Ben bu vicdanla napıcam ?

Benim kızım tam bir obez, oğlum obezimsi pek fit diyemem yani kendisine :deli: Kısır kedi maması kullanıyorum kilo almamaları için ama onu da fazla yiyince bir anlamı olmuyor yine kilo alıyorlar :KK45: Benimki kıyamamaktan değil de mama vermediğimde onlar bana kıydığından oluyor daha çok. :KK53: Bir ara bir haber çıkmıştı bilgin yoksa araştır bak, bir kadının uğur adında kedisi var obez. Diğer kedilerinin mamasını yediği için kadın kedi uğura 3+1 ayrı ev tutmuş kiralık :KK70: Kızımı uğur'a ev arkadaşı olarak vericem bu gidişle yoksa benide yiyecek :rolleyes:

ahahah nediyorsun yahu :KK53: ne kediymiş öyle çok güldüm bunaa verme kediniii :confused:

hangi mamayı kullanıyorsun ? bidee mama dışında bişeyler yiyor mu ?

kedilerimize topik mi açsak ? ordan yazışırız ne dersiin ? :cool:

Ya instagramdaki Uğurdan bahsediyorsunuz değil mi ..bende bayılıyorum ona..ama malesef hasta olmuş Uğur..şimdide yesin diye uğraşıyor sahibi..hergün takipteyim naptı diye..
aaa gerçekten mi o_O adı ne hesabının ben yeni duyuyorum uğur'u

ahahah nediyorsun yahu :KK53: ne kediymiş öyle çok güldüm bunaa verme kediniii :confused:

Bu bana çok uyar :D sabahtan akşama yazarım artık :D

Günaydın.

Derdim şu ki sokaktaki hiçbir hayvana kayıtsız kalamıyor ve derin bir üzüntü duyuyorum. İnsanların bakmadan yanlarından geçtiği kediler, köpekler bana üzüntü oluyor.

İnsanlar bakmadan görmeden geçip gitmeyi nasıl başarıyor?

Sabah işe giderken kedi kavgasına şahit oldum ve boynunda rengi solmuş mavi tasması ve hareli göz çevresiyle ağzı yüzü çizik içinde kalmış kediyi kışın üç dört aylık sokağa kaçmış / bırakılmış ve benim dört kedi olmaz diye almadığım kediye benzettim. Ve inanılmaz bir vicdan azabı duydum. Sokağımız nispeten güvenli örneğin üç sene önce taşındığımda gördüğüm kedi nüfusu %99.9 oranında aynı ölen, hastalanan olmadı. Bu kedi de evime hırsız girip alarm taktırdığım saçma sapan bir Cumartesi gelmişti, eve alamadım malesef.

Aynı şekilde Kadıköy’de çalışıyorum inanılmaz işlek tahmin edeceğiniz gibi ve burada pamuk mu pamuk sokağa bırakıldığı belli olan bir kız var, denk geldikçe besliyorum geçen kadının biri tekme sallıyordu. Pist dese kovacak ama kediye tekme savuruyor! Kedi de insana o kadar alışık ki herkese gidiyor.

Yani velhasıl yapamıyorum, kayıtsız kalamıyorum ama madden ve manen yapacağım şeyler çok kısıtlı.

Dün taş çatlasa iki üç aylık bir yavru gece ağlıyordu nasıl da güzel bir şey. İndim koliye koydum sakinleştirdim ( zaten kolisi maması sütü var ayarlamışlar ama insan istiyor heralde sokaklara dökülmüş) Ben döndüm sustu sanki duymadım sesini ama o da dert oldu.

Üç kedim var barınak, sokak kedileri. Kısırlar mamaları özel, kumlarından yaş mamaya herşeye deli gibi zam geldi ama onların yaşam kalitesinden kısmıyoruz. Ama dört kedi zorluyor, yapamıyorum madden ve manen. Ayrıca sokaktan alacağım bir kedi eğer hastalık taşıyorsa bu evdekiler için de büyük risk ve bunu kaldıramam suçluluk duygusundan ölürüm.

Hepsine yetişemeyiz deyin, doğanın kanunun deyin, sen zaten üç tanesine evini açmışssın deyin bir şeyler deyin içimi ferahlatın ne olur.

