- 22 Ocak 2015
- 175
- 96
- 38
- 37
- Konu Sahibi hayalkenti
-
İlk olanına çılgınca aşıktım aşırı kıskanmam kısıtlamarım onu çok yordu. Benden bunaldı bir kac kez sinirle yüzük attım oda bana dediki bir daha atarsan bu iş biter.Ben yine attım ve bitti ozamanlar 22 yasındaydım Tüm suc benimdi ..
Ötekide ailesine ev aldı alsın sorun değil ama daha düğün için parası yoktu 9 aydır nişanlıydım ve para biriktirsin diye bekliyordum Aileside elin kızına yedirmeme hesabı yaptı 220 milyara sıfırdan kredı cektırdı ev aldırdı ..Faiziyle 400 milyar borç yani nişanlım bütün maaşını aılesıne bağladı..Bende attım yüzüğü daha kendı evımız bile yok ..Düsünsene 34 yasında o borç bitince 44 yasında olacak ozaman kendimize bisey yapacaktık tabi ailesi bırakırsa
Nişan atmak yanlış bir evlilik kararı verip boşanmaktan çok daha yerinde bir karar olmuş. Olmuyorsa olmuyordur. Öncelikle kendine güvenin ve başta verilmesi gereken bu kararı verebildiğin için cesaretini tebrik ederim. Annenin seni ağır eleştirmesi kendi kendini eleştirmene ve öz güveninin sarsılmasına neden olmuş. Her şey kadar kısmet. Senin için hayırlı olan evlenmekse yeri ve zamanı geldiğinde evlenirsin. O evlilik de iyi veya kötü olabilir. Ama bende de sorun var mı diye sormuşsun, nişanları çok özel değilse neden attığını söylersen kendimizce haklı-haksızlığını yorumlarız ki bu da aslında bize düşmez. Yine de iyi kötü bir fikir veririz. İnandığın kararı vermişsin ve sadece bunu yaptığın için bile doğru karar vermişsin. Evde kalmak olayına gelince, bu çevre baskısı ve alıştırılmış yaşam tarzının size söylettiği gerçek olmadığını bilmeniz gereken bir olay. Bizim cevabımıza ihtiyacın yok. Başka bir arkadaşımıza da yazdığım gibi, evlenip evlenmemeyi kendinizde kusur olarak görmeyin. Sizi siz yapan bunlar mı sizce: iş, evlilik vs. Her şey bizim elimizde değil kader kısmet. Kendinizi olduğunuz gibi kabullenin ve kendinizi sevip mutlu ve huzurlu olun. Böyle yaparsanız o kim sorduysa bilinmez olup olmadık yorumlar yapan etrafınız onların etkisinde kalmadığınızda size ister istemez içten içe saygı duyar. O dış sesler hiç susmaz bu konu biter başka konu başlar hep bir kusur bulurlar. Muhtemelen de anladığım kadarıyla sizi kıskanıyor da olabilirler. Güzelsinizya e bi kusurunuz olmalı ki içleri soğusun. O yüzden sen tam da kendin gibi ol ve kalbinin ve aklının sesini dinle. İçimden bir ses sizin en doğru kararı vereceğinizi söylüyor. Dua edin sizin için en hayırlısı olsun.[/QUOTE
İklinde tamamen suc benimdi ozamanlar 22 yasındaydım aşırı kıskanmam kısıtlamarım karsımdakını cok yordu sinirlenince nişanı atarım dıyordum tamamen blöf yaptım .Oda bır daha bu kelimeyi anarsan biter dedi ve söyledim bittiSuç benimde bana güvenmıyordu..Ama ıkıncısı cok garıpti 1 yıl çıktık 9 ay nısanlı kaldık evlenelim diye para biriktirecekti..Ama zerre para biriktirmedi ailesi ev aldırdı 220 milyarlık sıfırdan kredi cektırdıler nişanlıma ve faizi ile 400 milyar borç nişanlımın maaşını oraya bağladılar resmen bende nişanı attım ..Düşün hem kıraya gidicez hem düğün dernek olacak ee çocuklarımız olacak hıç düşünmediler benim calısıp herseyı yapmamı beklediler ..Nişanlım cok karsıydı ama nasıl kandırdılar bilmiyorum
ev onların uzerine olurdu ama siz otururdunuz bunu konustunuz mu? hem kira vermezdiniz. ama yinede kendinizi üzmeyin çünkü mantıklı gerekçeyle atmıssınız. keşke ilkini kacırmasaydınızumarım daha iyisini bulursunuz üzülmeyin.28 yaş inanın geç değil.
Canım benim bende kaç kişiyle görüştüm kaç kere hayal kırıklığı yaşadım,nişan atmadım ama kaç kere nişan olmadan döndüm.O kadar çok yoruldum ki anlatamam.Asla hiçbir zaman Allahıma isyan etmiyorum.Nasibimiz buymuş hakkımzda hayırlı olan İNŞ ALLAHIMIN izniyle karşımıza çıkcaktır.Daha 2 gün önce çok istediğim ve iyi anlaştığım ama bazı nedenlerden dolayı olmadığı için ayrılmak zorunda kaaldım.Okadar çok dolu o kadar çok kötüyüm ki.Ama Rabbim beterini göstermesin.hepimiz için hayırlısı olur İNŞ.
