Ben bunlarla nasıl başedeceğim :(

el insaf diyorum ev sahibine ve de misafirlere...

- eşinizle konuşabilirdiniz kalabalık misafir istemiyorum diye. oda arayıp demeliydi anne müsait değiliz şöyle bir işimiz var diye.
- gelen misafirlerde hiiiç bişey yapmayıp öyle oturdularsa yuh diyorum. utanma ne demek bilmiyorlarmış.

el insaf diyorum ev sahibine ve de misafirlere...

- eşinizle konuşabilirdiniz kalabalık misafir istemiyorum diye. oda arayıp demeliydi anne müsait değiliz şöyle bir işimiz var diye.
- gelen misafirlerde hiiiç bişey yapmayıp öyle oturdularsa yuh diyorum. utanma ne demek bilmiyorlarmış.

eşimin ailesi sanırım bunlar bebekle bi yere gidemez diye düşündüler..benim kızdığım sormuyolar bile bayramda bi planınız varmı biyere gitcekmisiniz diye..direk biz gelliyoruz dediler ve geldiler :27: tamam geldiler eşimin ailesi ama bide üstüne misafir çağırdılar hemde yatılı..eşime tabiki dedim ben bu kadar insanı nerde yatırıp bebekle nasıl ağırlıcam diye eşimde onlar yabancı değil hallederiz oldu :63: zaten yardım eden hep eşim oldu misafirler burdayken..diğerleri bayram yaptı..bense bayramdan hiçbişey anlamadım :43:

Son düzenleme:
ya aslında hep bayramlardada değil..izinlerde kabus oluyo..kayınvaldem kendi kendine planını yapıyo bizimde ona uymamızı istiyo..düşünmüyoki bu kızında bi ailesi akrabaları var..bu yüzden eşimle her yaz boşanmanın eşiğinden dönüyoruz.. :59:

ya aslında hep bayramlardada değil..izinlerde kabus oluyo..kayınvaldem kendi kendine planını yapıyo bizimde ona uymamızı istiyo..düşünmüyoki bu kızında bi ailesi akrabaları var..bu yüzden eşimle her yaz boşanmanın eşiğinden dönüyoruz.. :59:

Allah yardımcınız olsun. ama bir iki defa siz istediğiniz zaman gelsinler. eşinizde biter bence bu durum.

Ne demek boşanma eşiğine geliyoruz..?
Ortalık sakinken konuş..otur anlat olayların sıkıştırmasını bekleme.. Şu sıralar konuş mesela..
hadi kendileri geldi çağırdıkları insanlar neden geliyor diye sor.
ben sakin uslu terbiyeli gelin her zaman kazanır durumlarına pek inanmam.
evin için saçlarını atan görümce isterse kraliyet ailesinden olsun yolarım.
sınırlarını çiz. çizmezsen sürekli tepende olacaklar.
eşini devreden çıkar o arada kalıyor bence.

bende nişanlıyım ve benzeri şeylerin başıma gelmesinden çok korkuyorum, sessiz sakin bir hayat geçirdim ben kalabalığa ve uzun yatılı misafirlere hiç gelemem, sakin bir yapım var hayır da diyemem. bende ömrümü anlayışsız insanlarla geçirmekten korkuyorum nişanlımın ailesi çok bencil nişanlımı bile düşünmüyorlar beni mi düşünecekler herşeye onlar karar veriyor ve n,şanlım hastalar diye hiç sesini çıkarmıyor deli oluyorum, herkes şeker hastası tansiyon hastası. çaresizim çok da seviyorum ama ömrümü de o aile ile geçirmek istemiyorum.

Ne demek boşanma eşiğine geliyoruz..?
Ortalık sakinken konuş..otur anlat olayların sıkıştırmasını bekleme.. Şu sıralar konuş mesela..
hadi kendileri geldi çağırdıkları insanlar neden geliyor diye sor.
ben sakin uslu terbiyeli gelin her zaman kazanır durumlarına pek inanmam.
evin için saçlarını atan görümce isterse kraliyet ailesinden olsun yolarım.
sınırlarını çiz. çizmezsen sürekli tepende olacaklar.
eşini devreden çıkar o arada kalıyor bence.

evet mesafemi koymak en iyisi..başladım son bikaç gündür..eşimede söyledim kalabalıktan hoşlanmadığımı oda gelcem diyene gelmeyin nasıl derim dedi..geçenlerde halasının oğlu aradı eşimin iş nedeniyle bu tarafa gelmiş..abi uğrarım gelirim bikaç gün deyince eşimde ben evdeyken gelceksen gel hafta sonu evdeyim onun dışında yokum evde dedi..çocukta anladı hiç gelmedi iyide oldu..eşim bana hak veriyo ama ailesine bişeyde diyemiyo..ben belli etcem bundan sonra..gerçekten sinirleniyorum aklıma geldikçe yaptıkları...

