- 1 Aralık 2011
- 2.760
- 4.077
- 333
- Konu Sahibi lightpinklady
-
üniversitelere memur olarak kpss ile alıyor ama özel üniversiteleri bilmiyorum. Akademisyen olarak çalışmam içinde yüksek lisans mezunu olmam gerek sanırım. Gebze de yaşıyorum burada fabrika çok olduğu için fabrikaların idari kısmında bir iş bulabilirim sanırım kendime..... Evet annemin olması benim için bir şans yoksa işim zordu...Annenin yaninda olmasi da buyuk sans. Aslinda yasadiginiz yerde universite varsa ona da bakabilirsin simdi baya eksildi universitelerdeki akademik personel.
aynı beni tarif ettin bende inanır mısın hayatlarında ki tek beklentisi evlilik ve çocuk olanlardan değildim. Evlilik benim için zorunluluk değil bi tercih meselesiydi. Çok içime sinen biri olmadığı sürece cesaret edebileceğim bir şey değildi... O yüzden 27 yaşında evlendim sanırım ama eşim çok değişti evlilikten sonra... Böyle biriyle evlendiğimi bilmiyordum aslında evlenmeden önce konuşmuştum kendiyle benim mutfak deneyimim çok fazla yoktur. Annem babam aşçı benim ama ben onlara hiç çekmemişim beni hep rahat büyüttüler annem hiç mutfağa sokmazdı derdim hatta nişanlıyken görürdü her işi annemin yaptığını ama işte dedğim gibi evlilik değiştirdi onu.... Ailelere gelince sizin kiler epey de kötüymüş... Onun ailesi yüzünden maddi sıkıntıya düştüğünüz zamanlar da olmuştur ama eşiniz işte başka bi konuda eleştirmeyi esirgemiyor halbu ki belki siz onun ailesini hiç eleştirmiyorsunuz. Bizim memlekette de erkeğe ev alırlar altın düğün yaparlar düğünler masraflı olur mevlüt yemekli olur düğünden ayrı... davetiyeler de bile oku gelenegi vardır. bizim orada düğünde erkeğe en kötü 40 bin tl masraf edilir ev harici ama bizimkiler bana en adi bilezik taktılar en gramı düşüklerden. Bütün evimin eşyalarını benim kendi ailem aldı. Onlar bi tane çöp bile vermedi. 7500 tl lik bilezik yaptılar sadece... set hiçbir şey yapmadılar. Bilezikleri de eşim zorla yaptırdı tek tek kandıra kandıra... Millete mahçup olmamak için boynuma 30 tl ye bujiteriden set alıp taktım. Nikahımda beyaz kısa elbise giymek istedim eşim düğün parası denkliyor diye ona yük olmamak için 250 tl ye kendim aldım haberleri bile yok. nikah şekerlerimi kendim yaptım. O kadar çok fedakarlık yaptım ki... Buraya ev aramaya eşya sermeye geldik onun ailesinden kimse gelmedi benim annem geldi. Hem ev bulduk hem eşyalarımın hepsini ailem aldı onun ailesi daha evimi bile görmeye gelmedi o yüzden zoruma gidiyor....
Eşin OKB hastası stres anında coşmuş hastalığı, ben 32 yaşındayım 25 yıldır OKB hastasıyım Allah yardım etsin23haftalik hamileyim. Esim isinden istifa etti anlasmazliklar yuzunden. Su an yeni ise de baslamadi daha,evde oturuyor..Ev islerine sardi bu aralar. Dunden beri uzuyor beni. Aglatip duruyor. Ben pasakliymisim,herkes kocam is yapsn diye ölurmus ben ona da engel oluyomusum.. Buzdolabini mi gozune kestirdi,aciyo ne var ne yok aa bu kotu olmus bu bozulmus,artik yenmez bu diye atmaya basliyo. Dolaplari aciyo tencerelerdeki cikmayan yanik lekelerine kafayi takiyo..bana da bi ton laf. Hizmetci ruhlu degilim,anam oyle yetistirmedi ne yapayim diyorum ben de.. cevap vermiyor degilim.. diplomali ev hanimiyim bu arada. Muhendisim ama issizim,evde oturuyorum. Beyfendi,yok evde oturuyosun da daha da is yapmiyosun da.. ya ben rahatima bakarim,hamile halimle oturup hergun ne is yapsam diye mi dusunuyum? Ayrica sunu da soyleyim,lavabo cekmez ben ugrasirim.. bulasik makinasi yikamiyodu actm bilmedigim halde orasini burasini ben temizledim. Insan bi bunlara bari el atar..Delirdi iyice.. biraz once kavga ettik,bagirdim seni istemiyorum bu evde defol git is mis de yapma diye.. o bana veriyo veristiriyo ben ona..
Birden anasi da ana oldu. Dugunumuzun icine eden,hic bi harcama yapmayan ailesi aile,emeklerini zerre dusunmeyen ana birden fedakar oldu..Anasiyla gorussek evimiz boyle olmazmis da.. evet hizmetciligimizi yapardi diyiverdim..
