Ben de bir sorun mu var ?

Sizde bir sorun yok zaman zaman hepimizin başına geliyor markette, hastanede vs bende cıkarırım sesimi sessiz kalamam.

Universitedeyken biz dolmus kuyruguna aradan girmeye calisanlara kaynak yapma derdik. Kadin resmen kaynak yapmis.

😅😅😅😅Bir de bu var tabi hemen ne yapsınnnn seni aynaya bak hey allahım ya...

Ben de altta kalmadım. Pat pat cevap verdim ama çok hakaret yedim yediremiyorum kendime 😂
işte aynı dili konuşmuş olsaydınız muhtemelen kendine yedirememe gibi bir durum olmayacaktı :D bende dişe diş kana kan. bir daha görmeyeceğim insanların terbiyem hakkında ne düşündüğü umrumda olmaz. gönül ister ki saygı çerçevesinde yapalım ama bunun için önce saygıyı hak etmesi lazım.

İnsanlar çekiniyor bunun farkındayım inanın ama belki bir kişi daha dese siz sıraya geçmediniz belki o zaman bir adım geri atacak. Kimseden ses çıkmayınca bağırdıkça bağırıyor zannedersiniz ki canını alıyorlar..
Çirkef biriymiş belli ki. Alıntıladığınız üyenin dediği gibi insan bazen kafası ağrımasın diye susuyor. Dün atm de işimi halletmek için gittim. Üç atm yanyana benim bildiğim sıraya gecilir önünüzdeki işlemi bitirince siz geçersiniz. Ben ortadakine geçtim, tam ben ortaya geçtim önümdeki işini bitirdi ben öne geçecekken kadının biri sırada ben varım diye bağırıp öne geçti. Halbuki diğer yerde bekliyor uyanık hangisi önce boşalırsa oraya geçiyor. Soldaki atm ye geçtim baktım başkası da diğer kişiyi savunur gibi yaptı çünkü o da aynısını yapan biri. Ona da cevap verdim ama çok da laf dalaşına girmedim. Çirkefin teki belli laf anlatamayacağım dedim sustum. Bazen susmak sadece eziklikten kaynaklanmıyor. Karşındaki psikopat mi nedir bilmiyorsun biraz da bundan insan susmayı tercih ediyor bazen.

Ahhhh Mune ablam ahh vallahi ben de senin düştüğün konuma düştüm. Millet bizi film izler gibi izledi. Allah’ın bir kulu da demedi ki siz Şoray’a geçmelisiniz.. Üstüne bir de bir ton hakaret yedim .
İnsanlar belki kimle karşılaşacaklarını bilmediği, yan baktın kavgalarının bile cinayetle sonuçlandığını gördüklerinden kimseyle uğraşmak istemiyorlar korkuyorlar bunu da anlıyorum ama en basit medeniyet göstergelerinden biridir başkalarının hakkına saygı duymak, aceleniz varsa müsaade isteyerek sıranın önüne geçmek için onay almak, ki hiçbirimiz anlayışsız değiliz, kibarca sıra isteyen kişilere hayır benim sıram deyip olduğumuz yere çakılı kalmıyoruz ama uyanık olduğunu düşünerek herkesin hakkını gasp eden insanlara sessiz kalmak işte bunu kendine yediremiyor insan, böyle böyle her şeye susmayı öğreniyoruz hak gaspedenlerde sessizlikten güç bulur hale geliyor.

Aynısı benim de başıma geldi gecensene fırında sabah kahvaltısı için pide alacagım önümde 6-7 kişi var son sırada benim, bir kız ve annesi geldi annesi parkta bekliyor dükkanın önü park kız diyor ki abla cekilir misin ekmek alacagım 13_14 yaşlarında dedim biz de alacagız ekmek sırayla veriyorlar tabi kız öne gecmeye calışıyor fırıncıda sıraya girmen gerek dedi vermedi ekmeği sıcak sıcak cıkartıyorlar sırada uzun saattir bekliyoruz.

Kız sıraya girdi annesi diyor ki sırada bekleme gec içeriye al diye bagırıyor kız vermiyorlar diyor o zaman gider karşı fırından alırız 😃 orda da kuyruk var halbuki.

ahahaha yani sahne çok komik ama aslında bir yandan da içler acısı.

