ben cok mu fesatim ????

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
arkadaslar daha onceki konularimdan belki beni bilen bilir.ben 3 yillik evliyim.yurtdisina yasiyorum ve esim yabanci uyruklu.Allahim bizlere bagislasin 6 aylik kizim var.ilk evlendigimiz sene kendi evimizin yapimi bitene kadar yaklasik 1 sene kayinvalidemle beraber yasadim.ilk baslarda cok iyiydik.aslina bakarsaniz ara ara iyiyz yine.Allah var yardimi da oluyo bana ama ilk sene herseyime karisirdi.kiyafetime yemek yapisima.bi kiyafet alirim kaban alirim bisey alirim kendi zekime gore 'aaa hic begenmedim neden boyle aldin'derdi.cok uzulurdum ama esimle aram bozulmasin die bisey demezdim.bazen gizli gili aglardim.1 senenin sonunda patladim ve ben yine gizlice aglarken beni gordu.ne oldugunu sordu ben de bana nasil davrandigini ve benim bu konuda cok uzuldugumu soyledim kavga falan yok.1 hafta surat yapti neymis kalbini kirmisim.o iyiligime soyluyormus.neyse.ben dayanamadim esime de anlattim cekine cekine ve hic beklemedigim biseyle karsilastim.esim bana 'sen benimle evlisin benden baska kimse sana ne yapman gerektigini soyleyemez.saygisizlik etmeden hic bi lafini esirgeme dedi ben esimin bana ters tepki vermesinden cekiniyodum.cok rahatlamistim cunku herseyi esimle aram bozulmasin diye icime atmiycaktim simdi kendi evimdeyim ama ara ara yine evime dahi karisir.ben de tepkimi gosteriyorum. sorun su ki;kadin bisey yapmasa bile ben hergun icimden onunla kavga edyorum.o ilk senemi asla unutamiyorum.hergun yine bisey soyliycek de sinir olucam diye kafamda bir suru kuruyorum.bazen diyorum cok mu fesatim,vesveseliyim.ya da dengem bozulmus anca farkediyorum.hergun icten ice kavga etmekten biktim.unutamiyorum

Fesatlık degıl, sadece henuz ofkenızı yenemedıgınız ıcın boyle dusunuyorsunuz.
Ofkenızı yenmenız ıcın ne yapabılırsınız bılemıyorum.
Fakat bunun sadece kendınıze zarar verecegını bılıyorum.
Kayınvalıdenız sızın ıcınızdekı kavgaları duymuyor cunku.
Sız her gun ofkenızı tazelerken, bırseyler kurgulayıp, kendınızı doldururken,
o halınden gayet memnun.
Ben yenı bır felsefe edındım kendıme;
'yaptıgım sey yasamımı kolaylastıracak mı?' dıye soruyorum kendıme.
Bu sorunun ardından genelde olumsuz dusuncelerımden uzaklasıyorum.
Cunku o dusunceler bana hıc bır menfaat saglamayacak.
Bence sızde bunu deneyebılırsınız.

bence bi psikoloğa git.

sen yine ayrılmışsın biz ne yapalım?
kaynanama kaban aldığımı söyledim.bana'gidip en kötüsünü almışsındır'dedi.
görümcem de çok beğenmiş aynısını alacakmış!

aman canım!boşver unutmaya bak.eşinde yanındaysa daha ne!
fesatlıktan değil düşüncelerin hala kötü günlerin izlerini taşımandan ve hala ayrı da olsanız seni arayarak rahatsız etmesinden kaynaklanıyor.
boşver ya!onlar yüzünden hayatımızı zindana çeviriyoruz.ne derlerse desinler.

sen hayatının ve evliliğinin tadına bak!

aynisinicok denedim her sferinde 'bosver o boyle,bu sekilde kabulleneyim'dyorum fakat bi bakmissin ki yeni bisey cikmis.ben unutmaya calistikca yenisi geliyor pesi sira.

