ben de mükemmel değilmişim.

Ablacığım evlendirmişsin,koca adam olmuş bırak artık kendileri çabalasınlar. Böyle size sırtlarını dayamışlar ama nereye kadar?

Evlenip yuva kurmayı biliyorlarsa geçinmeyi de öğrenecekler. Zaten kiralarını ödüyormuşsunuz bir de ne evi alacaksınız?

Biriktirsinler,altınlarını da koyup alsınlar evlerini. Yarın öbür gün torun olur. Onun yükü de size biner maddi olarak.

Artık senin gezme tozma zamanın. Keyfine bak biraz. Kimse sana alınıp küsemez. Küserlerse de nankördürler net!
 
Ablacım nikah tarihinden sonra 1 yıl içinde evlenen kadın işten ayrılırsa tazminatını alabiliyo.

Ama siz bukadar fedakarlık yapıp üstüne birde ev alalım diyip bu tazminatı babasına veriyosa bırakın almayın.

Sebebine gelince hemen iş bulabilecek yada tekrar işe girecek mi ?

Bu süreci size güvenerek geçirmeyi planlıyo olabilirler.
evet biz de hemen iş bulamazsın dedik ama babasının o paraya ihtiyacı varmış.sanırım bize güveniyor.zaten çalışacağını düşünmüyorum.on ayda işsizlik parası alacakmış.
 
evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.

bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.

kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.

bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.

bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.

bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.

eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.

ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.

uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
not:eek:ğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.
eşiniz 60 yaşında ve hala çalışıyor.
çalışmayı sevebilir ama artık bu yaştan sonra biraz da siz bu kısa ömrün sefasını sürün derim.
oğlunuzun zaten kira derdi yok, eğer ev almak lazımsa bırakın onlar alsın.
emeksiz hiçbir şeyin kıymeti olmaz insan için.
siz ne kadar iyi niyetli olsanız da Allah korusun elden ayaktan düştüğünüzde alıştıkları rahatlarını bozmamak için sizinle ilgilenecekleri meçhul.
o yüzden borca girip de kendinizi yıpratmayın. siz bu zamana kadar zaten her şeyin fazlasını yapmışsınız.
bırakın bundan sonrasını onlar halletsin, siz sefanıza bakın.
 
vallahi yapmak zorundasın mantığı değil de,nasıl olsa yaparlar mantığındalar.inanır mısınz,onbeş yıl sonunda ilk defa bu batram tatile çıktık eşimle.onda da türlü vicdan azabıyla gittim geldim.çünkü yaşlı annem babam ban gönül koydular.bayramda onalrı bırakıyorum diye.oysa ki,ekek kardeşim,her sene bir yere gider.

eşim de evlerini alayım,daha da birşeylerine karışmayacağım diyor ama duramaz biliyorum.iki gün sonra çocuk olursa,yine bize güvenecekler.
gecekonduyu satmaz,babasından kalan tek hatıra.ayrıca oradan aldığım cüzi miktarda kirayı da annem ve babamın faturalarına yatırıyoruz.


aynen bir de torunlara bakılacak işin çok zor bence "keşke" demeden hayatını yaşamaya başla derim, annen ve babanla erkek kardeşinde ilgilenebilir bence sen olmadığında, sorumluluklar paylaşılmalı
o yüzden ben gerçek hayatta ve bdv de diyorum ki, anne babalar zaten çocuklarını büyütmüş bir de onların çocuklarını mı büyütecekler yapmak zorunda değiller diye, fırçayı yiyorum tabii, sanırım sen severek bakarsın ama öyle oluncada hep çocuğun, torunun, anne baban için yaşamış olcaksın bilemiyorum, belki bazı insanlarda başka insanlara fayda sağlayıp mutlu oluyordur
 
Son düzenleme:
Çoğu yorumunuza denk geliyorum, bu tip konuda sakinlikle ve verici davranarak arayı bulmaya çalışan bir insansınız gördüğüm kadarıyla. Ancak iyilikleriniz o kadar göreviniz haline gelmiş ki değil gelininiz, oğlunuzun dahi umurunda değilsiniz.

