"Ben böyle bir hayat istemiyorum " dedi.

Bence onu şaşırtıp hiç bir şey yokmuş gibi davranın :) sakin bir zamanda her kavgada ayrılık konuşmak beni üzüyor. Benim sana ihtiyacım var deyin. İhtiyacım var erkekler için sihirli bir kelimedir :) gitmek isterse gitsin, güler yüzle karşılayın. Sema maraşlının inci yeşil yurtun kitaplarını okumanızı öneriirm. Unutmayın ancak daha iyi davranarak iyileştirebilirsiniz ilişkinizi. O sizin eşiniz. Düşmanınız değil. Her ne yaparsanız evliliğiniz için yapacaksınız. Önemsenen , yargılanmayalm, eleştirilmeyen bir eş de evinde olmak isteyecektir. Hepimizin aradıiı huzur çünkü. Ve bir kadının huzuru ya da huzursuzluğu bütün eve siner:) siz huzur yaymak için adım atın inşallah
Cok guzel anlatmissiniz :)

"Bana sordun mu?" nedir ya? Karsinizda 6 yasinda cocugunuz var sanki. Cok itici bir uslubunuz var kocaniza karsi anlasilan. Dogru duzgun anlatsaydiniz derdinizi. Bana adami boguyormussunuz gibi geldi dediklerinden sonra. Kendinize kocaniz disinda ugraslar da bulun bence.

Peygamber efendimiz hz ayşe ye "konuş ya ayşe, konuşta gönlüm şenlensin dermiş. Biz de kendimize sormalıyız, gerçekten gönül şenlendirici bir uslubumuz var mı diye? Siz kendi yazdığınızı okuyun mesela. "Bana sordun mu?" Diye diyaloga girmek, iletişimi zaten başka bir yöne çekmeyi kabul etmek demek. Keşke hislerinizi anlatsanız. İstediğiniz anlaşılmak halbuki. Ama sizin diyalog biçiminiz daha çok savaş gibi olmuş. Savaşta kazanan ve kaybeden vardır. İletişimde anlayan ve anlaşılan. Uzun yıllar devam edecek evlilikte bence eşinizin gittiği vakitleri evliliğinize yatırım için fırsat bilin. Evlilik kitapları okuyun. Düşünün. Asıl delilik hep aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir der einstain . İstediğini farklı sonuçsa farklı şeyler yapmalısınız. daha güleryüzlü daha olumlu ve daha pozitif olmak gibi mesela... Pek çok evliliğin muhabbeti eksik. Bunun için tatlı tatlı anlatmayı bilmek en önemlisi. Yoksa yalnızlığınız da bir araya gelişiniz de sıkıntılı olur bir ömür Allah muhafaza...

yorumlarinizi okuyorum ve bunlar icin tesekkür ediyorum benim konularima yapmasaniz bile sizin yorumlariniz bana huzur veriyor. ve kendimi ne yönde gelistirmem gerektigini anliyorum. sema marasli... evet bir kitabini okumustum sonra biyerde sema maraslinin cok tepki aldigini ve sonradan kendi kitaplarinda yazdiklarini geriye aldigini veya yalanladigini okudum ve sogudum...onun disinda videolarinida izlemisligim var ve gercekten cok dogru diyorum anlattiklarina tavsiyelerine...
peki siz bu erdemlige bu olgunluga ulasabilmek icin baska ne yaptiniz. bana bize tavsiyelere bulunabilirmisiniz?

Konu olarak sen haklısın ama uslüp olarak kesinlikle hatalısın... Bana sordun mu nedir yani, canım keşke önceden haber verseydin ben de sıkılıyorum arkadaşlarımla plan yapardım falan deseydin.

Konuşmuyorum şuanda.
1 hafta önce gene kavga ettik ama başka bir konudan.
Akşam gelirken en sevdiğim yiyeceklerii ve cüzdan alıp gelmiş. Küçük bir meseleydi barıştık.
Ama şimdi gene konuşmuyorum diğer odada bişeyler yapıyor ışık açık. Ayna da uzun uzun kendine bakıyordur. Kendini maço sana metroseksuel

