• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben fenamıyım acaba ? :)

Kızlar kayınvalimdemlerde kaldık bi kaç gün görümcem ve çocuklarıda ordaydı. Ama çocuk demeye bin şahit lazım inanılmazlar şimdi altı üstü çocuk diceksiniz ama çok fenalar yani. Neyse eşime sürekli vuruyolar çocuk diye eşim bişey demiyo tabi ama ben çok sinir oldum vurdukları yerde 5 parmak izi çıkıyo yani terlik fırlatıyolar tepesine çıkıp saçlarını falan çekiyolar. En son kafasına bardak fırlatıp kaçtılar kafası şişti resmen. Bende peşlerinden gidip birer tokat atıp saçlarını accık çektim şimdi vicdan azabı çekiyorum :KK43: şimdi benmi fenayım veletlermi fena :KK11::KK54:
Tokat çok farklı birşey yapmanız yanlış insan sabırlı olamıyor ama dikkat edin ilerde bunu unutmazlar uyarın ceza uygulayın gerekirse odaya kapatın bu yollarla yoksa tokatla çocuk eğitilmez.

bi de psikolojisi için çocuğun sınırlarını çizmek daha doğru . tabi bu meselede şiddet var konu sahibi haksız . ama Dediğiniz gibi bazı yetişkinlerde Çocukken hiç müdahale edilmediğinden iş ortamlarında zorlanıyor çevre Tarafından sevilmiyor kendi psikolojileri de düzgün olmuyor . çocuklar her istediklerini yapacaksa neden anne babası var . ben size bu konuda Katılıyorum
teşekkür ederim

Hiçte fena değilsin valla iyi yapmışsın. Bende görümcemin çocuğundan bıktım bi tokat patlattım geçen. Benimde bir evladım var, ve annemin dahi evine gitsem, gözüm üstünde olur bi saygısızlık bi ayıp yaptığında hemen uyarırım, ki çok sık olmaz. Çocuk orda yaramazlık yaparken asla rahat oturamam, oturmam. Ama görümcem sağolsun erkek çocuğundan beter yetiştiriyor. Herşeyi kırıp döker bize acayip küfür eder geldiğinde, ağzını açıp kızım bile demez bir kere olsun.Bazen kolundan tutup atarım anasının yanına. Ne yaptı yine demez. En kalabalık ortamda bile kızı annesinin poposuna vurup maççallah maççallah der, ama annesi güler. Geçen yine gelmiş, annesi kızıma yeni aldığım matara yı eline vermiş. Kızıma ne alırsam ilk onlar bi halleder hemde izinsiz ve habersiz(kaynanamla oturuyorum) . Elime matarayı aldım, kapağı kırılmış sapı kırılmış kim yaptı bunu dedim eliif dedi pişkin pişkin. Az para da vermemiştim aldım camdan fırlattım bu ne artık yaa diye, gider dedim, darılır dedim gitmedi.Benim kızım çok sakindir paylaşmayı sever ama eline ne alsa kafasına vurup alır elinden.Kendi kızım yaşadığı evde özgür değil, hergün burdalar ve çocuğumdan fazla onun çocuğuyla uğraşıyorum. Aradan bi saat geçmedi benim kızdan acayip sesler geliyor, ben mutfakta onlar koridorda, bi koştum kızım mosmor, boğazını sıkıyor, nefesi kesilmeye az kalmış, ellerini çektirdim zorla bu sefer ensesinden saçına yapıştı boynu kırılacak neredeyse can havliyle tokatı nasıl yerleştirdiysem duvara yapıştırdım. Kaynanada bıktı artık, kızı küsüp giderken biraz kızı getirme bak anlaşamıyolar yengen hasta tir tir titriyor küt diye gidiverir falan dedi. Kalp hastasıyım bu arada ve hipertiroidi hastasıyım bu sinir beni yedi bitirdi. :KK61:

Sizin çocuğunuz ölümden dönmüş.
Yaptığınız meşru müdafa zaten .
Kızına bir zarar gelsin istemiyorsan bir daha görüşme kesinlikle .
O çocuk öldürmeye meyilli . Ne demek boğazını sıkmak . Sen ayrınca da saçına yapışmış .Bu da içindeki öfkenin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor . Annesi canavar yetiştirmiş .
Şanslıymışsınız ki yetişmişsiniz.

