Ben gerçekten haksız mıyım sizce ?

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
15 aylık evliyim. Eşimle 22 yaşında çıkmaya başladık.3 yıl sonra sözlendik. Evlenebilmek için eşim uzunca bir süre kadroyu bekledi. 5 yıl kadar. Ondan önce evin alınmasını beklemiştik. Bir yıl kadar evin içini yaptırmayı bekledik. Evlendik. Tabi borçlarımız var. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum. Şimdi borçlarımızın bitmesini bekle diyor. Buda en az 2 sene daha demek . Şuan 29 yaşındayım. Hayatım eşimi beklemekle geçiyor. Askerliğini bile yapmadı hala tecilli. Bide 2 yıl sonra askerlik çıkarsa .. Ben beklemekten çok sıkıldım. Yoruldum. Çalışmaktan da çok sıkıldım. Ek olarak çevremde herkes ilgi bekliyor dün kv beni eleştirmiş gelip gitmiyorsunuz . Benimle görüşmek istemiyorsunuz diye. Ama haftada 1 kere mutlaka onla görüşüyoruz. Ben gidemesem bile eşim en az 2 kere görüşür. Ben her sabah evden 6 buçukta çıkıyorum. Hafta sonu iş güç derken kendi anneme bile vakit ayıramıyorum. Dün onun yüzünden eşimle kavga ettik. Bu arada eşim çok para harcadığımızı o yüzden bu sorunları yaşadığımızı söyledi. Harcamalarım : İşe gidiyorum o yüzden ayda ortala 100 TL lik giyim harcamam oluyor. Ayda sadece 2 kere kuaföre gidiyorum. Ayda bir kere dışarıda yemek yiyoruz. Onun dışında bir harcamam yok. Temizlikçi almak istedim 2 hafta bir ondada kıyamet koptu zaten sustum. Ben haksız mıyım gerçekten ? Lütfen gerçek fikirlerinizi söyleyin.

haklısın.
yaşın geçiyor çocuk sahibi olmak istiyorsun anladığım kadarıyla eşin çok kuralcı.
benim eşiminde böyle garip takıntıları vardır anlıyorum seni ama bu kadar uzatmanın manası yok.

eşini al karşına konuş. aklı başında adamsın bu yaştan sonra çocuğumuz oldugunda böyle böyle sıkıntılarımız olur de. zaman geçiyor borç elbet ödenir ama ya çocuğumuz olmazsa falan de.bakalım umarım çözersiniz sıkıntınızı.

temizliğe yardım ediyor mu.
erkekler bu temizlikçi olayına fikir olarak karşı çıkabiliyorlar. benim eşim de öyleydi. sonuçta ilk bir-iki yıl boyunca benimle temizlik yaptı, o da ben de yeter artık dedik :) şimdi birisi geliyor, bana diyor ki istersen daha sık çağırabilirsin :)

çocuk için, borç varsa mecbur erteleyeceksin, yani bu eşini beklemek değil aslında. yanlış mı düşünüyorum, tabi borçların oranına göre değişebilir bu düşüncem.

son yorumum da çalışma üzerine, haftasonu da çalışıyorsan çok yorulursun, haftasonu çalışmayacağın bir işe geçebilme şansın var mı?

KV nin sözüne de takılma, ister tabi gelinsin gidilsin, sen bahaneni söyle, gerisini çok kafaya takma.

Askerliğinin duruyor olması sıkıntı.
Siz hamile kalsanız ve eşiniz askere gitse ne yapacaksınız?
Çalışamayacaksınız da.
Eşiniz bu kadar şey için bekleteceğine keşke önce askerlik için bekletseymiş.

valla şunu bilir şunu söylerim borç hiçbir zaman bitmiyor..o yüzden bebeği ertelemeye gerek yok...

temizliğe yardım ediyor mu.
erkekler bu temizlikçi olayına fikir olarak karşı çıkabiliyorlar. benim eşim de öyleydi. sonuçta ilk bir-iki yıl boyunca benimle temizlik yaptı, o da ben de yeter artık dedik :) şimdi birisi geliyor, bana diyor ki istersen daha sık çağırabilirsin :)

çocuk için, borç varsa mecbur erteleyeceksin, yani bu eşini beklemek değil aslında. yanlış mı düşünüyorum, tabi borçların oranına göre değişebilir bu düşüncem.

son yorumum da çalışma üzerine, haftasonu da çalışıyorsan çok yorulursun, haftasonu çalışmayacağın bir işe geçebilme şansın var mı?

KV nin sözüne de takılma, ister tabi gelinsin gidilsin, sen bahaneni söyle, gerisini çok kafaya takma.
Bekleyeyim beklemesine de 2 yıl sonra istediğimde acaba hemen çocuğum olacak mı ? Peki ya 2. yide yapmak istersem. Haftasonu çalışmıyorum bu arada.

Bekleyeyim beklemesine de 2 yıl sonra istediğimde acaba hemen çocuğum olacak mı ? Peki ya 2. yide yapmak istersem. Haftasonu çalışmıyorum bu arada.

orası doğru, günümüzde kadın hastalıkları çoğaldı. Aynı korkuyu yaşadığım için çocuk fikrini kendi planlarımda öne çekmiştim. şimdi çocuğum olabilirken yapmayıp, ileride bir sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamazsam çok üzülürüm diyerek. borcum da vardı, arabam da yoktu, ama bu düşünce beni çocuk sahibi olmaya itti yine de.

hatta bu düşünce birden gelmişti,
o gün eve gelip, eşime ben çocuk yapmaya karar verdim demiştim. o da "bana da haber verdiğin için sağol" demişti :)

Borç yuzunden ertelıyorsaız ertelemeyın.
Yaşınızda gelmiş gerçekten.
Şimdi çocuğu yap. Eşin askere gidinceye kadar buyur zaten.
Keşke bukadar bekletmeseydı eşin askerliğini.

