Ben can yakmanin Ne oldugunu Canim yanarken Unuttum.

ozlem1688

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
34
0
36
İstanbul
merhaba, kafam çok karışık konuşmak ve içini dökmeye ihtiyacı olan evli bir kadınım. daha 20 yaşındayım ama yaşadıklarım sanki 40 yaş gibi hissettiriyor bana.

ailem cok karışıktı babam ve annem ben küçükken ayrılmış benim büüyümem bir hayli hareketli geçmişti ama ben hepsine bir sünger çekip çok güzel bir yuvam olacak umuduyla küçük yaşta evlendim. yani bundan 5 ay önce şimdi keske evlenmeseydim diyorum. eşim abimlerin arkadaşıydı o şekilde tanıştık aynı memleketli ve tanış ailelerdeniz. 3 yıl kadar bir birlikteliğimiz oldu askerlik süreci benim okulum derken cok sorunlar yaşadık ama bitmedi. ve apar topar evlendik. sinirlerine hakim olmayan biri hep bana derdi sözümü geçiremezsim kötü olur öyle yaparım böyle yaparım. bende zannederdimki. beni korksun ve öyle davransın diye söylüyor sanırdım. adam yapcaklarını söylüyomuş . evlenmeden önce 1-2 kaç kez dayak yedim ama barışmadan eve göndermedi beni gönderse bitircem biliyo. bitti diyorum üzerime çullanıyor flan . ağzı cok güzel laf yaptığı için beni hep kandırırdı. o zamanlar birlikte değiliz fazla görüşemiyoruz o yüzden sorunlarımız diye ben onun bu sorunları görmezden gelerek hep iiyiye yorarak . evlendim 5 aydır cehennem yaşıyorum. dayak küfür kovma vb. şeyler ve hala beni sevdiğinisöylüyor. dışarı gitmiyor bi arkadaşı yok hayatının ortasına beni almış köle yapmak istiyor beni.cok daraldım bunaldım. çalışıyorum akşamları eve 7,30 da gidiyorum oysa güvenlik. vardiyalı çalışıyor. yok yemek yok yok ütü ya ben çalışıyorum yapabildiğim kadar yapıyorum. o cok güzel yemek yapıyor. kafama kakıyor her şeyi ne kadar aylık alıyosam eline sayıyorum. 20 tl veriyosa nereye ne verdin hesap veriyorum. babamın evinde öyle miydi son 1 sene para sıkıntım yoktu rahattım. onun cebine parasını ben veriyodum düşünün. liseiyi bitirdim üniye gitmeden evlendik babamlarsa beni okuycam diye beklerken şimdi muhasebe okuduğum için o meslekte çalışıyorum. abimin yakında düğünü var sorunlarımı anlatamıyorum rezillik çıkmasın diye zaten küçük yaşta evlenmişim herkesi karşıma alıp ne derim kime giderim.

öncelikle şöyle söylemek istiyorumm kim ne der nasıl insanların yüzüne bakarım diye düşünme . .
başkalarını mutlu etmek istersen sen daima mutsuz olursun öncelikle bunu bil
ailenden destek almadığın sürece bu evlilik düzelmez dahada kötüye gider .anlaşılan eşinin psikolojisi pek iyi değil . . bir uzmandan yardım al desem anlattığın kişi kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmezz . . abinin arkadaşı olduğu için belki eşinin dilinden bir nebze olsa anlar . .eşinin yaptıklarından ailenin haberi olmazsa seni sahipsiz zanneder ve gittikçe yaptıklarının dozu artar. .

