Mevzu yılbaşı gecesi gibi gelebilir size ama ben biraz daha derin bir boyut kattım
bu olaya...
Yaklaşık iki hafta önce eşimle yılbaşına dair bir sohbet geçti aramızda. Hatta o gün şehir
dışına çıkacaktı, ben de ailesini ziyaret etmeye gidecektim. Babası yılbaşını birlikte
geçirmeyi teklif etmiş. Lisanslı bir avcı babası, avladığı hayvanı yemek için yılbaşında
birlikte olalım demiş. Bana gitmek istemediğini, ben gittiğimde eğer konu açılırsa bir
şekilde nazikçe geri çevirmemi söyledi.
Ben ziyarete gittiğimde sohbet konusu olarak geçmedi ama babası, eşimin ablasına
avladığı hayvanı almalarını önerdi. Ben de buna istinaden sorun kalmadığını düşündüm.
Bir hafta önce ablası yılbaşı için eşimin 2 abisini davet ettiğini söyledi ama bize, siz de
gelin demedi. Biz eve dönerken yolda, orada açılan konuya istinaden hiç konuşmadık.
Ertesi gün eşimle mesajlaşırken bana yılbaşında ne yapalım dedi. Ben de oldukça uzun
bir mesaj yazdım ona. Şimdiye kadar hep evde meyve yiyip, tombala oynayarak yılbaşı
geçirdiğimi ama bu sene farklı birşeyler yapmak istediğimi belirttim. Bahsettiğim şey illaki
dışarı çıkmak değildi ama ailelerden bağımsız olmak istediğimi özellikle vurguladım.
Sonra eşim derin bir sessizliğe boğuldu... Ben tabi anladım derdini. Abileri, ablası sürekli
arayıp davet ediyormuş güya, ki arayıp sormalarının nedeni ona göre plan yapmak...
Gitmezsek ayıp olurmuş... Telefonda söyledi bunları bana. Hiçbir şey söylemedim, sen bilirsin
dedim ve geçtim.
Ne ailesi ile sorunum var ne de kendisi ile ama mesajımda oldukça güzel bir üslupla dileğimi
ona anlatmıştım. Madem umursamayacaktı neden sordu ki??? Sormamış olsa ben hayal
kurmayacaktım. Ve tek dileğim eşimle deniz kıyısında bir bankta denizi izlerken yeni yıla
girmekti... Bu yıl çok yordu çünkü beni. Hem sırf önceden konuştuklarımıza istinaden ben
ailemin davetini, dışarıda geçireceğiz diyerek reddettim. Benim aileme ayıp olmayacak,
bana zaten hiç ayıp olmayacak...
Üstüne üstlük, dün annesi oğlunun hala ablasına karar bildirmediğini ve çabuk karar vermesi
gerektiğini söylemek için 'beni' aradı. Sadece bunu söyledi ve kapattı. Yani sanırım kararsızlığının
sorumlusu olarak beni gördü.
Sizden ricam ne olur beni sakinleştirin. Aklımda gitmemek için güzel bahane hazırlama
fikri var ama beni vazgeçirip, şu yıla iyi girmemi sağlayın... Yardımlarınıza çok ihtiyacım var...