Ben de bir sorun mu var ?

Diğerleri kadın cazgır olunca karışmak istememişler belli ki o yuzden seslenmemislerdir siz en iyisini doğrusunu yapmışsınız yok kadına ne demeli geç sıraya bekle bi sen mı akıllısın

Sorun sizde değil hakkını yedirip ses cikarmayanlarda
Maalesef sesini çıkaran da kötü ilan ediliyor çünkü diğerleri kendi kendine söylenmekten/sikayet etmekten öteye gidip ses çıkaramıyorlar
Günümüzde aman sorun çıkmasın diye herseyi sineye çeken, hakkını dahi aramayan ama sonra öfkesini baskalarindan cikaran bir güruh oluştu. :(

Hiç tahammül edemem
Marmarayda turnike sırasında bekliyorum. Hemen de akan bir sıra. Basıp geçiyorsun. 50 55 yaşlarında bir teyze, elinde zikirmatikle dualar okuya okuya geldi, tam sıra bendeyken önüme geçip şak diye akbilini okuttu.
Teyze elinde zikirmatik var, bir sürü dua ediyorsun ama hakkımı yedin ve ben sana hakkımı helal etmiyorum. Al bu kul hakkıyla naparsan yap dedim.
Şoka girdi, ben hızla uzaklaştım, peşimden geldi, bir süre beni aradı ama saklandım.

Uyuz olurum böyle göstermelik tiplere. Çeksin vicdanını şimdi, hiç umrumda olmaz.

Bir de sağlık ocağında çok kavga ederim. Şimdi polemik olmasın diye ayrıntılı betimlemeyeceğim ama hep aynı tipte insanlar sırayı umursamayıp doktorun kapısına gelip o kapıya yapışır.
Hepsinin de bahanesi aynıdır. Evde veya arabada bekleyen küçük çocuk vardır ve asla ama asla muayene olmayıp doktora sadece bir soru soracaklardır. Hiç şaşmaz.

Şimdiye kadar birine bile yerimi vermedim. Hep benle beraber içeri girdiler. Hemen oturdum, kalkmadım. Sıra benim dedim. Eşek gibi dışarı çıkıp sıraya girdiler.

Bir de pandemide şimdi sosyal mesafe gereği öndekiyle araya mesafe koyup sıra oluyoruz. İlk başta cahiller alışamadı buna. Önümdeki boşluğu görünce hemen aramıza girmeye kalktılar. Sonra da ay görmedim, ay sırada olduğunuzu anlamadım. Aptalsan anlamazsın. Hepimiz arka arkaya dizilmiş trencilik oynuyorduk zaten.

Bu sırada hak yeme kanayan yaramdır benim. Anlamsız bir sinirim var bu konu üzerinde. :KK70:
Sizi gene aramış Kadın demek ki vicdan yaptı, en son benim Kadın bana al al al git cehennem ol diye bağırıyordu...
Ayyyy görmemişim falan dese yine birsey demezdim.

İnsanlar sesini çıkarmaya korkar oldu, gayet iyi yapmışsınız. Sabah sabah neden onun yüzünden daha fazla bekleyesiniz. Bende söylerim sıra var diye ama bu tarz insanlar hep bir çirkef oluyorlar. (Istedikleri kadar bağırsınlar 😒) Sıramı kimselere vermem arkadaş 😅

Sorun sizde değil hakkını yedirip ses cikarmayanlarda
Maalesef sesini çıkaran da kötü ilan ediliyor çünkü diğerleri kendi kendine söylenmekten/sikayet etmekten öteye gidip ses çıkaramıyorlar
Günümüzde aman sorun çıkmasın diye herseyi sineye çeken, hakkını dahi aramayan ama sonra öfkesini baskalarindan cikaran bir güruh oluştu. :KK43:
Aynen benim sesim çıktı kötü oldum. Bir dünya hakaret işittim. Diğerleri de bön bön izledi.

İnsanlar sesini çıkarmaya korkar oldu, gayet iyi yapmışsınız. Sabah sabah neden onun yüzünden daha fazla bekleyesiniz. Bende söylerim sıra var diye ama bu tarz insanlar hep bir çirkef oluyorlar. (Istedikleri kadar bağırsınlar 😒) Sıramı kimselere vermem arkadaş 😅
Ben de vermem 😂😂
İnsan ayyy görmemişim falan der geçiştirir. Bu Kadın tam arsız.

Günaydın herkese ,
Benim için büyük bir dert değil ama haklı mıyım haksız mıyım merak ettim ...