Aynı benim durumumu anlatmışsın ... benim yaşadığım yerde sokak hayvanı Yok ama ne zaman Türkiye’ye gelsem hasta oluyorum yani abartmıyorum bildiğin hasta oluyorum . Ağlamaktan tatilim ziyan oluyor . Sokağa çıktığımda her gördüğüme mama , döner , ekmek alıp veriyorum .hasta olanları doktora götürüyorum ama hangi biri ? Her adım başı . Kalbim acıyor resmen .
Ben de diğer insanların nasıl bu kadar vicdansız olduğunu anlayamıyorum ... çok üzücü :KK43: dünya iyi insanlar , hayvanlar ve yaşlıların yüzü suyu hürmetine dönüyor . Söyleyebileceğim tek şey , kalpten teşekkür etmek :KK200:

Süper olurrr fotoğraflarını da paylaşırız. Cevabımı da oradan yazayım o zaman. Daha fazla burayı kedilerimle meşgul etmeden :spor:

Aşırı vicdanlısın evet.
Ben de yavru veya hasta kedi, köpeğe kayıtsız kalamam. Tekme atana sataşırım. Ama sokaktaki tüm kedi köpek için üzülemem.
Onlar alışık o şartlara merak etmeyin. Ben biraz bu şekilde rahatlatıyorum içimi.

Yavru kedi ağlaması duyarsam etrafı kolaçan ediyorum. Ama hemen müdahale etmiyorum annesi gelsin alsın diye..

Her mahallenin bir kedili kadını vardır. Sizin mahalledeki de sizsiniz demek ki.
Bizim mahallede de ben varım, düşen -basina birşey gelen hayvan olunca hemen çalıyorlar zilimi, taşıma kabına koyup götürüyorum veterinere.
Zili çalan da iyilik yaptım diye seviniyor :))

Kapıda 25 velet. Günde 3-4 posta kuru mama, yaş mama, sosis servisi . Bazıları aç bitir seviyor. Onlara tek tek aç bitir takviyesi . Ama bazıları zayıf. Dışarıdan biri görse ay bu kedi ne kadar aç der. Vallahi değil . Metabolizması hızlı çalışıyor.Her mahallede az çok yemek verenler var sanırım. Öyle umuyorum. Ben açık büfe koyuyorum . Hatta uzun süreli tatile falan giderken sokak kedilerime baksın diye paralı bakıcı tutuyorum. İnşallah her mahallede vardır gerçekten kedi köpek dostları

Hepsi okadar guzel ki... Ozlellikle yavrulari hemen eve tasiyasim geliyor ama malesef. :/
Bazen esime goturelim diyorum ama bunu gotursek bitmeyecek baska da olacak onu da isteyeceksin diyor. Evde bir kedim var suan ve hastalik tasima olayindan ben de korkuyorum biyandan.

Ama disarisi icin 15er kiloluk bonacibo mamalardan aliyoruz her sabah esime buyuk buzdolabi posetiyle mama veriyorum asagida doksun bazi yerlere diye. Gezmeye ciktigimizda da aliyoruz yanimiza mamalardan ama belli bir beslenme noktasi olusturmadik mama su kabi koyarak cunku burasi pek uygun degil oyle bisey yaparsak hayvanlar zarar gorur muhtelemen. Merkez kalabalik direk caddeye yakiniz zaten fazlada kedi kopek yok.

Hali hazirda var olan biraz daha uzak beslenme noktalarina destek oluyoruz.

Insanlarda tasidiginiz yürekten ve vicdandan olabilse keske..
Bu siralar insanlardan soguyup hayvanlari seven onlarda huzur bulan tek ben degilmisim demekki.
Yalniz degilim.Var olun..

Hepsi okadar guzel ki... Ozlellikle yavrulari hemen eve tasiyasim geliyor ama malesef. :/
Bazen esime goturelim diyorum ama bunu gotursek bitmeyecek baska da olacak onu da isteyeceksin diyor. Evde bir kedim var suan ve hastalik tasima olayindan ben de korkuyorum biyandan.

