• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben de bir sorun mu var ?

İşte ben de bu yüzden konu açtım ben de mi sorun. Hakkımı savunmam , sesimin çıkması mı sorun çıkartıyor?

Bırak geçsin alsın gitsin uğraşma diyor. Ama ben haksızlığa gelemiyorum.
Burcunuz ne ? bende de aynı sorun var aptal bir adalet sorunum var sanki dünyada adalet varmış gibi, çıldırıyorum adaletsizliğe agresif olarak bilinirim bu yüzden çevremde, hakkımı ve kişilerin haklarını savunduğum için.. çevremde aman dünya yansa banane modunda kaygısız insanlarla var hâliyle çok çatışıyoruz bu yüzden :KK14:

amaan boşver salla gitsin ya
Toplumda metroda pazarda heryerde böyle insanlar
Gereken cevabı vermişsin işte sinirlerini yıprattığına değmez üstünde düşünerek.
Bu hafta içinde 3. Kez başıma geliyor. Dedim ki sorun ben de mi .
Aman boşver deyip bundan sonra sessiz mi kalayım :(

Burcunuz ne ? bende de aynı sorun var aptal bir adalet sorunum var sanki dünyada adalet varmış gibi, çıldırıyorum adaletsizliğe agresif olarak bilinirim bu yüzden çevremde, hakkımı ve kişilerin haklarını savunduğum için.. çevremde aman dünya yansa banane modunda kaygısız insanlarla var hâliyle çok çatışıyoruz bu yüzden :KK14:
Boğa borcuyum . Burçlarla alakalı mı acaba ?

İş yerinde böyle bir şey oluyor ve bir çalışan ilgilenmiyor ise bir sorun var demektir. Ayrıca hakkınızı aramak ne zamandır suç olmuş?

Günaydın herkese ,
Benim için büyük bir dert değil ama haklı mıyım haksız mıyım merak ettim ...

Sabah oğluma popaça almak için fırına gittim. Fırın iki kapılı giriş ve çıkış yan yana ..Sıra vardı bende sıraya girdim. Benden sonra bir Kadın geldi ve Çıkış kapısının oraya geçti . Benim önümde 5 kişi vardı. Hemen öne geçip istediklerini söyledi. Ben de “Siz neden sıraya geçmiyorsunuz ?” dedim. Dememle kadın başladı car car bağırmaya .. Yok efendim ben terbiyesizmişim , haddimi bilecekmişim, ilk defa böyle cazgır bir insan görmüşmüş... Nasıl bağırıyor ama ne alacaksan al cehennem ol demesiyle tepem attı. “Bana bak sen haddini bileceksin herkes sıradayken sen niye geçmiyorsun esas terbiyesiz sensin. Milletin hakkını gasp etmeye ne hakkın var dedim. Önüne geçtikleri bir tek söz söyleyip sizin sıranız değil bile demedi. Altta kalmadım asla ama kimseden ses çıkmayınca acaba sorun ben de mi diye kendimi sorguluyorum suan.
Sorun ben de mi?
sen doğru olanı yapmışsın

hakkını aramak başka şey
Sinirlenip öfkeli davranmak başka şey her hakkını arayana cazgır muamelesi yapmıyorlar.
Üslup önemli dediğiniz gibi.
Surekli arayana yapiyorlar maalesef. Genel olarak insanlarda birçok konuda susmayı secmek davranışı var. Tamam bazı şeyleri savun ama her şeyi gorme gibi. Halbuki haksizlik her yerde haksizliktir. Biraz savunmak biraz susmak gibi bir sey olmamali. Ama iste yine ayni noktadayiz, üslup her zaman en önemli ayrinti. Hakliyken haksiz konuma düşen cok var sırf bu sebepten.

Boğa borcuyum . Burçlarla alakalı mı acaba ?
Ben pek inanmıyorum ama öyle olduğunu savunanlar var ondan sordum. ben terazi burcuyum mesela hep bu yüzden denge adalet aradığımı söylerler arkadaşlarım 🤷 bence kişiliğiyle alakalı kişinin biz cazgırız biraz galiba :KK53:

Günaydın herkese ,
Benim için büyük bir dert değil ama haklı mıyım haksız mıyım merak ettim ...

Sabah oğluma popaça almak için fırına gittim. Fırın iki kapılı giriş ve çıkış yan yana ..Sıra vardı bende sıraya girdim. Benden sonra bir Kadın geldi ve Çıkış kapısının oraya geçti . Benim önümde 5 kişi vardı. Hemen öne geçip istediklerini söyledi. Ben de “Siz neden sıraya geçmiyorsunuz ?” dedim. Dememle kadın başladı car car bağırmaya .. Yok efendim ben terbiyesizmişim , haddimi bilecekmişim, ilk defa böyle cazgır bir insan görmüşmüş... Nasıl bağırıyor ama ne alacaksan al cehennem ol demesiyle tepem attı. “Bana bak sen haddini bileceksin herkes sıradayken sen niye geçmiyorsun esas terbiyesiz sensin. Milletin hakkını gasp etmeye ne hakkın var dedim. Önüne geçtikleri bir tek söz söyleyip sizin sıranız değil bile demedi. Altta kalmadım asla ama kimseden ses çıkmayınca acaba sorun ben de mi diye kendimi sorguluyorum suan.
Sorun ben de mi?