Yoo adeta kanatsız bir meleksiniz. :KK53: Hem dayak da cennetten çıkma derler:KK20:
Şaka mısınız siz ya? Onlar kötü yetiştirilmişler evet, anneleri yapmamaları gerektiğini öğretmemiş de sizin yaptığınız ne?
Kocaman kadının bunun peşine düşüp, sinsice köşelerde çocuk dövmesi nedir? Yaş kaç?
Eşin müdahale edebilirdi, kocaman adam sonuçta, yapmayın evladım deyip, kız kardeşine al şunları diyebilirdi.
Senin öç almana hiç gerek yokmuş yani:KK53:

Hiçte fena değilsin valla iyi yapmışsın. Bende görümcemin çocuğundan bıktım bi tokat patlattım geçen. Benimde bir evladım var, ve annemin dahi evine gitsem, gözüm üstünde olur bi saygısızlık bi ayıp yaptığında hemen uyarırım, ki çok sık olmaz. Çocuk orda yaramazlık yaparken asla rahat oturamam, oturmam. Ama görümcem sağolsun erkek çocuğundan beter yetiştiriyor. Herşeyi kırıp döker bize acayip küfür eder geldiğinde, ağzını açıp kızım bile demez bir kere olsun.Bazen kolundan tutup atarım anasının yanına. Ne yaptı yine demez. En kalabalık ortamda bile kızı annesinin poposuna vurup maççallah maççallah der, ama annesi güler. Geçen yine gelmiş, annesi kızıma yeni aldığım matara yı eline vermiş. Kızıma ne alırsam ilk onlar bi halleder hemde izinsiz ve habersiz(kaynanamla oturuyorum) . Elime matarayı aldım, kapağı kırılmış sapı kırılmış kim yaptı bunu dedim eliif dedi pişkin pişkin. Az para da vermemiştim aldım camdan fırlattım bu ne artık yaa diye, gider dedim, darılır dedim gitmedi.Benim kızım çok sakindir paylaşmayı sever ama eline ne alsa kafasına vurup alır elinden.Kendi kızım yaşadığı evde özgür değil, hergün burdalar ve çocuğumdan fazla onun çocuğuyla uğraşıyorum. Aradan bi saat geçmedi benim kızdan acayip sesler geliyor, ben mutfakta onlar koridorda, bi koştum kızım mosmor, boğazını sıkıyor, nefesi kesilmeye az kalmış, ellerini çektirdim zorla bu sefer ensesinden saçına yapıştı boynu kırılacak neredeyse can havliyle tokatı nasıl yerleştirdiysem duvara yapıştırdım. Kaynanada bıktı artık, kızı küsüp giderken biraz kızı getirme bak anlaşamıyolar yengen hasta tir tir titriyor küt diye gidiverir falan dedi. Kalp hastasıyım bu arada ve hipertiroidi hastasıyım bu sinir beni yedi bitirdi. :KK61:

bakın çok üzerinize gelmişler ama suçlu çocuk mu burada şimdi.
problemlerinizi yetişkinlerle çözmelisiniz.
bir anlık sinirle tokat atmış olabilirsiniz, kimse ben asla yapmam diyemez de, bunun savunulacak bir tarafı yok.
çocuk çünkü size yanıt veremiyor, büyüyünce de o da sizin gibi kendinden küçüklere şiddet uygulayacak.

5-6 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz burada ya, ben de çok çocuk sevdalısı biri değilim, asabiyim, Allah korusun şiddet de uygulayabilirim belki maalesef, ama bunu savunmayalım. Herkes kendinden sorumludur en nihayetinde, çocuğa şiddet hiç bir durumda hoş bir davranış değildir.

o çocuk eğitilmediyse eğer ailesinin suçu, siz sakin kalamadıysanız sizin suçunuz, ama çocuğun suçu yok. yetişkinler olarak çocukları suçlamamız çok komik değil mi gerçekten.

rrymae, post: 42639214, member: 248558"]bakın çok üzerinize gelmişler ama suçlu çocuk mu burada şimdi.
problemlerinizi yetişkinlerle çözmelisiniz.
bir anlık sinirle tokat atmış olabilirsiniz, kimse ben asla yapmam diyemez de, bunun savunulacak bir tarafı yok.
çocuk çünkü size yanıt veremiyor, büyüyünce de o da sizin gibi kendinden küçüklere şiddet uygulayacak.

