ben cıkmazdayım

inanın bahsetmedigim bişey yok ailem evlendirmek istemio sanırım bunu anladım bende sevinceklerini düsünüp heycanla anlattım suan bende bu durumda karmakarısık oldum uzaga vermek hic istemiyolar
İra uzağa verme konusunda tereddütlü olmaları normal ama evlendirmek istememekte ne demek bu haksızlık olur.sen belki ben belli bir yaşa geldim ayrı ev tutmak istiyorum bile deme hakkın varken bukadar sıkmakta ne demek.oblari incitmeden orta yolu bulmaya çalış.

Benim bir arkadaşımda da var aynı durum. O kendilerine bakmamı istiyorlar ileride diyor. Tekrar evlenmesini istemiyorlar hiç.

1,5 aylık bir ilişkide evlilik düşüncesi çok erken. Erken açılmışsınız ailenize. Sevgilinizin ailene söyle demesi ile yapmamalıydınız çünkü ailenizi en iyi siz bilirsiniz. Hayatınızın kontrolü sizin elinizde olsun. Birileri bir şey yap diyor diye yapmayın. Kendinizle ilgili kararları siz verin, bu sizin hayatınız. Başkalarının hayatını değil, kendi hayatınızı yaşıyorsunuz unutmayın. Ve asla yapmak istemediğiniz şeyleri de yapmayın.
Bu duruma gelince o kişiyi tanımak için çok erken, görüşün ancak hemen evliliğe karar vermeyin. Aileniz de zamanla yumuşayacaktır. Bu arada her ilişki de ilk zamanlar herkesin ayakları yerden kesilir. Bunlara bakmayın, o kişiyle olur mu, evliliğin sorumluluklarını alabilir mi, size davranışları nasıl, saygısı var mı, size ve düşüncelerinize değer veriyor mu, sizi önemsiyor mu... bunlara bakın. Çünkü zamanla o yerden kesilen ayaklar yere inmeye başlıyor, ilişki hep öyle devam etmiyor. Önce bir tanıyın, baktınız ki flört döneminde adam ilk zamanlardaki gibi size ilgili değil, saygısızlaşmaya başladı, o zaman ayrılırsınız. Adamın tanımadan aileye söylemeniz hoş olmamış ya ayrılırsanız?
lütfen ölçüp biçin, iyice gözlemleyin, ondan sonra. 1,5 ay çok çok erken bir insanı tanımak için.

tesekkür ederim ama onlar rahatlamazlar bende korktum bu kadar tepkilerinden aglamak falan hic beklemezdim simdiden kesin kararlılar onlar bunu gorebiliyorum

Daha 1 aylık ilişki de neden tanışsınlar ki? Çok doğru. 2. evliliğiniz, bu kadar kolay karar vermeyin.

Diğer yandan da bi yetişkinseniz bağırıp çağırıp size engel olamayacaklarını bilmeleri gerekiyor. Trip atıp ağlamak neymiş? Sanırım çok olgun kararlar verebilen biri değilsiniz yada aileniz böyle görüyor. Daha temkinli olmakta fayda var.

Benim bir arkadaşımda da var aynı durum. O kendilerine bakmamı istiyorlar ileride diyor. Tekrar evlenmesini istemiyorlar hiç.
evet annemde bana bunu dedi biz nolcaz bizi düsünmüyormusun dedi onlar beni hic düsünmüyorlar napcam bilmiyorum

İşte kocaman insansın ne gerek var hemen aileleri dahil etmeye
flörtünü et gez dolaş tanı
ailelerde bilsin medenice görüşelim istiyorsunuz, ama hala o yapıya ve kültüre toplum olarak hazır değiliz.
Konun bana çok tanıdık geliyor.

burda sizin bi hatanız yok ki.kaldı ki tabiki tanıyacaksınız karşınıza çıkan insanı.lise öğrencisi gibi kaçak göçek mi buluşcaktınız?
aileniz açısından bakarsak da onlar da haklı kendilerine göre ama bencillikleri daha ön plana geçmiş gibi görünüyor.özellikle babanızın yaptığı.sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor ki.
sizin yanınızda olmaları çok daha iyi olurdu sizin açınızdan.
canınızı sıkmayın ama onlar da tedirgin olmuşlardır ister istemez.
hem kendinize hem ailenize biraz zaman tanıyın

Reactions: lra
ben cok üzgünüm ailem icin hic bir degerim yokmus ne istedigimi ne hissettigimi sormadılar bile ne yapmalıyım onuda bilmiyorum
Aileniz sizin daha önceki gibi yanlış bir seçim yapmanızı istemiyordur.Sütten ağız yanmış ya...
Aşırı bir tepki,evet yanlış ama yine de siz bu kadar büyütmeyin içinizde.
Olacağına varır Biraz zaman verin.

