Ben delirmeden bana bir çözüm bulsanız? :(

Spor yap tatlım, ister bir salona yazıl, ister spor parklarında müzik dinleyerek yürü, koş. Spor mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor, bedeni yorduğu için hem yemek yemeni hem de iyi uyumanı sağlayacak, vücudun sıkılaşınca da taş gibi olacaksın :) Allah kolaylık versin, sevgiler...

Merhaba kızlar. Kısaca hemen konuya gireyim.
Depresyonda olduğum doktorumca da onaylandı. Ben de farkındayım zaten.
28 Haziranda okulum kapandı ve okulumun kapandığı gün istanbula gittim. Erkek arkadaşımla görüşmek ve tatil için.
21 Temmuzda döndüm. 22 Temmuz'da erkek arkadaşımın beni aldattığını ve bir çok yalan söylediğini öğrendim. Bir daha da kendisine ulaşamadım.
Okulum kapalı, çalışmıyorum. Yapacak hiçbir şeyim yok. Bütün gün evdeyim. Ankara'da yaşıyorum. Üniversite okuduğum için tüm arkadaşlarım memleketlerine gitti. Herkes bir yerlerde.
Evde annem ve anneannem var. Anneannem alzheimer hastası. Bu yüzden annem onu pek evde yalnız bırakıp benle dışarı çıkamıyor.
Tüm gün evde ya uyukluyorum, ya birilerinin dertlerini okuyup halime şükretmeye çalışıyorum.
Karamsarlık içindeyim. Köpek ya da kedi alıp bakmak istedim. Anneme günlerce yalvardım. İzin vermedi.
Yani kısacası kızlar, okul yok, iş yok, kafayı dağıtacak bir şey yok. Ben bütün gün ne yapacağım evde böyle? Bana önerileriniz var mı? Aklına minicik bir şey bile gelen lütfen önerisini sakınmasın. Çok kötü durumdayım...

İlk başta ben depresyondayım çok kötüyüm durumum vahim tarzı düşünceleri at kafandan :)
Yaşadığın durum belki çok üzücü ama daha çok gençsin ve üniversite okuyosun neler çıkıcak karşına :)
Benim sana tavsiyem bence dizi falan izleme dizilerde gördüğün kısa bi an bile belki sana yaşadıklarını hatrlatablr veee bu yüzden de evden uzaklaşmalısın kızlarında dediği gibi bi kursa git sana tavsiye etceğim kurslar dans kursu olablr hatta oryantel falan iyice döktürür rahatlarsın ya da uzak doğu dövüş sanatlarına falan git onda da rahatlarsın hem de farklı alanlara yönelmiş olursn bi de sey var bak binicilik kursunada gidebilrsn atlar falan kafan dağılabilir :)

Diğer arkadaşlar benim önerebileceklerimi önermişler zaten.
Fakat şunu altını çizerek söylemeliyim ki;
Kesinlikle duygusal, hüzünlü, dram filmleri izleme.

Zaten depresyondaymışsın, hepten alt üst eder psikolojini.
:25:

*Kursa gidebilirsin,
*puzzle yapabilirsin,
*kendine bi'okunacaklar listesi yapıp onları tatil bitene kadar okuyabilirsin,
*bilgisayar üzerinden merakın olan bi'dilin birinci seviyesini öğrenebilirsin (arkadaşım İspanyolcayı böyle yapmıştı:1:),
*fotoğraf çekip, programlarla onlarla oynabilirsin,
Yorumları okuyamadım belki diyenler olmuştur ama benim aklıma bunlar geldi:31:

Gecmis olsun pacayi erkenden kurtarman senin icin daha iyi olmus. Madem kediye kopege izin yok muhabbet kusu tavsiye ederim sana alistiktan sonra oyle tatli bi hale geliyolarki.. Ona da izin vermezse balik turu bisey al kafan dagilir onla ilgilenirken

Kızlar bir tanesiniz siz. Kursa gitmeyi ben de düşündüm ama onun için de maddi olarak babamdan destek almam lazım. O yüzden biraz çekindim. Ama belki biraz üstüne gidebilirim meselenin.
KPSS için çok erken değil mi? Kamu yönetimi ikinci sınıfım daha. 3 sene sonra unutmuş olmaz mıyım ki? :(

Yabancı dizilerden dexter, himym, girls, 2 broke girls izliyorum. Önerebileceğiniz diziler, filmler varsa çook mutlu olurum.

