• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben bu çocuk olayını abartıyor muyum yoksa eşim mi basitleştiriyor?

Önceden bunları bırıyle konuş annenle kardeşinle teyzenle konuş gel buraya yaz , ama kocana değil
odun onlar , onlar cocuk dogduktan sonra hatta 3 sene sonra baba olabılme duygusunu yasıyorlarmıs kı bızım gıbı anac degıller o yuzden kafanı hiç yorma bunlarla

ayrıca dogmamıs cocuga don bıcme mevzusu yapmayın , ortada coluk yok combolak yok isim mevzusundan ayrılma noktasına gelmişiniz gerci butun bunlar baska bır sıkıntınız olmadıgı manasına gelir Allah başka dertler vermesin genede :7:

cocugunuz olsa eminim hersey daha farkli olacak canim, bunlar icin kavga etmek icin bile henuz cok erken...

hele bi baslayin cocuk isine, bakalim Rabbim ne zaman verecek...sen bu konuda eminim uzerine gittikce dahada cok inada bindiriyor...

Günaydın.bana asıl sorun bebek değilmiş gibi geldi. Ne dersiniz?

Çocuk olmadan yankısı gelmiş :) Alemsiniz, bence akışına bıraksan her şeyi seninde kafan rahatlar, eşinin de.

Çocuk hayali kurmaması problem değil.
Ama hiç çocuk istememesi ciddi bir sorun.
Bu konuyu iyice konuşun bence,kocam çocuk istemiyor diye çocuğum olmadığını düşünemiyorum.
Öte yandan sırf siz istiyorsunuz diye ikna olursa oda kötü.

çocuk olmadan bunları tartışmak saçma bence..
bir isim uğruna bile boşanma demişsiniz..
sizin evilik bence çok sağlam değil gibi geldi..
önce hamile kalın sonra herşey yoluna girer zatenç..önce eşiniz babalık duygusunu bir hissetsin...erkekler bizden daha odun bunu bilmeyen yoktur galiba

bence büyütmüyorsun şu an çocuk düşünmüyorsun ama ileriye yönelik durumunu netleştirmek istiyorusun , bu da en doğal hakkın eşinde çocuk istemiyorsa bunu sana evlenmeden önce söylüycekti düğünden sonra değil,

ayrıca bende bebğim olduğunda 2 yıl ben bakmak istiyorum çocuğuma sonrasında işe devam ki benim işim özel sektör memur falan da değilim daha riskli yani ha diyince gönlüne gör eiş bulunamayabiliyor,

yanlız eşinle ortak noktada birleşseniz senin 2 -5 yıl çalışmaman sizi zora sokacaksa bu süreyi biraz azaltsanız hani ikinizinde dediği olsun , ama çocuk konusunu açmayalım demek çok bencilce senin hislerin ve anne olma hakkını hiçkimse elinden almamalı

Ben de istiyorum ki hiç düşünmeyeyim daha ortada birşey yok ben de en az 2 sene sonra istiyorum hemen değil. Ama bu iki sene de hiç mi hayal kurmayacağım insan eşiyle çocuk hayali kurmaz da başka kimle kurar ki. Ya da çocuk planı nın ben eşimle değil kimle yapacağım. Evlenmeden önce de evlilik hayali kurardık bu da mı saçmaydı o zaman ortada söz yok nişan yokken.

Yani ben hiç düşünmeyeyim akışına bırakayım istiyorum ama bazen duygularım ağır basıyor. Hamile birini görünce hemen aklıma geliveriyor. Kendi hamileliğim üzrinde tatlı tatlı konuşalım istiyorum konu açıyorum ama eşim o kadar ilgisiz duruyor kı bu konuda ben de kötü davranıyorum o ılgısızlıgını bellı edınce.

Aslında o çocuk konusunda daha farklıydı ben hemen yapmayız beklerız derdım. O da o kadar beklenır mı vs gıbı soylerdı . Ne zaman bu baba ısmı koyma konusunu ben kapattım o zamandan berı bu konuya soguk yaklaşyor.