Sabah oğluma popaça almak için fırına gittim. Fırın iki kapılı giriş ve çıkış yan yana ..Sıra vardı bende sıraya girdim. Benden sonra bir Kadın geldi ve Çıkış kapısının oraya geçti . Benim önümde 5 kişi vardı. Hemen öne geçip istediklerini söyledi. Ben de “Siz neden sıraya geçmiyorsunuz ?” dedim. Dememle kadın başladı car car bağırmaya .. Yok efendim ben terbiyesizmişim , haddimi bilecekmişim, ilk defa böyle cazgır bir insan görmüşmüş... Nasıl bağırıyor ama ne alacaksan al cehennem ol demesiyle tepem attı. “Bana bak sen haddini bileceksin herkes sıradayken sen niye geçmiyorsun esas terbiyesiz sensin. Milletin hakkını gasp etmeye ne hakkın var dedim. Önüne geçtikleri bir tek söz söyleyip sizin sıranız değil bile demedi. Altta kalmadım asla ama kimseden ses çıkmayınca acaba sorun ben de mi diye kendimi sorguluyorum suan.
Sorun ben de mi?
Sizde sıkıntı yok insanlar ezik

anladığı dilden konuşacaksınız. çirkef mi? siz de çirkef olun. hakaret mi etti? siz de edin. ben kibar biriyimdir ama böyle durumlarda bildiğiniz mahalle bacılarına dönüşüyorum. sorun sizde değil, sesini çıkarmayan eziklerde. olur mu öyle şey ya? mesela otobüs sıralarında da çok rastlıyorum böylelerine. allahtan millet koltuk için savaşıyor da sessiz kalmıyor :D birisi bu tarz bir haksızlıkla bir şey dediği zaman hemen desteklemeye başlıyorum. sesimizi çıkarmazsak daha çok haksızlık olur.

ben de korona ilk patladığında sosyal mesafeyi aşan biriyle takışmıştım. kasada sıra bekliyorum k..mın dibinde herifin biri. ben uzaklaşıyorum o yanaşıyor. baktım anlamıyor, sıra bana gelmişti bu yine dibimde. maskesini de burnu açık takmış vs. dayanamadım, beyfendi biraz mesafe bırakır mısınız salgın var biliyorsunuz, deminden beri dibime giriyorsunuz dikkat eder misiniz dedim. yanındaki kadın car car ötmeye başladı adamdan ses yok. ablasıymış. ne dedi biliyor musunuz? ne yapsın benim kardeşim seni, aynaya bak falan dedi :D şoka girdim. yani bir mesele nasıl bir kadar yanlış anlaşılabilir. dedim sen manyak mısın? hastalık var diyorum g.tüme kadar yanaşıyorsunuz. herkesin dikkat etmesi lazım birkaç adım uzak durcaksın bu kadar basit dedim. başka şeyler de dedim ama unuttum şimdi. en son kadına küfür ettiğimi hatırlıyorum o derece terbiyesizdi çünkü. :D biliyorum çok çirkin şeyler bunlar, bu üslup falan ama bunlardan anlıyorlar. sessiz kalıp saçmalık dinleyecek değilim. sessiz kalmamalı kimse.

Kimsenin sesi çıkmayınca dedim acaba ben mi anormalim.
🤣🤣
Gülüyorum ama komik bulduğumdan değil, olması gereken normal davranışlarımızın anormal algılanmasına ve gösterilmesine gülüyorum.

1 ay olmuştur belki en fazla 2 ay, bir marketteyim alışveriş bitti kasa sırasına girdim, önümde 8-10 kişi vardı kimi bebekli kadın, kimi 70 yaş üstü yaşlı teyze ve amcalar vs, alışverişi henüz bitmiş bir kadın sırayı pas geçip tabirimi mazur yengeç gibi yan yan kasaya yönelince bende ipler koptu, kadına bağırdım çağırdım ama o kadar insanın hakkını gasp ederek aldıklarını kasadan geçirdi, beni deli sandı galiba cevap vermedi ya da seni takan kim dedi zira benden başka kimse tepki göstermedi, kasiyer bile.

Hatta hatta öyle bir konuma düştüm ki sıradakiler bile sandı ki ben öncelik istiyorum, isterseniz önce siz kasadan geçin dediler, hayır dedim ben sıramı bekliyorum derdim öncelik değil hepinizin sırası gasp edildi, kiminiz bebekli kiminiz yaşlı.