the bing bang theory..........
gayet keyifli. çerez gibi gidiyor....

tüm yorumları okumadım o yüzden tekrar olabilir, şimdiden sorry:)

kitap, film/dizi ikilisine ek olarak haftada 3-4 gün 1 saati aşmayacak şekilde (hiç yapmıyorsan zorlanmaman için) spor yapman harika gelecektir, yürüyüş yapman bile yeter, hem egzersiz seni depresyondan kurtaracak hormonları salgılamanı da sağlar...

bi araştır derim naçizane

Canlarım :38:
Herkes kendi kardeşi benim durumumdaymış gibi ilgilenmiş, bunları okumak bana nasıl iyi geliyor anlatamam.
Annem hayvan kesinlikle kabul etmiyor. Çok bağlanıyormuş ve ona bir şey olunca çok kötü hissediyormuş (çocukken köpeği ölmüş aylarca ağlamış). O yüzden maalesef o hevesimden vazgeçtim.
Kitaplarımı liste yapacağım sırasına göre. Bu hem zamanımı geçirir hem de planlı olmamı sağlar.
Annem bana pilates seti almış. Pilates yapabilmek için tüm ekipmanım var. Onu yapacağım:)
Kurs, yabancı dil bunlarla biraz uğraşmam gerekebilir. Ama bunları düşünmek bile zaman geçiriyor.
Filmler, diziler de iyi gelecek diye umuyorum...
Canım çok sıkkın, kötüyüm dememek elde değil. Adamdan hiçbir haber alamadım. Sürekli fal baktırıyordum bi ara, kafayı yemiştim:(
Artık onun arayıp aramayacağını pek düşünmüyorum. Zaten arasa ne olur ki demeyi öğreniyorum. Puzzle da çok iyi fikir. Bugünü de atlatmak nasip olur inşallah :43:

Canım zaten evde oturmak başlı başına insanı depresyona iten bir olay. Evden çıkamıyorsan, ya misafir çağırmak, ya hobiler bulmak şart. Evde insan kendi kendini dinlemeye başladı mı kafayı yiyor. Ben bayram seyran tatillerinde hemen bunalıma girerim. Geç kalkarım, hiçbir iş yapmam. Yani benim şuan şu işyerine gidip geliyor olmak bile büyük bir nimet. Üniversite zamanlarımda tatil zamanlarımda evden çıkamıyorsam resim yaparım, müzik yaparım, bilgisayar oynarım, kitap okurum muhakkak birşey bulurdum. Fakat bu da biyere kadar insana iyi geliyor, yani 1-2 saatten sonra bunlar da mutluluk vermiyor. O yüzden sana yarenlik edecek birieri lazım, arkadaş-dost,kuzen- akraba her kimse işte :))

Allah sabır versin canım. Depresyon kötü gerçekten. Ben de şuan öyleyim birçok olay üst üste geldi o yüzden ve ne sıkıntılıdır biliyorum :(

Canım zaten evde oturmak başlı başına insanı depresyona iten bir olay. Evden çıkamıyorsan, ya misafir çağırmak, ya hobiler bulmak şart. Evde insan kendi kendini dinlemeye başladı mı kafayı yiyor. Ben bayram seyran tatillerinde hemen bunalıma girerim. Geç kalkarım, hiçbir iş yapmam. Yani benim şuan şu işyerine gidip geliyor olmak bile büyük bir nimet. Üniversite zamanlarımda tatil zamanlarımda evden çıkamıyorsam resim yaparım, müzik yaparım, bilgisayar oynarım, kitap okurum muhakkak birşey bulurdum. Fakat bu da biyere kadar insana iyi geliyor, yani 1-2 saatten sonra bunlar da mutluluk vermiyor. O yüzden sana yarenlik edecek birieri lazım, arkadaş-dost,kuzen- akraba her kimse işte :))

Allah sabır versin canım. Depresyon kötü gerçekten. Ben de şuan öyleyim birçok olay üst üste geldi o yüzden ve ne sıkıntılıdır biliyorum :(
Ahh ah hiç sorma. Keşke benim de bi işim olsaydı da söylene söylene de olsa kafa dağıtacağım bir yere gidebilseydim:(
Arkadaşlar hep memleketlerinde, akrabam zaten hiç yok. Bi anneciğim var işte, neyse ki o her şeyimi bilir içimi ona dökebiliyorum.Kitap film dizi artık ne bulursam uğraşacağım. Yoksa bu iş böyle gitmeyecek :(

