- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
5 aylık kızım var, birde 10 ve 4 yaşlarında iki oğlum, kızımın altını değiştirirken oğlanlara derim bakmayın oğlum, hem sizin hem kardeşinizin edebi gider diye.Eşimede altını değiştitirmedim daaha...
Neler duyuyoruz Allah korusun yavrularımızı ben onları kendi gözümden sakınıyorum, çocuklarımı hep tembihlerim sakın pipini kimseye gösterme sadece sen görebilirsin.Birde ben yıkarken görebilirim diye.
Kızada üzüldüm, ablası ben yaşamadım demiş zaten aile içi istismarda tek kişi seçiliyormuş diye duymuştum.Yada babasının yeni eğilimi başladı.
Peki kuzeninizin şuan ki piskolojisi nasıl eminim uzun yıllar travma yaşamıştır, bunu düşünmek bile korkunç değil ki yaşamak.Dedem annenannemin erkek kardeşine,daha sonra da kuzenime....Yani annemin dayısına..20 yaşında veremden ölmüş dayısı....Yani daha teyzem çocuk yaştayken...Dediğiniz gibi aile içinde tek kişi seçiyor olabilirler..Çünkü kuzenimden başka bu iğrençliklere maruz kalan olmamış aile içinde..Tabi saklayan varsa bilemiyorum..(
Peki kuzeninizin şuan ki piskolojisi nasıl eminim uzun yıllar travma yaşamıştır, bunu düşünmek bile korkunç değil ki yaşamak.
Merhaba bayanlar sizden bir konuda yardım istiyorum
Apartmanımızda 16 , 17 yaşlarında bir kız var dün bana yaşadığı bir olayı anlattı tutulup kaldım cevap vermedimyardımcı olamadım
Kızın babası çok öyle aman aman sevgi dolu bir baba değil ama kötü bir adamda değil belkide ben görmedim kötülüğünü.Kızın anlattığına göre babası kıza ayakkabı alacakmış konuşuluyormuş bu daha önceden, annesi içerde uyurken kızla baba anlaşma yapıyorlar . Baba çok pahallı almazsan sana pantolonda alırım demiş kızda tamam diyerek anlaşmaya varmışlar Sonra baba anlaştık diye kızı anlından ve yanaklarından öpmüş elleriyle iki yanağından tutup öptükten sonra dudaktanda demişkız dudak olmaz baba demiş ayıp deyip kafasını çekmiş babada ayıp değil ayıp değil demiş ama kız odaya girmiş kardeşlerinin yanına .
Bana bunu anlatmaya geldiğinde çok kötüydü ağlamış ağlıyor. Ne diyeceğimi şaşırdım sence ne diye öyle yaptı bana diyor ama ben bişey diyemedim bir baba kızını dudağından öper mi yaa anlamadım.Ben belki şaka yapmıştır dedim ama abla hiç şakaya benzemiyordu dedi şaşırdım kaldım:44:
bazı arkadaşlar rehber öğretmene anlatsın demiş,bende rehber öğretmenim ve burada şöyle bir sorun var..bize anlatılan bu tür durumları(riskli olduğu için)okul idaresi ile paylaşmamız gerekebiliyor.yani onlarında haberdar olması gerekir çünkü bahsettiğimiz şey ensest bir ilişki ya da ona yeltenme.daha sonra işin doğruluğu ıspatlanıncada sosoyal hizmetlerle ve çocuk polisiyle iletişime geçmek gerekebilir.normalde rehberlik servisinde anlatılan şeyler kişi istemediği sürece onunla bizim aramızda kalır ama bu tür istisnai durumlar hariç.bunu da bilmenizi istedim.bir de tacize uğramış insanlar bunu anlatma,paylaşma ihtiyacı hissederler,bir şekilde birilerinin haberi olsun isterler.bu konuda da dikkatli olmak lazım.
Rehber öğretmen bence mantıklı bir seçim değil genelde böyle bi konuda direk kızın durumunu ilerde neler olacağını düşünmeden polis yada diğer yerlere ihbar edebiliyorlar veyada tam tersi olup sadece meraklarını giderip yardımcı olmak için adım atmıyorlar mağdur kişide olayı tekrar tekrar anlatmasıyla kalıyor.. Bence takipte kalıp birdaha böyle bişeye yeltenirse o zaman gerekeni yapmalı..
