• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben doğuracam tasası onlara kaldı galiba...

Çocuk evde tek kalmamistr diye umuyorum.

Konuya gelince tıbbi sekreterlerde var böyle bi hadsizlik, sanki kendileri bakacak.
Bende oglumu yanimda gotururdum kontrol e giderken(birakacak kimsem yok).sekreter hanim cocuklami gireceksiniz dr yanına derdi.

aynen aynen. hemşire kesin diğer çocuk evde yalnız anasına laf sokayım da doğurmaktan vazgeçsin filan demiştir. hı hı kesin. konu sahibi bunu yapıyosa evet suçlu ama hemşirenin hemen bu varsayıma varıp dakadına bişey söyleme hakkı yok.

her yerde var böyle hadsiz insanlar. susmayıp cevap vermek en mantıklısı.
Kadinin anlatimindan o çocuğun evde yalniz olduğu sonucu çıkıyor ve ciddi ciddi ben olsam şikayet ederdim. Kimse kusura bakmasin bir çocuğu evde yalniz birakabilen kadin anne olma kabiliyetine sahip değildir. Daha gecen hafta benim karsi binamdaki ev yandi ve çocuğu son anda cikardilar. Hanimefendi çocuğunu birakip markete gitmekte sakinca görmemiş ve yas olarak da ayni yasta bu konudaki bebecikle. Kira sayılamayacak bir sure yurt dişinda yasadim. Boyle bir kadina asla o çocuğu birakmiyorlar emin ol. Orada ben dogurdum kime ne diye bir anlayis yok. Çocuk bütün toplumun çocuğu. Daha hamileyken diğer çocuğu evde yalniz birakabiliyorsan doğumdan sonrasini düşünemiyorum bile. Buradaki kadinlarin da bu ayrintiyi atlayip direk hemşireye yüklenmesini asla anlayamam algilayamam. Daha bugün uç yasinda bir bebecigin olusu araniyor televizyonda. Çocuk dediğin beş dakika yalniz birakilmaz. Bakamiyorsaniz dogurmayin bir zahmet. İngiliz hanedanı degilsiniz, bütün dünya sizden veliaht beklemiyor.

6 sayfa yazılmış, 2-3 tane yorum var sadece 2,5 yaşında çocuğun evde yalnız bırakılması ile ilgili

Bu normal bir şey mi? Ben mi anormalim? 6,5 yaşındaki kızımı hayatta evde tek bırakıp hastaneye filan gitmem. Markete bile gitmem. Ben mi obsesifim anlamadım? 6 sayfa boyunca yorum yapıp bunu anormal bulmayanlar mı normal?

Arada bi ayrıntı olarak kaynamış. Yorumu yaparken fark etmedim bile şahsen, ben gibi fark etmeyenler çok muhtemelen. Uyur ya da uyanık fark etmez değil 2 buçuk yaşında, ilkokul öğrencisi dahi evde yalnız bırakılmamalı.

pardon cocuk evde uyuyor derken evde tek bırakıp gitmediniz değil mi? ben yanlıs mi anladım?
Cnm kapı komşuma bıracaktım onun torunu gelmiş. Yaramaz biraz, Çocuğu evde uyuttum ve anahtarımı komşuya bıraktım.Allah razı olsun ben gelene kadar kaç kere kontrol etmiş çocuğu.çok güvendiğim komşum ayrıca uzaktan akraba oluyoruz anne yarım gibidir. Yoksa cesaret edip çocuğu asla bırakamamm ne başka birine ne evde yalnız başına

Sizi anlıyorum. On üc gün önce dogum yaptım. Hamilelik sürecimde cok alındım. Burda kötü yorum yazanlara bakmayın hele daha hamile kalmamis kişiler anlamaz sizi. Bekara karı boşaması kolaymış.
Aynen cnm bu konu da benim yanım da olanlar var olmayanlar da herkesin bakış açısı saygı duyarım.. ☺

Kadinin anlatimindan o çocuğun evde yalniz olduğu sonucu çıkıyor ve ciddi ciddi ben olsam şikayet ederdim. Kimse kusura bakmasin bir çocuğu evde yalniz birakabilen kadin anne olma kabiliyetine sahip değildir. Daha gecen hafta benim karsi binamdaki ev yandi ve çocuğu son anda cikardilar. Hanimefendi çocuğunu birakip markete gitmekte sakinca görmemiş ve yas olarak da ayni yasta bu konudaki bebecikle. Kira sayılamayacak bir sure yurt dişinda yasadim. Boyle bir kadina asla o çocuğu birakmiyorlar emin ol. Orada ben dogurdum kime ne diye bir anlayis yok. Çocuk bütün toplumun çocuğu. Daha hamileyken diğer çocuğu evde yalniz birakabiliyorsan doğumdan sonrasini düşünemiyorum bile. Buradaki kadinlarin da bu ayrintiyi atlayip direk hemşireye yüklenmesini asla anlayamam algilayamam. Daha bugün uç yasinda bir bebecigin olusu araniyor televizyonda. Çocuk dediğin beş dakika yalniz birakilmaz. Bakamiyorsaniz dogurmayin bir zahmet. İngiliz hanedanı degilsiniz, bütün dünya sizden veliaht beklemiyor.