Eşin lise mezunu değildir inşallah
..

okadar bekle bekle hala borc öde ve daha beklemeye devam et
bence esine böyle de bekledikde ne oldu de
hic biseyi ertelemeyin su hayata cünkü yarinimiz var mi onu bile bilmiyoruz
hem bebek nasibiyle gelirmis <3 hayirlisi olsn hakkinizda :)

Borç yuzunden ertelıyorsaız ertelemeyın.
Yaşınızda gelmiş gerçekten.
Şimdi çocuğu yap. Eşin askere gidinceye kadar buyur zaten.
Keşke bukadar bekletmeseydı eşin askerliğini.

Eşin lise mezunu değildir inşallah
..
Eşim lise mezunu değil ama okuduğu bölüm dolasıyla uzun dönem yapacak. Bedelli çıkar mı acaba? Tabi buda yeni borç demek oluyor:KK43:

Eşim lise mezunu değil ama okuduğu bölüm dolasıyla uzun dönem yapacak. Bedelli çıkar mı acaba? Tabi buda yeni borç demek oluyor:KK43:
Ozaman kotu olmuş. Benım eşimde askerliği yapmadı. Ama biz 23 yaşındayız ve eşim 6 aylık yapıcak .
Eşniz askere gidince nerede kalıcaksıınız?

Askerlik veya borç için çocuk ertelenmez !!
Her an bebek kapıda gibi düşünmesin ,detaylı konuşun bilinçlendirin eşinizi
Hayat sadece onun kuralları çerçevesinde yürümez sizinde fikirlerinize saygı gösterip uygulamaya geçirmesi lazım,
Ayrıca harcamalarınız çalışan bir bayan için gayet normal,
Ben sadece sizden farklı olarak her ay kıyafet gereksinimim olmaz o ;) kolaylıklar ...

Her şeyden önce askere gitmeliydi.
Bence borcunuzu bitirin askerliğini halledin öyle yapın çocuk bence.

15 aylık evliyim. Eşimle 22 yaşında çıkmaya başladık.3 yıl sonra sözlendik. Evlenebilmek için eşim uzunca bir süre kadroyu bekledi. 5 yıl kadar. Ondan önce evin alınmasını beklemiştik. Bir yıl kadar evin içini yaptırmayı bekledik. Evlendik. Tabi borçlarımız var. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum. Şimdi borçlarımızın bitmesini bekle diyor. Buda en az 2 sene daha demek . Şuan 29 yaşındayım. Hayatım eşimi beklemekle geçiyor. Askerliğini bile yapmadı hala tecilli. Bide 2 yıl sonra askerlik çıkarsa .. Ben beklemekten çok sıkıldım. Yoruldum. Çalışmaktan da çok sıkıldım. Ek olarak çevremde herkes ilgi bekliyor dün kv beni eleştirmiş gelip gitmiyorsunuz . Benimle görüşmek istemiyorsunuz diye. Ama haftada 1 kere mutlaka onla görüşüyoruz. Ben gidemesem bile eşim en az 2 kere görüşür. Ben her sabah evden 6 buçukta çıkıyorum. Hafta sonu iş güç derken kendi anneme bile vakit ayıramıyorum. Dün onun yüzünden eşimle kavga ettik. Bu arada eşim çok para harcadığımızı o yüzden bu sorunları yaşadığımızı söyledi. Harcamalarım : İşe gidiyorum o yüzden ayda ortala 100 TL lik giyim harcamam oluyor. Ayda sadece 2 kere kuaföre gidiyorum. Ayda bir kere dışarıda yemek yiyoruz. Onun dışında bir harcamam yok. Temizlikçi almak istedim 2 hafta bir ondada kıyamet koptu zaten sustum. Ben haksız mıyım gerçekten ? Lütfen gerçek fikirlerinizi söyleyin.
Çocuk yapmayı çalışmamak için mi istiyorsunuz?çalışmaktan sıkıldım demişsiniz ya hatta daha önce de buna benzer konu açmıştınız.eşiniz bebekten sonra hiç çalışmayacağınızı biliyorsa ondan da istemiyor olabilir.
Diğer tüm şikayetlerinizde haklısınız.

Tabiki haklısın .. Sen tepkı gostermedıkce abartmışta abartms esın pes

anne olmayı ertelemek eğer bir sağlık sorununuz yoksa bana biraz kadına haksızlık gibi geliyor, evet insanın borcu olması demek sıkıntı demektir ama bebekte berekettir, çalışıyorsunuz da zaten ki hamile kalır kalmaz da işi bırakmazsınız herhalde en azından doğum yaklaşana kadar çalışabilirsiniz bu da en az 8 ay eder, doğum izniniz ile buraber aşağı yukarı 10- 12 ayı bulur yani beklemeyi düyündüğünüz 1 yıl kafadan gitti bile. Bence eşinizin askerliğini yapmamış olması daha büyük bir sorun ama anladığım kadarıyla eşiniz mesleği nedeniyle uzundönem askerlik yapacak yani askerde de maaş alabilecek e buda askerlikte maddi bir kaybınız lomayacağını gösterir, demem o ki beklemeyin, allaha emanet edin kendinizi ve anne olmanın baba olmanın ne kadar kutsal bir güç olduğuna hemen tanık olun. bunu eşiniz ile sakin ve aklıselim bir dille konuşursanız sizi anlayacaktır. hakkınızda hayırlısı olsun. Saygılar.

Back
X