bi gözün kör,bi kulağın sağır olacak!
mesafe koyunca söyleyemediklerin yine içinde kalacak!
bence asla takma.ben artık öyle yapıyorum.kaynanam bişey mi dedi.duymamazlıktan geliyorum.
çünkü onun lafları yüzünden hayatımı ve ailemi üzmeye hakkım yok.
pozitif düşün.kaynananla yaşadığın yılları unut.
zor,biliyorum ama unut!
benim kaynana gibi bebeğimin öldüğünü öğrendiğimde eve gelip teselli vermesi gerekirken,'tek bebeği ölen sen değilsin,anası kız babası oğlan'derdemez evine çıkıp saatlerce temizlik yapan,halı çırpan bir kaynanan olsa ne yapardın!bende evimde tek başıma,tirtir titreyip açlıktan ölüyorken(ki eşim anne minikyaramaza çay hazırla dediği halde) onun öyle yapması.
bu ne ki!daha neler neler!
ben daima bunu aklıma getirirsem kendime yaparım.
olan bana olur.ne kaynanama ne de başkasına.
geçmişi silmemiz lazım.geçmişle yaşarsak mutlu olamayız.
ne yapayım.aynı binadayız.bunları bana yaptı diye sürekli düşüneyeyim de hem kendimi hem eşimi mutsuz edeyim.
eşinle mutlu olmaya bak!
ben artık öyle yapıyorum.kaynanamı görmüyorum,duymuyorum.eşimle de gayet mutluyum.
oncelikle bebgin icin uzuldum basin sagolsun cok sabirli davranmissin valla tebrik ediyorum. esimin amcasi vefat etti bi kac ay once.gecenlerde olen amcanin dogum gunuydu. ve kayinvalidem eltisi icin gulerek "hahaha ne yapicak simdi gider mezarina sarilir aglar askim diye "dedi ve ben soktayim bu kadar kalpsiz olabilecegini bilmiyodum.esimin yaninda soylese bunu kiyamet kopardi.benim yanimda diyo.ben de neden boyle konusuyosun dedigimde tabi sen onlarin tarafini tut dedi dusunceye bakar misiniz? taraf tutmak mi bu?
Allah razı olsun.diyorum 6.5 aylık evliyim ama kaynanamın yüzünden 6 yıllık ömrüm gitmiştir.her söylediğini kafama takmaktan,her yaptığını eşime yansıtmaktan.
bak kaynananın yüzünü ne güzel görmüşsün.
merhametsizliğini,
ölüye olan saygısızlığını,
acısı olan bir insanla dalga geçtiğini,
vicdanının olmadığını...!
bu insana ben acırım.Allah ın merha*****denden yoksun.sevmekten ve sevilmekten anlamayan.ne söylediğini bilmeyen.KALPsiz...!
bu insanın bırak yaptığını söylediğini bile hiç umursamam.çünkü kendini bilmiyor ki!
ben de kaynanamın bana yaptıklarını ne zaman takmamaya başladım anlatayayım da şaşır!
görümcemle eşinin arası yokmuş.görümcem hamile kalıyor.kaynanam aldırmak istiyor.göürümcem kaynanamlara geliyor hamile hamile.sonra görümcem kaynanama eğer bunu aldırısak belki hamile kalamam diyor ve kendini acındırarak çocuğu dünyaya getiriyor.getirir getirmez kaynanamla kaynanamın görümcesi çocuğu alıp çöpe atmak istiyor.tam bunları konuşurlarken diğer görümcem duyuyor ve çocuğun çöpe atılmasını önlüyor.
düşün ki!kaynanam 5 vakit namazını kılan,sohbetlerden ayağını kesmeyen bir insan!kendi 5.ye hamile kalıyor o zamanlarda durumu iyi bakamam diye aldırıyor!şimdi de görümcem,12 ve 2 yaşındaki çocuğuna bakıyor.
ben o merhametsiz.bir cana kıyacak kadar Allah korkusundan aciz.kalpsiz,vicdansız insan görünen varlıktan ne bekleyebilirim ki!
o nedenle bu tür insanların söylediklerini düşünerek hayatımızı zindan etmeyelim.
inan ben de,eşimde çok mutluyuz.çünkü artık kaynanam olacak kişinin söylediklerine aldırış etmiyorum.
arkadaslar daha onceki konularimdan belki beni bilen bilir.ben 3 yillik evliyim.yurtdisina yasiyorum ve esim yabanci uyruklu.Allahim bizlere bagislasin 6 aylik kizim var.ilk evlendigimiz sene kendi evimizin yapimi bitene kadar yaklasik 1 sene kayinvalidemle beraber yasadim.ilk baslarda cok iyiydik.aslina bakarsaniz ara ara iyiyz yine.Allah var yardimi da oluyo bana ama ilk sene herseyime karisirdi.kiyafetime yemek yapisima.bi kiyafet alirim kaban alirim bisey alirim kendi zekime gore 'aaa hic begenmedim neden boyle aldin'derdi.cok uzulurdum ama esimle aram bozulmasin die bisey demezdim.bazen gizli gili aglardim.1 senenin sonunda patladim ve ben yine gizlice aglarken beni gordu.ne oldugunu sordu ben de bana nasil davrandigini ve benim bu konuda cok uzuldugumu soyledim kavga falan yok.1 hafta surat yapti neymis kalbini kirmisim.o iyiligime soyluyormus.neyse.ben dayanamadim esime de anlattim cekine cekine ve hic beklemedigim biseyle karsilastim.esim bana 'sen benimle evlisin benden baska kimse sana ne yapman gerektigini soyleyemez.saygisizlik etmeden hic bi lafini esirgeme dedi ben esimin bana ters tepki vermesinden cekiniyodum.cok rahatlamistim cunku herseyi esimle aram bozulmasin diye icime atmiycaktim simdi kendi evimdeyim ama ara ara yine evime dahi karisir.ben de tepkimi gosteriyorum. sorun su ki;kadin bisey yapmasa bile ben hergun icimden onunla kavga edyorum.o ilk senemi asla unutamiyorum.hergun yine bisey soyliycek de sinir olucam diye kafamda bir suru kuruyorum.bazen diyorum cok mu fesatim,vesveseliyim.ya da dengem bozulmus anca farkediyorum.hergun icten ice kavga etmekten biktim.unutamiyorum
yalan soyleyemem kayinvalidemin iyiylikleri de cok oldu Allah var.hep onlari da dusunuyorum ama niye boyle patavatsiz,dengesiz ve kendini bilmez demekten de kendimi alamiyorum.ay aklima geldikce deli oluyorum.sizin kayinvalideleriniz size baskalarinin yaninda yatakodasinda napiyonuz diye sorar mi? benimki yapiyodu bi kac kez hem de esimin dedesinin yaninda dedi ben de sert cevap verdim boyle seyleri sevmem dedim bi de kususra akma diyecegine verandada oturuyoduk diger komsu da kendi verandasinda ordan ona sesleniyo "ben buna yatak odasinda napiyonz diye soruyorum bana kiziyor"diyor.gelde atma verandadan asagiyaneeler neeler!!!
Ya aynı dert bende de var, psikoloğa gitmeli miyim diye bir konu açtım bununla alakalı.
Benim durumumu çok güzel anlatmışsın.
Çünkü ben de önceleri cevap vermediğim için tepki göstermediğim için içimde bir nefret var eşimin ailesine karşı.
Şimdi de görüşmek istemiyorum, kafamda kurup duruyorum, sinirleniyorum.
Bence sen de bir psikoloğa görün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?