Ben gerçekten anlamıyorum :(

bence anlatmak iyidir..şu platformda çok güzel ve faydalı..tecrübelerini paylaşıyor insanlar..olayları dine bağlamayalım hemen..

bir sorun varsa elbette paylaşılabilir, kararsız kalınan konularda fikir alışverişi yapılabilir. ama bazı konuların çok fazla gıybete girdiğini düşünüyorum. sürekli bir şikayet hali var.
İyi de kim kimi tanıyorki burada gıybet olsun? Kadın bunalmış mesela, gidip kocasına patlamaktansa burada içini döküp biraz da olsa rahatlaması mantıksız mı ki?

Kişi zaten kendinden bilirmiş işi. İnsanları düzeltmeye kendinizden başlasanız çok daha kolay olur.
PS: Ne kadar dikkatlisin miss

Cok sinirlisiniz, biraz relax Hemen düzenledim, yorumlari ve nickleri karistirmisim Pardon
kusura bakmayin, bazen toplu hucumlar ve laf atmalar oluyo gozlemledigim kadariyla, hem de anlayip dinlemeden.. yorumu oyle gorunce ne oluyo dedim birden.. sinirli degilim de birden aciklama yapinca oyle gorundu sanirim..

Tartışmayı başlatmak değil sürdürmek de ceza alma sebebidir. Arkadaş hata yaptığını kabul etti hala devam ettirmeye gerek var mı?

Tartışmayı başlatmak değil sürdürmek de ceza alma sebebidir. Arkadaş hata yaptığını kabul etti hala devam ettirmeye gerek var mı?
haklisniz.. yalniz ben yazdiktan sonra arkadasimiz yorumunu duzenledi, o yuzden goremedim.. sknti yok :)

Konu sahibi bu konuyu acarak giybetin alasini kendin yapiyosun. Ne kadar bos isler pesindesin arkadas col rahatsiz oluyorsan bakma okuma. Zorla mi okutuyolar sana burdaki dertleri. Bu konu ne zaman kapatilacak? Dini yorumlara meyilli konular hani yasakti?

daha önceki konunuz..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ım-dertte-lürfen-yardım.494379/#post-22470127
Alma hakkı tabiki var ben buna bişey demiyorum ama adam benim aleyhime olan herşeyi yapıyo.. Bu beni üzen ve sinirlendiren. Neden o iki arkadaşımın telefonunu disipline vermedi ?
Zaten yaşlı bi adam olabilir beni sevdiği için yapıyodur dicem ama bu kadarı fazla artık dayanamıyorum ben yapım gereği bu kadar kısıtlamaya gelemiyorum bıraksın beni kendi halime ne kazandırcam ona sanki ne yararım var hiç hoşlanmam hayatıma müdahale edilmesinden adam da nefret ettiğim ne varsa yapıyo.. bundan sonra dersinde de gayet soğuk davranıcam kusura bakmasın bana ne yapıyosa aynı şekilde cevap veririm .. Ama bi yandan da diyorum böyle yapmasam mı. Biriyle konuşmaya da ihtiyacım var ne yapmam gerekiyo offf

kısaca kendinizle fazlaca çelişiyorsunuz

dine bağladılar ya pes..her şeyi dine bağlayabiliyoruz

arkadaşlar da bulmuş zaten
önce açtığın ilk konuna bak sonra konuş

şunu da eklemek isterim gıybet
bahsedilen insanların gıybet edilen kişiler tarafından tanınmasıdır
benim bildiğim
burda herkes anlatıyo bişey rahatlıyo, dertleşiyo...

Bu bakış açısına göre, konusahibinin derdini buraya değil içinden sadece kutsalına anlatmasını ve kendi kişisel imtihanını suskunlukla kabul etmesini beklemez miydik? Ama işte insan her zaman doğruyu bilip buna uygun davranamıyor :) Resmen ibretlik..

