Ben gerçekten haksız mıyım sizce ?

Sen haklı değilsin, anlatımına bakılırsa haklılığın dibisin.
Bu kadar da alttan almışsın yıllardır, her şeye göğüs gerip eşine destek verip her zaman anne modunda her şeye bir çözüm üretmişsin.
Maddelendiricem...

1- onca yıl bekledin, her şey onun isteklerine göre gitti, peki eksiklikler bitti mi? hayır

2- maddi sıkıntı her zaman var, hayat zor iki kişi çalışıp gene yetiremiyoruz ; tabii ki çocuk planlamak önemli, ama biyolojik yaşın da önemi var burda! çünkü istediğin zaman çocuk olmuyor hadi bufün yapalım dediğinde gerçekleşmiyor... o sebeple böyle bir isteği kendi kendine kararlaştıramaz, bunu açıkça bilmelisin...

3-Eşin ailesini dengelemiyor anladığım kadarıyla, annesinin kendisinin düşünmesi gereken hassasiyeti eşin tolere etmeliydi. "anne kız çalışıyor, üstelik ev işini de yapıyor nasıl gelelim geçen hafta geldik ya bir yıl boyunca çocuğunu göremeyenler var neden şükretmiyorsun" diye bir cümle kursa annesi rahalardı, sen üzülmezdin o da gerilmezdi...

Eşinle suçlamadan, kınamadan konuşmalısın. Zira eşin sana çok güveniyor, ağırlığını fena halde yaslamış sana, sen annesi değil eşisin! senin de hayatın bu, yeterli fedakarlığı da gösteriyorsun... bu kadar da yayılmamalı, çalışmıyor olsan gene anlarım, ama sen de emek veriyorsun, bu sebeple lütfen zamanının ve kelimelerinin kıymetini bil...

esınızı bekleyecegınızı en bastan bılıyordunuz
askerlıgını bıle yapmamıs bence kesınlıkle suan cocuk dusunmeyın
hele hele temızlık ıcın yardımcı ıstemene bıle kıyamet koptuysa cocuk sızın evlılıgınızın net olarak sonu olur
yada sonunu erken getırır
malesef gelecek goremedım
ınsallah duzelır hersey ...

15 aylık evliyim. Eşimle 22 yaşında çıkmaya başladık.3 yıl sonra sözlendik. Evlenebilmek için eşim uzunca bir süre kadroyu bekledi. 5 yıl kadar. Ondan önce evin alınmasını beklemiştik. Bir yıl kadar evin içini yaptırmayı bekledik. Evlendik. Tabi borçlarımız var. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum. Şimdi borçlarımızın bitmesini bekle diyor. Buda en az 2 sene daha demek . Şuan 29 yaşındayım. Hayatım eşimi beklemekle geçiyor. Askerliğini bile yapmadı hala tecilli. Bide 2 yıl sonra askerlik çıkarsa .. Ben beklemekten çok sıkıldım. Yoruldum. Çalışmaktan da çok sıkıldım. Ek olarak çevremde herkes ilgi bekliyor dün kv beni eleştirmiş gelip gitmiyorsunuz . Benimle görüşmek istemiyorsunuz diye. Ama haftada 1 kere mutlaka onla görüşüyoruz. Ben gidemesem bile eşim en az 2 kere görüşür. Ben her sabah evden 6 buçukta çıkıyorum. Hafta sonu iş güç derken kendi anneme bile vakit ayıramıyorum. Dün onun yüzünden eşimle kavga ettik. Bu arada eşim çok para harcadığımızı o yüzden bu sorunları yaşadığımızı söyledi. Harcamalarım : İşe gidiyorum o yüzden ayda ortala 100 TL lik giyim harcamam oluyor. Ayda sadece 2 kere kuaföre gidiyorum. Ayda bir kere dışarıda yemek yiyoruz. Onun dışında bir harcamam yok. Temizlikçi almak istedim 2 hafta bir ondada kıyamet koptu zaten sustum. Ben haksız mıyım gerçekten ? Lütfen gerçek fikirlerinizi söyleyin.
Sen haklısın tamamiyle..