evlendikten sonraki büyük kavgamızda şans eseri babam aradı ve ben ağlıyodum. babam geldi her zaman olduğu gibi o muhteşem sözcükleriyle kendine inandırdı. ve suçlu ben oldum. babamda yeni evlendiğiniz neyi paylaşamıyosunuz rezlilliğinizi kimse duymadan kapatın bu konuyu dedi gitti. bana gel götürüyim dedi ağlıyınca gitmedim. dah ayeni evlenmişim 2-3 olmuş kız evi terketmiş. gitmedim. abimler öyle sakince oturup konuşmazlar beni dövdüğünü bilseler. o kadar anlatacak şey varki şaşırıyorum şuan kendime... beni kızdırıyo bi laf sokuy insan ister istemez düşünüyo ve suratı asılıyo vay efendim surat asılamazmış tavır yapamasmışım. sabah arıyo sanki dün hicçbişi olmamış ne bu sogukluk bişi demiyorum.yaşamaya çalışıyorum ne yapım diyorum. yaşatcam ben sni diyo. akşam ya doru dürüst gel eve yada gelme diyo rahat rahat.. akşam evden gitti işe beni o halde sinir krizi gecirttip sonra arıyo nerdesin kim var yanında sanki gitcem. gitcek olsam şimdiye kadar giderdim.niye böyle yapıyosun kaç kez uyardım söylüyorum neden kendine vurdurtuyosun. diyo.artık iitici geliyo bana ailem hakkında atıp tutyo kndi ailesini öne sürüyo tapıcakmışım onlara benimkilerle görüştürmüyo bile. evlenmden önce cıvıl cıvıldım benim bulunduğum ortamda sesisizlik olmazdı şimdi içine kapanmış pısırık biri oldum. o kadar laf söylüyo kovuyo bağırıyo çağırıyo hiç sesimi çıkarmıyourum . biişi demiyorum. konuşturmuyoki zaten...

Ne rezilliği çıkacak, senin yaşadığın zaten rezilliğin ta kendisi..
Abinlere söylesen yardımcı olurlar mı? Evetse, hemen söyle, hiç durma.
Kararını kesin verdiysen hemen çek git babanın evine.
Eğer kararın kesin değilse, en azından dikkat et, hamile kalma.

ya eşim rahat durmaz herksin huzurunu kaçırır. olaylar büyür diye korkuyorum. evlenmeden önce beni tehdit ederdi eve gelirim öyle yaparım böyle yaparım. telefonlarını açmıyodum babamı çaldırıp kapatıyodu flan gösdahı veriyodu aklınca. ben gidiyorum diyip gitsem ne der bliyorumki git diyo oma tmm ddigim çok olmuştu bekarken sonrası malüm.. hamile kalmam imkansız diyorum ama belliede olmaz kadınsal sorunlarımda var 2-3 bir adet görüyorum korunma şeklide o korunuyo. zaten ten uyumsuzluğumu var ne ben istemiyorum ilişki var istekli değilim kaçıyorum buda sorun aramızda.ya bende o konuda sorunvar yada yaptığı şeyler söylediği laflardan sonra artık ona yaklaşamıyorum öyle masum bakamyorumdur. bilmiyorum.

Dünde aynı konu vardı evlenmeden dayak yiyenler nasıl olurda müsade edersiniz buna bile bile lades dersiniz olanlara..
Söyle ailene anlat yaşadıklarını nereye kadar çekeceksin ki bunu insan evladı olsa sana el kaldırmaz işkence etmezz ..
Kaç kurtul sende daha çok gençsin be kızım yapma izin verme yaşadıklarına lütfen ..

düşünüyorum yapabilirmiyim insanların yüzüne nasıl bakarım. şu aileye bak derlerdiye ödüm kopuyo annesi babası ayrılmış babası 2 kez evlenmiş boşanmış. annesi 3 kez evlenmiş bir ailenin çocuğum nasıl kimseye aldırış etmem bunlardan utanıyorum artık yeni tanıştığım insalara ailemin böyle olduğunu bile söylemiyorum ayrılar diyorum sadece, o yüzden sadece kendimi düşünemiyorum.evet bile bile bana şaka gibi geldi devir böylemiş flan bu kadar odunmu diye ama odunmuş. bana söylediği hiç bişey öylesine değilmş. şimdi bişi deyince sen hepsini kabul etmedin mi söylemedimmi diyor.

bide öyle biridirki gezdirir eder yedirir içirir. ama böyle kötü yanlarıda var insanın canını sıkacak. ikimizdede liderlik özelligi var. kilolarımdan şikayetci bide aslında o kadar fazla kilomda yok 57 kiloyum göbek bölgemde var biraz ama sürekli hakaret ediyor. yemicekisin içmiceksin. sen böyle olursan aldatırım tehdit ediyo sanki benim ise böyle diyen mi adamı umarsamam ve umursamıyorum. gitsin isteğidiği yapsın .

