ben de mükemmel değilmişim.

Sizden epeyce küçüğüm. Maalesef yanlış yapmışsınız. Evlat sonuçta ama siz çok fazla abartmışsınız. Evladınız sizi düşünmüyorsa bu yaptıklarınızın da bir anlamı yoktur. Biz 5 yıldızlı otellerde tatil yapıyoruz, haftanın 4 günü dışarıdayız babam gece yarılarına kadar çalışıyor demiyorsa bunun nedeni sizin onu alıştırma şeklinizdir. Emin olun yarın çok küçük bir şey için dahi yok deseniz kötü olan siz olacaksınız bütün yaptığınız iyilikler,fedakarlıklar unutulacak. Bu saatten sonra yaptıklarınızı geri alamazsınız.

Ayrıca eşiniz de kızın ailesine verdiği sözü tutup evi almış işine uzak diye oturmuyorsa oğlunuzun sorunu, ister satar başka ev alır, ister kiralar kendisi başka yerde kiraya çıkar. Ha kızın ailesi illa ev diye tutturuyorsa onlarda taşın altına elini soksun destek olsunlar onlarında çocuğu değil mi? Oğlunuz oturacağı evin dahi kirasını veremiyorduysa neye güvenip evlendi?

Bence siz de artık hayatınızı yaşayın. Hayata bir kere geliyoruz sonuçta gidin bir avrupa tatili yapın, kendinize araba alın, oğlunuzun yarısı kadar da olsa dışarı çıkın, kendinizle ilgilenin. Evi ve arabayı almışsınız zaten bu zamana kadar üstünüze düşenleri yaptığınızı, bu saatten sonra kiralarını ödeyemeyeceğinizi söylediğiniz anda en büyük düşman siz olacaksınız. Bu zamana kadar yaptığınız her şey unutulacak. Sizce buna değer mi gerçekten ? Yaşlandığınız zaman gerçekten size bakacaklarını düşünüyor musunuz haftanın 4 günü dışarıda olan bu gençlerin?

Zira beni, annem babam okuttu, okutuyorlar sağ olsunlar eksik bir şeyimi de bırakmadılar. Benim daha fazla beklentimde yok, mesleğimi elime alana kadar destek olmaları yeterli. 4 sene önce 2 haftalığına avrupaya gittiler turla bizi götürmediler. Bir an için bile götürülmediğim için üzülmedim, kırılmadım. İçimden geçen tek şey bu tatili fazlasıyla hak ettikleriydi. Sizin 1 haftalık bayram tatilinde pansiyona gitmenizin lafı yapılıyorsa kusura bakmayın yanlış yoldasınız.

Çok iyi bi annesin helal olsun hemde kendi anneligimi sorgularken okudum yazını ben daha yolun basindayim ama iyi bi anne olabilecekmiyim bilemiyorum ve çok uzuluyorum size gelince yeterince yapmissiniz yapacağınizi ve nasilsa butun maliniz mulkunuz oglunuza kalacak ama bu kadar kendinize guvendirmeseniz kendileride caba gosterseler herseyi kolay elde etmeseler daha kiymetli olur bence hem vermeyide teklif etmiş gelinin gönlü varmi bilemem ama çoğu vermem diye diretiyo gelininde iyi galiba mutlulugunuzun bozulmamasi dilegiyle

Esin hakli abla.
Sakin sakin.
Hazira kondurmussun bunca vakit bari bu sefer yapma.
Hatta o 28 bini verseler bile yapma.
Bi ev su devirde kactan basliyor?? 150 bin tl en ucuzu. Sizin cebinizden yine en az 120 nin tl cikicak.

Hic dogru bulmadim yetistirme tarzinizi zaten kusura bakma direk soyledigime.
Cunku inan bana anne- baba yaslandiginda yine en vefali evlatlar tirnaklariyla kaziyip, kendi parasini kazanan, dertlerle bogusan evlatlar oliyor.. Yani senin el bebek gul bebek buyuttugun oglun gibilerden cikmiyor. Uzgunum ama boyle. Bari bi sefer hazira kondurma. Oglunun eline baligi verme, ona balik tutmasini ogret.

Çok iyi bi annesin helal olsun hemde kendi anneligimi sorgularken okudum yazını ben daha yolun basindayim ama iyi bi anne olabilecekmiyim bilemiyorum ve çok uzuluyorum size gelince yeterince yapmissiniz yapacağınizi ve nasilsa butun maliniz mulkunuz oglunuza kalacak ama bu kadar kendinize guvendirmeseniz kendileride caba gosterseler herseyi kolay elde etmeseler daha kiymetli olur bence hem vermeyide teklif etmiş gelinin gönlü varmi bilemem ama çoğu vermem diye diretiyo gelininde iyi galiba mutlulugunuzun bozulmamasi dilegiyle
Kusura bakmayin buna ben iyi anne demem. Niyeti cok iyi konu sahibinin hakkini yiyemem. Melek dedgimizin ete burunmus hali bu evet. Ama cocuklarini cabalatmadan herseyi hazir olrak ellerine vermek en yanlis seydir. En yanlis buyutme tarzi.

