Ben bu evin sahibiyim! (Babam) Yardım ne olur...

encokkendimiseverim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
371
4
26
Balıkesir
Arkadaşlar sinirden elim ayağım titriyor. Allah aşkına bana bi akıl verin.
Babam 70 küsur yaşında, annem hasta. evimize çağırdık, eşim de askere gidecek bizimle kalıyorlar.
Ben çalışıyorum eşim şu an iş bulamıyor.

Az önce annemin bana verdiği çeyizlik nevresimi annemin yatağına serdim.
Annem de onu serme o misafirlik dedi.
Ben de "siz de benim misafirimsiniz" dedim. En iyi şekilde ağırlamak isterim dedim.

Babam bir bağırmaya başladı.

BU EV SENİN DEĞİL
BU EV BENİM!
BU EV KOCANIN DA DEĞİL SENİN DE DEĞİL. dedi

Annem hasta diye sustum. Çünkü sinirleri zaten bozuk.

Hala öteki odada söyleniyor.

Bu arada ev kira, bütün giderlerini ben karşılıyorum. Eşyalarımı kendim aldım, düğün nişan vs. hiç biri olmadı.

Eşim evde olsa kuzu gibi oluyor o evden çıktığı anda sürekli böyle. Eşime söylesem çok büyük kavga çıkar. Napacağım bilmiyorum. Lütfen yorum yapın..

sanırım eşine kızamadığından sana kızıyor yaptığım seçimden dolayı olabilir eşin hiç mi çalışmadı, ?

ben bu evin babasıyım BU EV BENİM diyor ne diyeyim bilmiyorum.
Dün dışarıdan geldi kapıda karşıladım öpeyim diye uzandım geçti gitti.

Annem de beni seviyorsan iyi davran diyor. Ne kadar iyi davranırsam o kadar kötü karşılık alıyorum. Misafirsiniz demem çok mu yanlış?
1.5 - 2 sene kalıcaklar.

eşim geçen gün "İş yerinde sana kötü davrananlar, bağıranlar karşısında beni bulur" dedi babamın yanında. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumu. Çünkü babam bana bağırıp duruyor. Babam da bugün diyor ki X cahil cahil konuşuyor. Çok cahil. Ben 70 yaşındayım benim tecrübem var o 30 yaşında bile değil o daha ne yaşamış diyor.

sanırım eşine kızamadığından sana kızıyor yaptığım seçimden dolayı olabilir eşin hiç mi çalışmadı, ?

eşim çalışıyordu ama 2 ay kadar önce işimi değiştirdim, şehir değiştirdik. buraya geldik çevremiz yok. iş bulamadı. zaten ağustosta asker.
1.5 sene oldu evleneli
8 senedir de beraberiz. hala istemiyor.
boşanıyoruz desek mutlu mu olacak

eşin ne zaman parasal olarak güçlenirse o vakit baban onu sevecektir , herkesi yolu farklı bazısı ,önce sıkıntı yaşar bazısı sonra mükemmel hayat yok zaten ,sabırlı olman gerek

Egoya, enaniyete bak 70 yaşındaki beyefendide.
Bilmiyor ki atıp tuttuğu o ağız, aldığı nefes bile onun değil.
Şu dk dilini açamayacak hale gelebilir.
"Benimmm" diyebiliyor hala.
Allah ıslah etsin.
Yapabiliyorsanız hiç muhatap olmayın, vazifenizi yapın geçin.
Eşinizin ,yuvanızın onurunu ezdirmeden saygılı olmaya çalışın.

Babam 5 vakit de namaz kılar, inançlıdır ama bu konuda bana çok ters davranıyor. eşimi hor ve cahil görüyor. annem ve annemin tarafına da böyle yapardı eskiden. annem şimdi tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanınca işler değişti.

Galiba babam Eşimle ilişkimizi öğrendiğinden beri böyle sert bana karşı.
17-18 yaşında ona yalan söyledim eşimle görüşmedim konuşmadım vs. dedim ortaya çıktı sonra, gençliğin verdiği hatalardı aslında. üzgünüm de onları üzdüğüm için. Ama hayatta bir tek ona karşı geldiğim konu EŞİM.

dershaneleri kendim parasız kazanıp okudum, okurken çalıştım yük olmayayım diye. İllaki o da masraf etti bana okuturken. Ama şu anda iş sahibi olup evlenince ona hiç faydam olmadan evlendiğimi söylemeye başladı. ama yük de olmadım ki. evdeki her şeyi borç harç aldık kimseye el açmadık.