"Ah bebeğim benim. "Bebeğim" dedim diye kızma." Evli bir kadınım" da desen sen daha bir çocuksun. Daha hayatının baharında bir yavrusun. 20 yaşında bunları yaşamak zorunda değilsin.
Seni çok korkutmuş, ama lütfen buna izin verme. Herşeyi hemen bugün ailenle paylaş. Rezillik filan çıkmaz. Çıkarsa da çıkacak hiçbir rezillik senin dayak yemenden işkenceye maruz kalmandan önemli ya da kötü değil. Tazecik çiçeksin sen. Soldurmasın o hayvan seni. Lütfen hemen ailenle paylaş. Onlara ihtiyacın var. Çok toysun, göremiyorsun ama bu hayat seni hiç eder. Hiç olmadan önce bir adım at.

biz demiştik diyecek insan cok oldugundan. evet herkesi haklı çıkardım güvendiğim dağlara kar yağdı . ailem büyük abim evli ve 2 cocugu var onlarla babam ve ortanca abim kalıyor bende onlarlaydım okula gidip geliyodum aslında o kadar büyütecek sorun yapacak bi sorunum yokmuş şimdi görebiliyorum orda kurtuluyor gibi çıkışım gelinlikle hala aklımda. şimdi nasıl ağlaya ağlaya giderim. okuldan çıktım evlendim çalışma hayatım olmadı babamlarken çalışsaydım bu kadar sorun olmazdı. okuldan öğlen geliyosun sorumlulğun yk şimdi en azından bi işyerine karışı sorumlu oluyosun ne güzel olacaktı şimdi. işte daha gözümü açmadan kondu tepeme. zaten hep dre ben gözünü açmayan biriyle kçük yaşta evelencem ona kendi doğrularımla büyütücem diye hayalleri varmış. aramızda 8 yaş var görünce ne kadar mantıklı ne kadar olgun dersniiz. ama lafta..

çok gençsin .. bu zamanın kıymetini bil arkadaşım . kim ne der die sakın düşünme yaşamada... senin evinde huzurun yoksaa -o millet dediğin yerine getirebilirmi '''hayır'' yapma güzelim ... eğer gerçekten eşine bazı şeyler bittiyse gerçekten daha fazla beraber aynı ortamda bulunmanınn bi anlamı yok--- ki bi an önce hayatını tekrar yerine oturtmaya bak.... abilerin ve baban sana destekkse... o kadar şanslı sın ki... bunun kıymetini bil...
yada eşinle konuş cesaretin varsaaa- adam akıllı yada üstürüplüü yada abilerine söle. onlar konuşşsunn çünkü senin anne ve abbanın 2-3 kez evlilik yapmış olmalarıyla mı seni suçluyor yada aşşağılıyor.hadi yapamz gidemez gidecek yeri yok diemi düşünüo acaba.. ama senin yapacağın ilk adımm eşinin arakadaşı olan abinle konuş alsınn karşılıklı konuşşsunlar hani birdaha böle şeyler olurlarsaaa . alırıızzz gibi ki korksunnn - oda aaa bunu arkasında ailesi var - deyip çekinmelii onlarrdann .. umarım evliliğin yoluna girer cnmm allah eşini ıslah etsinn .....

senin bunları yaşaman elalemin aileye bak babasıda boşanmış kızıda demesinden dahamı iyi allah aşkına. bırak kim ne düşünürse düşünsün ne derse dedin elalem içinmi yaşıyosun canım benim, kendin için yaşa ne elalem için ne kocan için sadece kendin için yaşa. sen şimdiden bu kadar şey yaşamışsın, kocanın ömrünü çürütmesine izin verme,hiç bekleme git abine anlat herşeyi. hatta seni dövdüğü bir gün git anlat ve karakola gidip şikayetçi olki sana dokunamasın bi daha, çünkü şikayetçi olduktan sonra hem senin ciddiyetliğini anlar hemde birdaha dövecek olursa ceza yer bunuda bilir mutlaka. ne duruyosun canım neden tereddüt ediyosun senin içinde sevgide kalmamıştırki hem böyle bi adam sevilemezki canım benim. hayatını mahvetmesine izin verme. sende hayatını mahvetme.

