diyemeyecegim gercekten, sabir kalmamis belli ki sizde.

6yillik evliyiz çocuğumuz da var bir tane. O çıktığı zaman genelde bende oğlumu alıp çıkıyorum bizim için de iyi oluyo keyifli vakit geçiriyoruz. Hatta bazen eşim evde oluyo çıkmayacak misin sen ciksana falan diyorum adamı gönderiyorum evden:-) çayını kahvemi yapıyorum keyif catiyorum evde ayaklarımı uzatıp:-) haftada bi iki günde beraber cikariz plan yapıp yemeğe gideriz alışverişe avmye yada başka bi yerlere. Birlikte de çok vakit geçirdiğimiz için kasmiyorum artık onu da sonuçta evliyiz diye yapışık gezmemiz gerekmiyor bunu anladım ben:-)

Evet doğru söylüyorsun. Ama benm kimsem yok senin çocuğun varmış maşallah ne güzel.
En çokta bunun için çocuk istiyorum arkadaş olsun bana . Çocuğumla vakit geçirmek istiyorum

Yazildi mi bilmiyorum ama siz de en azindan esiniz gibi cevre yapsaniz, cikip cikip gitseniz. Hatta o size sitem etse "biraz da birlikte vakit gecirelim" diye... Ne guzel olurdu.

Evet ne güzel olurdu.
Amma velakin başka bir şehre evlendim ve burda pek arkadaşım yok .
Olanlarda coluklu çocuklu kendine bile vakit ayıramayan insanlar.

Evet doğru söylüyorsun. Ama benm kimsem yok senin çocuğun varmış maşallah ne güzel.
En çokta bunun için çocuk istiyorum arkadaş olsun bana . Çocuğumla vakit geçirmek istiyorum
Rabbim sana da güzel bir bebek nasip eder inşaallah. Kafana çok takma eşinle olan bu durumu. İnanki eşlerin çoğu bu sorunu yaşıyor rahat davran esininde ustune gitme sen anlayışlı davrandikca o da sana karşı daha özenli olacaktır eminim

Yok canim saldirmazlar:))
Alirken sorarsiniz zaten ama biraz pahali olabilir
Bembeyaz bi papağan

Ben instagramda hep takip ediyorum evin cocugu gibiler cok tatlikar
Taklit ediyolar bide gulusleri sesleri filan

Ben ilerde almayi dusunuyorum şahsen
İnternetten baktım az önce 600 ila 5 bin arası gördüm fiyatları.
Çok güzel hayvanlar maşallah. Aslında ilgimi çekmedi de değil yani. Maddi anlamda alabilme imkanım var aslında eşimle barıştktan snra konuşayım bu konuyu.
Ha bir de aklıma şu takıldı.
Kaçar mı ki bu hayvan :) benm camlarim hep aciktr

Biraz esinize ozgurlugu az da olsa yasamasi icin firsat tanisaniz
Sanirim biraz fazla yuklenmissiniz

Himm, ben bu kadar abarttigini dusunmemistim esinizin. Haftada 5 gun cikmak istemesi gercekten cok fazla. Su asamada guzellikle yaklasim diyemeyecegim gercekten, sabir kalmamis belli ki sizde.
Kalması malesef. .
Aslinda biraz da psikolojime göre değişiyor.
Mesela şöyle söyleyim arkadaşlarım Bendeyse ailem bendeyse dışarı çıkmasına pek aldırış etmem kızmam yani. Ya da çok yoğun bi hafta gecirmissem vs vs. Eşimin dışarı çıkması batmıyor bana.
Ama böyle yalnız kalınca niye diyorum niye . Birlikte vakit geçirelim daha güzel.
Bide bu akşam kavgadan önce benle pazarlık yapiyo onu yazmayı unutmuşum.
Bu akşam gidiyim yarın akşam birlikte alışverişe gideriz diyo bir yer de otururuz diyo. Gözümü boyucak bu sözlerle haspam

pardon eşiniz arkadaşlarıyla bir araya gelince hanımlarından mı bahsediyor da onların karılarının ne yapıp ne yapmadığını biliyor?

Artık orasını bilemiyorum. Ben bazen arıyorum arkadaşlarının yanındayken anlıyorlar arkadaşlarım benm olduğumu kılıbık falan diyorlarmış. Onların telefonu hiç çalmıyormuşmuş.
Valla bu adam beni delirtecek

Şuan kendimi çok mutsuz berbat hissediyorum.
Bu akşam eşimle iftar yemeğimizi yedik oturuyoruz herşey çok güzel gidiyor. Bu normalde işten gelince üstünü çıkarir.
Üstünü çıkarsana neden çıkaramıyorsun dedim.
Dışarı cikcam dedi .
Ne dışarısı dedim. Xx abiye söz verdim çay içiçez dedi.
Bende bana sordun mu dedim.
Soracaktım şimdi dedi.
Bende bi akşam da evde otur yaz başlayalı beri sürekli arkadaşlarınlasn bütün gün evdeyim bende benimde canım sıkılıyor birlikte bişeyler yapalım sahile filan gidelim dedim söz verdim dedi.
Ee tamam ozaman bidaha söz verme bu aksam son sürekli arkadaşlarınla vakit geçiriyorsun dedim.
He işte be olduysa da bundan snra oldu bu sinirlendi başladı bağırmaya yok işte arkadaşları karılarini yemeğe alışverişe bile götürmüyormuşta benim her dediğim oluyormuşta böyle giderse boşanmaya kadar gidermiste.
Bende sen arkadaşlarının karilariyla kiyaslayamayassn beni dedim. Dağlar kadar fark var onlarla aramızda dedim (sakın yanlış anlaşılmasın kınamak için demedim. )
Eğer sende arkadaşların gbi olmak istiyorsan gidip öyle biriyle evlenecektn dedim.
Merak etme o da olur ben daha en yaşındayım dedi. Bıktım artık dedi kapıyı çarptı gitti.
Çok kötüyüm hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Bi akıl verin ablalar kardeşler hanımlar. Bundan snra nasıl ilerleyim.

Peygamber efendimiz hz ayşe ye "konuş ya ayşe, konuşta gönlüm şenlensin dermiş. Biz de kendimize sormalıyız, gerçekten gönül şenlendirici bir uslubumuz var mı diye? Siz kendi yazdığınızı okuyun mesela. "Bana sordun mu?" Diye diyaloga girmek, iletişimi zaten başka bir yöne çekmeyi kabul etmek demek. Keşke hislerinizi anlatsanız. İstediğiniz anlaşılmak halbuki. Ama sizin diyalog biçiminiz daha çok savaş gibi olmuş. Savaşta kazanan ve kaybeden vardır. İletişimde anlayan ve anlaşılan. Uzun yıllar devam edecek evlilikte bence eşinizin gittiği vakitleri evliliğinize yatırım için fırsat bilin. Evlilik kitapları okuyun. Düşünün. Asıl delilik hep aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir der einstain . İstediğini farklı sonuçsa farklı şeyler yapmalısınız. daha güleryüzlü daha olumlu ve daha pozitif olmak gibi mesela... Pek çok evliliğin muhabbeti eksik. Bunun için tatlı tatlı anlatmayı bilmek en önemlisi. Yoksa yalnızlığınız da bir araya gelişiniz de sıkıntılı olur bir ömür Allah muhafaza...

Back
X