Banada dua edermisiniz bu günlerde çok zor günler geçiriyorum,Rabbim beterinden korusun cümlemizi.
Allah çirkin şansı versin2 kez nişan attım. İkisinide ben attım ilki düzeltilebilirdi ama ikincisinden asla pişman değilim.. Ayrıca yaş olmuş 28 İş hayatındada hiç başarılı olamadım güzel bir üniversiteden mezun oldum işletme okudum gel görki kariyerde yapamadım evlenemedimde ve annem herseyi başıma kakıp duruyor okuttuk ettik okadar emek verdik bize ne faydan var zaten yaptığım hiç birseyi beğenmedi kimi getirdiysem istemedi (bana yakıştıramamış sözde sanki ortalıkta adam varda pimpirikliğinden bıktım artık) 6 aydır çalışmıyorum nedereyse ikinci kez nişan atmak beni cok sarstı insanların yüzüne bakamıyorumBu kız neden hep yüzük atıyo diye milletin ağzına sakız olmuşum. Çok kötü birsey daha oldu ben evlilikten soğudum.Allaha şükür görenler oldukça güzel oldugumuda söylerler Hani bakıyorum eksik nedir öyle büyük bir kusurumda yok ama çok talihsizim:) Annem işte beni mahvediyor çenesi hiç kapanmıyor.Doğru düzgün birini getiremedin getirdiklerinide gördük.Zaten ikinci nişanlımı beğenmemişti evde sürekli eleştirip duruyordu şimdi haklı çıktım diye söylenip duruyo (ilk tipini beğenmedi ) Sanırım artık ben evlenemicem gibi zaten cok zor begenıyorum..
İki kez nişan atan bir kızı kimse sorun edermi ne dersiniz? piskolojim cok bozuk insanlara güvencim sıfır zaten benimle konuşan hemen anlıyor piskolojımın bozuk olduğunu bu gecıcı bir durummu bilmiyorum ama hiç iyi değilim
Nisan zaten çiftlerin birbirini tanıma süreci değilmi yani bir nevi deneme.denemissiniz anlaşamamis ayrılmışsiniz, bundan doğal ne var,ayrıca evde falan da kalmış değilsiniz, yaşınız daha genç. Hem insanlar illa evlenecek diye bir şartta yok,varsa Nasip gelir sizi bulur.2 kez nişan attım. İkisinide ben attım ilki düzeltilebilirdi ama ikincisinden asla pişman değilim.. Ayrıca yaş olmuş 28 İş hayatındada hiç başarılı olamadım güzel bir üniversiteden mezun oldum işletme okudum gel görki kariyerde yapamadım evlenemedimde ve annem herseyi başıma kakıp duruyor okuttuk ettik okadar emek verdik bize ne faydan var zaten yaptığım hiç birseyi beğenmedi kimi getirdiysem istemedi (bana yakıştıramamış sözde sanki ortalıkta adam varda pimpirikliğinden bıktım artık) 6 aydır çalışmıyorum nedereyse ikinci kez nişan atmak beni cok sarstı insanların yüzüne bakamıyorumBu kız neden hep yüzük atıyo diye milletin ağzına sakız olmuşum. Çok kötü birsey daha oldu ben evlilikten soğudum.Allaha şükür görenler oldukça güzel oldugumuda söylerler Hani bakıyorum eksik nedir öyle büyük bir kusurumda yok ama çok talihsizim:) Annem işte beni mahvediyor çenesi hiç kapanmıyor.Doğru düzgün birini getiremedin getirdiklerinide gördük.Zaten ikinci nişanlımı beğenmemişti evde sürekli eleştirip duruyordu şimdi haklı çıktım diye söylenip duruyo (ilk tipini beğenmedi ) Sanırım artık ben evlenemicem gibi zaten cok zor begenıyorum..
İki kez nişan atan bir kızı kimse sorun edermi ne dersiniz? piskolojim cok bozuk insanlara güvencim sıfır zaten benimle konuşan hemen anlıyor piskolojımın bozuk olduğunu bu gecıcı bir durummu bilmiyorum ama hiç iyi değilim
Anlıyorum. İlk ilişkinde duyguların ağır basmış gençliğin verdiği heyecan da varmış çocuk yorulmuş olabilir kendin de kabul etmişsin. İkincisinde de mantığın ağır basmış birlikteliğiniz içindeyken beraber vermeniz gereken bir kararı tek başına verip seni de kabul etmeye zorlamış. Bana göre ikisi de olabilecek şeyler. Sende hiçbir anormallik yok. Her şey kader kısmet inşallah anlaşabileceğin biri çıkar karşına ve mutlu olursun.
İkincisi nde gercekten haklısınBirincisi arkadaşımın kuzeniydi 2 sene çıktık..6 ay nısanlı kaldık o cok ıyıydı benim hatalarım yüzünden bitti..
İkiniciside arkadaş ortamında yemin ederim herkez kefil oldu cok iyi falan dediler öyle başladık 1 sene çıktık 9 ayda nişanlı kaldık ama tanıyamamışım insanlara cok güzel oynamıslar
Alla yardımcın olsun canım yasebepi çözülemeyecek bir durummu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?