Benim de çok başıma gelir. Bağırıp çağırmam ama sıra bendeydi diye uyarırım.
En çok da kasadaki kişiye sinir olurum. Sonradan geldiğini görüyorsun niye hemen ona yöneliyorsun değil mi?
Bir gün fırındaydım. Kasadaki çocuk içeriye “5 tane ekmek” diye bağıran adamın ekmeklerini poşetlemeye başladı ben de önce geldiğimi, önce benimle ilgilenmesi gerektiğini söyledim. “Abla, seni görmedim” demez mi. Üstelik aramızda 1m mesafe var yok. Bir daha da o fırına uğramadım öyle de bir huyum var.
Almanya’da yaşadım. Orada defalarca başıma gelmiştir. Kasadaki kişi/satıcı yanlışlıkla sonradan gelen kişiye yönelse o kişi hemen yanındakini işaret edip “hanımefendi/beyefendi benden önce geldi” der. Asla öne geçmek diye bir şey yok.

Bimde siradaydim. Sıra bende. Bir adam kasiyere dedi ki önce benimkini geçir, dolmuşa yetisecegim. Kasiyer tamam deyip onunkini geçirdi. Bana soran yok tabii.
Kasiyere dedim ki neden bana sormadan böyle davrandiniz, benden müsaade istemediniz?
Cevap olarak bağırarak "O yaşlı, saygılı ol biraz" dedi. Adam yaşlı degildi. Yaşlı olsaydı da hakli olmazdı. Üstelik benim gayet olgun tavrıma karşılık bağırıp beni bastırmaya kalkınca ben de üslubu değiştirdim. Eksik aklı ve gorgusuyle usul erkân öğretmeye kalkıyor bir de. Çok var böylesi. Her birine güzel, ikna edici şekilde iki laf etmek lazım. Kavgaya gerek yok. Ama ülkem insanının bu kadar kalitesiz olması çok üzücü

Bu sırada hak yeme kanayan yaramdır benim. Anlamsız bir sinirim var bu konu üzerinde. :KK70:
🤣🤣🤣🤣
Ama gerçekten sinir olunmayacak gibi değil, sıra beklenmesi gereken her yerde tetikteyim resmen, insan evladı sıra numarası alınan yerlerde dahi nasılsa her seferinde numara kontrolü yapılmıyor diye uyanıklık yapmaya çalışır mı?
Sıramatik bile çözüm olmuyor bize👎

🤣🤣🤣🤣
Ama gerçekten sinir olunmayacak gibi değil, sıra beklenmesi gereken her yerde tetikteyim resmen, insan evladı sıra numarası alınan yerlerde dahi nasılsa her seferinde numara kontrolü yapılmıyor diye uyanıklık yapmaya çalışır mı?
Bu olay en çokta hastanede başıma geliyor 😃elinde numarasını gizlemeye çalışıyor içeri girmeye çalışıyor ekranda yazan isim var sonuçta orada görüyoruz yani 🤭 ben girmeye çalışırken içeri girmeye çalışıyor birisi sırasını beklese zaten sıra gelecek önceliği olan hastaları doktor zaten önce alıyor.

🤣🤣🤣🤣

Bu sabah sağlık ocağına gittim. İsim yazan ekran bozulmuş. Ama millet sırada. Kim kimden sonra gelmiş belli yani. Sıra bende diye kapının dibinde ben vardım. Yine geldi kadının biri biz otobüs bekliyormuşuz gibi kapıya yapıştı. Bir de sıradaki insanlara siz bu doktoru mu bekliyorsunuz diye sordu. Yoo aslında uçak bekliyoruz biz. Dibime de girince Ne sosyal mesafe kaldı ne de bende sinir. İçerideki hasta çıkar çıkmaz içeri atlayıp kapıyı yüzüne kapattım. Çıkarken de sıradaki hasta kimse onu çağırıyor doktor dedim sıradakini soktum. Beklesin. :D