Bosver demek yerıne, 'ne yapabılırım?' dıye sorun kendınıze.
Ne olursa, sız artık boyle dusunmekten vazgecersınız?
Mesela ben ıcımde kalanları paylasmadıgım surece, rahat edemem.
Esıme karsı bırıkım yapmıyorum, fakat aılesıne karsı bırıkımlerım var.
Dolayısı ıle onlara olan ofkemı yenemıyorum.
Aslında esımın annesıne karsı ıcımdekılerın bır cogunu soylememe ragmen,
eksık kalanları nıcın demedım dıye kızıyorum zaman zaman kendıme.
Bunun ıcın ya bır kez daha konunun acılmasını bekleyecegım kı,
(bunun olması pek mumkun degıl, cunku hatalarını anladılar)
yada onlarla arama hıssedılır derecede mesafemı koyacagım.
Ben ıkıncısını yaptım, ozur dılemesıne ragmen eskısı gıbı olamadım.
Bu, benım ıcın onlara vermıs oldugum bır yanıttır.

bi gözün kör,bi kulağın sağır olacak!

mesafe koyunca söyleyemediklerin yine içinde kalacak!

bence asla takma.ben artık öyle yapıyorum.kaynanam bişey mi dedi.duymamazlıktan geliyorum.
çünkü onun lafları yüzünden hayatımı ve ailemi üzmeye hakkım yok.
pozitif düşün.kaynananla yaşadığın yılları unut.
zor,biliyorum ama unut!
benim kaynana gibi bebeğimin öldüğünü öğrendiğimde eve gelip teselli vermesi gerekirken,'tek bebeği ölen sen değilsin,anası kız babası oğlan'derdemez evine çıkıp saatlerce temizlik yapan,halı çırpan bir kaynanan olsa ne yapardın!bende evimde tek başıma,tirtir titreyip açlıktan ölüyorken(ki eşim anne minikyaramaza çay hazırla dediği halde) onun öyle yapması.
bu ne ki!daha neler neler!

ben daima bunu aklıma getirirsem kendime yaparım.
olan bana olur.ne kaynanama ne de başkasına.
geçmişi silmemiz lazım.geçmişle yaşarsak mutlu olamayız.

ne yapayım.aynı binadayız.bunları bana yaptı diye sürekli düşüneyeyim de hem kendimi hem eşimi mutsuz edeyim.

eşinle mutlu olmaya bak!

ben artık öyle yapıyorum.kaynanamı görmüyorum,duymuyorum.eşimle de gayet mutluyum.

aynen ben de bazi konular hakkinda keske boyle cevap verseydim diyorum.valla artik takmamaya gayret edicem.heralde cevap vermeyip tepkini susarak gostermek mantikli.ben sadece bu gelin kayinvalide olaylarini bize has sanirdim.meger dunyanin heryerinde boyleymis!

ayy nekadar benziyoruz
ben 7 ay oldu evleneli yeni sayılırım ama senin 3 yıl olmş.düğün zamanlarında bende çok şey yaşadım kaynanmla.hala unutmıyorum.hergün bişey bulup kafamda kavgasını yapıyorum kuruyorum.arayınca kızıyorum (hergünde arar) kendi kendimi yiyiyorum aslında.çünkü kaynanam yapıcanı yapıo sonra beni arıo hiçbişey olmamış gibi konuşuo .bekliyorum bişey desede patlasam die ama yook içimde patlıo işte sonra bende eşime yansıtıyorum.huzursuzluk çıkıo.aslında takmamak lazım ama olmuyorrrr

oncelikle bebgin icin uzuldum basin sagolsun cok sabirli davranmissin valla tebrik ediyorum. esimin amcasi vefat etti bi kac ay once.gecenlerde olen amcanin dogum gunuydu. ve kayinvalidem eltisi icin gulerek "hahaha ne yapicak simdi gider mezarina sarilir aglar askim diye "dedi ve ben soktayim bu kadar kalpsiz olabilecegini bilmiyodum.esimin yaninda soylese bunu kiyamet kopardi.benim yanimda diyo.ben de neden boyle konusuyosun dedigimde tabi sen onlarin tarafini tut dedi dusunceye bakar misiniz? taraf tutmak mi bu?

onları takmamak onlara verilen en güzel cevaptır.

