• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben dünyanın en gurursuz kızıyım

İnsan kendisini terk edeceği yüzde yüz olan biriyle ilişkiye başlar mı?

Elbette vaktiyle aşkında ölmüş ve bunu ifade etmiş olacak.

Eğer ilişkinin bitişinde güzel zamanları baz alırsak hiçbir sevgili ayrılmamalı...

Ama terk edenlerin tamamı vaktiyle aşkını yere göğe koyamamış adamlar.

O nedenle ne giden yıllara yanın ne de damdan düşmüşe dönün, şaşırmayın...

Hiç kimse bir anda "Sevgilimden ayrılayım" diye karar verip uygulamaya geçmez.

Yani siz fark etseniz de etmeseniz de şimdiye kadar size çok sinyal vermiştir biteceğine dair.

Fakat siz ilişkinizin güzel yanlarına odaklanmaktan görememişsinizdir bunu...

Sebepler anlamsız, sonuç ortada.

Sizin kabulleneceğiniz gün geldiğinde böylesinin daha hayırlı olduğunu anlayacaksınız.

Çünkü o siz olmadan yaşayabileceğini fark etmiş, yıl yakınken dönmüş neyse ki.

Bunu evliyken fark etseydi de aynısı olacak, bu kez aileler, ortak çevre ve daha somut yaşanmışlıklarla yas tutacaktınız... :ssz:

Bak canım kardeşim, sen onursuz gurursuz bir insan değilsin.

İnsan aşık olunca neler neler yapıyor, aşk için yapılan her şey mübah, hiç pişman olma.

Sen elinden geleni yapmışsın, karşındaki buna değer mi değmez mi tartışmıcam, önemli olan elinden geleni yapman. Yarın öbür gün geriye dönüp baktığında ben yapılabilecek her şeyi yapmışım diceksin. Şunu farklı yapsaydım sonuç farklı olur muydu diye düşündüğün bir şey olmayacak, keşken olmayacak.

Sen aşkın için savaşmışsın, ben asla seni küçük düşmüş, gurursuz vs olarak görmem, aksine takdir ederim.

İnsan sevdiği için yapmadığı şeyleri yaptıktan sonra oturup düşünüyor "Ben gurursuz muyum " diye ama tam aksine siz gururlusunuz ve gerçekten seven tarafsınız. O kişi kaybetti farkında değil,bırakın kendi karanlığına siz elinizden geleni yapmışsınız. Bundan sonra ki hayatınızda mutluluklar:KK37:

dürüst davranmış evlenilcek adam değilim demiş daha neyin peşindesin sen ben anlamadım seni oyalasa ayrılmayıp tripli soğuk davranıp elinin altıda tutsa daha mı iyi olcaktı hayırlı de arkanı dön o zaten dönmüş böyle ısrarcı oldukça grursuz davrandıkça kendine olan saygını kaybedersin kendine gel ağla zırla ama o bılmesin görmesin güçlü gözük

şimdi ağlıyosun ama o insan hayatından çıkmakla sana çok büyük bi iyilik yapmış..

Klasik erkeklerden bir cesidi bu da. Inan bana üzülmene degmez ve asla grursuz da degilsin. Bir kere cok sevdigine inandirip sonra bir sebep bulup ayrilmak gercekten cok zalimce. Ve bu arada cok zor bir durum, acin zaman alsa da inan gececek. Sadece zaman, ama bu zamanin süresi gercekten birazcik uzun olabilir. Kendine yeni bir baslangic yapacaksin ve erkekleri bunu atlattiktan sonra daha iyi cözmüs olacaksin. Bir kere kalbin kirildi ve bir daha asla sevgi konusunda bu kadar savunmasiz ve saf olamazsin. Benim acimdan bu iyidir cünkü bu tip erkekleri de gözünden anlamana vesile olur. Kutlarim seni arkadasim, daha güclü bir kadin olma yolundasin su an. Buna mecbur birakilan tüm kadinlara selam olsun. Acin gececektir. Ask zor bir duygudur. Seven insan grursuz olamaz, kendine bunu yakistirma. Zamanla acin dinecektir, garanti veriyorum. Ama zaman biraz degil, birazcik fazla zaman.