Bu olay en çokta hastanede başıma geliyor 😃elinde numarasını gizlemeye çalışıyor içeri girmeye çalışıyor ekranda yazan isim var sonuçta orada görüyoruz yani 🤭 ben girmeye çalışırken içeri girmeye çalışıyor birisi sırasını beklese zaten sıra gelecek önceliği olan hastaları doktor zaten önce alıyor.
Sıramatiklerin ilk kurulup kullanılmaya başlandığı dönemlerde üzülmüştüm şahsen, biz sıraya girmeyi bilmiyor muyuz, kimseye saygımız yok mu ki sıramatik konarak bize medeniyet öğretilmeye çalışılıyor diye düşünmüştüm ama yok o makineleri koymakta çok haklılarmış.

İnsanlar başkalarının hakkını korumaz saygı duymaz olmuş, hiçbir şeye saygı kalmamış günlük yaşamda yalnızca sıra değil bir sürü şeyde hak ihlali görünce, biraz düşünceli olmak bu kadar mı zor diyorum.

Engelli vatandaşların otoparktaki ayrılmış park alanları gasp edilir, bankamatiklerde yine engelli insanlar için olan kısım gasp edilir, yollarda yayaların hakkı olan kaldırımlar gasp edilir, liste uzar gider.

Niye böyleyiz ki? Zor değil biraz düşünceli ve saygılı olmak, kendinden başkalarını da düşünmek.

Bu sabah sağlık ocağına gittim. İsim yazan ekran bozulmuş. Ama millet sırada. Kim kimden sonra gelmiş belli yani. Sıra bende diye kapının dibinde ben vardım. Yine geldi kadının biri biz otobüs bekliyormuşuz gibi kapıya yapıştı. Bir de sıradaki insanlara siz bu doktoru mu bekliyorsunuz diye sordu. Yoo aslında uçak bekliyoruz biz. Dibime de girince Ne sosyal mesafe kaldı ne de bende sinir. İçerideki hasta çıkar çıkmaz içeri atlayıp kapıyı yüzüne kapattım. Çıkarken de sıradaki hasta kimse onu çağırıyor doktor dedim sıradakini soktum. Beklesin. :KK70:
Allah'tan pek de gittiğim bir yer değil sağlık ocakları yoksa aynı duruma düşerdim, bir kere kızım için gitmiştim sıra aldık bekliyoruz, doktorun kapısının önü kadın hasta dolu, anacım hepsi birbirini tanıyor galiba bir koyu muhabbet, onlar konuşurken altlarına sandalye ver çay kek börek ikram et itiraz etmezler o derece 🤣
Sıran gelince gireceksin zaten madem tanışıyorsunuz kapının önünü niye kapatırsınız, aradan kayar işimi görürüm diye mi düşünüyorlar bilmiyorum🤣
Pandemi önceside hastane vb sağlık kuruluşlarında dipdibe olmayı sevmezdim, kimin hangi hastalıkla geldiği belli değil sonuçta, insanın yüzüne yüzüne aksırıp hapşıranlar oluyor, kağıt mendil icat edildi oysa🙄

6 kişinin poğaça alması ne kadar sürebilir ki?
Bu kadar tahammülsüzlük, bu kadar terbiyesizliğe az bile.Tabii ki haddini bildirmek lazım ama, insanlar bazen hakkını savunamadığı için sessiz kalıyor değil ki.
Ben de bir iki kez sessiz kalmıştım, sabahın erken saati, dünkü nöbetten yorgunluk, akşam gelen misafirden uykusuzluk derken, bir de böyle biriyle uğraşmayayım diye düşünmüştüm mesela.
Çünkü sıranın önüne geçecek kadar arsızsa, karşılık verene de ağzına geleni söyleyecek kadar edepsiz olur böyle tipler, alsın da defolsun gitsin diye bakarsın bazen.
merak ettigim birsey var bugun benim başıma da geldi benzer bi olay. dolmuş sırası beklerken yaşandı. sira beklerken (10 kisilik sıra düşünün)en öndeki 2 kişi sonradan gelen kisiye tmm abla geç diyorlar . o gelen kucağındaki Cocuklu kişi de Dolmusa biniyor. Dolmusa tam binerken sıradaki bir kadın bağırdı hakkımı helal etmiyom fln dedi. hepsinden teker teker izin mi almam gerekiyodu gercekten kötü niyetim yoktu kucağımda cocuk vardi (2 yasinda)

