Ben gerçekten korkuyorum.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar durum şu 15 aylık bir kızım var 2 haftadır sürekli kızdığında istediği olmadığında vuruyor kendine çevresine ve ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. O kadae ki şaşırıyorum. Ben galiba bu işi başaramayacağım ya iyi bir anne olmayacak benden. 15 aylık bir bebek nasıl kızıp vurabilir bunu nasıl öğrenebilir aklım almıyor. Eşimle bu konuda ters düşüyoruz. Bana çok tedirgin davrandığım için kızıyor. Net ol ki bilsin gibi düşünüyor ama o kadar küçük ki ben o vurduğunda kızarsam o davranışı edinip kızar gibi geliyor ama başka türlü konuşunca da olmuyor. Anlamdım nasıl olacak geçecek mi? Ayrıca eşiyle böyle ters düşen oldu mu? Nasıl halledebiliriz?

Her çocukta bu evreler oluyor ,aaa napıyosun ,bişi yok ki noluyor gibi şaşırmış tepki verin ,
Bizim kız 27 aylık kendini kasıp titremeyi keşfetti bu ay ,bikaç kere bişi yok şimdi noldu ki diyip sakinleştirdik ,komikmiş gibi davranın şaşırın vazgeçiyor ,aşırı tepki vermeyin

Harika haftalar kitabını tlf yükle senin gibi olan annelerin tecrübelerini okursan rahatlarsın belki ama atak haftalarinda normal davranışlar e bebek kendini ifade edemeyince doğal olarak sinirleniyor

Benim kızımda 18 aylık. Bizde de olmuştu o vurma meselesi. Tepki vermeyin, tepki vermedikçe kendisi bırakır. Biz böyle yapmıştık. Dikkat çekmeye çalışıyor olabilir, sonuçta size vurduğunda tüm ilgiyi bir anda ona yöneltiyorsunuz, kızıyorsunuz yada konuşmaya başlıyorsunuz vs.

Istedigini yaptirmaya calisiyor, bunun yollarini deniyor. Eger bu davranislari sergilediginde agladiginda vurdugunda vs yaparsaniz bu davranis pekişir ve sıklaşır. Kendince size isteklerini böyle yaptirmayi öğrenir. Gormezden gelin, istedogini yapmayin. Sebeplerini anlatmaya gayret edin. Kendine zarar verirse kucaginiza alip sefkat göstermeyin, suyunu cikarir. Mümkün olduğunca anlatin, konuşun
Sebep sonuc iliskisi çerçevesinde sorunu halledin.

Oglumda yapiyordu o aylarda ..cok korkmustum doktor hic tepki verme, yapma etme deme dedi o canini yaksa bile bakma dedi..nasil kafasini yere vuruyordu aklim şaşıyordu benimde.... gercekten de görmemezlikten gelip üstune gitmedim birakti kendi kendine
Tabiki sivri yerlere vurmasına izin vermiyordum dikkatini üzerinden ayirma

Ben başlıyorum konuşmaya ama daha bir pekişti davranış öyle yapınca. Belkide tepkisiz kalmak lazım o zamanda daha mı çok yapar acaba? Komik gibi davranırsam daha çk yapmaz mı acaba hoşuma gitti sanabilir

Aslında konuşuyorum ama çok etkili olmadı kızımda sanırım en iyisi dediğiniz gibi tepki vermemek

Teşekkür ederim bu şekilde deneyeceğim inşallah davranış döner. İnsan kendisini sorumlu hissediyor o öyle yapınca bir hata mı yaptım acaba diye

O aylarda çok normal. Sizin anneliğinizle hiçbir ilgisi yok. Siz sadece zarar görmesini engelleyin ve dikkatini başka yöne çekmeye çalışın.
Birkaç yazı okudum gelişimsel olduğunu söyleyen ana o ana kadar çalışan bir anne olduğum için acaba yanlış mı yapıyorum bensiz olunca mı oldu birisinden mi gördü nasıl engel olamıyorum demeye başladım. Bu da ister istemez beni üzüp sorumlu hissettiriyor

Teşekkür ederim. Bu şekilde deneyeceğim konuşunca olmuyor kızınca olacağını da sanmıyorum en iyisi tepkisiz kalmak

Çocuklarda 2 yaş sendromu 15. Ayda baslayabiliyor. Tipik 2 yaş sendromu başlangıcı.
Size vuracak kendini yerlere atacak bagiracak illa istediği olacak..

O zaman ben tepkisiz kalmalıyım ki sönsün davranış
Kendine ve çevresine zarar veriyor ise...mesela elleri ile size vuruyor ellerini tutun ama göz kontağı kurmayın sinirlenmeyin sadece davranışı durdurun. Cirpinabilir sorun yok. Durunca ve sakinleşince aferim deyin opun simdi ne istiyorsun deyin.... eger tekrar yaparsa yine ayni teknikle devam edin.
Bir süre sonra davranışım dozu artabilir. Vurmalar bagirmalar cigliklar artacaktir sizi sinauacak çünkü. Boyle olunca bilinki az kalmış bitiyor sorununuz. Son denemelerini yapiyor...

Normal canım:) kendini suçlama:) oğlum da yapıyordu azaldı neredeyse hiç kalmadı.kendine vurduğu zaman hiç ısrarla engel olma.ilgilenmemeni öneririm.ilgilendikce daha fazla yapiyorlar.en fazla sen cicisin sen vurmazsin cici yaparsın de.benim yöntemin o oldu.

Tabiki çocuğa kızıp vurmaniz doğru olmaz. Böyle bir durumda ben çocuğun kendi haline bırakılması taraftariyim tabiki kendine zarar vermeyecek şekilde. Yaşı biraz daha büyük olsa onunla konuşurken seni anlıyorum ama gibi nedenleri aciklardim ancak sizin çocuğunuzun yaşı küçük .
Çocuklar öyle durumlarda iletişime tamamen kapalı olurlar .
Eşinizle aranızdaki tavira gelirsek eğer normalde istediği bir şeyi vermediginiz için bu öfke nöbetine gidiyorsa şartlar normalken vermediginiz bir şeyi o öfke nöbetine girince verirseniz ya da biri vermiyorken digeriniz bu öfke nöbetine girince veriyorsa bu çocuğa şu mesajı veriyor sen ağlayarak istediğin her şeyi elde edersin önemli olan ağlamaktan vazgecmemen

Bırde cocuklarla ınatlasan bırılerı var mı etrafınızda bunada bakın. DIgerlerını soylemısler zaten

Sakin kalmayı deneyeceğim. O sakinleşince unutacak zaten. Ben kendisine vururken tuttum birkaç kez sonra iyice kızdı bu etki etmedi çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…