Sana üzülme, boşver diyemem zaten bunu herkes demiştir, ne kadar empati kurarsam kurayım içinde bulunduğun ruh halini yaşayamam ama canının yandığı belli. Bence üzül, ağla, sızlan acını dibine kadar yaşa, bitir ve hayata öyle dön, bitince değmediğini kendin göreceksin ondan soğacaksın. Sonra acılarınla bir daha yüzleşmek onu iyi hatırlamak zorunda kalmayacaksın, yarın bir gün sana dönmek istese bile sen kabul etmeyecek olgunluğa geleceksin. Anladığım kadarıyla sadık bir insansın, bu devrin en kıymetlilerindensin eminim bu kıymetini bilecek başkası karşına çıkacak ve onu sana tamamen unutturacaktır :)

Ben başka biri olduğunu düşünüyorum bunlar ayrılmak için bahaneler,ama başka biri var diyerek de ayrılmak çok kırıcı olurdu

Gidenin arkasından ruhsal ve fiziksel olarak çökersen bu sadece onun totosunu kaldırmaktan başka hiç bir şeye yaramaz. Güçlü ve umursuz dik duruşa sahip olursan karşındakini şaşkına çevirirsin. Seni hak etmeyen biri için ağlama ailen seni elin oğlu ağlatsın diye dünyaya getirmedi. Kendine değer ver

Nefret ediyorum böyle adamlardan!! Okurken sinirim beynime sıçradı resmen!!! Yok kırılma diye geldim bilmem ne..Sen kimsin be!! Konu sahibesi arkadaşım,sen de sakin ol lütfen.Bugün seni böyle sebepsiz bırakıp giden adam yarın evliyken de bırakırdı..Biraz dinlen ve güzel bi hayat yaşa..

tekrar asik olacaksin demis,baskasini seveceksin demis.
Bu soze kurtuysa artik o masadan kalkip gitmen gerekirdi.
Cunku bi erkek bu cumleyi kuramaz,eger yapiyorsa hisleri gercekten 0.000 dir sana karsi.
yapicak bisey yok gurursuz felan deglsin uzme kendini. olanlar olmus kafaya takma.
Hic degilse aklindaki careleri denedin ve sonucunu ogrenmis oldun.
Gelmiycek artik, budur.

Bunlar hep ders..
Kimseyi çok sevmiceksin..
Seni sevmeyeni,sen de sevmeyeceksin..
Ne diyor türküde:Oğlun kızın olsun hele,unutursun Mihriban'ım..

zaman herşeyin ilacıdır.. şimdi bu sözler sana boş gelebilir ama ileride değer verebileceğin biriyle tanıştığında iyi ki olmamış diyeceksin.. giden 2 sene, olmayacak bir insanla ömür geçirmekten çok iyidir.. kendine yeni aktiviteler bul, zamanı boşa geçirme, kafanı onunla meşgul etme..

Kendimi gördüm sende sanki.o kadar benzer konuşmalar ki..şimdi sendeki yıkımı anlıyorum..o senin için ölüpdirilen adami arıyorsun..şaşkınligini,çaresizligini de hissediyorum..Bak ben aynı durumu yaşayıp atlatan biri olarak söylüyorum:
Ne ara ne konuş ne ısrar et ne karşısinda ağla ne de yalvar
Sessizce yoluna bak,bil ki yaptığın herşey ters tepecek..ıyice yipranacaksin çünkü..
Gitmekmi istiyor bırak gitsin..

Dönerse şayet o günkü şartların altında kabul edip etmemek sana kalmış..
Ben bir yıl bekledim..birgün baktım gelen giden yok tüm anılarimizi yaktım ,elimde hiçbirşeyi kalmadı
Sonra birgün baktım çıkagelmiş..
Sonuç mu,olmadi..Ben aynı ben değildim artık..Hayatim da o kadar çok şey değişti ki..simdi çok mutluyum..

O yüzden geçmeyen hiçbir acı yok,önüne bak arkadaşim..Giden,nereye gittiyse orda kalsın bir zahmet.

Tam ne kadar zaman sonra geldi?

