• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Gerçekten Bir Aptalım

Yani deste deste parayı gramlara vermek psikolojik olarak anormal bir olay mı geliyor ben de çözemedim. Bu kadar yükselmişken elli gram direkt alsam çok mu saçma olacak o kadar düşükken almadım
Zaman makinesine atlayıp 3-5 yıl geri gidip öyle mi alıcan ne yapacaksın ki şu an bu fiyat işte.

Deste deste parayı nerde görüyorsun ben hep hesaptan hallediyorum para çok küçülüyor gözümde. 100 bin hop oraya transfer 200 bin buraya biriktir derken😅

Altını fiziki görünce daha kıymetli geliyor.

Ekonomist videoları izlerim ben de. Son 10 yılda gayrimenkulden daha çok getirmiş altın. (Kirasını ayrı tutuyorum.) Enflasyon karşısında güçlü bir koz. 3-6 aydan uzun süre elinde tutacaksan en mantıklı yatırım aracı.

Zaman makinesine atlayıp 3-5 yıl geri gidip öyle mi alıcan ne yapacaksın ki şu an bu fiyat işte.

Deste deste parayı nerde görüyorsun ben hep hesaptan hallediyorum para çok küçülüyor gözümde. 100 bin hop oraya transfer 200 bin buraya biriktir derken😅

Altını fiziki görünce daha kıymetli geliyor.

Ekonomist videoları izlerim ben de. Son 10 yılda gayrimenkulden daha çok getirmiş altın. (Kirasını ayrı tutuyorum.) Enflasyon karşısında güçlü bir koz. 3-6 aydan uzun süre elinde tutacaksan en mantıklı yatırım aracı.
Şimdi ne yapacağım üzülmekten başka bir şey yok

Şimdi ne yapacağım aylardır boşuna çalışıyormuşum gibi hissediyorum.
Ben olsam elimdeki toplu parayla en düşük komisyonu alan kuyumcudan fiziki gram altın alırdım. Bundan sonra ki elime geçen her tl ile banka hesabımdaki altın hesabıma altın alırdım.

Zararın neresinden dönersen kardır.
Ben her ay az çok demeden gram alma peşindeyim.
Bu sene taksitle 10 gr bilezik aldım ve de 2500 tl daha fazlaya geldi.
Olsun çıkar dedim 38500 tl'ye aldıgım bilezik bugün olmuş 58 bin civarı
Beklemeyin.
Tl'de durulmaz.
Bunu defalarca anlatıyorlar.
Cihat dedeyi izleyin, tunç satıroglunu izleyin.
Youtubede ücretsiz bilgi veren adamlar bunlar.

Para biriktirip altın alınmaz. Altını, elinize para geçince her ay az da olsa almalısınız. Para birikene kadar altın yükseliyor çünkü.
Dün altın aldım, yükselmiş olmasına rağmen

Yani deste deste parayı gramlara vermek psikolojik olarak anormal bir olay mı geliyor ben de çözemedim. Bu kadar yükselmişken elli gram direkt alsam çok mu saçma olacak o kadar düşükken almadım
Alışveriş yaparken 3 portakal, 2 elma, 4 salatalık, 1 marul için en yüksek para birimimiz olan 200₺ vermek bana da anormal geliyor ama altın birikimi için para yatırmak başka bir şey 😄

Bu şekilde cok düşünerek yatırım yapılmaz, eline ne kadar geçiyorsa altına çevirmelisin. İster fiziki olsun, ister altin hesabı olsun bir şekilde hemen değerlendir bence. Bu ekonomik ortamda nakitte para tutmak bana dogru gelmiyor. Uzun vade yatırımlarda 3 e 5 e bakmadan toplanır.

Son düzenleme:
Yani 200 bin tlde altının 5500den 6000 çıkması 3 gram falan oynatıyor çok abartı bi tepki altın bu çıkar iner ben bi gecede %30 düştüğünü hatırlıyorum yatırım birikim konularında kimseyi dinleme ben de bes yapıyorum gereksiz diyorlar bana ne. Bu konuda sepet yapabilirsin elime bu sene tazminatım geçti ama taksit taksit yaklaşık 800 bin tl sepet yaptım ama kısa vadeli bi hedefim yok. Arabamı sattığımda da kısa vadeli olduğu için faize koymuştum kur korumalı. Zamanında kredi çekmemek için altın borcu aldım büyük bi hataydı bazen diyorum ah nasıl salaklık yaptım ama bakınca inşaat masrafları altından daha da arttı ve ben ev yaptırdığım için kredi çekemezdim. Bütçe konusunda şöyle yap tüm masraflarını çıkar aylık 60bin maaş alıyorsun diyelim 25 bin kira fatura olsun 3 bin bes 20 bini harcama kalanı da yatırım. borca da girebilirsin belki ev araba olarak.