biz demiştik diyecek insan cok oldugundan. evet herkesi haklı çıkardım güvendiğim dağlara kar yağdı . ailem büyük abim evli ve 2 cocugu var onlarla babam ve ortanca abim kalıyor bende onlarlaydım okula gidip geliyodum aslında o kadar büyütecek sorun yapacak bi sorunum yokmuş şimdi görebiliyorum orda kurtuluyor gibi çıkışım gelinlikle hala aklımda. şimdi nasıl ağlaya ağlaya giderim. okuldan çıktım evlendim çalışma hayatım olmadı babamlarken çalışsaydım bu kadar sorun olmazdı. okuldan öğlen geliyosun sorumlulğun yk şimdi en azından bi işyerine karışı sorumlu oluyosun ne güzel olacaktı şimdi. işte daha gözümü açmadan kondu tepeme. zaten hep dre ben gözünü açmayan biriyle kçük yaşta evelencem ona kendi doğrularımla büyütücem diye hayalleri varmış. aramızda 8 yaş var görünce ne kadar mantıklı ne kadar olgun dersniiz. ama lafta..

Sadece biraz cesaret lazım. Yaşadığın şey hiçbir zaman iyiye gitmeyecek, her gün kötüye gidecek. Sana uzak zaman gibi geliyor ama stresten gözlerinin altnın çökeceği, saçlarının beyazlayacağı, her tür hastalığa açık bir bünye ile hastaneye bile giderken kocana hesap vermek zorunda kalacağın günler uzakta değil. Lütfen soldurma kendini, hadi al telefonu eline ara babanı. LÜTFEN.

o zaman daha çok tepki verir onlar gittiginde sen beni rezil ettin öyle yaptın böyl e yaptın babam gledi o kadar konuştu bizimle yapmayın etmeyin. gel dedi babam gitmedim sonunu düşünerek sonrası babam gider gitmez laflar saymaya başladı oda çözüm değil benim kuracağım hayatı belirlemem gerekiyo. babamlar ya artık çalışmıcaksın evde oturcaksın gbii şeylerle beni daha çok bunaltılarsa diye korkuyorum.temmuzda abimin dügünü var o evlensin babamıda alıp ayrı eve geçme gibi bi düşüncem var ne kadar yapabiliriz bilmiorum ama.

Sadece biraz cesaret lazım. Yaşadığın şey hiçbir zaman iyiye gitmeyecek, her gün kötüye gidecek. Sana uzak zaman gibi geliyor ama stresten gözlerinin altnın çökeceği, saçlarının beyazlayacağı, her tür hastalığa açık bir bünye ile hastaneye bile giderken kocana hesap vermek zorunda kalacağın günler uzakta değil. Lütfen soldurma kendini, hadi al telefonu eline ara babanı. LÜTFEN.

ya bunu yapamamıyorum dün akşam o gitti kafamı duvarlara vura vura şiş kafamın içi saçlarımı o kadar çemisimki dokununca kopuyo o haldeyken bile ararmamışım şmdi söyle nasıl arım. beni tutan ne bilimyorum..

o zaman daha çok tepki verir onlar gittiginde sen beni rezil ettin öyle yaptın böyl e yaptın babam gledi o kadar konuştu bizimle yapmayın etmeyin. gel dedi babam gitmedim sonunu düşünerek sonrası babam gider gitmez laflar saymaya başladı oda çözüm değil benim kuracağım hayatı belirlemem gerekiyo. babamlar ya artık çalışmıcaksın evde oturcaksın gbii şeylerle beni daha çok bunaltılarsa diye korkuyorum.temmuzda abimin dügünü var o evlensin babamıda alıp ayrı eve geçme gibi bi düşüncem var ne kadar yapabiliriz bilmiorum ama.

Babanın seni çalışma diye bunaltması şiddet görmekten daha mı kötü? Al valizini git ne olur. Sen insnalıktan çıkmadan git. İşin var, çocuğun yok. Bakarsın kendine. Abinin evlenmesine birkaç ay kalmış. O birkaç ay idare edin evli abinin evinde, sonra babanla ayrı eve çıkarsın. Anlıyorum abban seni sıkcaka diye korkuyorsun ama baban da dövecek değil ya. Zamanla kendi hayatını da kurarsın. Bir tek gün bile dayak yemektense o birkaç ayı babanın baskısı altında geçir, baskı yapacaksa bile. Hem ya Temmuz'a kada rhamile kalırsan? Korunmuyorsun da. Onun korunmasına nasıl güvenirsin? Prezervatif delik çıkarsa ya? Prezervatif kullanmıyorsa zaten her an hamile kalabilirsin. Geri çekmede hamile kalma riski %50. Çocuğun olursa hiç ayrılamazsın. Geç kalmadan çek git. LÜTFEN.

ya bunu yapamamıyorum dün akşam o gitti kafamı duvarlara vura vura şiş kafamın içi saçlarımı o kadar çemisimki dokununca kopuyo o haldeyken bile ararmamışım şmdi söyle nasıl arım. beni tutan ne bilimyorum..

