Ben de bebek istiyorum :(

5 yıllık evliyim önceden ben de bebek düşünmüyordum ancak şu an çok istiyorum borclarimizdan dolayi erteledik bu zamana kadar borcumuzun bitmesine bi senemiz var eşim borç bittikten sonra hamilelik başlasın istiyor ben ise simdi hamilelik istiyorum bebek gelinceye kadar borclar bitmis olur diyorum ancak eşim daha rahat davranabilmek adina hayır diyor çok üzülüyorum cok anlattim kavga ettim duygusal anlattim ama yok bi aydır bu konuyla ilgili konusmuyorum ama bu konuyu icimden atamiyorum 1 yıl sabredebilecegimi hic sanmiyorum :KK43:

herkesin hayat standarti ile beraber, hayat kulturu de farkli oldugu icin aslinda yorum yapmak cok da saglikli olmayacaktir bu konuya ancak su bir gercek ki esinizin bakis acisi bana daha yakin.

bir oglum var. su an yurt disinda yasiyoruz, buraya tasinmadan evvel okulunun egitim ucreti 27 bin tl idi. bu, tek kalem olan ciplak masraf... uzerini siz dusunun.

cocuk sahibi olmak, -hamile kalmak anlaminda- evet zor olabiliyor bazen ama inanin cocugu buyutmek cok daha zor. ustelik bu sadece maddi sorumluluklarla da gecistirilmiyor. bir anne olarak her an, her seyden bir korku-heyecan duyarak yasiyorsunuz. bu sureci bir de maddi yetersizliklerle yasamak, iki kat yipratici olacaktir.

lutfen yanlis anlamayin; ifade etmeye cabaladigim sey, layikiyla annelik yapabilmek adina ihtiyac duydugunuz zamani kendinize tanimaniz. inanin o sekilde her sey cok daha guzel olacaktir.

5 yıllık evliyim önceden ben de bebek düşünmüyordum ancak şu an çok istiyorum borclarimizdan dolayi erteledik bu zamana kadar borcumuzun bitmesine bi senemiz var eşim borç bittikten sonra hamilelik başlasın istiyor ben ise simdi hamilelik istiyorum bebek gelinceye kadar borclar bitmis olur diyorum ancak eşim daha rahat davranabilmek adina hayır diyor çok üzülüyorum cok anlattim kavga ettim duygusal anlattim ama yok bi aydır bu konuyla ilgili konusmuyorum ama bu konuyu icimden atamiyorum 1 yıl sabredebilecegimi hic sanmiyorum :KK43:

Yaa bi bes yıl da çocuk olmazsa saglik sorunlari yüzünden? Her çocuk nasibiyle gelir buna emin olun

Esiniz tam olarak ne dedi bilmiyorum ama ben eşimden şunu duymak isterdim.
Aşkım senle bir bebegimiz olsun çok istiyorum ama guzel bir gelecek hazirlamadan icim rahat etmez lutfen beni anla...

Boşver sen korunma yi birak esini ikna et bebek ertelemeye gelmez bak ben 28 de evlendim 6 yıl uğraştan sonra kızıma kavuştum bir yaşında ve ben 36 yaşına giricem eylülde.napalim kısmet ten öte yol yok esim de 37 ama hicmi hiç gostermiyoruz yasimizi.bu sonbahar ikinciyi düşünüyoruz insallah sende esini ikna et hemen olacağının garantisi yokki ama annelik coooookkkk guzeeeelĺll

inş. planladığınız gibi olur ama etrafında iyi örnek yok biri baya korundu sonra dış gebelik ölümden döndü tüpü alındı diğeride tüm uyarılarıma rağmen(başka korunma şekli ) hap kullandı şimdi istiyor ama olmuyor

Bebek sahibi olmak icin milyonlarca kez dusun. Butun ihtimalleri hesapla. Ac bir excel dosyasi, bebek olursa ne olur, olmazsa ne olur, olunca masrafi yaklasik nedir, ne degildir, nasil bakilir, yardim edecek biri var mi yok mu, bakici sartlari nelerdir, tutari nedir, guvenilir biri var midir, bebege esin de bakar mi, sever mi, sen bebek bakabilecek kadar sabirli misin, hem esini, hem bebegi, hem varsa isini idare edebilir misin? Bebek huysuz olursa dayanabilir misin? Uykusuz olursa dayanabilir misin vs vs butun sartlari tek tek, madde madde yaz. Ondan sonra bebek istedigine ya da istemedigine karar ver.

İyi de hemen hamile kalcağınız kesin değil ki , ikiniz de saglıklımısınız bundan eminmisiniz hiç dr gittiniz mi? Zaten bir sene kalmış borcunuzun bitmesine , korunmayı bıraksanız bile hemrn olcagı garanti değil , belki rahatsızlığınız cıkcaz inş olmaz . Belki uzun aylar deniceniz eşine bunları hatıtlat . Hemen cocuk istemezle , olmuyo bu işler bence eşini bilgilendir . Beş sene olmuş daha ne cünkü cocuk sahibi olmak artk cok zorlaştı ha diyince olmuyor .

Korunmayi birakir birakmaz olacagini bilsek, tamam bekleyin de... Bu zamanda oyle şıp diye hamile kalan da pek duymuyoruz. Simdi denemeye basladiniz diyelim ne malum hemen olacagi, bence denemeye baslayin siz.

Eşinin bahanesi bunlar eminin borç bitikten sonra da başka bir konu bulur, bende ciddiyetini belli et

Erkekler çok güveniyor kendine genelde, çok haklısın
Ya biz az cok duyuyoruz arkadaslardan, buradan. İnsanlar ne kadar ugrasiyor. Hamile arkadaslarimiz oluyor vs. Erkeklerin pek gundem maddesi degil tabi ne gelirse kadinlarin basina geldigi icin!

Eşim bu meseleyi sadece maddiyattan dolayi istemiyor bunu cok acik belirtmekte hakli oldugunun farkindayim rahat davranmak bir de maddi sıkıntı cekmek istemiyor ben ya hemen olmazsa dedigimde kısmetten ötesi olmaz diyor :(

sevgili arkadaşım her bayanın maalesef ki biyolojik saati tik tak tik tak çalışıyor. sen de o zamanlarındasın. ama eşine de hak ver. sen yarın öbür hamişe kaldığında canın birşeyler çekecek veya dışarda gördüğün bir kıyafeti çocuğuna almak isteyeceksin ama alamayacaksın. veya alsan o ay sizi sıkıştıracak. bunun doktor kontrolü de var. yeri geliyo haplar da veriyorlar. daha da maddi olarak kötüye giderseniz. 1 sene sık dişini geç olsun güç olmasın.

Back
X