Çevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.
7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.
Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.
Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyor

Ama gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.
Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.
Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.
Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?