Ahh ah hiç sorma. Keşke benim de bi işim olsaydı da söylene söylene de olsa kafa dağıtacağım bir yere gidebilseydim:(
Arkadaşlar hep memleketlerinde, akrabam zaten hiç yok. Bi anneciğim var işte, neyse ki o her şeyimi bilir içimi ona dökebiliyorum.Kitap film dizi artık ne bulursam uğraşacağım. Yoksa bu iş böyle gitmeyecek :(

Evet çok zor. Ben mesela mutsuz olayım depresyonda olayım, tek yapmak istediğim koltuğa uzanıp tavanı seyretmek ve düşüncelere dalmak. Tabi böyle olunca hal git gide insan batağa saplanıyor içinden çıkılmaz hale geliyor. Bu batağa girmeden acilen bir hobi bulmak zararın tam da sonundan dönmek gibi birşey :)

kızma bana ama ben çok özendim sana,keşke benim de böyle bir çok şeyi yapmaya vaktim olsa :32:

kendime ayırabildiğim hiçbir zaman dilimine sahip değilim,ben yalnız bir şeyler yapmayı çok seven biriyim ama en son ne

zaman yalnız bir şey yaptım hatırlamıyorum.

senin yaşlarındayken,yapacak hiçbir şey bulamıyorsam elime ya bir kitap ya bir dergi alır Yüksel caddesine giderdim,oturup oralarda

okurdum,insanları seyrederdim.bir yerlerde tek başıma bir şeyler yerdim.sokaklarda amaçsızca dolaşırdım.

tatil dediğin ne ki,1 ay kaldı.kendini bu kadar sıkıntıya sokma,öyle ya da böyle geçer vakit.ahh ahh ben olsaydım:52:

Herkese binlerce kez teşekkürler. Aslında sanırım biraz da benim içimden bir şey yapmak gelmiyor. Son yaşadığım olayın etkisinde çok fazla kaldım, dağıldım resmen. Yarın şu kurs işini araştıracağım. Belki ilgi alanım olabilecek bir şey keşfederim :25:
Dizi, film önerilerine daima açığımmm

kitapta okuyabilrsin tatlım bende henüz yenilerde sevgili kazığı yedim yarama iyi merhem oluyo :27:

Merhaba kızlar. Kısaca hemen konuya gireyim.
Depresyonda olduğum doktorumca da onaylandı. Ben de farkındayım zaten.
28 Haziranda okulum kapandı ve okulumun kapandığı gün istanbula gittim. Erkek arkadaşımla görüşmek ve tatil için.
21 Temmuzda döndüm. 22 Temmuz'da erkek arkadaşımın beni aldattığını ve bir çok yalan söylediğini öğrendim. Bir daha da kendisine ulaşamadım.
Okulum kapalı, çalışmıyorum. Yapacak hiçbir şeyim yok. Bütün gün evdeyim. Ankara'da yaşıyorum. Üniversite okuduğum için tüm arkadaşlarım memleketlerine gitti. Herkes bir yerlerde.
Evde annem ve anneannem var. Anneannem alzheimer hastası. Bu yüzden annem onu pek evde yalnız bırakıp benle dışarı çıkamıyor.
Tüm gün evde ya uyukluyorum, ya birilerinin dertlerini okuyup halime şükretmeye çalışıyorum.
Karamsarlık içindeyim. Köpek ya da kedi alıp bakmak istedim. Anneme günlerce yalvardım. İzin vermedi.
Yani kısacası kızlar, okul yok, iş yok, kafayı dağıtacak bir şey yok. Ben bütün gün ne yapacağım evde böyle? Bana önerileriniz var mı? Aklına minicik bir şey bile gelen lütfen önerisini sakınmasın. Çok kötü durumdayım...
köpek kedi bakımı evde biraz zordur ama muhabbet kuşu almanızı tavsiye ederim hem zamanla bi kaç kelime öğretirseniz stres topunuz mutluluk kaynağınız olabilir bütün gün omzunuzda başınızda size öğrettiğiniz kelimelerle şebeklik yapabilir :)))

ben göremedim, yazdıysanız kusura bakmayın ama sorayım. ilaç kullanıyor musunuz?

Back
X