5-6 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz burada ya, ben de çok çocuk sevdalısı biri değilim, asabiyim, Allah korusun şiddet de uygulayabilirim belki maalesef, ama bunu savunmayalım. Herkes kendinden sorumludur en nihayetinde, çocuğa şiddet hiç bir durumda hoş bir davranış değildir.

o çocuk eğitilmediyse eğer ailesinin suçu, siz sakin kalamadıysanız sizin suçunuz, ama çocuğun suçu yok. yetişkinler olarak çocukları suçlamamız çok komik değil mi gerçekten.
Bu şekilde düşünmeniz çok olağan bir durum. İnanın başıma gelmese ve birinden okusam bu, aynı tepkiyi verirdim. Bende çocuğa tahammül edemiyorum, ama dişlerimi sıkma durumuna geldim, görümcem laftan sözden alınmaz asla, ve ben annesi ilgilenmiyo benmi uğraşıcam aamaaan diyemiyorum çünkü her gün sabah 10 akşam 4 burdalar. Ben ortalığı toplamaya çocukları camdan balkondan kollamaya çırpınırken elinde sigara, facebook mutfakta eşşek gibi oturuyor. Çok söyledim çocuğun yanında sigara içme, kendi evinde böyle dumanaltı yapıyomusun, kızının dağıtmasına müsade ediyormusun diye,kaynanam ve ben onlar ayağımızın altında temizlik yapmaya çalışıyoruz ya şaka gibi ama yok kardeşim yok yüz-süz. Annesinin ayıkması lazımdı artık inşallah ne denli tepkili olduğumu taştığımı anlamıştır. Ve inşallah gelmez artık bir süre.
Tutumunuzu anlıyorum ama inanın yazdıklarımdan kat be kat fazlası.. Bu sözü kullanmayı sevmem ama cidden başına gelmeyen bilemiyor.
çocuğa şiddete kesinlikle karşıyım ama bir çocuk diğerini boğmaya kalkışması ne demek?
ben de olsa çarpardım ağzına bir tane ama görümceyi de döverdim o sinirle.
kv nin evi olsa da çocuğun tehlikede, alma görümceni eve.
manyak önce anne olsun, sonra anasının evine gelsin.

Son düzenleme:
Kızlar kayınvalimdemlerde kaldık bi kaç gün görümcem ve çocuklarıda ordaydı. Ama çocuk demeye bin şahit lazım inanılmazlar şimdi altı üstü çocuk diceksiniz ama çok fenalar yani. Neyse eşime sürekli vuruyolar çocuk diye eşim bişey demiyo tabi ama ben çok sinir oldum vurdukları yerde 5 parmak izi çıkıyo yani terlik fırlatıyolar tepesine çıkıp saçlarını falan çekiyolar. En son kafasına bardak fırlatıp kaçtılar kafası şişti resmen. Bende peşlerinden gidip birer tokat atıp saçlarını accık çektim şimdi vicdan azabı çekiyorum :KK43: şimdi benmi fenayım veletlermi fena :KK11::KK54:

Yüze vurmak gurur kırıcı.
Benim de bir çocuk yüzüme bardak attı . Çok da tehlikeli bir durum olduğu için çok sinirlendim . Çocuğu kolundan tutup dışarı attım . (Kendi evi de yan taraftaydı. )
Sinirinizi anlıyorum tabi ki.

Yaşım 20
Bekarım ama benim çocuğumda olsa anime erkek kardeşime o denli vurmalarina izin vermem en azından bi uyaririm.
Abimi falanda uyaririm..
Kız şuna yüz bulmasın ! Diye..
Senin yaptiginda iyi bence..