Bir kere kavga etmiştim. Ben de hemen çocuk yapalım demıyorum amam hayalıne bıle ızın vermıyorsun başka kımle ben bu konuları konusacagım dıye. O zaman bıraz değişmişti şaka yapmaya başlamıştı hamılelıkle ılgılı falan.

Ama yıne eskı halıne döndü uzun sürmedi.

Ben de artık hiç bu konuyu açmasam belkı kendısı anlayacak zamanla eksikliğini hissedecek çevreden gördükçe ama o zamana kadar benim içimde dert olacak bu.

Ama eminim ben ücretsiz izne ayrılmayacagım annen bakar diye plan yapsam daha farklı olur. Benden çok belki hayal kurar. Bu da benım içime sinmiyor.

Eşim çocuk olayına hiç sıcak bakmıyor dediğinde benim eşim geldi bi anda gözümün önüne.

Biz 4,5 senelik evliyiz. İlk 3 sene ne ben ne de eşim çocuk sahibi olmayı istemedik. Kendimize ait bi evimiz olsun istedik. Allah'a şükür evimizi aldık borcumuzu bitirdik. Ona kalsa o hala düşünmüyodu çocuk sahibi olmayı :D Ama ben sürekli işte hamile kalsam bebişimiz olsa nası olur ne güzel bi aile oluruzu aşılamaya çalıştım. Benim ailem de eşimin ailesi de dört gözle torunlarının olmasını bekliyodu. Kayınvalidem hadi artık torun sahibi olayım yaşım geçiyo nasıl bakcam bu yaştan sonra, görümcem ben yeğen isterim. Ara ara söyleniyodu bunlar hem eşime hem de bana. Ben kendimi hazır hissetmeye başladığımda artık yaşım geçiyo anne olmak istiyorum her kadın gibi dedim. Ama bunun öncesinde benim yeğenim olmuştu ailemin yanına beraber gittiğimizde onu kucağına aldı hoşuna gitti baya kendini öyle görmek biraz daha yumuşadı. Daha sonra da korunmayı bıraktık. Allah'a şükür ki korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım şu an 21 haftalık hamileyim ve eşim de halinden gayet memnun :)

Yani demem o ki ara ara çocuğumuz olsa planlarını paylaş eşinle. Gerçi ne kadarlık evli olduğunuzu bilmiyorum ama ben kendimi 3,5 senede hazır gördüm.

2 sene sonra düşünüyorsanız çocuğu neden şimdiden kafanızda sorun yaratıyorsunuz, kendinize dert arıyorsunuz :) 2 sene de neler değişir insan hayatında, yarının ne olacağından geçtim 1 saat sonra ne olacağını biliyor muyuz? Yaşasanıza doya doya hayatınızı, evliliğinizi... 2 sene de ne sular akar, neler değişir....

garip gelsede bize, bu cocuga isim verme konusu ciddi bir sorun bizim toplumumuzda...herkes sanirim 1 kez olsun sorun yasiyordur bu konuda...ya esiyle ya da kayinpederle kayinvalideyle vs...ama bu yuzden bosanma asamasina gelmekte garip?!?!

bi arkadas demis ama...sorunun sadece bu olduguna emin misin?

konusahibi siz çocukla ilgili meselelere odaklanmışsınız ama çok daha farklı ve derin sorunlar var bence. Bir isim mevzuundan boşanma noktasına gelinebiliyorsa o evlilikten ciddi şüphe ederim.

bence büyütmüyorsun şu an çocuk düşünmüyorsun ama ileriye yönelik durumunu netleştirmek istiyorusun , bu da en doğal hakkın eşinde çocuk istemiyorsa bunu sana evlenmeden önce söylüycekti düğünden sonra değil,

ayrıca bende bebğim olduğunda 2 yıl ben bakmak istiyorum çocuğuma sonrasında işe devam ki benim işim özel sektör memur falan da değilim daha riskli yani ha diyince gönlüne gör eiş bulunamayabiliyor,

yanlız eşinle ortak noktada birleşseniz senin 2 -5 yıl çalışmaman sizi zora sokacaksa bu süreyi biraz azaltsanız hani ikinizinde dediği olsun , ama çocuk konusunu açmayalım demek çok bencilce senin hislerin ve anne olma hakkını hiçkimse elinden almamalı

senın bu ara cocuk isteğini biliyorum

konuda dıkakt cekıcı olan daha 1.yok ortada 2. ne zaman yapılcak o planlanıyor
Allah aratmadan versın bu sekılde planlar yapılması bana hos gelmıyor , Plansız yaşamayı severim :31:

