yok canim olurmu öyle hic bilgi sizde kustah ve saygisizca askeri elestirmek sizde aaaaa , kimsenin hattine degil burda askeri elestirmek
ne asker dusmaniymissiniz bee kusun anacim icinizdekileri kusun.. bu dunya'nin oteki tarafi da var

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yok canim olurmu öyle hic bilgi sizde kustah ve saygisizca askeri elestirmek sizde aaaaa , kimsenin hattine degil burda askeri elestirmek
ailenizde etrafinizda kac subay assubay var acaba ??? curuk elma diyenlerin geldigi yerde curuk elma bol
davula sesi uzak hos gelir , yine diyorum ve burda cikiyorum asker hakkinda kotu dusunen asker kadar basina tas yagsin
propagandayla baslayip 84 de 11 uyeyle devlete saldirilari basladi
kendıne mandalığı yakıştıran bıle (sana göre) tepkısını koyuyorsa sen napıyorsun?
O manda yakıştırması orada gencecik çocuklar şehit olup ölürken yan gelip yatanlara aitti..... sizin tahsil bilemedim de???orada bir nükte var biraz dikkatli okusanız cümleyi nacizane sayın bayan
bir konuyu aydınlığa kavuşturmak gerek...
kürtler azınlık değil lazlar ve çerkesler gibi bu ülkenin kurucu unsurlarındandır...bu yüzden "azınlık" ve "komşu" demek çok yanlıştır...bugün popülist söylemlere malzeme de olsa, bu ülkeyi birlikte kurduysak vatanımız bir ve kardeşiz...ama maalesef bir kısım kürt tarihte zaman zaman birleştirici değil ayrıştırıcı unsur olmayı seçmiştir...(bkz;kurtuluş savaşı ve cumhuriyet tarihi) o zamanlar da bugün olduğu gibi dış mihraklar tarafından iki kardeş unsur karşı karşıya getirilmiştir...
hak silahla, suçsuz insanları öldürerek alınmaz...yanlış bir yoldur masum insanları öldürürsen çook haksız ve suçlu olursun....bugün asker ve polis öldürerek arıyor hakkını (!) yıllar önce kendisine EĞİTİM gibi kutsal bir hizmet götüren öğretmenler, bebek, çocuk demeden katlederek aramıştır hakkını(!).... ve maalesef bu soruna sadece kürt halkının en doğal hakkı olan kültünü yaşama, asimile olmama çabası olarak bakmak yanlıştır....ve yine maalesef bu ülkede yıllarca yasaklarla ayrıştırma artırılarak birilerinin ekmeğine yağ sürülmüştür...
merak ve konuşma konusu olmuştur hep neden diğer etnik unsurlar (azınlık demiyorum) asimile olduklarını düşünüp silaha sarılmayı seçmezler...onlar kültürlerini daha mı değersiz görürler ya da sayıca yeterli olmadıklarını mı düşünürler??? ....bugün popülist söylem olarak görülen şey gerçeğin ta kendisidir...aynı acılar çekilerek aynı yollardan geçilerek kuruldu bu ülke?? e bugün kimse kimseyi kürtçe şarkı dinlediği için tutuklamıyor...o halde neden hala insanlar ölüyor?? olay dil hakkı, kültürünü yaşama hakkı falan değil...olan içte ve dışta pis oyunlar, hesaplar...ve arada heba olan hiçbir suçu olmayan insanlar...[/QUOTE]
klavyene sağlık..sabahtan beri demek istediklerimin özeti bunlar...diyorum ya laz olarak geçiyor bizim adımız ama bir kez bile kendimizi azınlık olarak hissetmedik..bir kez bile hadi ayaklanalım,asker-polis öldürüp,öğretmen kaçırıp dağa çıkalım demedik..anadil diye bağırmadık...ama asimile de olmadık,dilimiz hala var,geleneklermiz hala ayakta..işte bu yazdıkların herşeyi ne güzel açıklıyor...olay dil,ırk,hak,hukuk olayı değil.