bu kadar celallenmeyin. ben zaten evde bırakır canım ne olacak demedim. evde bıraktıysa evet haksız. sadece hemşirenin bu ayrıntıyı sizin kadar düşünmediğini söyledim. kadın hadsiz işte. çocuğa annem bakıyo dese de aynı hadsizliği yapardı.

bu kadar celallenmeyin. ben zaten evde bırakır canım ne olacak demedim. evde bıraktıysa evet haksız. sadece hemşirenin bu ayrıntıyı sizin kadar düşünmediğini söyledim. kadın hadsiz işte. çocuğa annem bakıyo dese de aynı hadsizliği yapardı.
Yukarida konu sahibinin mesaji var ve evet aynen cocugu evde yalniz birakmis. Gelmis bir de burada dert yaniyor.

Arkadaşlar bu ayrıntıyı güzel yakalamışsınız. herkes aynı şeyi yazmış bi bakın cani,gaddar ve düşüncesiz mi görünüyorum.öyle olsam 2. Çocuğu düşünmem bile.Genelde eşim vardiyalı olduğu için çoğunluk evde olur babasına bırakıp giderim acil dr işleri vs olduğunda onda bile tedirgin olurum babasını üzecek diye o gün eşim işteydi denk gelmedi. Kendi annem olsun kv dem olsun bıraktığım zaman on kere ararım seni üzüyor mu diye. Yapım bu çocuğumu ben çekerim herşeyini kimseyi bunaltmasn bıkkınlık vermesin isterim.Kimse çocuğunu bi komşuya emanet edp acil işini görmüyor mu? Güven çok önemli o kadın da bi işi olsa torununu bana bırakıp işini halleder.torunu oğlumu hırpalıyo itekliyo falan kadın 2 çocukla baş edemez diye çocuğumu evde uyutup anahtarı verdim. Kendimce mantıklı olanı yaptım. Sizin de fikirlerinize saygı duyarım..
Benim takıldığım konu farklı hamileliğimin yargılanması?. Hoş aynı durumla karşılşsam diyeceğim şey çok belli..

Komşum kaç kez kontrol etmiş diye bir şey yok ya ufacık çocuk hiçbir şekilde evde tek bırakılmaz.Ne zaman çocukların başına bi şey gelse anneler aynı şeyi söylüyorlar "nasıl oldu anlamadık bi anda oldu".Sağlık görevlisinin üslup hatası olabilir ama bence sizin adınıza haklı keşke önce evdeki çocuğunuzu büyütseydiniz ona buna emanet etmeden evde bi başına bırakmadan.

Komşum kaç kez kontrol etmiş diye bir şey yok ya ufacık çocuk hiçbir şekilde evde tek bırakılmaz.Ne zaman çocukların başına bi şey gelse anneler aynı şeyi söylüyorlar "nasıl oldu anlamadık bi anda oldu".Sağlık görevlisinin üslup hatası olabilir ama bence sizin adınıza haklı keşke önce evdeki çocuğunuzu büyütseydiniz ona buna emanet etmeden evde bi başına bırakmadan.
Çocuğumu başkasının büyüttüğü kanısına nerden vardınız? pazar işi alışveriş her yere çocuğumu nasıl götürebilirim.? Tabi ki o sırada kayınvalidem e bırakacağım. Bırakacak kimse olmasa başımın çaresine bakarım.. Şu beni yargılayanları çoğu çalışıyodur ve çocuğundan bi haberdir eminim..

Çok haklısın işini yapsın ne haddine sormak

Cnm kapı komşuma bıracaktım onun torunu gelmiş. Yaramaz biraz, Çocuğu evde uyuttum ve anahtarımı komşuya bıraktım.Allah razı olsun ben gelene kadar kaç kere kontrol etmiş çocuğu.çok güvendiğim komşum ayrıca uzaktan akraba oluyoruz anne yarım gibidir. Yoksa cesaret edip çocuğu asla bırakamamm ne başka birine ne evde yalnız başına
kusura bakmayın ama o zaman iş değişir. iki buçuk yaşındaki çocuk evde yalnız bırakılmaz. ben odada bile yalnız başına bırakamıyorum 2 yaşındaki cocuğumu .

kusura bakmayın ama o zaman iş değişir. iki buçuk yaşındaki çocuk evde yalnız bırakılmaz. ben odada bile yalnız başına bırakamıyorum 2 yaşındaki cocuğumu .
Tşk ederim. Saygı duyarım fikirlerinize.herkes anladığı gibi yorum yapar..

