Yok demedm ordaOrada da dedin mi böyle falanca sitede tam tersini diyorlar diye?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok demedm ordaOrada da dedin mi böyle falanca sitede tam tersini diyorlar diye?
Yok demedm orda
Kimse ailesine laf edilmesini istemez.Eşimin anneme yaptığı davranış,annemin haksız oluşunun üstünde değil mi sizce
Valla kendine göre ağzının payını verdinde keşke senn gibi verseydi de çok düşünmeseydim resmen düşman gibi oldularKimse ailesine laf edilmesini istemez.
Eşimden biliyorum babası anneniz gibi..
Gibiydi diyeyim..
Kendisi de babasının nasıl bir insan olduğunu bildiği halde bu tip şeylerde beni hatalı bulur. Aslında kendisi de asla babasıyla anlaşamaz..
Bu durum karşı taraf açısından çok kırıcı oluyor siz soğumaya çalışıyorsunuz ya hani aslında eşinizde sizden soğuyordur ona destek olmadığınız için.
Allah için babasını hiç evden kovmadım.Tüm terbiyesizliklerine rağmen büyüktür dedim ama şimdiki aklım olsa susmazdım.
Keşke şimdi konuşsalarda versem ağızlarının payını…
Torunlarını görmeyecek demedim.
Ama hayatım boyunca da eşime içten içten ailesiyle ilgili mevzulardan dolayı asla affetmedim.
Evet eşinin tepkisi çok fazla.Valla kendine göre ağzının payını verdinde keşke senn gibi verseydi de çok düşünmeseydim resmen düşman gibi oldular
Bu konu hala devam ediyor mu:))Tut ki öyle. Boşanacak mısın?
Başka forumda anasını haklı bulmuşlar görecektin sevincini abla gerçi görmüşsün fjfjfjfjfj ya bunlar anasının babasının evine sığamayıp evleniyor sonra karıyı/kocayı oraya sığdırmaya kalkıyor ölüyorum yeminle ya, el kızı/oğlu ile adam oluyolar bi özgüven geliyor hey Allah'ım.Bu konu hala devam ediyor mu:))
sabrtasy kırılacak ama burada çoğunluk eşi de hatalı buldu aslında ama annesini de hatalı buldu o yüzden illa bir taraf daha çok hatalı olsun o çok hatalı da eşi olsun istiyor.
Boşanacak mı hayır lakin eşinin bir gün gerçekten çok sabrı taşacak çünkü evlendiklerinden beri adamı aşağılıyorlar, evleneli 3-4 yıl geçmiş hala bedavaya kız alacaktın lafını duyuyor damat, bu lafa önce sabrtasy’nın karşı çıkıp ben satılık eşya mıyım demesi gerekirken vaktiyle susmuş ki annesi sürekli bu lafı dile getirmiş.
Annesi kocasını da dolduruyor damadın üzerine salıyor, kayınpeder de ağzına geleni söylüyor söylüyor siniri geçince sinirliydim diyor konu kapanıyor, damada gelince kimse adamı sinirlendirecek sözler sarf edildi demiyor, manyak mısın denmiş, bedavaya kız alacaktın denmiş hem de defalarca, kızımı boşatırım denmiş, adamın annesine laf sokulmuş kadın susmuş.
Annem babamı doldurmuyor ben de anneme bedava kız alacaktın sözü üzerine bu konuları konuşmayalım dedim diyecek ama annesi kızı kendisine direkt mutsuzum demediği halde sanki kızı öyle demiş gibi damadına laf etmiş, söylenmeyen söz üzerinden kafasında kurduklarına göre damadı ezen biri kendi eşini de söylenmemiş sözleri aktararak doldurur, sabrtasy vaktiyle annesine net bir tavır koysaydı damada her aklına estiğinde düğün konularını açamazdı.