Konusmamazlik yapma bence cool takil seni takmiyorum sensiz de mutluyum havasinda

yorumlarinizi okuyorum ve bunlar icin tesekkür ediyorum benim konularima yapmasaniz bile sizin yorumlariniz bana huzur veriyor. ve kendimi ne yönde gelistirmem gerektigini anliyorum. sema marasli... evet bir kitabini okumustum sonra biyerde sema maraslinin cok tepki aldigini ve sonradan kendi kitaplarinda yazdiklarini geriye aldigini veya yalanladigini okudum ve sogudum...onun disinda videolarinida izlemisligim var ve gercekten cok dogru diyorum anlattiklarina tavsiyelerine...
peki siz bu erdemlige bu olgunluga ulasabilmek icin baska ne yaptiniz. bana bize tavsiyelere bulunabilirmisiniz?
Çok teşekkür ederim :) ne güzel bir kalbiniz var... Sema hanımla ilgili duyumunuz sanırım bir yanlış anlaşılma. Genelde eskiden feministtim artık değilim der. Kitap tavsiyelerinin sebebi uzun uzun anlatabilmenin mümkün olmaması sanırım daha çok :) cümlelerimin tamamlayıcısı gibi geliyor bana. Belki de kitapları ilaç olarak kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir.
Kendi kişisel sürecimde hala devam eden bir seyrim var . İyi biri olmak istiyorum ben. Bunun yolunun okuduklarımdan aldığım eğitimlerden çıkardığım başkalarına iyilik etmekten geçtiği sonucuydu. Birilerini mutlu etmek gerçekte bizi mutlu eden. Bunu en çok yakınlarımız hak ediyor öyle değil mi :) iyileştirerek iyileşebiliyoruz aslında. Çünkü muhataplarımız da bizim gibi yaralılar :)
Ve gerçwkte kriz anında nasıl biri olmak istediğimize karar vermek . İyi zamanda hepimiz iyiyiz zaten :) problem karşısında daha çözüm odaklı bakmak. Evlilikte bunun için iyi bir öğretmen bana göre ...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Ben esime bana sordun mu diyecek olsam,
Hesap mi vericem der kestirir atar.. Oyle soruya boyle cevap yakisir zaten. Biraz oyunlu olun bu tur seylerde. Kadin isterse yapar unutmayin ;)

Konu sahibinin sıkıntısına bir çok güzel çözüm üretilmiş,istugul ve xperiaZ sırf son sayfada gözüme çarpan faydalı yorumlardan mesela.
Bazı arkadaşlar "çocuğa hesap sorar gibi" demiş,ben katılıyor ve ekliyorum çocuk da insanın malı/kölesi değil.çocuğa 'bile' öyle kaba olmak anormal.
Bence evliliğe bakışınızı değiştirmelisiniz.İki taraf da hesap soramaz,psikolojik/fiziksel şiddet uygulayamaz ve evlenmek yapışık tek hayat olmak demek değil,birleşen iki hayat demektir.

Bu arkadaslari kimler? Taniyor musunuz? Onlarla oldugundan emin misiniz? Onlar da evliyse ailece birseyler yapabilirsiniz esleriyle. Ha bu arada cok da esinizi hayatinizin merkezi yapip totosunu kaldirmayin. Siz de cevre edinip arkadaslarinizla takilin. Bir de o merak etsin sizi. Yanlis anlamayin. Arkadaslarinizla beraber olup eve gec gelin anlaminda degil. Ama herseyiniz de esiniz olmasin.

EşiM iş adamı çok büyük çaplı değil amama kendi alanında büyük. Bu kişiler de iş yaptığı kişiler onlarda şirket sahibi.
Eşimden 20 25 yaş büyükler. Ki eşimde genelde kendinden büyüklerle takılır.
Tanıyorum ama eşlerini pek tanımıyorum. Tanısam da ortak yanlarimiz pek yok.
Çok haklısınız bundan snra bunlara dikkat edicem. Gerçekten buradaki herkesten Allah razı olsun doğru yonlendrdiler beni.