Doğru sandığınız şeylerde mi yanlışlık var, kendinizin dahi başarısız olduğu bir durumda başkalarının dikkatli olmasını istemenizde mi? Bunu bir düşünün gerçekten anlamıza yardımcı olabilir.

İyi de kim kimi tanıyorki burada gıybet olsun? Kadın bunalmış mesela, gidip kocasına patlamaktansa burada içini döküp biraz da olsa rahatlaması mantıksız mı ki?
aynen katılıyorum kimse tanımadığı sürece gıybet olmaz... isim vermeden konuşuyoruz şu kişi bana böyle yaptı dersek kim olduğunu belirtirsek karşmızdaki kişi onu şahsen tanıyorsa gıybet olur...

Herkesin tahammül eşiği farklıdır.

Kimisi için problem olmayacak durum kimisi için tüm geceyi uykusuz geçirme sebebidir.

Tanımadığı hem cinslerinden destek gören kadın rahatlar, belki abarttığını anlar, durulur...

Belki burada sakinleşmese olayın muhatabıyla tartışacak, karşılıklı kalpler kırılacak...

O zaman daha büyük günaha girilmiş olmayacak mı?

Bir de derdini anlatmak, halinden şikayet etmek yanlışsa...

Psikologların hepsi gıybet ve dedikodu yaptırıyor insanlara...

konusahibi arkadaş böyle yumuşak yumuşak anlatmış hislerini ama ben okuyunca aslında şöle oldum " noluo len?" şaka bir yana. bu forumun tarzı belli. derdim var diyenler kusuyor içindekileri. genel konular da kv, kp, eş, bazen aile, komşu ve Allah hiç vermesin ne yazık ki bazen sağlık ta olabiliyor.
burada çok saygısızca kv sini eleştirenlerin ağzı da kapatılıyor çoğu zaman ama "o bana bunu yaptı, bu bana bunu yaptı" diye içini döken arkadaşların çoğunun zaten kendisini bile tanımıyoruz ki sadece hani o anlatıyor biz hakemlik yapıyoruz. sen haklısın, haksızısın gibi. bunda kötü bir niyet yok ki.

hayatta tabi ki çok büyük dertler var. hele de bu ülkede bunları eminim her forum üyesi arkadaşım her gün farkediyordur bir daha ama herkes içinde yaşadığı durumla sınanıyor. lisede en büyük dert üniversite sınavı iken, evlenince eş olabilir. bu hayatın cilvesi.

inanın ben bu forumda sadece dert dinlemiyorum. belki normal hayatta karşılaşamayacağım insanlar tanıyorum. sosyo-ekonomik açıdan farklı kadınların dertlerini, yaşamlarını izliyorum. ne kv ler, eşler görüp halime şükrediyorum, bazen sorunlara nasıl yaklaşılacağını, eşe nasıl davranılmasını filan da öğreniyorum.

bir de lütfen saldırmayın bana ey ahali ama sürekli ümmet, cemaat, sabır, tevekkül deyip te hadislerden, peygamberlerden dem vurunca bi gariplik oluyo ortamda. her konuya dahil etmesek mi ki bilemedim...

Öncelikle burası bir derdim var bölümü kendi derdiniz varsa yazarsınız ama genel olarak insanları yermek burayı kötülemek için yazamazsın bu dert olmuyor çünkü derdim değil diyorsunuz da herkesin derdi kendine büyüktür fikir almak isteyenlerde olabilir. Evet bende bazen abartılı buluyorum ama yazıyorum şu açıdan haksızsınız diye fikrimi beyan ediyorum buras bir sanal platform istemezseniz okumazsınız olur biter herkesin de günahı kendine sizi bağlamaz neden sorun ediyorsunuz anlamadım ümmetin derdi de günahta. Her koyun kendi bacağından asılır o zaman çevrenizde de derdi olan insanları dinleyip yardımcı olmaya çalışmıyorsunuz demektir. İnsanız dertsiz insan mı var.

Duvari nem insani gam yikar..dertler paylastikca azalir...konu sahibini gercek hayatta merak ettim hic mi offf demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…