Damat ve damadın annesi için şöyle çektirdiler böyle çektirdiler, ah kayınvalidem bana neler yaptı diyemiyor, aksine kadının iyi biri olduğunu söylüyor, eşinin kendisine ne kadar düşkün olduğunu dile getiriyor, ki damat doğumda olsun şimdi olsun kayınvalidesinin gelmesini çok isteyen biri, kayınvalidesinin odasını vs hep kendi elleriyle hazırlamış, adam kendi ailesi eşinin ailesi gelsinler onları ağırlasın ilgilensin istiyor ama her seferinde kayınvalidesi diliyle dövmüş, rencide etmiş.
Sonları hayır olur inşaallah ama herkesin sabrı da bir yere kadardır.
Resmen 4 senelik hayatımı özetlemişsiniz hatta özetleme değil anlatmşsınz ben bundan sonra bir şey yazmam yazmamam gerek çünkü benm kendime çeki düzen vermem gerek az da olsa düşüncelerimi olumlu yonde değiştirdiğiniz,bana farklı bakış açısı katmaya çalıştığınız için teşekkür ederim hepinizeBu konu hala devam ediyor mu:))
sabrtasy kırılacak ama burada çoğunluk eşi de hatalı buldu aslında ama annesini de hatalı buldu o yüzden illa bir taraf daha çok hatalı olsun o çok hatalı da eşi olsun istiyor.
Boşanacak mı hayır lakin eşinin bir gün gerçekten çok sabrı taşacak çünkü evlendiklerinden beri adamı aşağılıyorlar, evleneli 3-4 yıl geçmiş hala bedavaya kız alacaktın lafını duyuyor damat, bu lafa önce sabrtasy’nın karşı çıkıp ben satılık eşya mıyım demesi gerekirken vaktiyle susmuş ki annesi sürekli bu lafı dile getirmiş.
Annesi kocasını da dolduruyor damadın üzerine salıyor, kayınpeder de ağzına geleni söylüyor söylüyor siniri geçince sinirliydim diyor konu kapanıyor, damada gelince kimse adamı sinirlendirecek sözler sarf edildi demiyor, manyak mısın denmiş, bedavaya kız alacaktın denmiş hem de defalarca, kızımı boşatırım denmiş, adamın annesine laf sokulmuş kadın susmuş.
Annem babamı doldurmuyor ben de anneme bedava kız alacaktın sözü üzerine bu konuları konuşmayalım dedim diyecek ama annesi kızı kendisine direkt mutsuzum demediği halde sanki kızı öyle demiş gibi damadına laf etmiş, söylenmeyen söz üzerinden kafasında kurduklarına göre damadı ezen biri kendi eşini de söylenmemiş sözleri aktararak doldurur, sabrtasy vaktiyle annesine net bir tavır koysaydı damada her aklına estiğinde düğün konularını açamazdı.
Damat ve damadın annesi için şöyle çektirdiler böyle çektirdiler, ah kayınvalidem bana neler yaptı diyemiyor, aksine kadının iyi biri olduğunu söylüyor, eşinin kendisine ne kadar düşkün olduğunu dile getiriyor, ki damat doğumda olsun şimdi olsun kayınvalidesinin gelmesini çok isteyen biri, kayınvalidesinin odasını vs hep kendi elleriyle hazırlamış, adam kendi ailesi eşinin ailesi gelsinler onları ağırlasın ilgilensin istiyor ama her seferinde kayınvalidesi diliyle dövmüş, rencide etmiş.
Sonları hayır olur inşaallah ama herkesin sabrı da bir yere kadardır.