Kusura bakmayin buna ben iyi anne demem. Niyeti cok iyi konu sahibinin hakkini yiyemem. Melek dedgimizin ete burunmus hali bu evet. Ama cocuklarini cabalatmadan herseyi hazir olrak ellerine vermek en yanlis seydir. En yanlis buyutme tarzi.
Evet bunu bende söyledim yazimi iyi okuduysan bende katilmiyorum zorluğu gormeli bunu en iyi oğlan kardesimle benim aramdaki farktan gorebiliyorum ama kadın iyi niyetiyle hep destek olmak istemiş elinden geleni yapmis hakkinida yememek lazim ne anneler var

Evet bunu bende söyledim yazimi iyi okuduysan bende katilmiyorum zorluğu gormeli bunu en iyi oğlan kardesimle benim aramdaki farktan gorebiliyorum ama kadın iyi niyetiyle hep destek olmak istemiş elinden geleni yapmis hakkinida yememek lazim ne anneler var
Kusura bakmayin ben ilk bi kac cumlenizi okdum simdi goruyorum son cumlelerde sizde aynisini demissiniz.

Kusura bakmayin ben ilk bi kac cumlenizi okdum simdi goruyorum son cumlelerde sizde aynisini demissiniz.
Herseyi onune sermek kotu gibi gorunebilir ama kisitlanmak ondanda beter içinde hep bi yerde kaliyo yapamadiklarin biraz imkan meselesi biraz gerikafalilik deyim ama zaman geçince heveste geciyo zaten ama hep bi yerde sizisi kaliyo yanlış bi davranista olsa bırak kendi istedigi olsun keske demesin içinde kalmasin tabi karsiliginda iyilikten maraz doğmadigi surece

Arabada verilmemeliydi kirada .Üç ev var birisi oğlanın .Oturulmuyorsa evlerden birisi satılmalıydı üstüne oğlan kredi çeker altınlarla tazminatla v.s yenisini kendi almalıydı.Sıkıştığı yerde yine annesi yardım ederdi.

Son düzenleme:
lütfen yapmayın. benim anneanne dedem ölmeden daha tüm mal varlıklarını verdiler. maaslarini bile onlara dayimlara harcardi..85 yaslarina kadar da hiç yük olmadilar koyde yasadilar. dedem hasta oldu evlerine bile almadilar ayri ev tuttular. dedem cok gururludur bu konuda. adam kahrindan kisa zamanda vefat etti resmen. anneannem desen kadin yanliz kaldi. dinc kadin muhtac da degil maasi da var ama evlerine kabul etmiyolar. teyzemlerde yada koyde tek kaliyor. kizlara hicbisi vermedikleri icin kizlarinda kalmayi da gurur yapiyor. uzulup duruyor işte.

yani bu kadar fedakarlik iyi bisi degil. alinteriyle kazanilan sey daha kiymetli oluyo. benim kredim var cok da zorlaniyorum ama kendimin ya cok kiymetli ve ozel.

onlar kredi ceksin sıkıştıklari zaman siz yardim edersiniz.

kendileri aldiklari zaman tasarruf etmeyi de ogrenirler. siz aldikca kiymeti olmayacak har vurup harman savurup belki elinizdekilerden de olacaklar.

Siz oğlunuza hep balık vermişsiniz ona balık tutmayı öğretmemişsiniz.
Bence artık kendi hayatınızı yaşamaya başlayın biraz.
İsteyin arabayı rahatça gidin ailenizi ziyarete mesela.
Siz böyle davranmaya devam ettikçe evladınız da kendi oğluna böyle davranır ilerde.

Herseyi onune sermek kotu gibi gorunebilir ama kisitlanmak ondanda beter içinde hep bi yerde kaliyo yapamadiklarin biraz imkan meselesi biraz gerikafalilik deyim ama zaman geçince heveste geciyo zaten ama hep bi yerde sizisi kaliyo yanlış bi davranista olsa bırak kendi istedigi olsun keske demesin içinde kalmasin tabi karsiliginda iyilikten maraz doğmadigi surece

Bu kadar iyilikten.. maalesef maraz dogar.
En cok kiymet verdigin sana asla kiymet vermez. Cunku sen yavruna kiyamadigin icin yaparsin tum bunlari, oysaki o sanirki annem mecbur..

hepinize çok çok teşekkür ederim.bu akşam eşimle tekrar ve son kez bu konuyu konuşmayı düşünüyorum.sizin yazdıklarınızdan da okutacağım ona.her ikimizin de sanırım bazı gerçekleri görmesi gerekiyor.