Annemin tuvalet, yemek ihtiyaçlarını gidermem bekleniyor doğal olarak. Ben de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ama ben 42 kiloyum annem neredeyse 60. Kaldıramıyorum kendisini. Babam da psikolojik olarak yorgun. ama elimden gelmiyor ki. zaten işteyim bütün hafta içi. haftasonu da görevler oluyor sınav vs. ona gidiyorum. Bu defa da onlarla zaman geçirmediğimi, eşimle hemen dışarı kaçtığımı düşünüyor. Eşim de bensiz bir yere gitmez, markete bile beraber gidelim ister.

İşten eve bir geliyorum her taraf dağılmış, annem de çok titiz bir yere su damlasa bile hemen sil der. Yatak örtüsünün kenarı kıvrılmış olsa illaki düzeltmemi ister. Hastalığından sonra böyle oldu. Hangi birine yetişeceğimi şaşırdımmmmm!

geçen yıl yaylada yaşlı çift vardı hanımıda alzheimer hastalığa yakalanmış dı adam hamur yoğurup evide temizledlğini biliyorum adamda güleryüzlü idi
4 çocuğununda hiç biri yanında değildi ,babanda yardımcı olması gerekir aslında , ama o halen erkekliğe takmış sizi üzüyor,konuşmayı dene bence yaşlılıkta eşlerin yardımlaşması çok önemli

Teşekkürler yorumlarınız için. Annemin hastalığının tek ilacı moral. günde kaç defa ağlama krizleri yaşıyor İş yerinde aşırı bir yoğunluk ve stresim var, eşim askere gideceği için zaten üzülüyoruz, annem evde ağlıyor, babam böyle bağırıyor. Eşimin kendi ailesinde büyük sorunları var, bunaldık

Çok sevdiğim evime gelirken ayaklarım geri gidiyor artık.

canim öncede bukonu icin yazmistin annenleri yanina almak icin ben yurtdisindayim kvdemlerle beraberdik kp rahmetlik huysuz herseye bayiran birisiydi .......... esinin calismamasi annenin hastaligi onu üzüyordur.........benim kp bagirir cagirir kirar sonra birsey yok gibi davranirdi tr gittiler kizina ben sabirli birisiyim görümcem degil Saniye anlasmazdi görümcem babasinin evinde oturdu ama ayri aile binasinda doctora kp icin sakinlestirici yazdirmisti kuzu gibi oluyordu ,sende bir dokrora danissan esin gidince belki daha aksilesir yaslilarda bir arada olmak zor aslinda sana yardimci olmasi lazim bünyen zayif calisiyorsun onlara bakiyorsun sükretmesi lazim onlara evlatlik görevini yapiyorsun baska kardesin varmi sana yardim edecek............doctorun verdigi sakinlestiriyi onun haberi yoktu kullandigi ilaclara takviye olarak veriyordu canim senin sagligin su anda cok önemli su an herkese sen bakiyorsun rabbim kuvvet versin

canim öncede bukonu icin yazmistin annenleri yanina almak icin ben yurtdisindayim kvdemlerle beraberdik kp rahmetlik huysuz herseye bayiran birisiydi .......... esinin calismamasi annenin hastaligi onu üzüyordur.........benim kp bagirir cagirir kirar sonra birsey yok gibi davranirdi tr gittiler kizina ben sabirli birisiyim görümcem degil Saniye anlasmazdi görümcem babasinin evinde oturdu ama ayri aile binasinda doctora kp icin sakinlestirici yazdirmisti kuzu gibi oluyordu ,sende bir dokrora danissan esin gidince belki daha aksilesir yaslilarda bir arada olmak zor aslinda sana yardimci olmasi lazim bünyen zayif calisiyorsun onlara bakiyorsun sükretmesi lazim onlara evlatlik görevini yapiyorsun baska kardesin varmi sana yardim edecek............doctorun verdigi sakinlestiriyi onun haberi yoktu kullandigi ilaclara takviye olarak veriyordu canim senin sagligin su anda cok önemli su an herkese sen bakiyorsun rabbim kuvvet versin

Anlamadigim icin 2 kere okudum konuyu yine anlamadim. Durup dururken "bu ev benim" diye bagirmaya mi basladi yani?
Bir insanin hicbirsey yokken boyle bagirmasi icin aklindan problemi olmasi lazim. Siz onu doktora goturun. Alzheimer ya da bunama baslamis olabilir.

bunuda ben anlamıorum para vermeyı tamam yardım edersın ama sende kendı basına hayat kuruosun..Allahtan esınden yana sıkıntın yokmuş umarım bı omurde olmaz..böyle olunca netıcede baba dıolar ya..nası dıcez boylesıne baba..bızdede bu durumlar mevcut benzerlerı..ınsan eve gelsın ıstemıo yaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…