Benim eşim de askere gitmedi. Şimdi yüksek lisans için uğraşıyor. İnşallah herşey yolunda gider.
Biz de çok düşündük. Maddi ve manevi olarak. İstediğimiz gibi bir hayat bebeğimize sunmak için en az 10 yıl gerekiyor. 38 yaşında da hamile kalırsam tek çocuk yapmamız lazım. Zaten öylemi böylemi derken bize bir süpriz yaptı bebeğimiz :anneadayı:

15 aylık evliyim. Eşimle 22 yaşında çıkmaya başladık.3 yıl sonra sözlendik. Evlenebilmek için eşim uzunca bir süre kadroyu bekledi. 5 yıl kadar. Ondan önce evin alınmasını beklemiştik. Bir yıl kadar evin içini yaptırmayı bekledik. Evlendik. Tabi borçlarımız var. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum. Şimdi borçlarımızın bitmesini bekle diyor. Buda en az 2 sene daha demek . Şuan 29 yaşındayım. Hayatım eşimi beklemekle geçiyor. Askerliğini bile yapmadı hala tecilli. Bide 2 yıl sonra askerlik çıkarsa .. Ben beklemekten çok sıkıldım. Yoruldum. Çalışmaktan da çok sıkıldım. Ek olarak çevremde herkes ilgi bekliyor dün kv beni eleştirmiş gelip gitmiyorsunuz . Benimle görüşmek istemiyorsunuz diye. Ama haftada 1 kere mutlaka onla görüşüyoruz. Ben gidemesem bile eşim en az 2 kere görüşür. Ben her sabah evden 6 buçukta çıkıyorum. Hafta sonu iş güç derken kendi anneme bile vakit ayıramıyorum. Dün onun yüzünden eşimle kavga ettik. Bu arada eşim çok para harcadığımızı o yüzden bu sorunları yaşadığımızı söyledi. Harcamalarım : İşe gidiyorum o yüzden ayda ortala 100 TL lik giyim harcamam oluyor. Ayda sadece 2 kere kuaföre gidiyorum. Ayda bir kere dışarıda yemek yiyoruz. Onun dışında bir harcamam yok. Temizlikçi almak istedim 2 hafta bir ondada kıyamet koptu zaten sustum. Ben haksız mıyım gerçekten ? Lütfen gerçek fikirlerinizi söyleyin.
Bu ne ya hem çalışcaksın hem de Adam temizlikçi yemi karışacak koy tavrını ya. Benim de bi annem var diye de söyle. Çok yüz vermişsin. O evde bi tek eşin yaşamıyor bir tek o da çalışmıyor. Haddini bilsin herkes bu ne ya.

Ben haksız olduğunuz bi konu göremedim. Çocuk sahibi olmak için 2 yıl bekleyin tamam ama 2 yıl sonra da olup olmayacağı belli diyorsunuz. Bu da sıkıntı. .

Kayınvalide kendine dert arıyor size sarmak için belli. . Ben haftada bir aramıyorum bile. Ama kadın gık demiyor.

Para konusunda da fazla harvamanız da yok. .

Her konuda haklı gördüm ben sizi. .

Bence çalışmamayı sakın düşünme suanda bile temizlikçi almana karışıyorsa çalışmadığında bi çok konuda kısıtlanırsın ama borç varsa haksızda değil sonuçta bu zamanda ev sahibi olmakda fedakarlık ister kısmak lazım harcamaları Çocuk mevzusunda da farklı açıdalardan bakıyorsunuz o maddı açidan stresli sende duygusal düşünüyorsun ama yaşının geçtiğini cocuk sahibi olma konusunda sıkıntılar yaşayabileceğinizi anlat ve orta yolu bulun 2 yıl diyorsa 1 yıla. İkna et ve bu 1 yılda tutumlu davranmaya çalışın

Eğer çocuk sahibi olmakta geç kalırsan tüp bebeğin daha masraflı ve stresli bir süreç olduğunu söyle. Yumurta rezervleri her ay azalıyor malum.

Back
X