Beni de çok çok üzerdi böyle şeyler duymak.
" Toplamda 5 yılımıza malolur. "
" 30'un dan sonra zormuş zaten en iyisi bunu hiç konuşmayalım "
gibi ifadeler gerçekten çok kaba tabir olmuş.
Eşiniz dediğiniz gibiyse maddiyat düşkünlüğü açısından (söylerken bile geriliyorum) bebeği de çok maddi harcama yapılacak bir olgu olarak görüyor olabilir. Gider kapısı gibi.

Ben yazdıklarınızdan anne olmayı çok istediğinizi hissettim.
Şu an için ücretsiz izin kısmını değilde, bebek fikrini konuşmanız belki daha faydalı olur.
Bebeğinizi kucağınıza alınca ne kadar izin alacağınız, anne olarak siz ve bebeğinizin ilişkisine, ihtiyaçlarına göre belirleyeceğiniz bir şey.

senın bu ara cocuk isteğini biliyorum

konuda dıkakt cekıcı olan daha 1.yok ortada 2. ne zaman yapılcak o planlanıyor
Allah aratmadan versın bu sekılde planlar yapılması bana hos gelmıyor , Plansız yaşamayı severim :31:

evet cute istiyorum ama borçlar beklememiz gerektiğini söylüyor,

benim eşimde geleceğe dair hayal kurmayı sevmez sevgiliyken evlilik hayali de kurmazdık mesela sonra bi gün kafasında yaptığı planları sıraladı şok olmuştum herşey düşünülmüş , erkekler bizim kadar duygusal bakmıyor belki de

mesela çocukla ilgili bi konu açayım hemen kapatır halbuki beni bıraksan saatlerce konuşurum, bende üstüne gitmiyorum elbet zamanı gelince açılıcak diye ,

konu sahibi belki eşin de bu tarz hayalleri sevmiyordur yoksa ne kadar paracı olursa olsun çocuk özlemi olucaktır çünkü geçmişte çocukla ilgili konunuz geçmiş,üstüne gitmeden bekle bakalım nasılsa zaten şu anda düşünmüyosunuz

Canım sen çocuk istemekte gayet haklısın. 2 iken 3 kişi olucaksınız. Kaldı ki çocuksuz bir evlilik düşünemiyorum.

can yoldaşı olur size.

bende 1.5 yıl sonra hamile kaldım. Ayrıca hemen hamile kalınmıyor. İstedikten 5 ay sonra hamile kaldım.

Rabbim kimseye aratmasın.

Bizimde borcumuz vardı. Çok şükür hafifledi. Ve annem hep diyordu borcumuz var diye çocugu ertelemeyin diye. Allah onun rızkını gönderir diyordu.

Erkekler neden böyle anlamıyorum. Çocugu zaman kaybı görüyor sanki.. Parası eksilecek güyaa. Kızdım bak şimdi kocana :19:

Yaşınız ilerlemeden bi bebiş yapın bence. Ben 25 yaşıma giricem 1 ay sonra. Eşim 31 yaşına girdi. Çocugumuzla doya doya vakit geçirmek istiyoruz.

Çocuk olunca yani hamile kalınca herşey değişecek eşine bakma sen. aman bişe olmasın sana diyip duracak bunada eminim.

ama ön yargılarını kırmak lazım.

