ben bu işi nasıl halledicem?

immanuelkant

Antepli:))
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
758
525
138
sevgilim artık nişanlanmanın zamanı geldi diyor, ben de istiyorum çok da mutlu oldum ama bu nişan işleri nasıl olur? yani neredeyse hayatımda 2 nişan ancak görmüşümdür o da küçükken, ne yapacağız? bir de bu nişanıdır, düğünüdür, ben çok içli dışlı olmasını istemiyorum ailelerin, yani "aman dünürüm" falan gibi bir hava olmasın istiyorum, sizin aileleriniz arasında nasıl bir yakınlaşma ve iletişim oldu bu süreçlerde? ben iki taraf birbirine gayet mesafeli dursun istiyorum. kaynanam da annem de çok müdahil olmasın diyorum. burada kaynana konularını okuya okuya korkar oldum nitekim annem felaket boşboğaz bir kadındır ve paranoyaktır, ufacık bir şeyi çok alakasız yere çekip buna sebep küsebilir, yani dertsiz başa dert açar, dereceden yakınım annem var seviyorum annemdir ama korkuyorum ele güne mahçup olmaktan nolur linç etmeyin beni neyse kısacası bana bu nişan sürecinin nasıl olduğundan ve nasıl ilerleyeceğinden bahsedebilecek biri var mı? naparım da iki tarafı fazla yüzgöz etmem?

Son düzenleme:
Linç etmek değil de tavsiye sadece;
Sen anneni bir kaç satırla bu kadar yere batırabildiysen, bence müstakbel nişanlının yanında bu konuyu açma. Ona da böyle dökülürsen evlilik hayatında başına iş açar.

Nişan için önce iki ailenin bayanları tanışır kız isteme ve nişan hakkında fikir alışverişi yapar. Nişanı kız tarafı yapar. Mekana da siz karar vereceksiniz.

Ne zaman olacak, bohça ve takı için alışverişe ne zaman çıkılacak vs.

İki tarafın samimiyetine çok fazla müdahale edilemez bence.
Benim ailem ve eşimin ailesi müdahaleci olmadığı için hiç öyle yüz göz olma durumu olmadı. O yüzden bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

sevgilinin yanında asla annenden böyle bahsetme. gün gelir anneni savunmaya kalkarsın ''sen kendin demiyor muydun şimdi ne oldu da savunuyorsun'' der... kimsenin ağzına laf verme...sakın sakın..

ayrıca bahsettiğin gibi içli dışlı olmasın diyorsan nisanla düğün arası kısa olmalı.. uzun olacaksa mecbur bayramdı seyrandı sürekli görüşecekler

İlk başta herkes birbirini garipsese de zamanla bi samimiyet kuruluyor canım onlar sürekli fikir alışverişi yapacak görüşecek zor yani mesafeli olmak. Eğer böyle korkuların varsa nişanla düğünün arasını mümkün olduğunca kısa tut ki başın ağrımasın.

şöyle bi şeyde var ailelerin arasında 22 saat yol var otobüsle, dolayısıyla pek annelerin önceden görüşmesi gibi bi imkan olmayacak, ayrıca istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama ben durumu iyi izah edebilmek için böyle yazmak zorunda kaldım maalesef.

Ben kendi nişanımda ilk kez öyle bi kalabalığa çıktım düşün, dizlerim titriyordu heyecandan. Ama çok şükür geçiyor bi şekilde.
Panik yapma, yapsan bile belli etme.
Ailelerin içli dışlı olmaması için sık sık gidip gelme olmaz olur biter. Ama samimi olmak isteyene de karışma bence.
Nişanlanınca iş resmiyete bindiği için artık sevgililik sürecini geride bırakıyorsunuz, olgunlaşmanız gerek her konuda. Bazı şeyleri görmezden gelip alttan almak gerek. Ufak şeyler büyütülmemeli, aileler her şeye karıştırılmamalı ama kırılmamalılar da. Onların da gönlü olsun senin de yani...
Bu arada uzun bir birlikteliğiniz varsa nişanlılığı çok uzatmamanız da tavsiyemdir...

öyle anlasmalı gibi iş olmaz kı zaten. her sey zamanla ılerler
sizin tavrınıza göre de şekil alır. ayrıca annen ve kaynanan samımı olunca nıye sana sorun olsun kı ılerıde? sonucta evlı evınde köylu köyünde olacak. işlerin baslangıcı önemlıdır
eger mesafelı hareket edersen
kaynanan da sana karsı mesafelı olur. kısaca, saygıyı yıtırmemek gerek
eger saygı ıstenıyorsa..

vallahı daha şimdiden bunları dusunuyorsan zor işin :d sonucta aile olacaksınız ve eşin de yetımhaneden gelmedıgıne göre, elbette her gıden gelen gibi olacak evlılık hayatınız dediğim gibi, saygı önemlı. ve erkegın görevı büyük, senın mesafenı desteklemesı gerek.

1 senedir beraberiz, ama çabuk da evlenemeyiz gibi duruyor henüz. bi de ilk sayfada da yazdım aileler birbirine 22 saat uzak, yani isteme, nişan falan bir arada olacak söz düşünmüyoruz, neler yapılır en ufak bir fikrim yok insanlar buraya geldiğinde.

annen bılıyordur gerekecek şeylerı merak etme

Tanışma günüyle isteme günü aynı anda mı olacak?

mecburen çünkü çok uzak, öyle olur diye düşündük, zaten annemi erkek arkadaşımla görüştürdüm, ben de annesiyle görüştüm.
Tamam o zaman tanışmaya geldikleri gün, normal karşılayacaksın, misafir gibi. Zaten yemekler yapılır, uzaktan gelicekler sonuçta. Güleryüzlü olursan hiç stres falan kalmaz merak etme Güzel karşıla gerisi gelir. Zaten kalabalık gelirler büyük ihtimal, arada kaynarsın sen. Aileler konuşur, anlaşır. Yüzük takılırken seni çağırırlar
Bi de gerçekten adetleriniz de önemli bunları bilecek kişi de annen. Onun yönlendirmesi lazım seni.

pms dönemi gerginliği var sanırım üzerimde :/ bi de bu düşünceler eklenince, kusura bakmayın.

bi heyecan oldu bende, erkek arkadaşım bi tarih belirleyelim deyip duruyor. kafam öyle karıştı ki. kış mevsimi insanlar yollarda perişan olmasın, kalmaları gerekir zaten iyi ağırlayalım diye bahara yapalım biraz bekleyip diyesim var ama çok da alıngan şimdi kalkıp düşünmek istiyor uzatıyor falan da düşünsün istemiyorum, annem de aşırı heyecanlanır şimdi onla konuşacağım da biraz rahatlamaya çalışıyorum. ne zaman düşünüyorsunuz dediğinde net bir zaman söyleyebilmek istiyorum. annemle çok yakın bir ilişkim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…