İyi de kim kimi tanıyorki burada gıybet olsun? Kadın bunalmış mesela, gidip kocasına patlamaktansa burada içini döküp biraz da olsa rahatlaması mantıksız mı ki?bir sorun varsa elbette paylaşılabilir, kararsız kalınan konularda fikir alışverişi yapılabilir. ama bazı konuların çok fazla gıybete girdiğini düşünüyorum. sürekli bir şikayet hali var.
bunlar da sizin bdv konularınızdan....sizin cümleleriniz, öğretmeniniz için kurmuşsunuz.
yorumsuz!!!
Bişey demesi değilde zıtlaşmicakmıyım yani :/ Bilmiyorum ya adamı öldüresim geliyo artık o derece......
Alma hakkı tabiki var ben buna bişey demiyorum ama adam benim aleyhime olan herşeyi yapıyo.. Bu beni üzen ve sinirlendiren. Neden o iki arkadaşımın telefonunu disipline vermedi ?
Zaten yaşlı bi adam olabilir beni sevdiği için yapıyodur dicem ama bu kadarı fazla artık dayanamıyorum ben yapım gereği bu kadar kısıtlamaya gelemiyorum bıraksın beni kendi halime ne kazandırcam ona sanki ne yararım var hiç hoşlanmam hayatıma müdahale edilmesinden adam da nefret ettiğim ne varsa yapıyo.. bundan sonra dersinde de gayet soğuk davranıcam kusura bakmasın bana ne yapıyosa aynı şekilde cevap veririm .. Ama bi yandan da diyorum böyle yapmasam mı. Biriyle konuşmaya da ihtiyacım var ne yapmam gerekiyo offf
kusura bakmayin, bazen toplu hucumlar ve laf atmalar oluyo gozlemledigim kadariyla, hem de anlayip dinlemeden.. yorumu oyle gorunce ne oluyo dedim birden.. sinirli degilim de birden aciklama yapinca oyle gorundu sanirim..Cok sinirlisiniz, biraz relaxHemen düzenledim, yorumlari ve nickleri karistirmisim Pardon
bu nedir simdi? :) kimsenin kimseyi alt etmeye calistigi yok, konu sahibine cevaben iki yorum yaptim, arkadas birden alintilarla savunmaya gecip imani sorgulamakla suclamis.. daha sonra yok beyniniz vs diyerek seviyeyi iyice dusurmus.. (ki yanlis alinti yapip yanlis kisiye cevap veren kendisi)
sonra olay birden beni biler bilir cumlesiyle mahalle kavgasina donusmus.. sizse (sanmiyorum ki olayi objektif yorumladiniz) beni yargilayip atasozleriyle susluyorsunuz.. pes..
haklisniz.. yalniz ben yazdiktan sonra arkadasimiz yorumunu duzenledi, o yuzden goremedim.. sknti yok :)Tartışmayı başlatmak değil sürdürmek de ceza alma sebebidir. Arkadaş hata yaptığını kabul etti hala devam ettirmeye gerek var mı?
daha önceki konunuz..ben gerçekten anlamıyorum
insanlar gerçekten bu kadar kötü mü yoksa sizlerin bakış açısı mı onları kötü yapan?
herkes birşeylerden şikayetçi hiç memnun olan yok halinden. kimisi eşiyle kimisi annesiyle kimisi babasıyla kimisi kayınvalidesiyle.. hep bir sorun. ve gelip bunu burda anlatıyosunuz.
evlenmek isteyen biri varsa da soğur yani. hiç sineye çekenini görmedim.
hepimiz bi imtihandayız herkesin sorunları var benim de var.
ama kimseye şu bana böyle yaptı bu bana böyle yaptı diyemiyorum. biraz inanç meselesi galiba. söz taşımak kabir azabını getirir. dedikodu gıybet cabası...
eğer karşımızdaki kişiye karşılık vermeyip burada onu yaptı bunu yaptı diyerek ben zaten sineye çekiyorum diyorsanız yanılıyorsunuz. bir derdiniz varsa, imtihanınız varsa onu Allah'a bile şikayet etmemeliyiz ki imtihanı kazanalım.
ben bunların hep boş kalmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Aramızda başka dinden olan var mı bilmiyorum ama Müslüman olanların daha dikkatli davranmasını isterim.
Kimsenin akıbeti kötü olsun istemem.
burada yazılanları okudukça gerçekten çok üzülüyorum insanlık ne halde diyorum..
dine bağladılar ya pes..her şeyi dine bağlayabiliyoruzKonu sahibi bu konuyu acarak giybetin alasini kendin yapiyosun. Ne kadar bos isler pesindesin arkadas col rahatsiz oluyorsan bakma okuma. Zorla mi okutuyolar sana burdaki dertleri. Bu konu ne zaman kapatilacak? Dini yorumlara meyilli konular hani yasakti?
Zaten konu sahibi acarken daha konuyu giybete ummete direk baglamis olayi.. Pesss... :)dinebilmemneyr ya pes..her şeyi dine bağlayabiliyoruz
aynen katılıyorum kimse tanımadığı sürece gıybet olmaz... isim vermeden konuşuyoruz şu kişi bana böyle yaptı dersek kim olduğunu belirtirsek karşmızdaki kişi onu şahsen tanıyorsa gıybet olur...İyi de kim kimi tanıyorki burada gıybet olsun? Kadın bunalmış mesela, gidip kocasına patlamaktansa burada içini döküp biraz da olsa rahatlaması mantıksız mı ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?