Canım kardeşim, konunu okudum, ama bir de şöyle düşünelim, hayır gibi görünenlerin arkasında şer, şer gibi görünenlerin arkasından hayır çıkar. Senin duygularını çok iyi anlıyorum, ancak belki önünde öyle hayır kapıları çaılacak ki belki buraya, ''Arkadaşlar konumu biliyorsunuz, ama şimdi de böyle bişey yaşadım'' dersin. Çünkü burada hep beraber en korkunç olayları da okuduk, boşanma aşamasından dönenler de oldu, bir günü şerle dolu geçenin hayatında hayır ve sevinç kapıları açıldı. Bu yüzden sakın hırslanma. Hırs ve keder, duvarı çürüten rutubet gibidir. O beyaz gelinliğin belki daha güzelini giyecek, belki muhteşem bir kaynanaya sahip olacaksın. Üzülme sakın, gidene üzülünmez. Ben onu değil, o beni kaybetti, öldü Allah rahmet eylesin ama hayat devam ediyor dersin...
Hayırlısı arkadaşım...
Güzelim sana tamamen hak veriyorum,anliyorum,üzülmemeye calis,degerini bir diplomayla ölcen bir adamdan ne bekliyeceksin??
bak bende 10 ay evlilikten sonra ayrildim eger durumumu takip ettiysen,ve ben suan neye ugradigimi sasirmis durumdayim ama benim gercekten kabahatim yokken,esim ve ailesi hem suclu,hemde güclü ya.
hic caba vermiyorlar evliligi kurtarmak icin ve kaynanam dedigim kadin hala yalan ve dedikodu pesinde...PES!
ama hayat devam etmeli herseye,herkese inat.Allah görüyor haksizliklari ve ben diyorum ki,benden bin kat fazlasini ceksinler...güzelim sükür et ki bu radede bitmis,inan bana,bak,ben nerdeyim suan...
bence altınları verme o senin mihirin,seni madur etti,genç bi kızı zor durumda bıraktı sen harcamasanda ihtiyaç sahiplertine ver,hiç ikiletmeden ayrılığı kabul ettğine göre zaten kafasına koymuştur bunu,sen hakkını helal etme sakın seni gerçekten zor durumda bırakmış,Allah adildir,insan zulm eder ALLAH ADALET eder,hırslanıp kendini dahada yıpratma kendini,evli bi insan olarak söylüyorum tamam hayallerin yıkılmış olabilir ama sana hayır gelmezdi onlardan sonra bunda bin beter olurdu herşey,güçlü ol,yol uzun,hayatında ilk nişanlısından ayrılan sen değilsin
aslında ona deil tertemiz hayallerine üzülüyosun..
çünkü hiçbir insan böylesi biri için arkasından üzülmez yas tutmaz..
sana bunları yaşatanlar hayallerini kirletenler hiçbirzaman iflah olmaz cnm..
acını kalbine göm ve ileriye dogru bir adım at kendine yeni bir sen yeni hayaller yarat..
sana yakışacak birini en kısa zamanda bulman dileğimle.
bu savaştan sen galipçıkmışşın tatlım bembeyaz gelinliğini inşallah hak eden içn giyersinn okadar snr oldum kinişanlım annesi ve ben....biliyorsunuz arkadaşlar en başından belli.kimlikteki yaşım 3 yaş büyük yazıldığı için nişanlım ve annesinin buna inanmayışı,düğünün ertelenmesi,hakaretler,aşağılanmalar vs vs..en son konumda nişanlımın sn 3 haftadır beni eskisi gibi aramadığından bahsetmiştim..soğuk davranışlar,aramamalar,sürekli aşağılamalar ve yaşım kimliktekinden gerçekte 3 yaş küçük olduğumu ispatlama kanıtı..evet herşey böyle başladı,tüm sorunların başlangııcı..kimlikteki yaşım olduğumdan 3 yaş büyük yazıyor bazı aile sebeplerden,ama nişanlımın kimlikteki yaşımdan gerçekte 3 yaş küçük olduğumun kanıtını istemesi..yanii diploma gibi..