Ben bu kaynana ile ne yapacağım kızlar bıktım artık :(

Sozlu cevap vermeyin ama soylediklerini de takmayin. Emin olun cevap verince bunu kullanip ay ben ne dedim ki bana boyle diyor diyip uste cikmaya calisacak. Ama mesafeli ve tavirli olun. Mesela yaptigi yemekten iki catala alip canim istemiyor diyin. Begenmedin mi felan derse yok yemekle alakasi yok canim istemiyor diyin.

Zor bir durum Allah yardimciniz olsun ama eger esiniz abarttiginizi dusunuyorsa esinizede bahsetmeyin annesini sikayet etmeyin. Eger soyledigi laflara dayanamayip karsilik vermek isterseniz esinizin olmadigi bir ortamda sesinizi yukseltmeden sakince laf arasinda cevap verin.

Fevri davranirsaniz emin olun uste cikacak kozu oldugu icin daha mutlu olacaktir. Sonrada ben ne yaptimki bana boyle dedi diye sizi suclayacaktir.

3 yıllık evliliğimden edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum tabi çok uzun değil 3 yıl oldu ama :) eşinin annesi bişey mi dedi anında cevabı yapıştıracaksın ki bir daha ki sefere laf sokmaya cesaret etmesin eşine gelince bütün erkekler aynı eşlerinin yanında gibi görünür ama annelerine de laf söylemezler en iyisi kendi işini kendin hallet ve kendini ezdirme lafını da kimseden esirgeme

Valla benim eşim de hep, 'benim annem sana bayılıyor, seni çok seviyor.' derdi, Ben de inanıyordum saf gibi, ama gördük sevgisini son bir senedir...
Yani ben bu eşlerin yumuşatan laflarına inanmıyorum. Tabi o da napsın orta yolu bulmaya çalışıyor, ama kayınvalidenin o lafı söylememesi lazımdı. Söylemezse bi yeri eksilmezdi. Ben böyle bi şakayı kabul etmem şahsen. Bi de hamilesin, zor geçiyor diyorsun, bilmiyor sanki.

Bence siz daha önce daha kötü şeyler yaşadığınız için bu konuya fazla takılmışsınız. Yanlış anlamayın size gülün geçin demiyorum ya da haksızsınız da demiyorum ama ne kadar takarsaanız o kadar batar. Ama yemek için gerçekten espiri amaçlı söylemiş olabilir. Ben de 4 yıllık evliyim. Benim de kayınvalidem nişanlandığım günden beri laf sokardı. Hele hamileliğimde hormonların da etkisiyle iyice gıcık olmuştum. Ama artık takmamayı öğrendim. O da öğrendi. Şimdi çok nadir oluyor böyle olaylar... Ya da takılmadığım için daha rahat da olabilirim..

sayfalarca sürmüş

ben okumadan sadece sizin ilk yazdığınıza göre yazıyorum

hep mi bu kadar alıngandınız yoksa hamilelik ağır geçmesi vs mi sizi böyle yaptı yoksa klasik kv ye tepkili olma psikolojisi mi

ne var dediğinde

"yapmasını bilmiyorsun ama yemesini biliyorsun" demiş

tamam şık değil ama şaka babında söylenir yani

bizim yaşlılar da söyler gençlere böyle

hani bu büyütülecek, yok yemeyecektim, yok annem de bozuldu denilecek bir durum değil ki

en fazla "sen yaparsın biz de yeriz" dersin

o da olmadı "aman biz de bundan yemeyiveririz" dersin oldu bitti

bu geçmiş gitmiş de her söyleneni takmayın duymayıverin bazı şeyleri, zira bebek doğunca kv nin söyleyeceği çooook şey olacak

şimdi çocuk büyütmek de bir garip, biz sanki büyütmedik, her şeyi, de siz biliyorsunuz, o doktorlar hiçbir şey bilmiyor vs vs diye başlayacak ben ... tane büyüttüm ile de cümle bitecek, beğenmişsin de evlenmişsin ile de susup somurtacak

Ben okuyunca gùldum bana gercekten espri gibi geldi ,, bana dense hemde nasil oh hazir sofraya konmussa hele derdim ,,

2 yil gecms ve hala degisent hic birsey yok mu o kadını hala çekiyor musnz
Evet sabrediyorum ama ben kv demi seviyordum yani ön yargılarımı kırarak geldim ama o soguttu kendinden suan sadece sabretmeye çalışıyorum

bebeginiz hayirli olsun. esinizin annesi cahil bir kadincagiz. kendisini boyle degerlendirin. kafaya takmayin.

Bende de var bundan..eşim yemeklerimi seviyor diye ağladı .bamyayi kendi yapinca oglu yemiyormus ben yapinca yiyomus,,diyalog su "oglum bende synen bole yapiyorm limonda sıkiyorum sen bamya sevmezdin ne oldu " .......eşim "anne esimgüzel yapmis seviyorum artik " .......kaynana "küstüm ühühü bida yapmicam gari "

sen de şakayla karışık laf sok.
eşine şikayet ederse şaka yaptım dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…