Bir tutam kendi anne-babama benzettim sizi.
İnanılmaz yardımcılardır her şeyimize, bazen "Yeter anne lütfen!" demek zorunda bile kalıyorum.
Maddi-manevi her şeyi seriyorlar önümüze sağ olsunlar, içlerinden geliyor.
Ancak biz de eşimle har vurup harman savurmuyoruz.
Durduk yere zorla cebimize sıkıştırdıklarına bakarken bile utanıyoruz, köşeye koyuyor ve hediye olarak onlara döndürüyoruz.

Eşiniz haklı... Harcamasını bilen kazanmasını da bilsin bir zahmet, bu kadar olmamalı.
Aslında siz oğlunuza farkında olmadan kötülük ediyorsunuz şu halde, bi düşünün.
 
aslında paraları yok.biriktirmiyorlar ki.evleneli bir sene oldu.kenarda 100 liraları yok.bu süre zarfında gelinim de çalışıyordu.şimdi işten çıkıyor.bakalım ne yapacaklar.
evi almak zorunda hissediyor eşim,çünkü evlenmden önce,söz vermişti kızın babasına.
kız oğlunuzun karısı oluyor, babasının başını eğdirmek yerine kendisi tutabilir bu sözü.
 
Aslında size göre iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsunuz ama onların bir şey başarma duygusunu elinden alıyorsunuz. Bırakın hayatla yüzleşsinler. Para idare etmeyi birikim yapmayı öğrensinler. Baştan düzen bu şekilde giderse yarın sizin yaptığınız iyilikler zorundasınız gibi gözükür. Uçmasını öğretmek için yuvadan atmak lazım bazen.
 
evet biz de hemen iş bulamazsın dedik ama babasının o paraya ihtiyacı varmış.sanırım bize güveniyor.zaten çalışacağını düşünmüyorum.on ayda işsizlik parası alacakmış.

:) Burnuma kötü kokular geldi.

Kendi isteğiyle iş akdini bitiren kişi buna evlilik de dahil işsizlik maaşı alamaz.

Geliliniz çalıştığı yerde kaç yıldır çalışıyosa her yıl için tam bir maaş yani 5 yıldır çalışıyo diyelim maaşı 2000 ise 10bin tazminat alıcak sonrada başka bi kuruş yok.

E ben yanlış biliyomuşuma dönücek gibi duruyo
 
Arabanizi alın zaten direkt vererek orda hata etmişsiniz. Tek çocuk olduğundan ev alma kira yardımı amenna. Ancak biraz hayatın şartlarına göre kendilerini ayarlamayi bilip ayaklarını yorganlarina gore uzatsinlar. Sürekli vererek onlara en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. Çünkü hazirciliga alışacaklar. Altinlariyla mi tazminatiyla mi yoksa borçla mi alırlar bilemem ama arabalarını bari kendileri alsınlar. Haftada 4 gün dışarda yemek demek en azından haftalık 300, aylık 1200 lira demek bununla pekala araba borcu da ödenir. Biraz zorluğu görsünler kisacasi. Siz her zaman başlarında olamayabilirsiniz. O zaman sudan çıkmış balığa donmesinler.
 
Abartmışsınız kirasını ödeyecekleri evde otursunlar ya da uzak demeyip öbür evde

Bir de oğlunuz babasının işini yapmak için okuyacaktı ne oldu sınava girdi mi

Yanlış hatırlamıyorsam gelin bebek
De istiyordu işten de ayrılıp bebek yapar sonra babaannesi bebeğe şu lazım babaannesi tablet istiyor demeye başlar

Yanlış anlaşılmak istemem biz de yeni evli iken çok gezdik tozduk yiyip içtik 40 a yaklaştık hala paranın çoğu yemeğe vs gider