Belki de üslubunuzu değiştirirseniz eşinize karşı, inatlaşma yerini anlayış ve karşılıklı isteklere cevap vermeye geçebilir. Çünkü biri banada karşıma geçip; bana sordunmu dese hoşlanmam. Siz öyle dedikçe evlendim esirmiyim modunda karşı çıkar. Şöyle olabilir:*fikrimi alabilirdin tek başımıza karar alırsak birliktelik ve evlilik anlamını yitirir*belki yarar sağlar.
Bugün dışardan geldikten sonra yatak odasına geçti yattı.
Bende salondaydm ışığı kapattım geldm yatak odasına yattım. Arkamı döndüm sarıldı.
Beni çok kırıyorsun gerçekten dedim
Sende beni kırdın üzdün dedi
Neden böyle yapıyorsun he desen gitsem ikimizde huzurlu olcaz dedi. Zaten karışmasan bi gün 3 saat kalcsm orda bi gün 1 saat bigün canim hiç gitmek istrmeyecek ama sen böyle yapınca cazip geliyor dedi.
Tatile gitmek ister misin sıkıldım diyorsun dedi . Gideyim dedim. Arkadaşlarımla gidicem bayramda. Liseden beri sevdiğim arkadaşlarımla.
Bidaha kavga ettiğimizde boşanma konularını açma rica ediyorum dedim. Tamm dedi .
Böyle işte sonra kalktk çay içtik.
Çok pişman oldum laf söylediğime gittim ama hiç huzurlu değildm dedi.
Bakalim bundan snra ne olcak

Tercih de hayat da sizin :) 13 yıllık evliyim. bunu kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazdım :) düşünün şayet 30 yıl daha evli kalacaksanız böyle mi devam etsin istersiniz her geçen gün daha mutlu mu ? Cevaba göre adım atarsınız inşallah
Teşekkür ederm bu akşam olanları bi arkadaşın mesaj cevabına yazdım :) okursanız cevap yazarsanız mutlu olurum

sende deseydin dikkat et bnde seni kız arkadaşımn eşleryle kıyaslamayım die:KK12:
böyle bi yere varamazsınz cnm problem dahada büyür. öncelikle güzelce konuş. ve herzamn planları sen yap yarın şuraya gidelim mi cnm skıldm bunaldm bugn şuraya gidebilrmiyz cnm gibiii. hayr derse tmm de ama o gün çok üzgün ol sıkıldğnı bunaldğnı anlasın :KK53: bn öylee yapyorm işe yarıyor.
Çok teşekkür ederim. Herkesin yazdığı benim için çok değerli . Bu akşam biraz konuştuk problemleri. Beni anladığını umuyorum

Evde yapılacak uğraşlar bulabilirsin canım. Ben de önceden yalnızlıktan çok korkardim, yanlız kalınca bunalıma girer, yemek dahi yiyemezdim. Ama baktım çevrem ben olmadığım zamanlarda mutlu, neden ben kendime eziyet edeyim. Sonra uğraşlar buldum kendime, ilk başlarda zor oldu. Sonra tek başıma yürüyüşe, alışverişe, sinemaya gitmeye başladım. Şimdi tek başıma kalınca zamanım yetmiyor bile ve arayip soran arttı ben bazen sırf kendime vakit ayırmak için çıkmıyoru m cevaplamiyorum bazen. O zaman daha bir kıymetli oluyor insan
Kesinlikle.
Yalnız birşeyler yapmayı bende severim. Sanırım tatile cikicam ama arkadaşlarımla :) şuan alışveriş için birşeyler bakıyorum

Konu olarak sen haklısın ama uslüp olarak kesinlikle hatalısın... Bana sordun mu nedir yani, canım keşke önceden haber verseydin ben de sıkılıyorum arkadaşlarımla plan yapardım falan deseydin.
Ya bilemedim işte o anda deyiverdim öyle.
Aslında birşey itiraf etmem gerekirse bunu hep yapıyorum :olamaz:
Ama eşim genelde buna takılmaz neden sorun çıkarttığıma takılır.
Ee bende bidaha söylemem artık. Bakalim ne gbi değişimler olacak.