çok saçma değilmi?nişanlım benden diplomamı görmek istedi kızlar..gerçek yaşımın 3 yaş küçük olduğu ve lise mezunu olduğuma ancak öyle inanabilirmiş..yoksa bu düğün uzadıkça uzar eğer diplomanı göstermezsen dedi.zaten nisanda olan düğünü temmuza atmışlardı.ben ve ailem yapılan haksızlıklara,saçmalığa,hakarete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadık bitirdik sonunda..enim evliliğim bir belge üzerine kurulmazdı.diplomamı göstereyim ve evlenelim böyle bir evlilik olabilirmi arkadaşlar şaka gibi resmen..nişanlım çabucak kabul etti bitmesini ve konuyu nişanda takılan altınlara getirdi.ben en başında altınları yada hiç bir iğnesi kalsın istememiştim ama ben ona bitti diyorum o ise bana altınlardan bahsediyor ne zaman iade ederseniz diye..inanamadım.ve herşeyi vericektim ama ben acı duymanı beklerken altın peşine düşüyorsun vermiyorum dedim.sen ne kadar ........................sin demezmi bana..yıkım üzerine yıkım.şok geçirdim o an..sonrasında herşey kalsın ama helal etmiyorum artıkta aramıcam seni dedi ve kapattı tlfnu..bugün ise facesinde nişanlı durumunu ilişkisi yok olarak değişmiş..benim baktığımı bilmediği halde hemde..herşey bitti snunda ve ne yazıkki böyle bir adam için hala içim o kadar acıyorki,öyleine yenik ve yıkılmış durumdayımki,dibe vurdum battım,hayallerim,gururum,onurum herşeyi yıktılar..tek bir belge diploma adına..haketmedimki ben bu kadarını eşyalarım alındı salon tutuldu,nasıl atlatıcam bunu ben,ne yapıcağım şimdi ne????sudan çıkmış balık gibiyim arkadaşlar allahıma bırakıyorum imam nikahıda yapmışlardı nasıl vebalimi ödeyecekler nasıl??
tek kelimeyle[sıze="3"]sizin yerinizde olsam ilk işim yaşımı ispatlayacak bir kemik testi,
diploma ve diğer belgelerle birlikte altınları ve aldıkları herşeyi yollardım.
Birde üstüne ; ''çok şanslıymışım ki senin gibi biriyle evlenmeden bunu öğrendim, seni allah'a havale ediyorum'' diye not yazardım.
Ne olursa olsun ispatlardım ve yoluma devam ederdim.. Allah herşeyin hayırlısını versin.[/sıze].
annem bizim velayetimizi babam alır diye ablmla beni büyük yazdırmış cnm..baba tarafıda küçük yaşta evlendirir diye korkmuş.reşit olmamızı istemiş erkenden.ama kadın bunun ardından neler çıkardı neler..
Bir de ben bunu anlayamadım.
Anneniz babanız sizi almasın diye neden büyük yazdırsın ki aksine küçük yazdırması lazım.
Küçük çocuğu daha sıklıkla anneye verir mahkeme.
Doğdunuz anlarda nasıl akıl etmiş anneniz bunu? Hem ablanız ve sizi aynı gün mü nüfusa kaydettirmiş?
hani ailede bir abla oluyor ölüyor sonra doğan çocuk onun kimliği ile yaşıyor ve yaşı büyük oluyor mecburen bunu anlyorum da siz de naısl olmuş anlayamıyorum.
şimdi ben bir çocuk doğursam bugün,2 yıl önce doğurmuşum gibi kaydettirebilir miyim?
o zaman aile birliği kuralına aykırı olur ve babası belli olmaz.
evli değildim 2 yıl önce,devlete göre aile birliği içinde doğmadıkça babayı başka türlü tayin ediyor mesela? bu tip konular için önemli doğum tarihi devlet için.
elbette bir kılıfına uydurulur ama annenin zaten babanızın sizi evlendirme riski var iken sizi küçük değilde büyük yazdırması ilginç değil mi? Kız büyüdü diye evlendirilmez mi hemen bu daha riski değil mi..?
Şimdi bana kızanlarınız olacak kız acısında sen ne derdindesin diye.
konu sahibinin bütün mesajlarını okudum üşenmedim ve kafam çok karıştı.
