- 10 Ekim 2014
- 32.928
- 148.464
- 798
- Konu Sahibi Canparcam055
Muhakkak zar zor yettiren insanlar vardır ama burada yazanların çoğunun o kriterde olmadığını düşünüyorum ben açıkçası. Birkaç mesaj beni de üzdü. Ama geri kalanı bakın ben ne kadar az harcıyorum, takdir edin beni modunda.
Biz de zor zamanlardan geçtik, hala etkileri sürüyor ama hiç bir zaman kendimi kapatmadım ben eve. Evet en azından haftada bir çıkmazsam benim psikolojim bozulur. Parklar, sahiller, bahçeler parayla değil. Paraya çok sıkıştığımız dönemde biz sandalyelerimizi alıp çayımızı demleyip ya da birer bira alıp yaz kış demeden sahile iniyorduk mesela. Hala çok sevdiğim bir aktivitedir. Minimum harcamayla maksimum temiz hava, sosyalleşme, kendine zaman ayırma. Varsa çocuklar koşar oynar, sen kitabını okursun, takar kulaklığını müziğini dinlersin, sporunu yaparsın. Bunları bile yapmıyor insanlar. Dediğim gibi para bir etken, ama para olmadan da ya da az para harcayarak çözülebilecek şeyler.
O konuda haklisiniz parasiz olarak disarda elbette vakit gecirilir, para istemeyen aktiviteleri de yapmiyorlarsa sorun para degil tabi.
Az harcamak marifet degil hicbisey yapmazsan ve almazsan para da harcamazsin tabi ki "vaaav nasiiil yapiyorsun?" denecek birsey goremiyorum o konuda. Zaten bu konunun kendisi de anlamsiz kısmak isteyen kısar, ona harcamazsam olmaz, buna harcamazsam olmaz diyen de harcasin yani o zaman ne diyelim hem harcayip hem kismak istiyorum olmuyor herseyin fiyati belli bulunulan yere gore.