- 26 Nisan 2016
- 27
- 18
- 38
- Konu Sahibi nastasyafilippovna
Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim, ailemle yaşıyorum. Baskıcı bir babayla büyüdüm, yanında konuşmaya korkardık. Küçükken babamdan çok şiddet de gördüm. Bunların sonucunda kimseyle konuşmayan biri oluverdim. Ta ki üniversiteye kadar. Üniversitede kendime güvenim geldi, insanlarla konuşuyorum, fikrimi söyleyebiliyorum, bir konu üzerinde tartışabiliyorum, tek başıma çıkıp dolaşabiliyorum ama bu bana yeterli gelmiyor. Ne kadar insanlarla konuşuyor olsam da insanlardan hep biraz ürküyorum, konuşuyorum ama içim hep tedirgin. İnsanlarla samimiyet kurmaktan kaçıyorum, çoğu zaman resmi davranıyorum. İstiyorum ki içimden geldiği gibi konuşayım, iletişim kurayım. Bunu aşmak istiyorum. Bu yüzden, iletişimimin güçlenmesi, kendime güvenimin artması adına tiyatro kursuna gitmeye karar verdim. Ancak aile bireylerim yapamayacağımı, bir ay sonra kursu bırakacağımı, bu yüzden hiç başlamamamı söylediler. Oysa ben bugün kursa gidip her şeyi görüşmüştüm ve gitme konusunda çok kararlıydım. Ailemin dediklerinden sonra kendime olan güvenimi yitirmiş hissediyorum. Kendim için bir adım atıp sonunda kursu bırakacak olsam dahi kursa gitmeli miyim? Bunu denemeli miyim? Benimle aynı durumda olup bu sorunu yenen var mı? Nasıl yendiniz? Tavsiyeniz neler?