şu sözlere ben de kayıtsız kalamayacağım sabah sabah...her zaman yazılarımda belirtiyorum; tarih boyunca Türkler çook farklı coğrafyalarda bulundukları için pek çok farklı etnik grupla etkileşim halinde olmuştur..ailemizde hepimizin muhakkak bir tarafları ya bulgardır,ya boşna,ya arbavut,ya laz, ya gürcü,ya kürt...ben de annem tarafından gürcü olanlardanım mesela..gürcüce konuşurlar ama dışarıda aslaa...bana hiç öğretmedi, TÜRKÇEM (onun tabiri ile) bozulmasın diye..çünkü gürcülerin kendilerine has farklı bir konuşma tarzları vardır..öyle dışarıda falan konuşmak ayıptır,gelinlerin yanında bile konuşmaz,kız anlamıyor alınmasın diye..
bu benden bir örnek sadece..şimdi her birimiz devlet kurumlarının içine bu yukarıda bahsettiğim etnik grupların dillerini koyarsak ne olur? nasıl bir anlam karmaşası doğar? ama doğuda buna göz yumulan devlet kurumları var işte..altını çizeyim önemle; kürt kardeşlerimin içinde gerçekten bizden farklı düşünmeyen çok insan var..izliyor musunuz bilmiyorum ama trt deki sakarya fırat dizisin de bu tema çok vurgulanıyor..zaten G-8 in içinde yer alan devletlerin hepsi şuan tam da bunu yapmak istiyor,amaç bu..silahla yıkamadıklarını eskiden de devlet içine sızarak yapmaya çalışmamışlar mı zaten? şuan da aynı durum geçerliliğini koruyor..sözde ülkesine gelmekten aciz olan ağlak adamın güzel bir stratejik plan uygulayarak devletin her kademesine diktiği zihniyetleri sayarsak hiç yanıltıcı bir blgi olmaz ki bunu bilmeyen de yok zaten..askerden tutun,polis,hukuk,sağlık,eğitim....her alanda farklı bilinçlerle yetişmiş kişiler..sonra neymiş Türkçe olimpiyatları...daha çok şey var da söylemeye.....
bir Atatürk tekrar gelmez elbette şu ülkeyi silkeleyecek bir lideri hangi ana doğurur acaba bilseydik...içim hiçç rahat değil,2023 ü de hayal edemiyorum ben nedense..:26:
Dengesiz misin nesin sen ya??? beynini aç biraz dün ben şehit annesinin acılarını yazarken saçma sapan ikonlarla yazdığım cümlede ''mi''eki gelecekti diye düzeltme yapan sendin? dün umursamıyordun şehit konusunu imla hataları peşindeydin be kadın?????? bir zahmet eğitimini yazsaydın da ben de görseydim bakalım benim imlamı düzeltecek o engin eğitim almış kadının tahsili ne öğrenirdik??????? ben şehit ve gazi ailelerine yardım derneğinin on yıldır aktif üyesiyim kadın haddini bil sen? imla düzeltecek kapasitede olman için benden çooook üstün bir eğitimin olmalıydı ben de onu sordum ve kendimi anlattım?????? madem eğitimin yetersiz o zaman artistleşip benim imla hatalarımı düzeltmek yerine haddini bileceksin sen??? sen benim muhattabım olamazsın tatlım işine bak benden alıntılarla prim yapma... eğitim şart:))Alıntı yapılmış bana cevap hakkı doğmuş. Bu forumun senelerdir üyesiyim ve bu kadar zamandır bir uyarı bile almadım, almaya da niyetim yok lakin üslubunca cevap verme hakkım var sanırım.
Sen niye araya giriyorsun bilmiyorum arkadaşım ama cevabım şu: En azından bir forum sayfasında bağırıp çağırıp sonra da görevimi yaptığımı sanmıyorum, oturduğum yerden klavye tuşlayarak vatan kurtardığımı düşünmüyorum, kendimi böyle tatmin etmiyorum, ne yaptığımı Allah biliyor sen bilmesen de olur
Çevirin kazı yanmasın. Ayrıca sizdeki bu "tahsil beyanı" merakı nedir arkadaşım? Şehitler konusu üzerinden tahsiliannesinnizle caka mı satıyorsunuz? Burada kimseye iş verilmiyor diplomalarınızı CWnize yazın. Kimse sormadığı halde -önceki mesajınızda- "şu mezunuyum burada okuyorum", ne yaparsanız yapın hava atmak içinse diplomalarınız, ilkokul mezunu bile olmayan şehit annelerimizin tırnağı bile olamazsınız, eğitimle bilgiyle insan meyveli ağaç gibi eğilir mütevazı olur sanıyordum, heyhat yazık!..