Yapılan sıra gaspı sebebiyle o kadar sinirlenmiştim ki kadın bana cevap verse daha da agresif olabilirdim ama aynı sizin gibi Nasrettin hocanın fil hikayesine döndü, herkesi düşünerek yapılan haksızlığa karşı duruyorsunuz ama sus pus insanları görünce bir fil yetmez dişisi de gelsin diyorsunuz.

Ya ben kuyruktaki kişileride anlıyorum aslında,konu sahibindeki kadın oldukça terbiyesizmiş gerçi ama bazı insanlar bu tarz olayları saygı çerçevesinde bırakmıyorlar ve otobüste iki kadın bildiginiz boğuşurlarken şok olmuştum.baskalari ayırdı ve oooof tantana edip durmayın diyenimi ararsınız,şöfore hiç durulmayacak virajda dur incem diye bagiranı mi ararsınız.ben açıkçası bu tarz bağırıp çağrılan ortamdan uzaklaşma hakkını kullanıyorum.birde herkesin aklı dengesi bir değil.kimi alıyor bıçağı çıkarıyor haberlerde görüyoruz.ortalik deli kaynıyor?? Bazen haklı olmak için değil mutlu olmak için susmak en iyisi.konu sahibi senin konunda ses etmekle çok haklisin ama başkalarından beklenti içine girme.

🤣🤣
Gülüyorum ama komik bulduğumdan değil, olması gereken normal davranışlarımızın anormal algılanmasına ve gösterilmesine gülüyorum.

1 ay olmuştur belki en fazla 2 ay, bir marketteyim alışveriş bitti kasa sırasına girdim, önümde 8-10 kişi vardı kimi bebekli kadın, kimi 70 yaş üstü yaşlı teyze ve amcalar vs, alışverişi henüz bitmiş bir kadın sırayı pas geçip tabirimi mazur yengeç gibi yan yan kasaya yönelince bende ipler koptu, kadına bağırdım çağırdım ama o kadar insanın hakkını gasp ederek aldıklarını kasadan geçirdi, beni deli sandı galiba cevap vermedi ya da seni takan kim dedi zira benden başka kimse tepki göstermedi, kasiyer bile.

Hatta hatta öyle bir konuma düştüm ki sıradakiler bile sandı ki ben öncelik istiyorum, isterseniz önce siz kasadan geçin dediler, hayır dedim ben sıramı bekliyorum derdim öncelik değil hepinizin sırası gasp edildi, kiminiz bebekli kiminiz yaşlı.

Yapılan sıra gaspı sebebiyle o kadar sinirlenmiştim ki kadın bana cevap verse daha da agresif olabilirdim ama aynı sizin gibi Nasrettin hocanın fil hikayesine döndü, herkesi düşünerek yapılan haksızlığa karşı duruyorsunuz ama sus pus insanları görünce bir fil yetmez dişisi de gelsin diyorsunuz.
Ahhhh Mune ablam ahh vallahi ben de senin düştüğün konuma düştüm. Millet bizi film izler gibi izledi. Allah’ın bir kulu da demedi ki siz Şoray’a geçmelisiniz.. Üstüne bir de bir ton hakaret yedim .

anladığı dilden konuşacaksınız. çirkef mi? siz de çirkef olun. hakaret mi etti? siz de edin. ben kibar biriyimdir ama böyle durumlarda bildiğiniz mahalle bacılarına dönüşüyorum. sorun sizde değil, sesini çıkarmayan eziklerde. olur mu öyle şey ya? mesela otobüs sıralarında da çok rastlıyorum böylelerine. allahtan millet koltuk için savaşıyor da sessiz kalmıyor :KK70: birisi bu tarz bir haksızlıkla bir şey dediği zaman hemen desteklemeye başlıyorum. sesimizi çıkarmazsak daha çok haksızlık olur.

ben de korona ilk patladığında sosyal mesafeyi aşan biriyle takışmıştım. kasada sıra bekliyorum k..mın dibinde herifin biri. ben uzaklaşıyorum o yanaşıyor. baktım anlamıyor, sıra bana gelmişti bu yine dibimde. maskesini de burnu açık takmış vs. dayanamadım, beyfendi biraz mesafe bırakır mısınız salgın var biliyorsunuz, deminden beri dibime giriyorsunuz dikkat eder misiniz dedim. yanındaki kadın car car ötmeye başladı adamdan ses yok. ablasıymış. ne dedi biliyor musunuz? ne yapsın benim kardeşim seni, aynaya bak falan dedi :KK70: şoka girdim. yani bir mesele nasıl bir kadar yanlış anlaşılabilir. dedim sen manyak mısın? hastalık var diyorum g.tüme kadar yanaşıyorsunuz. herkesin dikkat etmesi lazım birkaç adım uzak durcaksın bu kadar basit dedim. başka şeyler de dedim ama unuttum şimdi. en son kadına küfür ettiğimi hatırlıyorum o derece terbiyesizdi çünkü. :KK70: biliyorum çok çirkin şeyler bunlar, bu üslup falan ama bunlardan anlıyorlar. sessiz kalıp saçmalık dinleyecek değilim. sessiz kalmamalı kimse.
😅😅😅😅Bir de bu var tabi hemen ne yapsınnnn seni aynaya bak hey allahım ya...