Sorma. Sooorma. İki kişisel gelişim kitabı okuyan başımıza "psikolog" kesildi. Çocuğun psikolojisini asıl böyle bozuyorlar. Ondan sonra "ay biz bunu psikologa götürelim". O çocukların da bir gün yetişkin olacağını unutuyorlar resmen.
kesinlikle çocuğun psikolojisi daha da bozuluyo çünkü çocuk ailesinden nasıl tepki veya ilgi gördüyse çevresindende aynısını bekliyo ama çevresindekiler ailesinden farklı davranıncada bu çocuk için üzüntü veya çöküntüye dönüşüyor

Aklıma bizden hiç gitmek bilmeyen mıymıy komşu kızı geldi bize ffenalık geçirtirdi annesi almaya gelirdi gitmezdi bende annen çağırıyor hadi canım diye seviyor gibisinden sarsardım kızı azıcık:KK70:Bende çocuktum tabi o zamanlar ama insan çocukta olsa uyuz oluyor tabi tokat atmak hoşuma gitmedi ama koluna bacağına popişine vursan tamam da neyse olan olmuş:KK53: annesin de bütün suç şu rahat annelerden illallah geldi şuanda tanıdığım hep çocuklar %80 şımarık kimse kusura bakmasın devir mi aileler mi yapıyor bilmiyorum :KK62:

Eğer herkesin içinde yapsaydınız bunu derdim ki evet yine de hoş değil ama kadın çileden çıkmış, kendine hakim olamamış. Siz bilenip bilenip çocukları köşede sıkıştırmışsınız, bu korkaklıktır. Koskoca adam kendini savunur merak etmeyin.

Kusura bakmayın ama çocukla çocuk olmuşsunuz. 5 ve 7 yaşındaki çocuk laftan anlar. Eşinizin bir dayı olarak, bu şekilde yapmamaları gerektiğini, canının acıdığını ve üzüldüğünü söylemesi gerekirdi. Söyleseydi çocuk yapmazdı. Dayısıyla farklı bir iletişime geçerdi. Gidip çocuklara tokat atmışsınız. Bence doğru davranış sergilememişsiniz.
Bu arada da konu başlığınıza cevap olarak, evet çok fenasınız.. Resmen 5 ve 7 yaşındaki çocuklarla aranda güç savaşı geçmiş...

Son düzenleme:
İnsanin kinadigi basina gelirmis ama insallah benim cocugum boyle olmaz tovbe tovbe. Ben olsam vurmazdimda kosede sıkıstirip benim babam polis hapse atar sizi diye cocukca kandirmaya calisirdim onlari herhalde :KK64:

Çocuklar fena da siz daha fenasınız bence,nasıl olurda vurursunuz görümcenizde sizin çocugunuza vursa hoşunuza gidermi.uyarıp ikaz edebilirsinizde şiddet nedir.insanin kınadıgı başına gelmeden ölmezmiş.sizin çocugunuzun ondan daha yaramaz olmayacagınin garantisi varmı?o zaman gelen giden vurduğunda sizde üzülmeyin.

Çocuk kaç kg lık vuracak ki? Yetişkin biri ile bir çocugun gücü aynı mı? Çok abartıyorsunuz
Ay yok canım çocuk gibi vursa zaten umursamam bi degişik yani. Bugün olanı anlataym sana günü var k.v şuan milleti rahatsz ediyo diye çektim yanıma öptüm kucama yattı biraz sonra kalktı gitti yine yanıma geldi sevmek için elimi uzattm meger arkasında tuzlugu saklıyomuş kafama indirdi tuzlugu normalmi yani?

Ay yok canım çocuk gibi vursa zaten umursamam bi degişik yani. Bugün olanı anlataym sana günü var k.v şuan milleti rahatsz ediyo diye çektim yanıma öptüm kucama yattı biraz sonra kalktı gitti yine yanıma geldi sevmek için elimi uzattm meger arkasında tuzlugu saklıyomuş kafama indirdi tuzlugu normalmi yani?

Bu ne ya ? Çocuk resmen şiddet uyguluyor , çocuk olması masumlaştırmıyor 3 yaşında değil ayrıca.

Oh iyi yapmissin diyen degisik insanlara soruyorum ki cocuklari doven bi insana bunu nasil soylersiniz?! Sorun cocuklarda degil gorumcede hadi onu dovsun konu sahibi de gorelim :KK30::KK59:

Çocuklar çok yaramaz,anneleride ilgisizmiş amaaa sizde çocukla çocuk olmuşsunuz. Eşinize yapmıslar ne yapmışlarsa ,eşiniz birşey dememiş ama siz tenhada kıstirıp hırpalamışsınız. Bu doğru gelmedi bana. Annelerine söyleyebilirdiniz,çocukları orada uyarabilirdiniz ama gizlice hırpalamak doğru değil.

Back
X