Beni annem yetistirmemis de blmem ne de..Annem calisan bayan benim,temizlik hastasi biri degildi,duzenlidir elinden geldigince..ya neyse ne,oyle yada boyle evlenmeseymis benle o zaman..Cok sinirliyim. Napicam ben ya. Agla agla aglamaktan da biktim.. Iki saate amaaa askiim diye gelir heralde. Sirnasmalarindan da biktim. Basim agriyo su an cok fena
Canım sen başvur illa da yüksek lisans mezunları girmiyor. öğretim görevlisi olursun.belki.üniversitelere memur olarak kpss ile alıyor ama özel üniversiteleri bilmiyorum. Akademisyen olarak çalışmam içinde yüksek lisans mezunu olmam gerek sanırım. Gebze de yaşıyorum burada fabrika çok olduğu için fabrikaların idari kısmında bir iş bulabilirim sanırım kendime..... Evet annemin olması benim için bir şans yoksa işim zordu...
Offf bilmiyorum kiEşin OKB hastası stres anında coşmuş hastalığı, ben 32 yaşındayım 25 yıldır OKB hastasıyım Allah yardım etsin
Cnm bizim burada altını çok yaparlar düğünde çok geleneklere uygun yapıldığı için masraflı olur bi de damada ailesi ev verir evi olur genelde erkeğin bizim buraya göre bana az yapıldı cnm yani bizim burada erkeklerin evlenmesi masraflı ucuza getirdiler yaniAynen ben de sizin gibi,kendi cabamla ugrastim biseylere.. ailem daha fazla harcadi onun ailesinden,dugun surecinde.. size 7500luk altin yapmislar gene iyi.. bana 2tane incecik sey taktilar utanmadan. 2bin zor tutmustur..
bu ne yaa orda da kusarsın ne var ne demek?? ağlancak haline güldüm valla kusura bakma canımAdam issizlik psikolojisinde seni mi dusunur hiç hem ne oluyor ki karnin buyudu sadece(!) diye dusunuyordur kesin. Ayy benim super anlayisli esim de kusmaya alistin artik nasilsa, yabanci degil halama gidelim onun tuvalette de kusarsin problem olmaz demisti bir kere. Yani bizi anlayamazlar hicbir sekilde yasamiyor adam senin yaşadıklarını "naz yapiyor" olarak nitelendiriyor. Bence hiiiiic sinirlerini ziplatma evden uzaklas o hale burundugunde. Ne yapmak istersen yapabilirsin hadi benim isim var de cek kapiyi cik. Zaten hormon çorbasıyız suan bir de adam kahri gercekten çekilmez.
Bende ilk söylediğinde cok kizmistim beni anlamadigi icin ama sonrasinda baya guldurmustu beni bu lafı simdi de dilime sakız yaptim soyledigine yeterince pisman oldubu ne yaa orda da kusarsın ne var ne demek?? ağlancak haline güldüm valla kusura bakma canım
Canım benim annemde çalışan bayandı ve bizde aynı mantık ile yetistik büyüdük. Eşiminde annesi ev hanımı ve çok titiz. Doğal olarakta eşim de çok titiz. Evlendigimiz günden beri bu konu yüzünden sürekli tartışırdık. Hamile kalınca evdeki tüm işler eşime kaldı ve titizliği yüzünden çok yoruldu. En sonunda yatılı bayan tutttuk. Tüm işleri o yapıyor, rahata erdim:)23haftalik hamileyim. Esim isinden istifa etti anlasmazliklar yuzunden. Su an yeni ise de baslamadi daha,evde oturuyor..Ev islerine sardi bu aralar. Dunden beri uzuyor beni. Aglatip duruyor. Ben pasakliymisim,herkes kocam is yapsn diye ölurmus ben ona da engel oluyomusum.. Buzdolabini mi gozune kestirdi,aciyo ne var ne yok aa bu kotu olmus bu bozulmus,artik yenmez bu diye atmaya basliyo. Dolaplari aciyo tencerelerdeki cikmayan yanik lekelerine kafayi takiyo..bana da bi ton laf. Hizmetci ruhlu degilim,anam oyle yetistirmedi ne yapayim diyorum ben de.. cevap vermiyor degilim.. diplomali ev hanimiyim bu arada. Muhendisim ama issizim,evde oturuyorum. Beyfendi,yok evde oturuyosun da daha da is yapmiyosun da.. ya ben rahatima bakarim,hamile halimle oturup hergun ne is yapsam diye mi dusunuyum? Ayrica sunu da soyleyim,lavabo cekmez ben ugrasirim.. bulasik makinasi yikamiyodu actm bilmedigim halde orasini burasini ben temizledim. Insan bi bunlara bari el atar..Delirdi iyice.. biraz once kavga ettik,bagirdim seni istemiyorum bu evde defol git is mis de yapma diye.. o bana veriyo veristiriyo ben ona..
Birden anasi da ana oldu. Dugunumuzun icine eden,hic bi harcama yapmayan ailesi aile,emeklerini zerre dusunmeyen ana birden fedakar oldu..Anasiyla gorussek evimiz boyle olmazmis da.. evet hizmetciligimizi yapardi diyiverdim..
Beni annem yetistirmemis de blmem ne de..Annem calisan bayan benim,temizlik hastasi biri degildi,duzenlidir elinden geldigince..ya neyse ne,oyle yada boyle evlenmeseymis benle o zaman..Cok sinirliyim. Napicam ben ya. Agla agla aglamaktan da biktim.. Iki saate amaaa askiim diye gelir heralde. Sirnasmalarindan da biktim. Basim agriyo su an cok fena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?