ben de mükemmel değilmişim.

evet ben fatihte oturuyorum,onlar şu anda eyüpte.oğlum levennte.gelinim ortaköydeydi.e gelinim işten çıktığına göre,oğlum her şekilde işine gidip gelebilir,zaten araba da var.
Yani diğer evinizi verin otursunlar. Tekrar ev almayın. Kendinizi sıkmayın boşuna.

geçinmek zorundalar.oğlum 2000 tl alıyor.ayrıca,freelance den 300-5000 geliyormuş.e yetiştirsinler artık.bir de krediye girersem diyor eşim,kredi ödüyorum,bakın başınızın çaresine diyebilirim diyor.

Kredi için başka çözüm olabilir aslında.

Evlerin birini satıp bankaya koyabilirsiniz.
Diyelim evin değeri 500bin lira banka buna aylık 5bin getiri verir.
Bankadan kredi çekip paranızı ipotek ettirirsiniz ( tamamını değil bi kısmını ödemeniz nasıl kolay oluyosa)
İpotek edilen kısımda işlemeye devam eder hemde 1 yerine 2 eve girebilirsiniz hemde paranız durur.

sen çevrendeki herkese fedakarlık yapıyorsun ama sana dönüşler aynı şekilde olmuyor, bu sende gücenme içerlemeye sebep olabilir kendi içinde ve bu malesef hastalıklar şeklinde kendini dışa vurabilir, mesela gelin eline geçen parayı anne babasına vermiş, aslında o parayıda sizden almış oluyor bi nevi, daha kendileri geçinemezken neden anne babasına yardım yapıyor mesela, kendileri tek başlarına geçinseler tamamda, belki bu cesareti onlara siz veriyorsunuz, belkide karı koca kendinizi yeterli ifade edemiyorsunuzdur
yani ne bileyim senin gibi aman kimseyi küstürmeyim kimse gücenmesin tarzı insanlar en başta kendini gücendiriyor bence

işte gücenmişim demek ki,bu sabah kendimi sorgularken buldum.gelinimin sosyal medyaya koyduğu,kendi ailesiyle ve oğlumla gittiği kahvaltıya,biraz kıskançlık,biraz gıptayla baktım. o yüzden mükemmel kayınvalide değilmişim,ben de kıskanabiliyormuşum diye düşündüm.

evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.

bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.

kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.

bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.

bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.

bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.

eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.

ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.

uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
not:eek:ğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.
kocAnizi tebrik ediyorum gercekleri gordugu icin

Siz mükemmel bir anne, mükemmel bir kayınvalidesiniz ama oğlunuza olan düşkünlüğünüz çok fazla olduğundan, her şeyi önüne altın tepside sunmuşsunuz.
Ev, araba bunlar çok değerli şeyler ama kendi emeğinle kazanıp, yaparsan çok değerli, öteki türlü hazır geldiği için, yarın bir gün kendi işimi kuracağım, evi de arabayı da satıp işe yatıracağım denilse, sizin çok zorunuza gider ama onların gözünde sadece anne ve babadan verilmiş bir ev, araba nasılsa, batarsak yine annem babam yardım eder mantığı ile hareket ederler. Bu sadece bir örnek, bence biraz geri de durun ve gözlemleyin. Geriye çekildiğiniz de size olan davranışlarını inceleyin.
Zaten o zaman belli olur sizi karşılıksız ta sevip, sevmedikleri ya da saygı duyup, duymadıkları.

şimdi benim anlamadığım, oğlunuzun üstüne zaten bir ev yok mu? onu satıp oğlunuzun işine daha yakın bir yerden mi ev almak niyetindesiniz?
bunca yorumdan da görebileceğiniz üzere siz pek çok aileden çok daha fazla özveride bulunmuşsunuz onlar için. eşimin ailesi bize bunun yarısı kadar yardımcı olsalar şu anda kendi evimizde olurduk veya araba alırdık. bir miktar altınımız var üstüne biraz yardımcı olsalar ev peşinatı çıkacak ama olmuyor. araba alabiliriz ama o zaman da ev alma hayalleri ertlenecek. benim öğrenim kredisi borçlarım var, düğün zamanı çektiğim kredi borcu var. kenara para atamadığımız gibi sorumsuz bir babanın kızı olarak arada ona harçlık gönderiyorum. bunca sıkıntının içinde annem tek desteğim. evimin bazı eşyalarını aldı, bazen mutfak ihtiyaçlarımızı karşılar allah razı olsun. bütün bunları neden anlattım, biz de yeni evliyiz. 10 ay oldu. oğlunuzla gelinizin yaş grubunda insanlar ne şartlarda yaşıyorlar. bu kadar dert etmeyin kendinize. çalışıp alsınlar evlerini, arabalarını. gelininizin size güvenerek işten çıktığı çok belli. misal şu anda benim işten çıkmam söz konusu bile olamaz anca borcumuzu öder aç otururuz tek maaşla.

şu anda oğlumun üstüne olan evde ben oturuyorum.satamam,eşimin işyerine çok yakın,ev fatihte,işyeri de orada.oğlumun üstüne olan evi de eşimle biz aldık.oğlum üniversitede öğrenciydi daha.
düğünlerini de bir kuruş borçsuz yaptık.yani onlara borç harç bırakmadık ama ne kadar kıymet bilindi.