Atalarımız boşuna mı demiş;'söz gümüşse sükut altındır'

Allah razı olsun.diyorum 6.5 aylık evliyim ama kaynanamın yüzünden 6 yıllık ömrüm gitmiştir.her söylediğini kafama takmaktan,her yaptığını eşime yansıtmaktan.

bak kaynananın yüzünü ne güzel görmüşsün.
merhametsizliğini,
ölüye olan saygısızlığını,
acısı olan bir insanla dalga geçtiğini,
vicdanının olmadığını...!

bu insana ben acırım.Allah ın mErhA*****den yoksun.sevmekten ve sevilmekten anlamayan.ne söylediğini bilmeyen.KALPsiz...!
bu insanın bırak yaptığını söylediğini bile hiç umursamam.çünkü kendini bilmiyor ki!

ben de kaynanamın bana yaptıklarını ne zaman takmamaya başladım anlatayayım da şaşır!

görümcemle eşinin arası yokmuş.görümcem hamile kalıyor.kaynanam aldırmak istiyor.göürümcem kaynanamlara geliyor hamile hamile.sonra görümcem kaynanama eğer bunu aldırısak belki hamile kalamam diyor ve kendini acındırarak çocuğu dünyaya getiriyor.getirir getirmez kaynanamla kaynanamın görümcesi çocuğu alıp çöpe atmak istiyor.tam bunları konuşurlarken diğer görümcem duyuyor ve çocuğun çöpe atılmasını önlüyor.

düşün ki!kaynanam 5 vakit namazını kılan,sohbetlerden ayağını kesmeyen bir insan!kendi 5.ye hamile kalıyor o zamanlarda durumu iyi bakamam diye aldırıyor!şimdi de görümcem,12 ve 2 yaşındaki çocuğuna bakıyor.

ben o merhametsiz.bir cana kıyacak kadar Allah korkusundan aciz.kalpsiz,vicdansız insan görünen varlıktan ne bekleyebilirim ki!

o nedenle bu tür insanların söylediklerini düşünerek hayatımızı zindan etmeyelim.

inan ben de,eşimde çok mutluyuz.çünkü artık kaynanam olacak kişinin söylediklerine aldırış etmiyorum.

Son düzenleme:

resmen agzim acik okudum.nasil bi varlik bunlar.Allam sen koru boylelerind3n

YaRabbım, nasıl bır vıcdan sahıbıdır bunlar?
Su lafa cok kızarım ama sanırım haksız yere soylenmıyor.
Hacıdan, hocadan korkacaksın.
Gercı o lafı hak edenler, hakkı ıle hacılık ve hocalık vazıfelerını yerıne getırmeyenlerdır.
Lakın, yapılan hataların bedelını genellıkle baskaları oder.

canim hicte fesatlik yok bunda bence cok iyi yapmissin esinde iyi birisiymis bak seni koruyor ne güzel kaynanalara maalesef herzaman iyi davranilmiyor, hem suclu hem güclüler ay kendi kaynanam aklima geldikce geriliyorum

yalan soyleyemem kayinvalidemin iyiylikleri de cok oldu Allah var.hep onlari da dusunuyorum ama niye boyle patavatsiz,dengesiz ve kendini bilmez demekten de kendimi alamiyorum.ay aklima geldikce deli oluyorum.sizin kayinvalideleriniz size baskalarinin yaninda yatakodasinda napiyonuz diye sorar mi? benimki yapiyodu bi kac kez hem de esimin dedesinin yaninda dedi ben de sert cevap verdim boyle seyleri sevmem dedim bi de kususra akma diyecegine verandada oturuyoduk diger komsu da kendi verandasinda ordan ona sesleniyo "ben buna yatak odasinda napiyonz diye soruyorum bana kiziyor"diyor.gelde atma verandadan asagiya neeler neeler!!!

sanane diyeceksin ama olmuyor...
ayh hakkatende hepsi ayni yaa, bana benim kaynanam daha beni istemeye gelirlerken benden kaynanami olur yaa demisti oysa kaynananin ta kendisiymis

Ya aynı dert bende de var, psikoloğa gitmeli miyim diye bir konu açtım bununla alakalı.
Benim durumumu çok güzel anlatmışsın.
Çünkü ben de önceleri cevap vermediğim için tepki göstermediğim için içimde bir nefret var eşimin ailesine karşı.
Şimdi de görüşmek istemiyorum, kafamda kurup duruyorum, sinirleniyorum.
Bence sen de bir psikoloğa görün.

Bu tip kaynanalar gelinleri ezmekten tuhaf bi haz aliyorlar ezmek derken lafla olur esini kiskirtarak olur etrafa dedikodu yaparak olur yöntemleri hic degismez.Ne mutlu sanaki esin sana destek bunun keyfini cikarmalisin.

