ben de mükemmel değilmişim.

Siz kendiliğinizden yardım yapıyorsunuz sonra da zorunuza gidiyor gezip tozmalari yemekleri tatilleri vs

Evet bu kıskançlık

Zoruna gidenin 'gezip tozmalari'oldugunu mu anladiniz?

Hem iyilik yapma vasigen olur sözü başınıza gelmiş oluyor
Siz kendiliğinizden yardım yapıyorsunuz sonra da zorunuza gidiyor gezip tozmalari yemekleri tatilleri vs

Evet bu kıskançlık

Azıcık gelini kiskanmis olmayasın canım benim

Yanı onca sayfa yorumdan bunu anlamış olman da bence bir başarı ,herkesin harcı değil tebrikler...

Yanı onca sayfa yorumdan bunu anlamış olman da bence bir başarı ,herkesin harcı değil tebrikler...
b
oş verin tartışmaya değmez.beni anlayanlar bana yeter.

Ne anladiysam anladım yorumumu da yaptim geçtim konu sahibi saygi duydu sizde saygı duyup geçin :KK14:

imkan ya ev olacak,ya yazlık.para kısıtlı.ben de isterim ama gidemem ki sıksık,babam 88 yaşında malesef uzun yola gidemiyor.hatta kısa yola bile gidemiyor artık.:KK61:annem parkinson hastası.bir ayağım orada olmak zorunda,onları bırakıp biryerlerede gidemiyorum
Bırakmayın. Onlarıda götürürsünüz diye emekliler seviyor dedim zaten.Trafiğin olmadığı saatlerde Anadolu yakasından biz arabayla 1 saat 10 dkkda geçiyorduk.SiZin ordan daha da yakın.Ya hiç yürüyemeyen insanlar var orda.Tekerlekli sandalyeyle sahile iniyorlar sabah akşam .Bence siz evi falan boşverin.Annenizle babanızı yarın alın bi gidin Silivri ye doğru.Dublex düz ayak bir ev hepinize iyi gelir.

Bırakmayın. Onlarıda götürürsünüz diye emekliler seviyor dedim zaten.Trafiğin olmadığı saatlerde Anadolu yakasından biz arabayla 1 saat 10 dkkda geçiyorduk.SiZin ordan daha da yakın.Ya hiç yürüyemeyen insanlar var orda.Tekerlekli sandalyeyle sahile iniyorlar sabah akşam .Bence siz evi falan boşverin.Annenizle babanızı yarın alın bi gidin Silivri ye doğru.Dublex düz ayak bir ev hepinize iyi gelir.

büyükçekmeceye götürmeyi düşünüyordum onları,olmadı bir silivri yaparız.hem oraları da görmüş olurlar.teşekkür ederim.

Oğlunuz para hesabı bilmiyor bence. Altına araba vermek üstüne ev tapusu vermek çok iyi ebeveynlik mi tartışılır. Hani bi söz vardır" balık verme, balık tutmasını öğret" diye. Bana bu her şeyin hazırına konmak itici geliyor. Bence bi elinizi çekin bakalım nasıl idare edecekler. İnsanlar boş yere evladımın eli ekmek tutsun diye uğraşmıyor. Onların düze kendi çabaları ile çıktığını görürseniz içiniz her zaman rahat olur. Değilse ya benden sonra diye düşünürsünüz hep....

büyükçekmeceye götürmeyi düşünüyordum onları,olmadı bir silivri yaparız.hem oraları da görmüş olurlar.teşekkür ederim.
Orasıda güzel.Merkezi yerlerinde değil de sahil sitelerinde gezersiniz inşallah ilk görüşte aşık olacağınız bir ev görürsünüz :dua:

Çok özledim oraları ya denizi özledim kumu özledim:KK61:

Siz bu kadar verdikçe hayır istemiyorum diyen çıkmaz ki... bana kalırsa bu kadar destek (maddi anlamda) doğru değil çünkü kendi yağlarında kavrulmayı kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenemeyecekler.. Ev almak fikri onlardan çıkmış olsa kenara 3-5 atmış olsalar sizden de peşinata yardımcı olmanızı isteseler tamam varsa verin derim ama direk evi almak bana oldukça fazla geldi..
Yine de sizin evladınız tabi, ama yaptıklarınız karşısında hayatlarına müdahale etme hakkınız doğmuyor.. Eşiniz bunun bilincinde olmalı.
Savurganlıklarından rahatsızsa biraz maddi olarak elini üzerlerinden çekebilir.. Ama altınları dahi kabul etmemiş çok enteresan...

evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.

bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.

kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.

bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.

bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.

bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.

eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.

ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.

uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
not:oğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.
SİZE ANNE DİYEBİLİR MİYİM :( ANNE -BABA OLARAK ÜZERİNİ ZE DÜŞENİ YAPMIŞSINIZ YETERİNCE OLDUKÇA DA YAPIN,PAYLAŞMAK GÜZELDİR.LAKİN EVLATLAR OLARAK BİRAZ ESNEKLİK YAPIP EN ÇOK ANNE BABAMIZI SÖMÜRÜYORUZ:)ÇİZGİYİ BULMAK LAZIM

aslında paraları yok.biriktirmiyorlar ki.evleneli bir sene oldu.kenarda 100 liraları yok.bu süre zarfında gelinim de çalışıyordu.şimdi işten çıkıyor.bakalım ne yapacaklar.
evi almak zorunda hissediyor eşim,çünkü evlenmden önce,söz vermişti kızın babasına.
Ama bana da böyle akıtan biri olsa parayı ben de yarının derdine düşmezdim ki. Ama biliyorum ki muhtaç kalırsam eşimin ana babasından zırnık çıkmaz keza benim annemden de öyle, belki babam destek olur ki emekli adam ne kadar olacak.. Çocuk olursa ücretsiz izne rahat ayrılabileyim ilerde diye düşünerek eve ikna ettim eşimi, hiç değilse kira derdimiz olmaz o dönem diye, yoksa bizim de eve karar verene kadar kemarda 5 kuruşumuz yoktu yiyip içiyoduk yani, şimdi evde yapıyoruz yemeği gereksiz harcamadan savurganlıktan kaçınıyoruz mümkün mertebe.

aslında paraları yok.biriktirmiyorlar ki.evleneli bir sene oldu.kenarda 100 liraları yok.bu süre zarfında gelinim de çalışıyordu.şimdi işten çıkıyor.bakalım ne yapacaklar.
evi almak zorunda hissediyor eşim,çünkü evlenmden önce,söz vermişti kızın babasına.
Oğlunuzun üzerine bir ev yok mu zaten? Yani evlenirken oğlunuz evsiz barksız değildi, üstelik ona teklif ettiğiniz diğer evde de oturmuyorlar, sizde evin kirasını alıp üstüne katıp kiralarını ödüyorsunuz, altında arabası var, bedelli askerliğini ödüyorsunuz, daha ne olsun?

Daha ne ev sözü? Yaşça benden büyüksünüz, size akıl vermek gibi olmasın lakin artık oğlunuza destek olmaktan vazgeçmelisiniz, tamam içinizden gelerek kirasını ödüyormuşsunuz yine ödemeye devam edin istiyorsanız ama başka ev almayın, ev almak istiyorsa kendi çalışıp çabalasın, kredi çeksin ödemeye çalışsın, o artık evli bir adam ve sorumluluk sahibi bir evlat eş olmasını istiyorsanız onun kendi evini geçindirmesini söyleyip kenara çekilin, siz sürekli onun daha iyi şartlarda yaşaması için çabaladıkça iyilik değil kötülük yapıyorsunuz, bugün değilse yarın arada yaşanacak bir anlaşmazlıkta size öyle şeyler söyler ki içinize oturur inanın, sanki hiç destek olmuyormuş gibi suçlanır eşine, evliliğine, evine karışmakla itham edilirsiniz çok üzülürsünüz.

İnanın sizinki gibi örneklere şahidim akrabalarım arasında, anne baba ne kadar verdiyse dahasını isteyen evlatlar gördüm, ki bir tanesi çok yakın akrabam, anne baba bir şehirde 3 katlı bina, başka bir şehirde 5-6 daire, bir o kadar dükkan yaptığı, oğullarının altına araba çektiği, torunlarının tüm masraflarını üstlendiği halde oğul babasına dönüp hadi bakalım baba benim çocuklarım senin soyadını taşıyor senin soyunu yürütecekler onlara da ev yapacaksın dedi biz aynen böyle :KK57: kaldık.

Benim oğlum yapmaz demeyin yapabilir. Eşinizle de uygun bir dille konuşun ev meselesi kapansın, ki Allah gecinden versin siz birgün gözünüzü kapasanız oğlunuza 2 daire, birde dededen bir ev, bir araba kalıyor, bir tane daha eve gerek yok, eşiniz sizinle bir eviniz olsun istiyorsa oturun bir karar alın, sizin oturduğunuz evi oğlunuz eşinizle sizin üstünüze devretsin, eşiniz ve size ait ortak tapu olursa Allah göstermesin birinizin vefatında yaşayan eşin ölene kadar oturma hakkı var, eşinize ait olan Avcılar'daki evi de oğlunuzun üzerine devredin, o evi ister satsın kredi çekip başka ev alsın ister kirasını almaya devam etsin, ister kendi otursun, bizden bu kadar oğul deyip çekilin, hem emin olun bu yaşıma kadar çevremde aile desteğiyle hayatını idame ettiren akraba, arkadaşların hiç çabalamadan sahip oldukları malların kıymetini bilmediklerini gördüm, bırakın ev geçindirmek neymiş tecrübe etsin oğlunuz.

Son düzenleme:
Aynı benim annem ne yazık ki
aynı eniştemle halam.
eniştem yatırım ve çocuklara faydası olsun diye 4 daireli, 2 dükkanı olan bir bina aldı. öderken çok sıkıntı çektiler. borcu bittiği sene kanser oldu ve vefat etti. ölmeden önce o bina için bu kadar sıkıntıya girdiği için o kadar pişmandı ki. üstelik o eve hiçbir çocuğu taşınmadı. kiraya verdiler, bina yıkılıyor mu yerinde mi, hiçbirinin umrunda değil.

Bizde esimle sabah kahvaltida disari cikip aksami ediyoruz
Bu mevzulara takilanlara ön yargiliyim
Esimle yada esiyle geziyo
Ve en guzel gezme zamanlari
Biz yardim ediyoruzda bak gezip yiyolar mantigindaysaniz eger yardim etmeyin ozaman.

Yardim edipde bunu laf, söz konusu edenlere hep de önyargili olucam.

Yardim etmezsiniz olur biter.

Back
X