Harbidende var mi sizin gibinkv kp ? Ruya gibi.
Esim ssizin oglunuz, bende sizin gelininiz olasam geldi.
Haddinden fazlasini yapiyorsuniz. Siz yaptıkça onlar keyfi alem yapıyor. Ve siz boyle devam ettikce asla kendi ayaklari uzerinde duramayacaklar . ALLAH korusun yarin oburgun sizlere birsey olsa ne yapacaklar?
Herseyi siz almissiniz herseyin parasini siz oduyorsunuz onlar yeyip icip geziyorlar. Bence briaz sorumluluk yukleyip onlarinda odemelerini saglayin. Zaten evkeri4var bidaha niye aliniyonuz ki? Kendikeri calistiklarini sıkı tutup alsinlar.
Kirasini bile siz oduyorsunuz.

Bence yapmayi cok abartmissiniz.
Bir tek oglunuz mu var?
Baska cocugunuz yok mu? Var ise birazda ona yapin. Bunlarsa biraz kendileri gecinsin.

Hunter abla zaten bir evleri yok mı
İlk ev oğlunun üzerine değil mi ?
İkinci eve ne gerek var anlamadım ben.

evet ben fatihte oturuyorum,onlar şu anda eyüpte.oğlum levennte.gelinim ortaköydeydi.e gelinim işten çıktığına göre,oğlum her şekilde işine gidip gelebilir,zaten araba da var.

Kiradaki ev hangi semtte? Onu satma imkanınız yok mu?

Resmen evlat olarak kıymetimiz yokmuş dedim şu konuyu okuyunca.

Babamın kaç tane evi var sayısını bilmiyorum,tıkır tıkır para basan bir işi, bankada milyarları ama gel gör ki ben kirada oturuyorum. Bir gün kızım geç birinde sen otur dememiştir. Para tatlı çünkü,evlattan bile daha tatlı sanırım.

Çok şükür muhtaç değilim. Yiyorum,içiyorum,geziyorum ama insan biraz değer görmek istiyor. Allah eşimden razı olsun bir gün kimseye muhtaç olmadık.

Gör bak abla ne babalar var. Sakın eşine kızma. Yapacağınızdan fazlasını yapmışsınız zaten.

Çocuğunuz nasıl kabul ediyor sizden boyle yardım almayı?

Ben çalışmıyorum, devlet kredisi alıyorum, 22 yaşındayım. Ve cidden zor ve yogun bir bölüm okuyorum. Babamların durumları cok sükür iyi. Ama hala elimden geldigince eve giderken alısveriş yaparım, babamdan ekstra para istememeye uğraşıyorum, ilerde evlendigimde de düğünümü her seyimi kendim yapmayı planlıyorum, babama yük olmamak için bazı isteklerimi meslege baslayinca yaparim diye erteliyorum... ki üstelik babam bize harclık vermekten mutlu olan bi adam, harclık verdiğinde hala büyümedigimizi düşünüp keyfi yerine geliyor :D ama içim acıyor yine de sabahtan aksama kadar çalışıyor üstelik küçük yasından beri. Ama ben kıyamıyorum onun kazandığı parayi harcamaya, oglunuz ve gelininiz nasıl gönül rahatlıgıyla yerler ki..

Desteginizi çekin. Yarın anne-baba olacakları zamana kadar sorumluluk sahibi olsunlar para yönetimjni ogrensinler.

Oglunuz ve gelininize cok kızdım gercekten. Hadi anne baba yüreği dayanmaz da onlarn da nasıl ici alıyor anlam veremiyorum.

İki insan evlenmeyi biliyorsa kendilerini de idare etmeyi bilmeli. Asla ve asla ev almayın. Alacaksanız da kendi üzerinize alın ve hatta o evde oturacaklarsa size cüzi bir miktar da olsa kira versinler. Siz dilerseniz o parayı yine bankada falan biriktirin, torununuz olursa ona kullanırsınız. Şu an oğlunuzun üzerine olan fakat hiçbir katkısının olmadığı evi direk kendi üzerinize alın. Dünya hali bu belli olmaz. Sizi üzmek istemem ama yarın öbür gün eşinize bir şey olursa oğlunuzun da gelininizin de nasıl hareket edeceğini asla bilemezsiniz. Aynı şekilde bakım evine düşmüş bir tanıdığım var. Geriye kalan hiçbir işe karışmayın. Kiralarını kendileri ödesinler ilk olarak. Kirayı kendileri ödemeye başladıkları anda zaten gelirleri ve giderlerini dengelemeyi öğrenmek zorunda kalacaklar. Bir de size çok profesyonelce bir uyarı, iyi ebeveyn olmak çocuğunun her yaşta, her ihtiyacını eksiksiz tamamlamak değildir. İyi ebeveyn olmak çocuğunu kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayacak şekilde yetiştirebilmektir.