2.yıla yakındi.Ben bir yıl bekledim gece gündüz..hiçbirşeyini silmemistim,fotoğraf mesaj vs.Beklemek,umut etmek o kadar kötü ki..olmuyor bir yere bel baglayınca..hep gelecek ümidi,hiçbirşey yaptırmıyor insana.Arafta gibi..sonra karar verdim umudum bitsin istedim.herşeyini sildim,tlfnu mu değiştirdim sonra denk geldi evimizi değiştirdik..iyi oldu bana bunlar..hatıralari silindi.beni bulamaz diyordum ama buldu..maille dönus yaptı,ama o kadar çok şey değişmişti ki..ben bir daha görüşmek istemedigimi vs söyledim.Yasattigini o da yaşadi..çok uzun hir hikaye aslında ama
Bugün mutluyum diyorum,bu bana birşey öğretti..giden hiçbir erkeğe dur dememeyi..Herşey vazgeçince oluyormus hayatta

2.yıla yakındi.Ben bir yıl bekledim gece gündüz..hiçbirşeyini silmemistim,fotoğraf mesaj vs.Beklemek,umut etmek o kadar kötü ki..olmuyor bir yere bel baglayınca..hep gelecek ümidi,hiçbirşey yaptırmıyor insana.Arafta gibi..sonra karar verdim umudum bitsin istedim.herşeyini sildim,tlfnu mu değiştirdim sonra denk geldi evimizi değiştirdik..iyi oldu bana bunlar..hatıralari silindi.beni bulamaz diyordum ama buldu..maille dönus yaptı,ama o kadar çok şey değişmişti ki..ben bir daha görüşmek istemedigimi vs söyledim.Yasattigini o da yaşadi..çok uzun hir hikaye aslında ama
Bugün mutluyum diyorum,bu bana birşey öğretti..giden hiçbir erkeğe dur dememeyi..Herşey vazgeçince oluyormus hayatta

Tek bi maille mi yetindi sen hayir dedikten sonra bi daha irtibata gecmedi mi? Bi de o kadar zaman sonra sana ne yazdi?

kızlar yaklaşık 1 aydır ne yerdeyim gökteyim. Kaç kilo kaybettim saymıyorum artık. Ağlamaktan öldüm herkes hasta mısın diyo soruyor ama kimse bi şey bilmiyor.
Benim o kara sevdayla tutulduğum 2 yılımı verdiğim erkek arkadaşım beni terketti.
Hem de ortada hiç bi neden yokken en ufak bi kavga edilmemişken.

şubatta askere gidicek şimdi. seninle çok mutluyum sensizken çok özlüyorum ama daha fazlası değil dedi. Sevgimin ilerde yeterli gelmiceğinden korkuyorum sana istediğin hayatı veremem dedi ve artık istemiyorum bitti dedi ve gitti. Ve daha neler neler dedii. Benim için ölüyodu sen bana büyü mü yaptın ben sana nasıl bu kadar aşığım diyodu noldu birdenbire.

1 hafta boyunca resmen yalvardım işsizlik ve askerlik psikolojisine girdin düzelticez dedim. her gün aradım çoğunu açmadı mesajlarıma cevap vermedi. Israr ettikçe ettim. Ben seni düşündüğümden değer verdiğimden bitmesi gerekiyo ben çalışıcak aile babası olucak biri değilim sense evlilik istiyosun benden ne kadar seversem seveyim mantığım yatmıyo artık bitti ikimize de acı çektirme artık dedi.

Ben naptım bununla kalmadım arkadaşını aradım böyle böyle sizin aranızdan su sızmaz sen bilirsin başka biri mi var benden mi sıkıldı sana anlatmıştır bu duruma nasıl geldik dedim.

beyimiz bunu duyunca iyice sinirlenmiş. aradı senin arkadaşımı arayıp kendini rezil etmene küçük düşürmene çok kızdım dedi bağırdı.

bi 15 gün geri çektim kendimi belki özler diye zaman iyi gelir diye. sonra onu yüz yüze buluşmaya ikna ettim. sen kırılma diye buluşmayı kabul ettim dedi karşımda bir put vardı sanki . Hatta bana yeniden aşık olucaksın evleniceksin bile dedi ben onu başkasıyla yan yana düşününce çıldırırken.