Ben pek inanmıyorum ama öyle olduğunu savunanlar var ondan sordum. ben terazi burcuyum mesela hep bu yüzden denge adalet aradığımı söylerler arkadaşlarım 🤷 bence kişiliğiyle alakalı kişinin biz cazgırız biraz galiba :KK53:
Burçların az boz etkisi vardır ama bence de kişinin yapısıyla alakalı . Ben sevmem zaten pısırık insanın. Yaşasın bizim gibiler 😂

6 kişinin poğaça alması ne kadar sürebilir ki?
Bu kadar tahammülsüzlük, bu kadar terbiyesizliğe az bile.Tabii ki haddini bildirmek lazım ama, insanlar bazen hakkını savunamadığı için sessiz kalıyor değil ki.
Ben de bir iki kez sessiz kalmıştım, sabahın erken saati, dünkü nöbetten yorgunluk, akşam gelen misafirden uykusuzluk derken, bir de böyle biriyle uğraşmayayım diye düşünmüştüm mesela.
Çünkü sıranın önüne geçecek kadar arsızsa, karşılık verene de ağzına geleni söyleyecek kadar edepsiz olur böyle tipler, alsın da defolsun gitsin diye bakarsın bazen.

6 kişinin poğaça alması ne kadar sürebilir ki?
Bu kadar tahammülsüzlük, bu kadar terbiyesizliğe az bile.Tabii ki haddini bildirmek lazım ama, insanlar bazen hakkını savunamadığı için sessiz kalıyor değil ki.
Ben de bir iki kez sessiz kalmıştım, sabahın erken saati, dünkü nöbetten yorgunluk, akşam gelen misafirden uykusuzluk derken, bir de böyle biriyle uğraşmayayım diye düşünmüştüm mesela.
Çünkü sıranın önüne geçecek kadar arsızsa, karşılık verene de ağzına geleni söyleyecek kadar edepsiz olur böyle tipler, alsın da defolsun gitsin diye bakarsın bazen.
Vallahi aynen dediğiniz gibiymiş.
Arsız hem insanların hakkını gasp ediyor , hem hakaret edecek kadar terbiyesiz.

İşte durum böyle olunca bundan sonra ben de mi sessiz kalsam diyorum...

Kadin suçunu bastirmak için esip gürlemiş işte kimsede bu sayede sesini çikaramamis
herkes konuşsa ağzinin payini alirdi yinede ağziniza sağlik

hiç de sorunlu değilsiniz. sorun insaniyetten nasibini almamış, bir ekmek sırasına dahi tahammül edemeyen insanlarda.
yüzü bile kızarmamıştır kadının eminim. böyleleri herşeyi kendine hak görür.

seneler evvel fırında pide kuyruğunda 13-14 yaşlarında bir kız bunu yaptı. uyardım ve sıranın en arkasına gönderdim. birşeyler daha aldıktan sonra eve dönerken kızın annesi camdan bağırıyordu, ben sana en öne geç hemen al demedim mi diye.
bu tipler daha küçüklükten böyle yetişiyor bence.

Hiç tahammül edemem
Marmarayda turnike sırasında bekliyorum. Hemen de akan bir sıra. Basıp geçiyorsun. 50 55 yaşlarında bir teyze, elinde zikirmatikle dualar okuya okuya geldi, tam sıra bendeyken önüme geçip şak diye akbilini okuttu.
Teyze elinde zikirmatik var, bir sürü dua ediyorsun ama hakkımı yedin ve ben sana hakkımı helal etmiyorum. Al bu kul hakkıyla naparsan yap dedim.
Şoka girdi, ben hızla uzaklaştım, peşimden geldi, bir süre beni aradı ama saklandım.

Uyuz olurum böyle göstermelik tiplere. Çeksin vicdanını şimdi, hiç umrumda olmaz.

Bir de sağlık ocağında çok kavga ederim. Şimdi polemik olmasın diye ayrıntılı betimlemeyeceğim ama hep aynı tipte insanlar sırayı umursamayıp doktorun kapısına gelip o kapıya yapışır.
Hepsinin de bahanesi aynıdır. Evde veya arabada bekleyen küçük çocuk vardır ve asla ama asla muayene olmayıp doktora sadece bir soru soracaklardır. Hiç şaşmaz.

Şimdiye kadar birine bile yerimi vermedim. Hep benle beraber içeri girdiler. Hemen oturdum, kalkmadım. Sıra benim dedim. Eşek gibi dışarı çıkıp sıraya girdiler.

Bir de pandemide şimdi sosyal mesafe gereği öndekiyle araya mesafe koyup sıra oluyoruz. İlk başta cahiller alışamadı buna. Önümdeki boşluğu görünce hemen aramıza girmeye kalktılar. Sonra da ay görmedim, ay sırada olduğunuzu anlamadım. Aptalsan anlamazsın. Hepimiz arka arkaya dizilmiş trencilik oynuyorduk zaten.

Bu sırada hak yeme kanayan yaramdır benim. Anlamsız bir sinirim var bu konu üzerinde. :D

hiç de sorunlu değilsiniz. sorun insaniyetten nasibini almamış, bir ekmek sırasına dahi tahammül edemeyen insanlarda.
yüzü bile kızarmamıştır kadının eminim. böyleleri herşeyi kendine hak görür.

seneler evvel fırında pide kuyruğunda 13-14 yaşlarında bir kız bunu yaptı. uyardım ve sıranın en arkasına gönderdim. birşeyler daha aldıktan sonra eve dönerken kızın annesi camdan bağırıyordu, ben sana en öne geç hemen al demedim mi diye.
bu tipler daha küçüklükten böyle yetişiyor bence.
Bırakın yüzünün kızarmasını, ateş çıkıyordu gözlerinden. Kadın öyle kavga ediyor...
Yine o kadar hakaret duyduğum için üzüldüm .

Back
X