Konuya daha bakmayacağım, iyi vatan kurtarmalar![]()
Ah o f tipi yok mu f tipi, başımıza ne geliyosa onlardan geliyo zaten.Bütün bu olanlar Askerin suçu değildir! ABD ve işbirlikçisi AKP. CIA mensubu konferansta aynen şöyle diyor Türk ordusunu AKP işbirliğiyle kafesledik. Ama ülkemizde vatan haini ve çıkarcı çok insan olduğu için bunları göre göre destekliyor. F tipi halk 'vatan olmasa da olur biz dinimizi her yerde yaşarız' diyerek vatanı peşkeş çekmeye hazırlar. F tipi halk vatan olmazsa size dininizi yaşatmazlar. Irak'ta olduğu gibi camilerinizi kurşunlarlar, size tecavüz ederler. Sonra ah vatanım ah askerim dersiniz ama iş işten geçmiş olur. Herşey planlı programlı. Buraya yazılacak çok şey var. Yazsam sayfalara sığmaz. Benden size ufak bir tavsiye ( bilmeyenler için ) ulusal tv izleyin. Biliyorsunuz ki diğer kanallar yandaş medya.
Bütün bu olanlar Askerin suçu değildir! ABD ve işbirlikçisi AKP. CIA mensubu konferansta aynen şöyle diyor Türk ordusunu AKP işbirliğiyle kafesledik. Ama ülkemizde vatan haini ve çıkarcı çok insan olduğu için bunları göre göre destekliyor. F tipi halk 'vatan olmasa da olur biz dinimizi her yerde yaşarız' diyerek vatanı peşkeş çekmeye hazırlar. F tipi halk vatan olmazsa size dininizi yaşatmazlar. Irak'ta olduğu gibi camilerinizi kurşunlarlar, size tecavüz ederler. Sonra ah vatanım ah askerim dersiniz ama iş işten geçmiş olur. Herşey planlı programlı. Buraya yazılacak çok şey var. Yazsam sayfalara sığmaz. Benden size ufak bir tavsiye ( bilmeyenler için ) ulusal tv izleyin. Biliyorsunuz ki diğer kanallar yandaş medya.
Ah o f tipi yok mu f tipi, başımıza ne geliyosa onlardan geliyo zaten.
Farkındaysan ırakta yapılanlara seslerini çıkartmadılar ,neden acaba ?Irağa saldıran Amerika olduğu için olmasın?
Burada hümanizm sevdalısı arkadaşlar ,hali hazırda topraklarımızda terör eylemleri yapan bizden toprağımızı almaya çalışan teröristlere karşı savaş karşıtlığı yapacaklarına enerjilerini son günlerde konuşulan suriye savaşının başlamaması için harcasalar ya.Bazıları bas bas savaş çığırtkanlığı yapıyor bir taraftan da teröristler ölmesin onları buna iten nedenler vardı deniliyor.Hele bir de bu örgütün elinde ağır silahlar varken insanlar ölmesin başka yollarla çözülsün diyenler yokmu.Neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorum.
Masa başında oturup anlaşacaksan zaten taleplerini kabul edeceksin demektir.İstedikleri şey de toprak bu çok açık.Ama şu konu doğru bu örgüte dış desteğin amerikanın avrupanın desteğinin kesilmesi lazım bunun için siyasi, politik, ekonomik mücadele verilebilir.Ama karşıdaki adamlar ellerinde ağır silahları varken askerimiz aman kimse ölmesin diye silah bırakacak değil herhalde.Dış destek kesilirse ordumuza da gereken desteği biz verirsek ancak o şekilde biter bu terör belası.
.
Almak istedikleri o topraklarda yıllardır Türkiyenin bir kamburu olarak yaşıyorlar bazıları.Yan gelip yatarak bizim ödediğimiz vergilerle onların kaçak elektrik kullanımı,kömür parası ,işsizlik parası ödeniyor.
Bazen diyorum Türkiye kendileri serbest bıraksa nasıl yaşarlar acaba! ama heralde çok daha rahat yaşarlar.Arkalarında Amerika ,Fransa,Danimarka olduktan sonra sıra gelir Anadolu nun tamamına .
Zaten asıl amaçta güneydoğu toprakları değil ,Türkiye yi içten çökertmek.Topraklarımız çok değerli,Ortadoğuda yaşananlar ortada.Oturup bir masa başında bu işi nasıl halledecekler,arada kaç şehit daha vereceğiz belli değil.
okuldayım.berbat bir seminer dönemi ve sabahtan beri toplantı tutanağı yazıyorum o yüzden en sakın tavrımla yazacağım..bir arkadaş neden susmamız için bu kadar çaba harcayıp ortalığı karıştırmaya çalışıyor lütfen biri bana anlatsın?! gerçekten buraya takıldım dünden beri..amaç ne?
Şunu yazmassam çatlayacagım.
Ülkenin %50'lik kısmı sadece cahillerden oluşmuyor dogru!!!
Belki bir kısmı.
Ancak öyle bir kısım var ki onlar da okumuş, üniversite mezunu, prof, gazeteci, doktor vs satın alınmış cahiller!!!