Ben bu kaynanamı ne yapayım?

Iron Lady

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
1.098
1.361
83
2 aya bebegim olacak. Kv simdiden basladı işte annene söyle sunu alsın bunu alsın. Ben bi çeyrek alıyorum kıyafet alacagına altın alsın ne gerek var vs vs...
Torunu icin veya eşim için tek bir çöpü olmadı. Hoş zaten minnet etmem beklemedim de kendisinden. Ancak sürekli yok beşigi kız tarafı alır yok esyaları kız tarafı alır diye sürekli aileme birşeyler aldırmaya calısmasından yoruldum.
Bu kadın benim yaşam enerjimi tüketti resmen. Artık katlanamıyorum sürekli bi beklentide.
Kendisinden tek bir çöp istemiyorum tek sıkıntım sürekli aileme birşeyler aldırmaya calısması. İnsanlar kıt kanaat geçiniyor buna ragmen neredeyse herseyi eksiksiz aldılar. Kendi ailem bu kadar cabalarken hala birşeyler daha aldırma pesinde. Düğünde bile benim ailem elini taşın altına soktu kendileri misafir gibi geldiler. Altınları toplayıp gittiler.
Bu kadına nasıl bir cevap vermeliyim ki bir daha o çenesi açılmasın.
Sinirlerim iyice zıpladı. Daha bir dünya böyle gereksiz muhabbetleri var.
Hormonlar dan mı ne iyice daraldım

Biz alacağız ne gerekiyorsa,siz işinize bakın derdim,ayrıca eklerdim,evlenip,çocuk yapmaya karar verdiğimize göre,çocuk değiliz,talimatlarınızı kendinize saklayin.
Sizde dahil kimse bir çöp dahi almak zorunda değil,kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.
Ailem zaten üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.
Gerisi sizi ilgilendirmez.
Diye yapıştırın cevabı.
Ona neymiş yahu.

Ayy en sevmediğim muhabbet ya kimin gücü neye yetiyorsa onu alır
Sizinkilerin torunuda onun degilmiymis
Hicbirseyini eksik koymadılar herşeyi hazır kim ne alacağını biliyor deyip susturacaksin
Kimse bişe yapmak zorunda değil insanların iclerinden gelir yaparlar
Hem elini bı taşın altına koyma hemde boş boş konuş dur işte bir kv klasiği
Susturmazsan konuşur durur sağlam bı cevap ver şu kaynanana

Niye derdine düştü ki bu kadar? Çok şükür ebeveynleri biz olacağımıza göre çocuğumuzun eşyalarını da biz alabiliriz, kimseden bir beklentimiz yok deyip konuyu kapatın.

Ya kızlar anlatılmaz yasanır yani. Hamileliği mi zehir etmek istiyor gerçekten. Amacı bizimkilere yaptırmak. Maddi zarara uğratmak. Kendi kızına herseyi yapmıs ama bize gelince ailen alsın diye söyleniyor

Aay bunlar demekki hep böyle diyor.
Benim çocuğum yok. Gebe falan da değilim. Kayınvalidem zamanında tutturduydu bebeğin odasını eşyasını kız taraf alır kızın anası babası. Bizde adet böyle diye.
Bende, bizdede doğum yapan geline oğlan ailesi 10 bilezik takar bizdede adet böyle demiştim. bir daha konusunu açamadı.

ailem bir sey almayacak, cocugu kocamla ikimiz yaptik oyuzden herseyi oglun alacak. senden de bir sey istemedigime gore, kafani yormana gerek yok boyle seylere diyebilirsiniz.
kaynanasindan asiri cekinen kadinlari hic anlamiyorum
.

Sanırım turkiyede kadınlarımıza öğretmemiz gereken en temel şey "sinirden patlamadan sınır çizebilme yeteneği "
Kocaya da, aileye de ,kocanın ailesine de , arkadaşa da sınır çizmeniz gereken herkese gerek kelimelerle gerek davranışlarla net çizin

Buraya anlattığınız gibi ona da anlatın derdinizi. Bu kaynanalara gereken cevabı vermekten cekinmeyin. Arsız oluyorlar anlamıyorlar ama en azından içini boşaltmış olursun.

Kimin ne alacağından size ne deyin

Sen sınır çizsen de karşındaki yüzsüzse o sınır bir işe yaramıyor
Benim çizdiğim sınırı tavrımı mesela kv deme kimse yapamaz hala yüzsüz hala çok samimiyız gibi davranıyor

Daha da sinir oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…