canım benim bunları bende düsünüyor biliyorum fakat kucuk bi yerde yasıorum ben bulustugumuzda biri gorur hos olmaz diye cekincelerim olunca o da saklı olmasın ailene bahset bız kocaman insanlarız dedi ben de cok zor elektrk alan yada yada hem mantık hem kalp ikisini yakaladıgım icin soyleme kararı verdimki belki bana destek olur onlarda belki tanısmak ister bana yardımcı olurlar diye düsündüm ama hata yaptım

Ben olsam kızımın facede tanıdığı birinin kardeşiye görüşmesine önce tepki gösterebilirdim..
Ama böyle bir tepki yerine araştırır soruşturur tanır ve öyle kararımı bildirirdim..
Bunu isteseniz ailenizden..
Eğer bunu kabul etmezlerse gerçekten de sizi evlendirmeye niyetleri yoktur..
Hem ne demek bir daha aynı tecrübeyi yaşamak istememeleri..
Bir insanın bir defa boşanma hakkı yok ya..
Olmazsa yine boşanabilirsiniz..

tanısmak zorunda degiller elbette sadece gorustugum biri oldugunu bilsinler istedim dogru karar veremedigimi nerden cıkardınızkı uzaga gitmemi istemiyolar ya da hic evlenmememi istiyorlar

evet annemde bana bunu dedi biz nolcaz bizi düsünmüyormusun dedi onlar beni hic düsünmüyorlar napcam bilmiyorum
aaa ben bunu yeni gördüm böyle nasıl bencil olabilimiş ya?hem de bi anne.bence siz sadece kendinizi düşünün.kusura bakmayın ama siz de dünyaya bir kere geliyosunuz.ve anne olmak nasip olduğu müddetçe her kadının hakkı.kaldı ki bi insan sadece kendisine baksın diye mi çocuk doğurur?ya da anneniz sizi onun için mi doğurmuş?sizin adınıza çok sinirlendim.lütfen siz kendi yolunuza bakın.

erken söylemiş olabilirmisin acaba biraz daha bekleseydin keşke onlarda ailen olarak aynı şeyleri yaşamanı istemedikleri için tepkileri inşşalah sizin için herşey güzel ilerler

ben isten eve evden işe aile kızıyım boyle bişey olunca bi degerlendirmek istedim cunku evlenmek anne olmak istiyorum yasım dolayısıyla...

ben saklı kalmasın gizli gorusmeyelim gerekirse ailemle de tanıstarayım istedim dürüstlük iyi degilmiş

Ama tamam da daha neci tam olarak bilmiyorsunuz ki.
Yani şöyle ilişkinizden bir emin olsaydınız ondan sonra ciddi bir adım atıldığı vakit istişare edebilirdiniz.
Evet dürüstlük iyi ama zaten yanlış bir şey yapmıyorsunuz ama illaki birine söylemem gerekli diyorsanız arkadaşınız veya anlayışlı bir kardeşiniz varsa ona söylemeniz daha uygunmuş.

Aileniz belki tekrar aynı acıyı, olumsuz tecrübeyi yaşamsnızı istemiyordur, bunun endişesiyle sert ve abartılı bir tepki vermiş olabilirler. Bir de 8 senedir böyle bir durum yaşamadığını ve bu zamana kadar içinizdeki özlem ve isteklerde bahsetmemiş olabileceğiniz için böyle gidecek sanmişlardır, bunun şokunu da yaşamış olabilirler. Bizi düşünme.musun derken siz.mutsuz.olursaniz.onlar da mutsuz olacağından onu kastetmislerdir.
Diğer arkadaşların dediği gibi çok erken açıklamışsıniz bence de. Onlardan habersiz görüşmek illa onlardan gizlediğiniz anlamına gelmez vicdan ve sorumluluk hissiyle böyle davranmışsıniz, siz.kendi sınır ve sorumluluklarinizi bildiğiniz sürece kendi görüşeceğiniz insanlara larar verecek yaştasınız.
Onlara hak verdiginizi, endişelerini anladığınızı söyleyip yumusatin kendi istek ve ozlemlerinizi de bilsinler bir dahakine bu kadar tepkili olmazlar sanıyorum.

Evet hata olmuş. Ailen şimdi biliyor ve diyelim ki siz anlaşamadınız ayrıldınız. Bir de bunu ailene anlatma ve bir sürü laf dinleme derdine düşeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…