Rica ederim, umarım kırmıyorumdur kızımla yaşıtsınız o yüzden biraz annelik duygularıyla yazıyorum, muhtemelen anneniz de benimle yaşıt, ben şahsen eşinizin de annenizin de yaklaşımını doğru bulmadım, aynı durumda kızım olsaydı nasıl davranırdım onu ölçüp tartıp yazıyorum, damadıma bedavaya kız aldın demem mesela, onlar iyiyse huzurluysa isterlerse bir koltuk tepesinde soğan ekmek yesinler yine de damadımı ezmem.Resmen 4 senelik hayatımı özetlemişsiniz hatta özetleme değil anlatmşsınz ben bundan sonra bir şey yazmam yazmamam gerek çünkü benm kendime çeki düzen vermem gerek az da olsa düşüncelerimi olumlu yonde değiştirdiğiniz,bana farklı bakış açısı katmaya çalıştığınız için teşekkür ederim hepinize
Hayır çok tatlı yazıyorsunuz,yaşınızı bilmiyordum ama böyle olduğuna daha da sevindim ben zaten annemin yanına gidip eşimi suçlasam eşimden uzaklaşsam annem haklı değil veya eşimin yannda sürekli onu desteklesem eşim de haklı değil elimden bir şey gelmiyor sadece kızacaksınız ama annem büyük olduğu için eşim,tepkisinden dolayı özür dilemesi gerekmez mi diye düşünmüştüm birde başka insanlarda eşim gibi bunalıp bu hareketi yapar mıydı acaba dedim yoksa ayrılık niyetim yoktu ama böyle özür meselesi bir şey de eşim tarafından asla olmayacak bir şey eminim,psikolog konusunda da kararlıyım en kısa zamanda başvuracağımRica ederim, umarım kırmıyorumdur kızımla yaşıtsınız o yüzden biraz annelik duygularıyla yazıyorum, muhtemelen anneniz de benimle yaşıt, ben şahsen eşinizin de annenizin de yaklaşımını doğru bulmadım, aynı durumda kızım olsaydı nasıl davranırdım onu ölçüp tartıp yazıyorum, damadıma bedavaya kız aldın demem mesela, onlar iyiyse huzurluysa isterlerse bir koltuk tepesinde soğan ekmek yesinler yine de damadımı ezmem.
Siz bence imkan varsa bir uzman yardımı alın, ailenizle eşiniz arasında nasıl denge kuracağınızı bilemiyorsunuz çünkü, ailenizle eşinizin arasında sorun yaşandığında her iki tarafa da resti çekebilmelisiniz, hatalarını söyleyip bundan sonra böyle davranamazsınız diyebilmelisiniz.
Özür konusunu yazmıştım ama, eşiniz annenizden anneniz de eşinizden özür dilemeli, hatta kayınvalidenizden de özür dilenmeli çünkü kadının hiçbir suçu yok, aksine annenizin kadına laf söylemiş kim bilir neler neler dedi kadın susmuş, oğluna senin de susman gerekiyordu demiş, gayet yapıcı makul mantıklı bir kadın bence, annenizin eşinizi kışkırtması yüzünden kayınvalideniz de evden gönderilmiş, ki eşiniz kovmak ve sinirlerine hakim olamayıp hakaret etmek de kesinlikle hatalı fakat yine de sadece annenizi göndermeyip kendi annesini de göndererek (gönderme şekli hoş olmasa bile) doğru yapmış aslında, yalnızca anneniz gitseydi bunlar ana oğul kızıma baskı yapıyorlar diyecekti anneniz veya eşinizin annesi güç bulacaktı iyi bir insan da olsa belki size laf edecekti, bütün bu olasılıkları bertaraf etmiş eşiniz.Hayır çok tatlı yazıyorsunuz,yaşınızı bilmiyordum ama böyle olduğuna daha da sevindim ben zaten annemin yanına gidip eşimi suçlasam eşimden uzaklaşsam annem haklı değil veya eşimin yannda sürekli onu desteklesem eşim de haklı değil elimden bir şey gelmiyor sadece kızacaksınız ama annem büyük olduğu için eşim,tepkisinden dolayı özür dilemesi gerekmez mi diye düşünmüştüm birde başka insanlarda eşim gibi bunalıp bu hareketi yapar mıydı acaba dedim yoksa ayrılık niyetim yoktu ama böyle özür meselesi bir şey de eşim tarafından asla olmayacak bir şey eminim,psikolog konusunda da kararlıyım en kısa zamanda başvuracağım
Evet noktasına kadar doğru keşke ailem de siz gibi anlayabilseydi de biraz tatlı dilli olsalardı,bizimkiler aile olduk diye ,kendi ailesini bir şey olduğunda normal karşılıyor diye bizi de normal karşılamalı olarak gördüler hep tecrübesizlikleri bende atıldı hayırlısı olsun ne diyeyim mesele kızımızla damadımızın ilişkisi değil kayınvalide damat anlaşmazlğı dediler beni kimse anlamadı bende üzmeyeceğim artık kendimiEşiniz istemedi mi kayınvalideni gelirken annenizin de gelmesini, doğumunuzda da anneniz gelecek diye sevinmedi mi odasını bile hazırlamadı mı?