O görevde sana düşüyor canım.

dehset oldum okudukca portt dıye portledı gozlerım vay be hayran kaldım esınıze demek toplamda ya 5 yıl calısmayıp eve para getırmezsenız dıye evlat sahıbı olmak ıstemıyor ne kadar ulvı bır davranıs ya rabbım demek kı allah muhafaza rabbım sızı bın defa esırgesın bır hal olurda calısamazsanız kendınızı kapının onunde bulacaksınız ha
buyuk konusmak ıstemıyorum ama rabbım benı ve evlatlarımı boylelerıyle karsılastırmasın katıl olurum herhalde
ben 3. bebegımı yapıyorum nısanlandıgım andan ıtıbaren esımın ıstegıyle ısten ayrıldım evlenınce pespese oldu kızlarım calısmak ıstedım buyuduler calısabılecegım bır zamanda oldu ama bırakmadı esım su an bıle kızlarımın bırı 10 dıgerı 7 yasında artık calısayım dedım hayır onların sana ıhtıyacı var dedı bırakmadı bende barı bır cocugumuz daha olsun dedım calısma olayı kapandı hayatımda
sakın yanlıs anlamayın esımle oyle dort dortluk mutlu huzurlu degılız cok cektırdı bana cok sıkıntı yasadım hatta konularımda var ama sızın esınızın yaptıgı ne bıleyım cok gayrı ınsanı geldı bana allah ganı ganı yardımcınız olsun ne oluyor bu erkeklere anlayamadım ya gercekten yazık

benim esimde cocuk istemiyordur hazir degildi hicbir zaman
ama ben cok istiyordum
esimin yasida buyuk benden
bende zaman kaybetmek istemedim
ama söyleyim ne hamileligimden birsey anladim ne dogumdan ne dogum sonrasi
hepsini yanlniz yasadim
öyle filmlerdeki gibi heyecanli bir baba hic görmedim halada yok
bebegimize hala tam alismis degil

o yuzden seni cok iyi anliyorum
sana verebilecegim en buyuk tavsiye ondan bekle bebek yapalim lafini
ama eminim bunu hic istemeyecek
esin maddi gider olarak mi görüyor gercekten yoksa bebek sevmiyor mu o önemli
nitekim 2 sene sonra diyorsun
bu 2 sene icinde birseyler degisir umarim
bol sans diliyorum
zor gercekten

Benim en çok canımı sıkan da bu zaten. Çocuk sorumlulugundan kaçar korkar anlarım ama maddı sebep yuzunden boyle çocuksuz durmak ıstemesı en cok canımı sıkan.

Eşim bana 5 sene kaybedecegız tarzında konuşunca şunu da ekledı. Ondan sonra sen alışırsın zaten evde durmak ıstersın calışmak ıstemezsın...

Ben de dedım kı merak etme kısa zamanda bana bunu ögrettın senın elıne bakarsam yandım ben. O yuzden çalışmayı asla bırakmam mecbur kalmadıkça Allahtan dedım.

Bana dokuna bu kendımı maddıyat ıle degerlı goruyorum onun gozunde. Sankı ben para kazanmasam bu kadar deger vermeyecek bana. Ya da yanılıyor olmayı umuyorum bu durumu görmezden gelmeye çalışıyorum yoksa kendımı çok yıpratıyorum.

Ben de ona dedım kı artık kredı kartı lımıtını kendı odeyebılecegın sekılde doldur dedım. İki aydır onun kartını ben oduyorum. Sebepte hep onun karttan alışverıs yapıyormuşuz maaşı yetmıyor beyfendının. Ben hem kendı kartımdakı eşya borcunu ödüyorum hem onun kartını bazen hem de kıra vs. Çok güzel boyle hayat kım ıstemez. Artık ödemeyecegım ve bırıkım yapacagım kendı hesabımda dedım. Anladım kı ılerde buna çok ihtiyacım olacak. Sen de paran yettıgı kadar kartını kullan dedım. Benım maaşım ondan yuksek oldugu için benım daha fazla param artıyor artık kuruş vermeyecegım. Evı de geçindırsın borcunu da ödesin. Ben de gelecegım için kenara bırıkım yapacagım. Ona muhtaç kalmamak için. Oldukı hamıle kaldım beklemeden. O zaman ona muhtac kalmadan ucretsız ızne ayrılacak kadar bırıkım yapabılmelyım.

Yalnız bu konuyu oyle ustunu orterek kapatamayacak pişman edecegım onu bu düşüncesi için.

Back
X