babami cok severim sakalasiriz gelir oper yanagimdan anlimdan elini belimi atar civcivim diye sever hic bir zaman aklimdan bisey gecirmedim yani sonucta baba kiz iliski cok baskadir ciktigim erkeklerde bile babamdaki ozellikleri aramisimdir burdaki bayanlar biraz abartmislar ama dudaktan opme popo ya vurma banada tuhaf geldi nisanlami anlattim ilgimi cektigi icin baba kiz iliskisi dedi benim kizim olsa ben yapmam ama cogu baba kiz cocugu iliskisi daha baskadir felan filan tuhaf yaaa bi arkadasda kizimin altini hic kocama aldirmadim bukadarida pes yani abartmayada gerek yok , öyle bir koca varsa kadin kesinlikle bilir yani bildiign kocadan cocuklarini ne sakliyacaksin :26:
babami cok severim sakalasiriz gelir oper yanagimdan anlimdan elini belimi atar civcivim diye sever hic bir zaman aklimdan bisey gecirmedim yani sonucta baba kiz iliski cok baskadir ciktigim erkeklerde bile babamdaki ozellikleri aramisimdir burdaki bayanlar biraz abartmislar ama dudaktan opme popo ya vurma banada tuhaf geldi nisanlami anlattim ilgimi cektigi icin baba kiz iliskisi dedi benim kizim olsa ben yapmam ama cogu baba kiz cocugu iliskisi daha baskadir felan filan tuhaf yaaa bi arkadasda kizimin altini hic kocama aldirmadim bukadarida pes yani abartmayada gerek yok , öyle bir koca varsa kadin kesinlikle bilir yani bildiign kocadan cocuklarini ne sakliyacaksin :26:
Belki ben fazla korumacıyımdır bilemiyorum, ama eşimde çokta meraklı değil yani kızımın altını değiştirmeye oğlanların bile zorla bir iki sefer anca değiştirmiştir oda benim zorumla.Ha ben eşime sonsuz güvenirim, mecbur kalıncada değitirebilir o ayrı mesele.
hayatım boyunca (çocukken bile) asla babamı, annemi, ablamı dudağından öpmedim. bana göre dudaktan öpmek masum bişey değil. annem ve babam bizim yanımızda bile dikkat ederlerdi. Bir tanıdık vardı ben liseyi bitirmiştim onun kızı liseye gidiyodu. adam kızının göğüslerini avuçlayıp bakayım büyümüşmü dedi hepimiz şok olduk. sonra amcam yapma öyle o artık büyüyo küçük değil yakışık almaz bilmem ne diye konuşmuş adamla. Allah kahretsin böyle sapık insanları.
Belki ben fazla korumacıyımdır bilemiyorum, ama eşimde çokta meraklı değil yani kızımın altını değiştirmeye oğlanların bile zorla bir iki sefer anca değiştirmiştir oda benim zorumla.Ha ben eşime sonsuz güvenirim, mecbur kalıncada değitirebilir o ayrı mesele.
simdiye kadar bu tür baska harekeetleride olmus mu ?
rehber öğretmen fikrini ben söyledim çünkü iş ciddi. böyle bir olay dan hukuki merciler mutlaka haberdar edilmeli. polis bu olayı gayet ciddi araştırır. eğer doğru ise müdahele edilir. kız babası aile ayrı ayrı uzmanlarca dinlenir. babanın böyle bir meyli var ise ortaya çıkar . ben böyle bir olayı bu şekilde öğrensem kendim polise ihbar ederdim. siz olaya dahil olmak istemezsiniz diye kıza öğretmenine anlatmasını öğütleyin dedim.
bayanlar türkiye düşündüğünüzden daha fazla çirkef olay yüklü emin olun. ensest tecavüz çocuklara karşı o kadar yaygın ki. ama toplum çok güzel örtbas ediyor bunları. bir arkadaşım 4-5 yaşında iken bayan bakıcısının tacizine uğramış, kadın el ile kıza tecavüz etmiş resmen ve bu arkadaşım şuan çok ağır psikiyatrik ilaçlar kullanıyor. olayı babası hala bilmiyor. ve bu tacizi yapan kadını 1-2 yıl önce bir düğünde görmüş. kadın evli çocukları var gayet mutlu olan benim arkadaşıma olmuş ve kadın yargılanmadı bile . neden toplum duymasında mağdura ne olursa olsun. çekinmeyin korkmayın derim. böyle bir olayı duyar veya görürseniz mutlaka ihbar edin polise. belki de bir insanın hayatını kurtaracaksınız. ayrıca tecavüzcü ve sapık insanlar genelde çocukken tacize uğruyor bunu da unutmayın.
kızın söylediğine göre ilk miş
:44::44:yanlis anlamis olamaz mi ya babasi sonucta gerci kimseye guven olmaz ama :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?