Ama disarisi icin 15er kiloluk bonacibo mamalardan aliyoruz her sabah esime buyuk buzdolabi posetiyle mama veriyorum asagida doksun bazi yerlere diye. Gezmeye ciktigimizda da aliyoruz yanimiza mamalardan ama belli bir beslenme noktasi olusturmadik mama su kabi koyarak cunku burasi pek uygun degil oyle bisey yaparsak hayvanlar zarar gorur muhtelemen. Merkez kalabalik direk caddeye yakiniz zaten fazlada kedi kopek yok.

Hali hazirda var olan biraz daha uzak beslenme noktalarina destek oluyoruz.

Biz birle başladık o sıkılır dedik ikinciyi aldık sonra üçüncü pek garip pek küçüktü hadi onu da aldık. Geçen yaz dördüncüyü aldım kısırlaştırdım, iyileştirdim ama eve uyum sağlayamadı hayvan onu bahçeye bıraktım üzülerek sonra da deli gibi vicdan yaptım aylarca. Evim biraz daha büyük olsa ve gelirim de azcık fazla rahat ona çıkarırım nüfusu. Büyük kapalı bir balkonum olsa ya da bir bahçem. Herşey bütçeye dayanıyor malesef, hayvanlara üç liralık mama da veremezsin böbrekleri mahvolur, iyi bakmak zorundasın. Bu sebeple sayı minimumda kalıyor.

Insanlarda tasidiginiz yürekten ve vicdandan olabilse keske..
Bu siralar insanlardan soguyup hayvanlari seven onlarda huzur bulan tek ben degilmisim demekki.
Yalniz degilim.Var olun..

Eksik olmayın siz de varolun. Az önce ağladım bu paylaşımıma yazılanlar beni inanılmaz duygulandırdı bugün.

Kapıda 25 velet. Günde 3-4 posta kuru mama, yaş mama, sosis servisi . Bazıları aç bitir seviyor. Onlara tek tek aç bitir takviyesi . Ama bazıları zayıf. Dışarıdan biri görse ay bu kedi ne kadar aç der. Vallahi değil . Metabolizması hızlı çalışıyor.Her mahallede az çok yemek verenler var sanırım. Öyle umuyorum. Ben açık büfe koyuyorum . Hatta uzun süreli tatile falan giderken sokak kedilerime baksın diye paralı bakıcı tutuyorum. İnşallah her mahallede vardır gerçekten kedi köpek dostları

Kesenize bereket maşallah. Annemler de sizin gibi bahçede 30 kedi. Sosis, aç bitir salam, tombul salam, tavuk, balkona gelen kuşlara yem diye deli divane oluyorlar bu yaşlarında. Sokakları çok işlek babam bir rahat oturamadı bütün yaz aman kediler ezilecek arabalar çok hızlı diye. Benim kime çektiğim belli sanırım.

Ben de benzer durumdayım. Sokaklar hayvanlar için güvenli değil, açlığı, soğuğu, arabası, sapığı, manyağı... Beni en çok üzen şeylerden biri de önce sahiplenilip sonra da sokağa bırakılan hayvanlar. Onlar sokak yaşamına adapte olana kadar kim bilir neler yaşıyorlar. Az önce yine gördüm ya kaybolmuş ya da terk edilmiş bir köpek, köpeğimden korktuğu için bizden kaçtı, bir şey yapamadım.
http://www.kayipkopek.com/sahipsiz-bulunanlar/
Şu sayfayı görünce daha da kötü oldum. Ne yaşayacağını bile bile bir hayvanı sokağa bırakan insandan her türlü kötülüğü beklerim. Yemeği, suyu bir şekilde bulur belki ancak bu hayvanlar terk edilme travması yaşıyorlar, yemek kadar sevgiye de muhtaçlar. Bir hevesle sanki oyuncak alıyor gibi alıp sonra da sokağa bırakan insanlara ağır yaptırımlar uygulanmalı, kontrol edilmeli bu hayvanların durumları ancak o kadar gelişmiş bir ülke değiliz malesef biliyorum.
Hayvanlara işkence vidyoları çıkıyor ya bazen internette, asla açıp izleyemiyorum. Hepsini bilsem, görsem biliyorum ki buna dayanamayacağım. Elden yapacak bir şey gelmeyince fazla vicdanlı olmak olumlu bir özellik olmuyor malesef.

Back
X