Eşiniz ailenizi önemsemeyen istemeyen biri olsaydı anneniz her geldiğinde daha evinize ayak basmadan aranızda kavga çıkardı, eşiniz aileleri istiyor istemesine ama herkes söyleyeceği lafı bilsin, laf sokmasın, güzel güzel gelsin kalsın misafirliklerini tatlı dille yapsınlar istiyor, olması gereken de bu değil mi zaten?
Evet noktasına kadar doğru keşke ailem de siz gibi anlayabilseydi de biraz tatlı dilli olsalardı,bizimkiler aile olduk diye ,kendi ailesini bir şey olduğunda normal karşılıyor diye bizi de normal karşılamalı olarak gördüler hep tecrübesizlikleri bende atıldı hayırlısı olsun ne diyeyim mesele kızımızla damadımızın ilişkisi değil kayınvalide damat anlaşmazlğı dediler beni kimse anlamadı bende üzmeyeceğim artık kendimi
Guzel dualarınız için teşekkür ederim inşallah sağolun,estağfurullah siz yazdıkça mutlu oldum anlamam için uzun ve net cümleler kurdunuz Allah razı olsunBüyükler müdahale edecekleri yerle susmaları durmaları gereken yeri ayarlasa eşinizle aranızda bir sorun yok aslında, belli ki birbirinizi de seviyorsunuz Allah hayırlısını nasip etsinçok yazdım kusura bakmayın bazen sayfalar dolusu yazasım geliyor
Umarım her şey tatlıya bağlanır, herkes durması gereken yeri bilir ve eşinizle evladınızla huzurlu mutlu bir hayatınız olur.
Evet alıngan malesef bir şey duyunca hemen uzaklaşırBence eşiniz fazla alıngan ve karşısındaki kim? Nasıl davranması gerek ? Bilmiyor. Olayın içinde Sizin anneniz var her şeyi geçin kendinden büyük annesi yaşında bir hanım var. Anneciğin küs kalmak, evinde bulunduğu kişinin ona uzak davranmasını istemiyor belli ki. Eşiniz ne olursa olsun o şekilde davranamaz kendine gelsin bence. Bu kadar rahat nasıl davranır kimden aldı bu cesareti?
Ben bu sentezinizi yeni gördüm yazdığınız gibi son dakikaya kadar dayanır,susar uzaklaşır sataşmaya kalkılırsa da cevabını verir ama mesafe koyduğu kişiye de bunu fazlasyla hissettirir sen iyiysen oda iyidir normal herkes gibi yani sadece bazı şeyleri fazla üstüne alınıp insanalrın kendi hakkında art niyetli olduğuna karar verir çok pozitif bakamzEşiniz nasıl biri yani normalde sakin ortalama bir günü nasıl geçiyor? Atara atar gidere gider mi, size kaba davranır mı, kırıcı üzücü davranışlarda bulunur mu hakaret falan eder mi? Annenizin karakterini çözdük ama eşiniz biraz flu. Hani son dakikaya kadar dayanıp, eşimin annesidir ne de olsa diye susup, sataşmalara falan cevap vermeyip de bardak taşınca patlayanlardan mı
Evet asla görüşmemeleri gerek görüştürmeyeceğimAnne kesinlikle çok abartmış eşinizin zayıf noktasını yakalamış sanırım damarına damarına basmış cadı kvlik yapmış eşinde tepkileri çok abartı ama damarına basılmış gibi hissediyorum onunla anneyi suçlu buldum bence bir daha görüşmesin ikisi asla![]()