bizi zorlayacaksa, ev almak fikrinden vazgeçireceğim onu.sizin gösterdiğiniz seçeneklerden,birini yapmaya ikna etmeye çalışacağım.
ayrıca hepiniz,düşünceleriniz de son derece haklısınız.diyorum ya kk.deki gençlerden çok şey öğreniyorum.hepiniz sağolun.
illa alacaksanızda kendi üzerinize alın dünya hali

ben de gezip tozmalarına birşey demiyordum inanın.ta ki geçen hafta gelinim işten ayrılacağını söyleyip,tazminatını babasına vereceğini söyleyene kadar,şimdi eşim benim gözüme sokuyor.bak seninkiler,yine fotoğraf koymuşlar,annesi babası,kardeşleriyle kahvaltıdalar diye.
ayrıca,bir yıllık evliler,henüz bizi dışarıda bir yere götürmüş değiller.gitsek te hesabı ödeyen biz oluyoruz.kendi adıma bir beklentim yok ama yaşlı annem babam var,onalrı arada bir alın gezdirin,bir yerlere götürün diyorum.zorlamayla birkaç kez yaptırdım ama onda da yanlarında ben varsam,hesap ödeyen ben oluyorum.üstelik anneanne ve dedeye çok düşkündür benim oğlan.
Pes artık oğlanla gelinde sorun var birazda onların ödemesi lazım .Beleşçiliği bıraksınlar.Hem hiç bir borçları yok ,düğünü siz yapmışsınız, kirayı siz ödüyorsunuz, altına arabayı veriyorsunuz, oğlan en az 2500 alıyor gelinde en az asgari ücreti aldıysa ne yaptılar bunca parayı .İnsan hiçmi kenara koymaz üstelik çocukta yokken.

evet şu son bir hafta da ne kadar çok yıprandığımı anladım.meğerse,herşey benim idare etmemle ,sakin gidiyormuş.her iki tarafta,içten içe hesap yapıyormuş.eşim niye bu kadar kinlendi,bilmiyorum.erkek kardeşi,yani kaynım mali müşavir ve mali konularda,eşim ona danışır,sanırım o biraz akıl verdi.
kendisinin ezildiğini düşünüyor,ya da dünürümüz kendiyle yaşıt,on yıldır emekliymiş,dört çocuğu var.ama rahat bir adam,çoluk çocuk düşünmez,onu mu kıskandı nedir?ben çalışıyorum onlar geziyor,derdine düşmüş.bir de geçen gün,gelinin babasının doğum gününü kutlamak için dışarıya götürmüşler,yemeğe,fotoğrafı da paylaşmışlar. bizimkinin kini de telefonla kutlamışlardı.buna da bozulmuş olabilir.
:KK57::KK35:eşin ne dese haklı

Siz kaynanaysaniz bendeki canavar heralde bu arada gelinin çıkış parasıyla babasının borcunu odeyecegine araba alsinlar kendilerine sizde bu yaştan snra rahat edin kendinizden bu kadar taviz vermeyin evlenince evler ayrılır bu benim düşüncem sadece maneviyat devam eder maddi olarak bişeyler beklemek bana ters ne kendi babam ne eşimin babası para alamazlar iki senedir ara ara verdiklerimiz geri gelmedi çünkü biz hiç bi destek görmüyoruz

Ablacim siz daha ne yapacaksınız Allah aşkına?
Evinin kirasini ödüyorsunuz, kira derdi yok
Arabanızı vermissiniz, siz otobüs/metrobuslerde af buyurun sürünürken, kredi borcunu ödediğiniz arabayla oğlunuz ve gelininiz sefa sürüyor
Ev almak istiyorsunuz bir de üstüne altınlara dokunmayız diyorsunuz
Eee bu gençler kazandıklarını ne yapıyorlar? Gezmeye harciyorlar doğal olarak
Yani eşiniz kendince haklı ama şu açıdan haksız, siz tüm sorumlulugu yuklenince onlara mücadele edecek bir şey bırakmamışsınız dolayısıyla da gezip eglenmelere harcadıklarina kizmaniz garip kaçmış
Bir de altınları almayiz ama ev aliriz dusuncesi yanlış
Bırakın ev almak.istiyorlarsa kendileri halletsinler siz baska bir yardimda bulunmayın
Kredi.cektiler.diyelim, siz yine kiralarini oder gibi onlara verin onlar krediye mi yatırırlar, harcarlar mi kendileri bilsinler
Açıkçası hem evin tek kız evladi olarak.hem.de bir gelin adayı olarak; ne ailemden ne de esimin ailesinden böyle maddi beklentilerim.olmaz
"Evlenecek olgunluga gelen insanlar, evini kurmayı /gecindirmeyi de bir zahmet kendileri yapsın; ailelerden beklemesinler" derim.hep :KK66:

Son düzenleme:
Kusura bakmayın yaranızı deşmek istemem ama gelininizin kendi ailesine verdiği değeri oğlunuz size neden vermiyor? Tazminat alıyor kızın ailesine gidiyor para, kahvaltılara yemeklere onlar götürülüyor, kızın babasının doğumgünü dışarıda kutlanırken sizin eşinize sadece telefon açılıyor. Gözünüze sokar gibi böyle davranmaları, üstelik sırtlarını size dayamışlarken... Bilemiyorum hiç adil değil.

Back
X