bu mesajıma konu sahibi cevap vermek zorunda değil herhangibir arkadaş olayın mantığını anladıysa o da anlatabilir. Merak ettim çünkü cidden :44:
Bence sen Allahın sevdiği kullarındanmışsın.. Böyle karaktersiz bir adamdan kurtulduğun için kurban kes...Ve yoluna devam ..nişanlım annesi ve ben....biliyorsunuz arkadaşlar en başından belli.kimlikteki yaşım 3 yaş büyük yazıldığı için nişanlım ve annesinin buna inanmayışı,düğünün ertelenmesi,hakaretler,aşağılanmalar vs vs..en son konumda nişanlımın sn 3 haftadır beni eskisi gibi aramadığından bahsetmiştim..soğuk davranışlar,aramamalar,sürekli aşağılamalar ve yaşım kimliktekinden gerçekte 3 yaş küçük olduğumu ispatlama kanıtı..evet herşey böyle başladı,tüm sorunların başlangııcı..kimlikteki yaşım olduğumdan 3 yaş büyük yazıyor bazı aile sebeplerden,ama nişanlımın kimlikteki yaşımdan gerçekte 3 yaş küçük olduğumun kanıtını istemesi..yanii diploma gibi..çok saçma değilmi?nişanlım benden diplomamı görmek istedi kızlar..gerçek yaşımın 3 yaş küçük olduğu ve lise mezunu olduğuma ancak öyle inanabilirmiş..yoksa bu düğün uzadıkça uzar eğer diplomanı göstermezsen dedi.zaten nisanda olan düğünü temmuza atmışlardı.ben ve ailem yapılan haksızlıklara,saçmalığa,hakarete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadık bitirdik sonunda..enim evliliğim bir belge üzerine kurulmazdı.diplomamı göstereyim ve evlenelim böyle bir evlilik olabilirmi arkadaşlar şaka gibi resmen..nişanlım çabucak kabul etti bitmesini ve konuyu nişanda takılan altınlara getirdi.ben en başında altınları yada hiç bir iğnesi kalsın istememiştim ama ben ona bitti diyorum o ise bana altınlardan bahsediyor ne zaman iade ederseniz diye..inanamadım.ve herşeyi vericektim ama ben acı duymanı beklerken altın peşine düşüyorsun vermiyorum dedim.sen ne kadar ........................sin demezmi bana..yıkım üzerine yıkım.şok geçirdim o an..sonrasında herşey kalsın ama helal etmiyorum artıkta aramıcam seni dedi ve kapattı tlfnu..bugün ise facesinde nişanlı durumunu ilişkisi yok olarak değişmiş..benim baktığımı bilmediği halde hemde..herşey bitti snunda ve ne yazıkki böyle bir adam için hala içim o kadar acıyorki,öyleine yenik ve yıkılmış durumdayımki,dibe vurdum battım,hayallerim,gururum,onurum herşeyi yıktılar..tek bir belge diploma adına..haketmedimki ben bu kadarını eşyalarım alındı salon tutuldu,nasıl atlatıcam bunu ben,ne yapıcağım şimdi ne????sudan çıkmış balık gibiyim arkadaşlar ALLAHıma bırakıyorum imam nikahıda yapmışlardı nasıl vebalimi ödeyecekler nasıl??
Bir de ben bunu anlayamadım.
Anneniz babanız sizi almasın diye neden büyük yazdırsın ki aksine küçük yazdırması lazım.
Küçük çocuğu daha sıklıkla anneye verir mahkeme.
Doğdunuz anlarda nasıl akıl etmiş anneniz bunu? Hem ablanız ve sizi aynı gün mü nüfusa kaydettirmiş?
hani ailede bir abla oluyor ölüyor sonra doğan çocuk onun kimliği ile yaşıyor ve yaşı büyük oluyor mecburen bunu anlyorum da siz de naısl olmuş anlayamıyorum.
şimdi ben bir çocuk doğursam bugün,2 yıl önce doğurmuşum gibi kaydettirebilir miyim?
o zaman aile birliği kuralına aykırı olur ve babası belli olmaz.
evli değildim 2 yıl önce,devlete göre aile birliği içinde doğmadıkça babayı başka türlü tayin ediyor mesela? bu tip konular için önemli doğum tarihi devlet için.
elbette bir kılıfına uydurulur ama annenin zaten babanızın sizi evlendirme riski var iken sizi küçük değilde büyük yazdırması ilginç değil mi? Kız büyüdü diye evlendirilmez mi hemen bu daha riski değil mi..?
Şimdi bana kızanlarınız olacak kız acısında sen ne derdindesin diye.
konu sahibinin bütün mesajlarını okudum üşenmedim ve kafam çok karıştı.
bu mesajıma konu sahibi cevap vermek zorunda değil herhangibir arkadaş olayın mantığını anladıysa o da anlatabilir. Merak ettim çünkü cidden :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?