Ben de altta kalmadım. Pat pat cevap verdim ama çok hakaret yedim yediremiyorum kendime 😂

Ya ben kuyruktaki kişileride anlıyorum aslında,konu sahibindeki kadın oldukça terbiyesizmiş gerçi ama bazı insanlar bu tarz olayları saygı çerçevesinde bırakmıyorlar ve otobüste iki kadın bildiginiz boğuşurlarken şok olmuştum.baskalari ayırdı ve oooof tantana edip durmayın diyenimi ararsınız,şöfore hiç durulmayacak virajda dur incem diye bagiranı mi ararsınız.ben açıkçası bu tarz bağırıp çağrılan ortamdan uzaklaşma hakkını kullanıyorum.birde herkesin aklı dengesi bir değil.kimi alıyor bıçağı çıkarıyor haberlerde görüyoruz.ortalik deli kaynıyor?? Bazen haklı olmak için değil mutlu olmak için susmak en iyisi.konu sahibi senin konunda ses etmekle çok haklisin ama başkalarından beklenti içine girme.
İnsanlar çekiniyor bunun farkındayım inanın ama belki bir kişi daha dese siz sıraya geçmediniz belki o zaman bir adım geri atacak. Kimseden ses çıkmayınca bağırdıkça bağırıyor zannedersiniz ki canını alıyorlar..

Ben de sizin gibi haksızlık olduğunda susamayan bir insanım ama diğer insanları da anlıyorum sanırım.

Yan baktın diye öldürülen bir sürü kişi var bu ülkede, dışarıda kime denk geleceğiniz belli olmuyor.

Ben de bir kez hastaneye gitmiştim, uzun zaman geçti tam hatırlamıyorum detayları ama röntgen çekildikten sonra randevu oluşturulmuyordu hatırladığım kadarıyla. Sonuçları doktora göstermek için sıra bekliyorduk. Bir adam 'önce ben geçeceğim, çocuğum okula gidecek' gibisinden bir şey söyleyerek tam benim sıramın geldiği anda önüme geçmeye çalıştı. Ben itiraz edince asistan da araya girdi, haklı olduğumu söyledi. Adam dönüp asistan kıza saldırdı. Orada başka insanlar da vardı araya girdi, güvenlik falan geldi hemen ama o adam beni ya da diğer kadını öldürebilirdi onu engelleyecek kalabalık olmasaydı.

Kısacası ülkede iletişim yoluyla tartışmak her zaman mümkün olmuyor. Potansiyel katillerle dolu bir ülkede yaşıyoruz. Saldıracak yer arıyor insanlar.

hiç de sorunlu değilsiniz. sorun insaniyetten nasibini almamış, bir ekmek sırasına dahi tahammül edemeyen insanlarda.
yüzü bile kızarmamıştır kadının eminim. böyleleri herşeyi kendine hak görür.

seneler evvel fırında pide kuyruğunda 13-14 yaşlarında bir kız bunu yaptı. uyardım ve sıranın en arkasına gönderdim. birşeyler daha aldıktan sonra eve dönerken kızın annesi camdan bağırıyordu, ben sana en öne geç hemen al demedim mi diye.
bu tipler daha küçüklükten böyle yetişiyor bence.
Aynısı benim de başıma geldi gecensene fırında sabah kahvaltısı için pide alacagım önümde 6-7 kişi var son sırada benim, bir kız ve annesi geldi annesi parkta bekliyor dükkanın önü park kız diyor ki abla cekilir misin ekmek alacagım 13_14 yaşlarında dedim biz de alacagız ekmek sırayla veriyorlar tabi kız öne gecmeye calışıyor fırıncıda sıraya girmen gerek dedi vermedi ekmeği sıcak sıcak cıkartıyorlar sırada uzun saattir bekliyoruz.

Kız sıraya girdi annesi diyor ki sırada bekleme gec içeriye al diye bagırıyor kız vermiyorlar diyor o zaman gider karşı fırından alırız 😃 orda da kuyruk var halbuki.

Back
X