Konu sahibi bundan sonrası için kredi çekip altın yapma önerisini verebilirim sana. Biz bu sene başından beri o şekilde yaptık. Faizsiz kredi denk geldikçe aldık, eşimin bankası promosyon yerine yüksek miktarda kredi verdi ve onu da aldık. Sene başında yaptığımız altınları ay ay ödemiş gibi olduk. Ben de para elimde kalırsa yiyorum ya da az az almayı beceremiyorum bu yüzden bu şekilde bir yol izledim. Hatta 3 hafta önce yine bir banka çok düşük bir faizle 100.000 tl verdi, aldım bilezik yaptım. Bu şekilde çok güzel birikiyor.

Konu sahibi bundan sonrası için kredi çekip altın yapma önerisini verebilirim sana. Biz bu sene başından beri o şekilde yaptık. Faizsiz kredi denk geldikçe aldık, eşimin bankası promosyon yerine yüksek miktarda kredi verdi ve onu da aldık. Sene başında yaptığımız altınları ay ay ödemiş gibi olduk. Ben de para elimde kalırsa yiyorum ya da az az almayı beceremiyorum bu yüzden bu şekilde bir yol izledim. Hatta 3 hafta önce yine bir banka çok düşük bir faizle 100.000 tl verdi, aldım bilezik yaptım. Bu şekilde çok güzel birikiyor.
hangi banka verdi faiz oranı neydi acaba ?

Yani 200 bin tlde altının 5500den 6000 çıkması 3 gram falan oynatıyor çok abartı bi tepki altın bu çıkar iner ben bi gecede %30 düştüğünü hatırlıyorum yatırım birikim konularında kimseyi dinleme ben de bes yapıyorum gereksiz diyorlar bana ne. Bu konuda sepet yapabilirsin elime bu sene tazminatım geçti ama taksit taksit yaklaşık 800 bin tl sepet yaptım ama kısa vadeli bi hedefim yok. Arabamı sattığımda da kısa vadeli olduğu için faize koymuştum kur korumalı. Zamanında kredi çekmemek için altın borcu aldım büyük bi hataydı bazen diyorum ah nasıl salaklık yaptım ama bakınca inşaat masrafları altından daha da arttı ve ben ev yaptırdığım için kredi çekemezdim. Bütçe konusunda şöyle yap tüm masraflarını çıkar aylık 60bin maaş alıyorsun diyelim 25 bin kira fatura olsun 3 bin bes 20 bini harcama kalanı da yatırım. borca da girebilirsin belki ev araba olarak.
Bes neden gereksiz diyorlar? Ben de yeni girdim aylık 10 bin tl, hatta dedim keşke ilk çalışmaya başladığımda girseydim bir sürü birikirdi şimdiye.

Bence sizde toplu para görmek var onlar cokca dursun istiyor olabilrisiniz. Benim oğlum çocuk ama onda da bu var. Mesela haftaliklarini biriktiriyor. Ben sonra gram alip cüzdanına koyuyorum ama o param gitti diye düşünüyor. Topluca duruyordu diyor. Bu altin düşer cikar ama artik 4bin küsüerde olmaz. Paranız değer kaybetmez alin bence

Geçtiğimiz iki hafta boyunca haftasonu Akbank 0.99 faizle 100.000 tl verdi yıl sonu kampanyası olarak ☺
Aynı bankadan 100 bin ve 50 bin çekip ben de bilezik aldım 🤣 mesela ziraatte de 500 bine kadar vergi bes için veriyor 4 taksitte ödeniyor garanti bazen 1,99 kampanyası yapıyor martta da 100 bin çekmiştim öyle

Aynı bankadan 100 bin ve 50 bin çekip ben de bilezik aldım 🤣 mesela ziraatte de 500 bine kadar vergi bes için veriyor 4 taksitte ödeniyor garanti bazen 1,99 kampanyası yapıyor martta da 100 bin çekmiştim öyle
Biz 50 bini alamadık 🤣 Benim elim ayağıma dolaştı banka şifremi kilitledim yoksa 100 bin daha alacaktım 🤣 sağlıkla biriktirmek güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah hepimize 😍

Mesele tl harici bir şeyi biriktirmek önce biriktireyim demek zaten ontolojik hata.

Bu fiyattan girilmez dedikleri her fiyattan altın aldım ben. Ben fiziki gram tercih ediyorum onu da kiralık kasaya koyuyorum.

Ayrıca borçtan korkmayın diyeceğim ama yatırım mantığınızla korkacak gibisiniz. Şöyle korkmayın borç kaynak demektir, onunla makyaj malzemesi kıyafet almayıp yatırım yaptıysanız korkacak bir şey yok. Ben bu ay sıfır faizli ya da 0,99. Faizli bütün bulduğum kredilere saldırdım. Altın ve vadeli mevduata/fona böldüm. O paraya en azından %40 faiz alabilirdiniz neden bomboş tuttunuz dini sebepler mi? Ben 1 tl bile tutmuyorum vadesiz tl olarak.

Back
X