Ama kiramızı da ödedik evimizi de aldık son 10 tl mizi paylaşıp işe de gittik

Ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorundalar ki gelecekleri garanti olsun

Artık balık vermeyin kimseye bence evi de almayın yetmeyen yerine destek atılır ama krediyi siz çekmeyin onlar borçlansın atıyorum siz de 50000 tl destek olun

Ben de tek çocuğum tek çocukların kimseden beklentisi olmadan yetişmesi lazım zira destek olacak kardeşi dahi yok ana baba de hep yanında olamaz
 
Biz anneler ve babalar evlatlarımıza böyle bonkör davrandıkça onlara zarar veriyoruz. Her şeyi önlerine sermek çocuklarımızı sevdiğimiz anlamına gelmiyor. Aksine onlara kötülük yapıyoruz.
Kirası ödenen, arabası altına çekilen, yeniden ev almak istenen bir evlat var ortada. Üstelik evli. Her şey kendisine verildiği için hiç bir sorumluluk duygusu oluşmamış malesef. Gelin hanımda öyle durumda.
Evladınıza iyilik etmiyorsunuz malesef. Sizinle aynı durumda olan bir arkadaşım var ve kafasını duvarlara vuruyor. "Keşke yokluk gösterseydim, bir çok imkanı tanımasaydım" diyor. Bu arkadaşımın tecrübeleri bana yol göstermiştir.
Ben kayınvalide değilim ama az kaldı. Allah bağışlarsa 2 çocuğum var. Oğlum lisede sınıf tekrarı yapınca hemen ağır bir işe yerleştirdim. "Ben okul masraflarını karşılayamıyorum çalış ve sen karşıla" dedim. Oğlumun o yaz canı çıktı. Ayaklarının altı su topladı. İçim parçalansa da hiç müdahale etmedim.
Her ikisi bir şey istediklerinde (bu çocukluklarından beri böyledir) "harçlıklarınızı biriktirin alın" dedim. Onlarda harçlıklarını biriktirdiler bende istediklerini aldım. Harçlıklarını onların adına açılmış hesaplara yatırdım ama söylemedim.
Var olan bir çok şeye yok dedim onları istediklerinden mahrum bıraktım. Böylece istedikleri şeye ulaşmalarını sağladım.
Haaa hatalarım yok mu? Tabiki var ama elimden geldiğince onların çabalamalarını istedim ve sanki başardım gibi.
Konu sahibi arkadaşım, ben sizin yerinizde olsam oğluma ev almaktan vazgeçerim, bırakın kendileri çalışıp kazansınlar kendi evlerini alsınlar. Ben olsam çocuklarımın üstüne asla ev yapmam, yapmadım da. Bırakın sizden sonra zaten onların olacak o zaman alsınlar evi. Gelin hanım tazminat alıp ailesine verecekmiş, tabiki bu onların bileceği iş ama size düşen de kiralarını tamamlamaktan vazgeçmek olmalıdır. Madem ailelere yardım edebilecek durumdalar bırakın ev kiralarını da kendileri ödesinler.
Sizin yerinizde olsam bu yaştan sonra sıkıntı çekmektense eşimle keyfime bakarım.
En güzel kazanç zahmetle elde edilendir. Çocuğunuz inanın o zaman o kazancın kıymetini daha çok bilecektir.
 
:) Burnuma kötü kokular geldi.

Kendi isteğiyle iş akdini bitiren kişi buna evlilik de dahil işsizlik maaşı alamaz.

Geliliniz çalıştığı yerde kaç yıldır çalışıyosa her yıl için tam bir maaş yani 5 yıldır çalışıyo diyelim maaşı 2000 ise 10bin tazminat alıcak sonrada başka bi kuruş yok.

E ben yanlış biliyomuşuma dönücek gibi duruyo
8 yıldır aynı işyerinde,şefine çıkarılmayı rica etmiş ,o da kabul etmiş.ne kadar alacağını bilmiyorum.
 
Back
X