Düsündüklerin fesatlik degil zamaninda veremedigin cevaplarin keskeleri icini kemiriyor.Icinde biriktirme yeri geldiginde saka yollu da olsa ver lafini biriktirdikce kendine edersin.Bende yillarca cok biriktirdim birikenlerin üstüne karsi taraf ekledikce ekledi e insaninda bi sabri var sonucta tartisma yasadik yaptiklarini zoruma gidenleri söyledigimde hepsini inkar etti zat-i muhterem

Tabi bende sarteller atti gayet sakin kayinvalidemin yüzüne durumun hic normal degil bunlari senle ikimiz yasadik yasananlari inkar ediyorsan bu yasta senin ciddi psikolojik sorunlarin var tedavi olman lazim esimin annesisin senin aksine ben kötü olmani istemem dedim öyle yüzüme bakti kaldi sakin olmama ragmen iste o birikimler yüzünden titriyordum bana ne dese iyi:hahaaha kimin tedaviye ihtiyaci var su haline bak dedi.Bende eserinle gurur duy ben hic degilse dürüstce söylediklerimin arkasindayim dedim.Biraz uzattim ama kisacasi taviz verme icinde biriktirme arkadasim...

tam 20 dk once buyuk patlama gerceklesti.kadin evimin panjurlarina takmis durumda bi tanesi bile kapali olsa ac panjuru der.sana ne?????? belki istemiyorum.neyse az once burdaydi gitti cocuk odasina panjur kapaliydi gitti acti.neyse ben de siz de panjurlara taktiniz herseferinde daha eve girmeden ya da evden cikarken ac panjuru diyosunuz dedim.ben oyle seviyorum dedi.ben de pazen kapali olsun istiyorum dedim inat etti ben acik olmasini istiyorum dedi.ben de patladim.kusura bakmayin ama sizinle konusmam lazim dedim.simdiye kadar yaptiklarini soyledim.Allaah soylemez olaydim.hepsi bana kaldi.tam nelerin beni uzdugunu anlatirken tamam tamam duymak istemiyorum hic bisey dedi.ben tabi dinlemedim ne var ne yok soyledim kinaye olarak bana diyoki ay ben ne kadar kotu bir kayinvalideyim.ben de siz kotusunuz demiyorum simdiye kadar yaptiginiz yardimlar icin de cok tesekkur ederim her zaman minnetarim ama diger davranislariniz beni uzuyo istemiorum bu sekilde olmanizi.nasil istiyosam o sekilde giyinmek,yemek yapmak,evimin duzenini saglamak istiyorum dedim.

daha onceki konumda da yazmistim bi makarna yapicaktim oglum bu makarnayi sevmez dedi.ben de 3 senedir cok guzel ve severek yer dedim yok yok hayir sevmez.aldi bizim telefonu eline yan tarafta akrabamiz oturuyo.ona tel.acti makarnan var mi diye!!!!! ve ben dogal olarak cok sinirlendi.kapatti size tel.acmayin dedigim halde neden yapiyosunuz seviyor dedim.senin istedigini soylmedim kendim icin istemis gibi yaptim dedi.ben de 1-ben zaten istemedim 2-konu sizin yada beni istemis olmam deil ben hayir aramayin dedigim halde beni dinlemeden yemegime dahi mudahele etmek icin aramaniz dedim.

bugun de onu hatirlattim.inanmiyorum bunlarimi aklinda tutyosun diyo.ben de beni uzen seyleri maalesef unutamiyorum dedim.bir suru soylendi hata yapiyomusum ben o kendi cocuklarini nasil goruyosa beni de oyle gorup herseyi soyluyomus.her seyi soylemis olsa bile istemedigim seyler varsa ona lutfen karismayin demeliymisim .bi de dengesizlige bakar misiniz? al iste soyledim icimde beni uzen ne varsa niye hemen sinirlendin o zaman?ama ben hatali oldum.bundan sonra hicbisey demiycem konusmiycam dedi. kendisi bilir.surekli sozumu kesti duymak istemiyorum diye ama icimde ne varsa doktum su an tir tir titriyorum sinirden cikip dagin basina bagirmak istiyorum.kendime de sakinlestirmeye calisiyorum bi yandan.12:00 de esim gelicek belli etmemeye calisicam.

valla ben de cok dusundum psikologa gitmeyi ama karsi taraf urekli bu sekilde davranirsa omurunun sonuna kadar da psikologa gitsen bence caresi yok!!!! tam iyi oluyorum derken bi yenisi ekleniyo yani olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…