kızlar ben neye yanıyım şimdi giden 2 seneme mı hala onu delice seveerken özlerken kaybedişime mi onun peşinde köpek olmaktan giden gururuma. Ben umutsuz vakayım bana çare yok biliyorum ama rahatlatıcak bir kaç cümle bekliyorum sizden.
En çok giden gururuma onuruma yanıyorum. Yaptıklarım bi kadına yakışmadı. O bile dedi ben seni böyle bilmezdim diye.
Bu şekilde davranırsan hayatta hiçbir zaman mutlu olamazsın, mutlu bir ilişkin de olmaz. Sevgilinden önce kendini seveceksin. Sevgilinden daha çok kendini seveceksin. Kendine değer vereceksin. Ben değerliyim, özelim diyeceksin. O zaman gör bak sevgilin nasıl üstüne düşüyor, nasıl kölen oluyor. Bu derece bir ilişki için ısrar eden, üsteleyen, peşimde deliler gibi koşan birini bende ciddiye alıp sevemem. Saygı duyamam. Çünkü onun kendisine saygısı yoktur. Kendine saygısı olmayan insana ben nasıl saygı duyayım ? Benimde çok senelerim çok yanlış insanlar heba oldu. Ama zararın neresinden dönülse kardır. Ve şunu asla kafandan çıkarma; deliler divaneler gibi aşık olsanda unutulmayacak insan yoktur ! Herkes öyle güzel unutuluyor ki unutulmak istenince. Sulüetini bile hatırlamaz hale geliyorsun. Ama bunu başta sen isteyeceksin, unutacağım diyeceksin. Ve kararını verdikten sonra sana tavsiyem kendine zaman ayır. Alışverişler et, yeni saç modeli yaptır hatta boyat, hobiler edin, kitaplar oku kendini geliştir, kendine saygın ve sevgin bu şekilde artar. Ve en önemlisi bu ilişkinde yaşadığın ve yaptığın hataları bir bir mukayese et. Asla o hataları yenilemeye ve asla bir erkeğin peşinde koşmamaya söz ver kendine. Öyle yeni bir ilişkiye başla. 2 seneme de yazık oldu deme. Eğer sen bu 2 seneden kendine doğru dersler çıkarırsan tecrübe edinirsin ve bu 2 sene senin için çöpe atılan zaman değil, hayatının geri kalanında mutlu olmak için iyi ki yaşamışım dediğin 2 sene olur. Ben böyle yaptım. Olmadık ve bana çok büyük kazık atmış bir erkeğe ne olur gitme dedikten sonra (ki arkasına bakmadan gitti) o günden sonra kendime söz verdim. Asla gurursuz olmayacağım, gitmek isteyene de kapı orada diyeceğim diye. Şimdi hayatımda deliler gibi aşık olduğum ve deliler gibi mutlu olduğum bir ilişkim var. Eski hatalarım yok. Sana da nacizane tavsiyem budur.

Dönmesi için nasıl davranmalıydım ki
Gözüm dönmüştü resmen
Zaten aklına koymuştu neyi değiştirebilirdim
Sen sanirim hala dönmesini bekliyosun..Hepimiz benzer seyler yasamisizdir..Ama önce kabul etmen gereken seyler var..Dönmeyecek,büyük ihtimal başka biri var,yoksa da dönmeyecek cünkü dedigin gibi gururunu adamın avucuna koymussun oda sogumus..Canın yanıyo biliyorum ama gercek bu..Ha gecmeyecek mi geciyo valla insan anasini babasini kaybediyo, ölüme alısiyoruz ya, o kim ki unutmican bu kadar gözünde ilahlastırma..Kendini topla,ise kendine bakmakla basla ve onu unutmadan baska biriyle olma zaman ver kendine zaten bunlar tecrübe bida yapmazsin ayni hatalari..

Yok hayır..cevap vermeyince mailler devam etti.en son düşman miyiz diye mail atmış ,ona cevap verdim orda başladı konuşma mail üzerinden.sonra son kez görüşmeyi kabul ettim yüzyüze..gittim,son görusum oldu onu.Bir sür şey anlattı bana gitme sebeplerini vs. Giderken söylediği sebeplerdi yinenl.pişmanlıgini dinledim.benden sonra kimse olmamış,eğer birisiyle evlenecekse o kişi benmisim uzadı gitti.Ben onu sileli çok olmuş,kırılan onurumu gururumu onun pişmanlıgini geri getimiyor..affetmettim tabiki,açıklamami da yaptım. Tâbi bu kadar düz bir konuşma değildi,bir sürü
şeyi sıraladim ona.Hararetli bir görüşme oldu.Açıkçası içimi döktüm ona,onurumu gururumu nasıl kırdığını anlattım.Karşımda ağladı bir de,l.Benim gibiçaresiz kalışını gördüm,yalvarişini duydum,pişmanlıgini gördüm..yetti bana sonraki çabalarıni şöylemiorum,benim için milat o gündü ve o da orda kaldı.

Back
X