- 4 Eylül 2017
- 144
- 123
- 33
- 40
Özel sektör maaşı mı azmış? Önlisans mezunu olup, kendini geliştiren bir tanıdığım 10 bin küsür kazanıyor aylık. 4 yıllıkları söylemiyorum bile. Türkiye'de şartlar zor olsa da, hak eden hak ettiği maaşı eninde sonunda alıyor valla. Elinde apartmandan bozma üniversiteden diploması olan, yabancı dilini geliştirmeden dört sene yatmış tipler iş yok yeaa diye ağlanıyor.Hey gidi ya. Aç kalıp çantadan çıkan bozuk paralarla simit alarak karnimizi doyurdugumuz günleri hatirliyorum, bir de özel sektör maaşına çok az yiaaa diye burun kiviran insana bakıyorum. Hayat ne garip.
Yöntemleriniz aslında hiç bana uymuyor ama çok sevimli anlatmışsınız çok hoşuma gitti şahsen deneyeceğim.Bir de ben çok üzüldüğüm, yıprandığım anlarda bazen şöyle bir şey yaparim; mesela moduma uygun bir şarkı seçerim (Sezen Aksu-bu da gecer aglama)
Ve tekrar tekrar onu dinlerken. Zihnimi kontrol etmege calişirim: "bak cok uzuldun yiprandin, bu olayi duşünmen senin enerjini neşeni çalıyor, o zaman düşünmeyecez, tamam, dersimi aldim, bir daha o olaya gitme yok" Kendimi kontrol ederek her o olaya gitme teşebbüsunde geri çekerim. "O olayin girdabına düşme" derim Neyse bazen başarmasamda, bazen de zihnimi kandirip ayağa kalkabilirim. Hani " insan kendini kandıracak kadar kurnaz varlık demişler"
Boyle simarik yavsaklara, sonradan gorme gorgusuz denir canim! Benim de var basimda bitane de...ondan anladim ben seni! Okuyup adam oldum zanneden, aslinda cahilligin dibin vurmus insanlar var maglesef bu dunyada bosveerrr!
Ulan en sonunda kafa dengi biri ciktiHoşgeldin aramıza panpaaa gel beraber banlanalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?