Ya sen anlattıkça ben burada çıldırıyorum. Anlattığın şeyin senin değil de bir başkasının başına geldiğini düşün. Ne dersin? Senin yaşadığın şey sindirilmek. Uzun uzun anlatıp konu dışına çıkmak istemiyorum ama bunun psikolojide yeri var. O seni değersizleştirdikçe sen de kendine güvenini kaybediyorsun. Daha şimdiden böyle, yıllar geçince ne olacak? Aynaya bak şimdi. O güzellik solmasın. Yemin ediyorum gelip alabileceğim bir yerd eolsan gelip alıp babana ben elimle götüreceğim. "KAFAM ŞİŞ DUVARA VURULMAKTAN" demek ne demek? Evcil hayvanlara bile tekme atanları zabıtaya şikayet ediyor artık insanlar bu çağda. Resmen ağlıyorum şu anda yaaa. LAnet olsun bu insanlara da, bunları böyle yetiştirenlere de, böyle insanları bağrında yaşatan topluma da.

benim biran önce biriyle konuşmam lazım. yengemle konuşuyum .çok dik başlıydım cok herkes önüme dururken çektim gittim. ya nasıl hissettiğimi anlatamam inan. ama böyle gitmez. işyerindeki bi abla vvar konuşuyrz onunla zaman zaman tabi herşeyi anlatmıyorum tartışıyoruz flan gibisine oda diyorki bak her evlilikte olur. 1-2 geçsin zaman geçtiktçe alışcaksınız.diyor. bende öfkeyle hakeret değil dogru yerde hareket etmeye çalışıyorum çünkü ben eşimi tanıyan birine bunları anlattığımda yapmaz olmaz derler çünkü o dışarda başka ortamlarda şakalar yapar benimle öyle bi ilgilenir yani bildigin göz boyama bende hiç kintutmadınığım için bana yapılan kötülükleri söylenen sözleri unuttuğum için hep inanırım bak düzlmiş derim... ama boş.

sen en basından yakmıssın kendını ne varda döven bır sevgili ile evlenırsınkı en kızdıgım sey budur benm sevgilim bırak dövmeyı bır kez el kaldırsın bana basarım giderim ne bu ya kız mılletı alısmıs ıyıce kendını ezdırmeye bence bosan gitsin ne cekıyorsun cefayı kı

benim biran önce biriyle konuşmam lazım. yengemle konuşuyum .çok dik başlıydım cok herkes önüme dururken çektim gittim. ya nasıl hissettiğimi anlatamam inan. ama böyle gitmez. işyerindeki bi abla vvar konuşuyrz onunla zaman zaman tabi herşeyi anlatmıyorum tartışıyoruz flan gibisine oda diyorki bak her evlilikte olur. 1-2 geçsin zaman geçtiktçe alışcaksınız.diyor. bende öfkeyle hakeret değil dogru yerde hareket etmeye çalışıyorum çünkü ben eşimi tanıyan birine bunları anlattığımda yapmaz olmaz derler çünkü o dışarda başka ortamlarda şakalar yapar benimle öyle bi ilgilenir yani bildigin göz boyama bende hiç kintutmadınığım için bana yapılan kötülükleri söylenen sözleri unuttuğum için hep inanırım bak düzlmiş derim... ama boş.

İşyeirndeki abla nereden bilsin senin şiddet gördüğünü. "Tartışıyoruz" deseydin ben de sana "Evliliğin ilk zamanalrı normal bunlar" derdim. Sen hiç gazete okumuyor musun?Kadınlar böyle böyle ölüme gidiyor. Yengenle konuş madem onunla rahat konuşacaksın. Ama hiçbirşeyi gizleme. Dayak yediğini bilsinler mutlaka.
Çok toysun, çok safsın. Kimse düzelmez. Şiddet başğımlıları asla vazgeçmez. Ömrün bitmeden sen bitmeden birşeyler yap.

Back
X