Çok teşekkür ederim :) ne güzel bir kalbiniz var... Sema hanımla ilgili duyumunuz sanırım bir yanlış anlaşılma. Genelde eskiden feministtim artık değilim der. Kitap tavsiyelerinin sebebi uzun uzun anlatabilmenin mümkün olmaması sanırım daha çok :) cümlelerimin tamamlayıcısı gibi geliyor bana. Belki de kitapları ilaç olarak kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir.
Kendi kişisel sürecimde hala devam eden bir seyrim var . İyi biri olmak istiyorum ben. Bunun yolunun okuduklarımdan aldığım eğitimlerden çıkardığım başkalarına iyilik etmekten geçtiği sonucuydu. Birilerini mutlu etmek gerçekte bizi mutlu eden. Bunu en çok yakınlarımız hak ediyor öyle değil mi :) iyileştirerek iyileşebiliyoruz aslında. Çünkü muhataplarımız da bizim gibi yaralılar :)
Ve gerçwkte kriz anında nasıl biri olmak istediğimize karar vermek . İyi zamanda hepimiz iyiyiz zaten :) problem karşısında daha çözüm odaklı bakmak. Evlilikte bunun için iyi bir öğretmen bana göre ...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Ne güzel konuştunuz ya.
Benimde hedefimde hep byanımda vardr "iyi insan olmak "
Ama bazen şu kahrolasıca egomuz önüne geçiyor bazı şeylerin. Kahrolasıca diyorum çünkü bnde hoşlanmıyorum bu durumdan. Eşimle barıştık :)
Ama çok sağlıklı bi konuşma yaptık. Üslub olarak ve sakin yaklaşınca aslında onun daha da sakın yaklaştığını gördüm.
Rahatsz olduğum şeyleri dile getirdim.
O da getirdi. Ve çözüme yönelik neler yapabiliriz onu konuştuk. Çok teşekkür ederim size

Bugün dışardan geldikten sonra yatak odasına geçti yattı.
Bende salondaydm ışığı kapattım geldm yatak odasına yattım. Arkamı döndüm sarıldı.
Beni çok kırıyorsun gerçekten dedim
Sende beni kırdın üzdün dedi
Neden böyle yapıyorsun he desen gitsem ikimizde huzurlu olcaz dedi. Zaten karışmasan bi gün 3 saat kalcsm orda bi gün 1 saat bigün canim hiç gitmek istrmeyecek ama sen böyle yapınca cazip geliyor dedi.
Tatile gitmek ister misin sıkıldım diyorsun dedi . Gideyim dedim. Arkadaşlarımla gidicem bayramda. Liseden beri sevdiğim arkadaşlarımla.
Bidaha kavga ettiğimizde boşanma konularını açma rica ediyorum dedim. Tamm dedi .
Böyle işte sonra kalktk çay içtik.
Çok pişman oldum laf söylediğime gittim ama hiç huzurlu değildm dedi.
Bakalim bundan snra ne olcak
Beni çok kırdın suçlayıcı dil, söylediklerine kırıldım derseniz bundan sonra o da hemen sen de beni kırdın demez. Hislerimizi anlatmamız zor başlarda .o sebeple bu adımınız bile önemli. İnşallah her zaman çözüm ehli olmak nasip olsun .
Aslında söylemeye çalıştığım bu duruşunuzdu.surat assanız kavga etseniz ne olacaktı. Belki de yine kendini dışarı atacaktı. Oysa çıktım ama vicdan azabı çektim söylediklerimden demiş eşiniz. daha önceki yazdıklarımı yinelemek istemem nacizane son tavsiyem de şu ; eşinize kızdığınızda size yaptığı güzellikler hatırlayın. Kendinizi köpürtmek yerine soğutursanız daha kolay anlatabilirsiniz hislerinizi. Her geçen yıl daha da artan muhabbetler dilerim... Hayırlı sabahlr

Ciddiyetle okuyodum su cümleye kadar. Bunu gorunce gulesim geldi kusura bakmayin. Esinizin arkadaslarinin eslerinden farkiniz ne ciddi merak ettim
Normaldr. Açıklayıcı bir cümle olmamış çünkü.
Çalışmıyorum ama evde oturuyor değilim. Ramazan dolayısıyla evdeyim ve haliyle bunaldım.
Kendi işlerimiz ile ilgili projelerim var . Onlarla ilgileniyorum daha cok

Ne güzel konuştunuz ya.
Benimde hedefimde hep byanımda vardr "iyi insan olmak "
Ama bazen şu kahrolasıca egomuz önüne geçiyor bazı şeylerin. Kahrolasıca diyorum çünkü bnde hoşlanmıyorum bu durumdan. Eşimle barıştık :)
Ama çok sağlıklı bi konuşma yaptık. Üslub olarak ve sakin yaklaşınca aslında onun daha da sakın yaklaştığını gördüm.
Rahatsz olduğum şeyleri dile getirdim.
O da getirdi. Ve çözüme yönelik neler yapabiliriz onu konuştuk. Çok teşekkür ederim size
Rica ederim :) hiç bilmediğimiz birinin mutluluğu bile bizi bu kadar mutlu ediyorsa eşlermizin mutluluğu daha da eder bence :) çok sevindim gecenizin güzel bitmesine. Daha iyi insanlar olabiliri hep birlikte inşallah

Back
X