6 kişinin poğaça alması ne kadar sürebilir ki?
Bu kadar tahammülsüzlük, bu kadar terbiyesizliğe az bile.Tabii ki haddini bildirmek lazım ama, insanlar bazen hakkını savunamadığı için sessiz kalıyor değil ki.
Ben de bir iki kez sessiz kalmıştım, sabahın erken saati, dünkü nöbetten yorgunluk, akşam gelen misafirden uykusuzluk derken, bir de böyle biriyle uğraşmayayım diye düşünmüştüm mesela.
Çünkü sıranın önüne geçecek kadar arsızsa, karşılık verene de ağzına geleni söyleyecek kadar edepsiz olur böyle tipler, alsın da defolsun gitsin diye bakarsın bazen.
peki o kişi sizin önünüze geçip pogacasini aliyor. siz hakkinizi helal edermiydiniz

merak ettigim birsey var bugun benim başıma da geldi benzer bi olay. dolmuş sırası beklerken yaşandı. sira beklerken (10 kisilik sıra düşünün)en öndeki 2 kişi sonradan gelen kisiye tmm abla geç diyorlar . o gelen kucağındaki Cocuklu kişi de Dolmusa biniyor. Dolmusa tam binerken sıradaki bir kadın bağırdı hakkımı helal etmiyom fln dedi. hepsinden teker teker izin mi almam gerekiyodu gercekten kötü niyetim yoktu kucağımda cocuk vardi (2 yasinda)

Karışık yazmışsınız. Anlaşılmıyor.
Siz mi yer verdiniz? Siz mi öne geçtiniz?

Karışık yazmışsınız. Anlaşılmıyor.
Siz mi yer verdiniz? Siz mi öne geçtiniz?
O, ilk sıradaki kişiden izin alıp öne geçmiş 10 kişilik sırada, arkadaki biri de hakkımı helal etmiyorum size demiş. Bence hakkını helal etmeyen haklı. Ben de markette çok görüyorum özellikle akşam saatleri ve sokağa çıkma yasağının başlayacağı gün sıra oluyor marketlerde. Bazıları gelip en öndeki kişiye ben az aldım, iki parça vs deyip geçebilir miyim diyor. Öndeki de tamam diyor. Ama öndeki aslında arkasında ne kadar kisi varsa hepsinin sırasıni kaydırıyor. Eğer yerini vermek istiyorsa öndeki, kendisi arkaya geçmeli ancak böyle izin verebilir. Yoksa hepimiz hakkında karar veremez. Ben çok sınır oluyor şahsen.. bazen 2-3 kişi geliyor böyle yok sadece ekmek aldım yok iki parça vs...

O, ilk sıradaki kişiden izin alıp öne geçmiş 10 kişilik sırada, arkadaki biri de hakkımı helal etmiyorum size demiş. Bence hakkını helal etmeyen haklı. Ben de markette çok görüyorum özellikle akşam saatleri ve sokağa çıkma yasağının başlayacağı gün sıra oluyor marketlerde. Bazıları gelip en öndeki kişiye ben az aldım, iki parça vs deyip geçebilir miyim diyor. Öndeki de tamam diyor. Ama öndeki aslında arkasında ne kadar kisi varsa hepsinin sırasıni kaydırıyor. Eğer yerini vermek istiyorsa öndeki, kendisi arkaya geçmeli ancak böyle izin verebilir. Yoksa hepimiz hakkında karar veremez. Ben çok sınır oluyor şahsen.. bazen 2-3 kişi geliyor böyle yok sadece ekmek aldım yok iki parça vs...

Şimdi anladım. Katılıyorum. Bende etmezdim ki etmiyorum da. Öyle yüzüne helal etmiyorum dediğim insan vardır yani. Sonra metroda peşimden koşmuştu teyze ama kaçmıştım. İçine dert olsun. Uyanık çok. Umrumda bile değil.

Back
X