Hemşire çocuğun evde yanlız olduğunu anladı mı? Dediyseniz çocuk evde yanlız diye,ondan demiş olabilir haddi değil ama.
Sizde lütfen bırakmayın evde yanlız. Bakın evdeki buzdolabı,televizyon,klima patlayabilir alev alıp yangın çıkabilir,hırsız girebilir,uyanıp deterjan vs bulup onunla oynayabilir,içebilir olabilirde olabilir yani,lütfen. Daha çok minik o.
Komşunuz kontrol etsede yetmez inanın yetmez. Anlık gelişiyor zaten tüm kötü olaylar ve çoğu zaman felaketle sonuçlanıyor.

Çocuğumu başkasının büyüttüğü kanısına nerden vardınız? pazar işi alışveriş her yere çocuğumu nasıl götürebilirim.? Tabi ki o sırada kayınvalidem e bırakacağım. Bırakacak kimse olmasa başımın çaresine bakarım.. Şu beni yargılayanları çoğu çalışıyodur ve çocuğundan bi haberdir eminim..
Ve yine konu çalışan kadinlara geldi. Emin olun onlar çocuklarindan bihaber degiller. En azindan el kadar sabiyi evde yalniz birakip cikmiyorlar. Bir hata yaptim deyip bundan sonra en azindan dikkat etmek dururken su halinizle baskasina camur atmayin bari. Su tavriniz bile anne olmak icin gerekli yeterlilige sahip olmadigimizin kaniti. Tekrar ediyorum baska ulkede yasasaniz o çocuklari sizden alirlardi. Belki ayda bir sosyal hizmetler esliginde gorurdunuz. Basbasa kalmaniza bile izin vermezlerdi.Yazik o cocuga da kardesine de.

Ve yine konu çalışan kadinlara geldi. Emin olun onlar çocuklarindan bihaber degiller. En azindan el kadar sabiyi evde yalniz birakip cikmiyorlar. Bir hata yaptim deyip bundan sonra en azindan dikkat etmek dururken su halinizle baskasina camur atmayin bari. Su tavriniz bile anne olmak icin gerekli yeterlilige sahip olmadigimizin kaniti. Tekrar ediyorum baska ulkede yasasaniz o çocuklari sizden alirlardi. Belki ayda bir sosyal hizmetler esliginde gorurdunuz. Basbasa kalmaniza bile izin vermezlerdi.Yazik o cocuga da kardesine de.
Valla kimseye çamur atmıyorum
Sizin bana yaklaştığınız tutumunda yaklaştım. Tşk ederim çocuklarımı düşündüğünüz için..

Hemşire çocuğun evde yanlız olduğunu anladı mı? Dediyseniz çocuk evde yanlız diye,ondan demiş olabilir haddi değil ama.
Sizde lütfen bırakmayın evde yanlız. Bakın evdeki buzdolabı,televizyon,klima patlayabilir alev alıp yangın çıkabilir,hırsız girebilir,uyanıp deterjan vs bulup onunla oynayabilir,içebilir olabilirde olabilir yani,lütfen. Daha çok minik o.
Komşunuz kontrol etsede yetmez inanın yetmez. Anlık gelişiyor zaten tüm kötü olaylar ve çoğu zaman felaketle sonuçlanıyor.
Tşk ılımlı yaklaştığınız için çaresiz kalınca kimse kimseyi anlamıyo. Ben gerekli tedbirimi alıp evden o şekilde çıktım. Mutfağı kilitledim balkonlar camlar kilitledim kendine zarar verecek herşeyi ortadan kaldırdım komşuma güvendim önce Allah a tabi ki. Ve randevulu gittm işimi yarım saate varmadan halledebileceğimi bildiğim için gittim. Konuyu kendine çekenler benim bu durumumu anlamanızı brklemiyorum zaten.her zaman ki gibi konu saptırmayı asıl dışına çekmeyi başardılar.

Kendiniz yazmışsınız benim yazdıklarımı,kayinvalideme bıraktım dememişsiniz ki evde uyuttum komşu arada baktı demissiniz.Çocuğunuzu başkası büyütüyor demedim,ona buna emanet edip evde uyurken bırakmanıza laf ettim ben.Çalışan kadınların hicbirisi uyurken çocuklarını bırakıp komsuya emanet etmiyorlar eminim ki.Çocuktan haberli olmayı tüm gün aynı evin içinde bulunmak çocuk tv izlerken iş yapmak sanıyorsunuz belli ki size göre çalışan kadinlar çocuklarından bihaber olduklarına göre.

Back
X