bende nişanlıyım ve benzeri şeylerin başıma gelmesinden çok korkuyorum, sessiz sakin bir hayat geçirdim ben kalabalığa ve uzun yatılı misafirlere hiç gelemem, sakin bir yapım var hayır da diyemem. bende ömrümü anlayışsız insanlarla geçirmekten korkuyorum nişanlımın ailesi çok bencil nişanlımı bile düşünmüyorlar beni mi düşünecekler herşeye onlar karar veriyor ve n,şanlım hastalar diye hiç sesini çıkarmıyor deli oluyorum, herkes şeker hastası tansiyon hastası. çaresizim çok da seviyorum ama ömrümü de o aile ile geçirmek istemiyorum.
canım herşey kendimizde bitiyo bunu anladım..ben eşime desemde bişey yapamıyo..emirvaki yapıyo kayınvaldem hastalığını kullanıyo.hastalığıda belli değil tanısı konulan bi hastalığı yok işine gelmeyince fenalaşıyo falan...

bakalım 9 adet misafirlik nevresim takımı,yorgan, battaniye, yastık var mı diye bile düşünemiyolar..
9 kişi ne demek yaaaa:47:
üstelik 6 aylık bi bebek var,ilgilenilmesi gereken..
iş eşinizde biter. o bu duruma dur demezse,fizana da gelirler,bağdata da..

Son düzenleme:
düşünmeleri lazım..insanlar bencil ama işte..onlar kendine bayramda gezcek biyer aramış senin başına toplanmışlar cnm..eşinde bitiyo olay,ailesini uyarıp konuşmalı..hoş aileside kocaman insanlar düşünmeleri lazım bebekli evde misafir ağırlanmıcanı..düşüncesizlikten başka bişey değil..Allah böle insanların başına getirmeliki aynı şeyi anlamalılar yoksa zor.. :63:

evet evlendirirken hiçbişeye karışmayıp evlendikten sonrada evimi hatta hayatımı sahiplenlemeleri çok can sıkıcı :((

Evlenırken yardım etmez oylelerı zaten.
Ama evlendıkten sonra, hele bırde ev sahıbı olduktan sonra 'oglumun evı, dolayısı ıle benım evım' derler.
Boylelerıne ne sekılde yanıt vermelı hala bılmıyorum.
Sırası geldıkce, 'benım evım' mesajını mı vermelı?
Yoksa 'orası benım evım degıl, dolayısı ıle hıc bır seyden sorumlu degılım' mesajını mı vermelı.
Hanı belkı kafalarına dank eder umıdıyle.

canım böylelerine ne yapsan yaranamazsın,,keşke kendini hiç paralamasaydın.emin ol yine laf etmişlerdir arkandan suratı beş karıştı diye.bıraksaydın kendi pisliklerinde boğulsunlar,sonra toptan yapardın ve emin ol daha az yorulurdun.onlar için hiç de kocanla kötü olma bence,,bir dahaki tatilde onlardan önce davranıp biyerlere gidin sizde,maddi açıdan da aynı masrafı yapmış olursun bir de üzerine dinlenir eğlenirsin..;)

boyle gorgusuzler ıcın sende gorgusuz olacaksın, mesela anne senın yaptıgın yemegı kocam cok ozlemıs su yemegı yap ben oglana bakayım de. gorumcenede saclarını banyoda tara orada bez vardı onla sıl sonra banyoyu heryer kıl oluyor de:9::9::9: ama bunları yaaparken sıradan bısey soyluyormus gıbı yap sert olma yanı:61:.mutfak toplanırken al cocugunu gır odaya emzır altını degıstır eşler genelde mıymıy oluyorlar laf soylemeye üşenıyorlar. kendı ısını kendın hallet el elın eşegını turku soyleyerek arıyor cunku

sankı bu aıleyı bır yerden tanıorum ben
sakın benım kaynanamlar olmasın
aynı dert benımkılerde
ama oglu ve ben fırsat vermıorum
gelır yanında bırını getırır ordauylan gelırler aynı zamnda laf vede surat ederler
bnde kendene hakketıgı gıbı davaranıorum

sankı bu aıleyı bır yerden tanıorum ben
sakın benım kaynanamlar olmasın
aynı dert benımkılerde
ama oglu ve ben fırsat vermıorum
gelır yanında bırını getırır ordauylan gelırler aynı zamnda laf vede surat ederler
bnde kendene hakketıgı gıbı davaranıorum

çok iyimiş ben bunu yapamıyorum işte. gerektiği gibi laf söyleyemiyorum. evlenmeme 4 ay var nişanlıyken bile canıma okudular. nişanlım çok iyi olduğu için ayrılamıyorum ona da kıyamıyorum çok iyi niyetli. ama ailesi hayatımda gördüğüm en görgüsüz ve düşüncesiz insanlar. evime gelip çöreklenmelerinden korkuyorum sence ne yapmalıyım bunu başını kesmek için. koltuk takımımı açılır yatak olanlarından bile almadım sırf yatacak yer olmasın die. ailemede açıkladım durumu yanlış anlamasınlar diye ailem benim herşeyim bana hak verdiler birde karşımdaki azcık anlasa. yüzlerine sölediklerini bile anlamıyorlar işine gelmedikleri süreceee....

Back
X