çok haklısınız,yaşlanınca onlar muhtaç olma fikri,beni çok düşündürüyor.eşim de merak etme senden önce ölürsem,senin yaşlılığını garantiye almadan,gitmem diyor bakalım.
kira ödemezler de eşim ev alırsak,el birliğiyle kerdiyi öderiz ,siz de yardımcı olursunuz demişti.ama o zaman gelinim çalışıyordu.şimdi 1 ay sonra işten çıkıyor.nasıl yardım edecekler.

Harbidende var mi sizin gibinkv kp ? Ruya gibi.
Esim ssizin oglunuz, bende sizin gelininiz olasam geldi.
Haddinden fazlasini yapiyorsuniz. Siz yaptıkça onlar keyfi alem yapıyor. Ve siz boyle devam ettikce asla kendi ayaklari uzerinde duramayacaklar . ALLAH korusun yarin oburgun sizlere birsey olsa ne yapacaklar?
Herseyi siz almissiniz herseyin parasini siz oduyorsunuz onlar yeyip icip geziyorlar. Bence briaz sorumluluk yukleyip onlarinda odemelerini saglayin. Zaten evkeri4var bidaha niye aliniyonuz ki? Kendikeri calistiklarini sıkı tutup alsinlar.
Kirasini bile siz oduyorsunuz.

Bence yapmayi cok abartmissiniz.
Bir tek oglunuz mu var?
Baska cocugunuz yok mu? Var ise birazda ona yapin. Bunlarsa biraz kendileri gecinsin.
tek çocuk.

abla sen çok iyi bi insansın çok belli. ama tek oğlan olduğu için gerçekleri göremiyorsun. şanslısın ki eşin görüyor. araya girme herşeyi eşine bırak. ev almak zorunda değilsiniz. beş yıldızlı otele gitmek senin de hakkın. bu arada bu işten çıkma olayında maddi olarak yardım etme sakın. tazminat parasını babasına yolladıysa biraz da karşı taraf düşünsün. geri çekil abla kendi iyiliğin için maddi olarak yapma daha bişeyler

şu anda oğlumun üstüne olan evde ben oturuyorum.satamam,eşimin işyerine çok yakın,ev fatihte,işyeri de orada.oğlumun üstüne olan evi de eşimle biz aldık.oğlum üniversitede öğrenciydi daha.
düğünlerini de bir kuruş borçsuz yaptık.yani onlara borç harç bırakmadık ama ne kadar kıymet bilindi.

valla o evi oğlunuzun üzerinden alın kendi üstünüze. onların da altınlarının üzerine bir miktar verin ev peşinatı çıksın. kredi çeksinler ve kendilerine bir ev alsınlar. sizin kendi üstünüze bir şey yokken ( gecekondu eşimin üstüne demişsiniz ama oturduğunuz ev kadar değildir herhalde değeri) oğlunuza 2.bir ev almanın nasıl bir mantığı var ki? bir de altınları dahi kabul etmiyormuş kocanız. bilmiyorum benim mantığım pek almadı.

çok haklısınız,yaşlanınca
onlar muhtaç olma fikri,beni çok düşündürüyor.eşim de merak etme senden önce ölürsem,senin yaşlılığını garantiye almadan,gitmem diyor bakalım.
kira ödemezler de eşim ev alırsak,el birliğiyle kerdiyi öderiz ,siz de yardımcı olursunuz demişti.ama o zaman gelinim çalışıyordu.şimdi 1 ay sonra işten çıkıyor.nasıl yardım edecekler.

Almayın sizde kiranında üstüne tamamlamayın
Buyursunlar o eve geçsinler
alıyosanız kendinize alın

Hunter abla zaten bir evleri yok mı
İlk ev oğlunun üzerine değil mi ?
İkinci eve ne gerek var anlamadım ben.
ilk evimiz eşimin üstüne 600 tl kira alıyoruz..ikinci evimizi oğlum öğrenciyken aldık,onun üstüne yapalım dedik.(niye öyle düşündük bilmiyoruz)şu anda ikinci evde oturuyoruz.ayrıca.eşimin babasından kalan bir gecekondu var.400 tl kira da oradan alıyoruz,onu da annemlere yardım yapıyoruz.çünkü babam emekli ve evleri kira.

tek oglunuz mu var bilmiyorum ama benim kv ve kpnin 2 oglu var baskacocuk yok ama o da sizin gibi tek cocugu oldugunu sanip digeri icin her turlu fedakarligi yapiyor biz yokmusuz gibi biz ne yapiyoruz allaha havale ettik cunku ne desek anlamiyorlar ve hakkinizi helal etmiyoruz

ilk evimiz eşimin üstüne 600 tl kira alıyoruz..ikinci evimizi oğlum öğrenciyken aldık,onun üstüne yapalım dedik.(niye öyle düşündük bilmiyoruz)şu anda ikinci evde oturuyoruz.ayrıca.eşimin babasından kalan bir gecekondu var.400 tl kira da oradan alıyoruz,onu da annemlere yardım yapıyoruz.çünkü babam emekli ve evleri kira.
yeni ev alursaniz kesinlikle kendi ustunuze yapin ve rahat rahat kredinizi odeyin yardimi kesin

Back
X