“Ben hariç herkes mutlu” hissi

ben kimsenin hayatiyla cok ilgilenmiyorum. herkesin de mutlu olmasini isterim. bir baskasinin derdi beni rahatlatmaz. bak iyi gorunuyordu ama derdi varmis diyerek kendimi iyi hissetmem yani. size de aynisini tavsiye ederim. yoksa sizin icin yorucu olur. herkes kendi hayatina, kendi telasina odaklanmali. kendi hayatini iyilestirmeli.
Ben ilgilenmesem de kıyaslanmaya maruz kaldığım olabiliyor. Zaten bu benim anlatmak istediğim aa ben mutsuzum başkaları da mutsuz iyi bari anlamında değil kesinlikle eğer öyle anlaşılıyorsa. Bir tek sen bu durumda değilsin, sadece senin başına gelmiyor bunlar, herkeste olur böyle şeyler diye bir nevi “neden ben” dememek aslında

Her üzümün çöpü olmak zorunda değil. Konu şey gibi olmuş üzülmeyin arkadaşlar en mükemmel sandıklarımız bile fecaat hayatlar aşıyor rahat olun :KK51: yo hayır bazı insanlar gerçekten mutlu dertsiz zengin güzel sağlıklı hepsini birden vermiş Allah şans talih ne derseniz. Kendimizi herkes mükemmel hayatlar yaşamıyor diye neden teselli etmeye çalışıyoruz. Zira bazı insanlar gerçekten mükemmel hayatlar yaşıyor. Kerimcanın dediği gibi whatever:KK48:

herkeste var o hisler .tek ben mutsuzum herkes mutlu hissi 🙂
Herkes mutlu olu
Kimsenin hayati üzerine o kadar çok düşünmüyorum, insanlarin özel meselelerine bu kadar hakim değilim ailesi umursamiyormuş filan bilmiyorum kimseyi.

Başarili bir insanin aile hayatı sıkıntılı diye içim rahatlamaz zaten.

Sadece sosyal medyada kendini zengin gostermeye calisan ama olmayan 1-2 kişi biliyorum o da yani bilmeyecek bir şey değil. 😬
Maddi konular direk kendini ele veriyor zaten
Hele ayranı yok içmeye ama kendini zengin göstermeye çalışan tipler nasıl bir kompleks içindeler anlayamıyorum 😄

instagrama bakınca benim sinirim bozuluyor.Herkes evli, mutlu, tatillerde,çiçekciler bunlara çalışıyor, kocalariyla yemeklerde, çocuklarıyla spor piyano vs değişik değişik kurslarda.
Herkes zengin ve çok mutlu sorunsuz yaşıyor gibi.En azindan benim çevrem de öyle.
Ben de çareyi instagrama bakmamakta buldum.Kiskanmak değil yanlış anlamayin.Ama ben 40 tane sorunla uğraşırken kör gözüne parmağa da gerek yok.Herkesin hayati kendine.

O ilişkim bittikten sonra yani yasını tuttuğumdan degil tabii bir daha kimseyle olmadı bir şekilde devamı gelmedi, yürümedi önceden sorun etmiyordum ama içime sinen biri olmayacak gibi geliyor bazen 😅

instagrama bakınca benim sinirim bozuluyor.Herkes evli, mutlu, tatillerde,çiçekciler bunlara çalışıyor, kocalariyla yemeklerde, çocuklarıyla spor piyano vs değişik değişik kurslarda.
Herkes zengin ve çok mutlu sorunsuz yaşıyor gibi.En azindan benim çevrem de öyle.
Ben de çareyi instagrama bakmamakta buldum.Kiskanmak değil yanlış anlamayin.Ama ben 40 tane sorunla uğraşırken kör gözüne parmağa da gerek yok.Herkesin hayat
Ben de en son kapatmıştım hesabımı gayet mutlu ve huzurluyum şu an. En azından bazı bildiğim gerçekleri orada süsleyip lanse edişlerine şahit olmuyorum. Samimiyetsiz gelmeye başlıyor zaten iyice yakında Facebook gibi olur

O ilişkim bittikten sonra yani yasını tuttuğumdan degil tabii bir daha kimseyle olmadı bir şekilde devamı gelmedi, yürümedi önceden sorun etmiyordum ama içime sinen biri olmayacak gibi geliyor bazen 😅
Olur gider ben de bir daha İstediğim gibi sevip Sevilemeyecek gibi hissediyorum umarım büyük yanılıyorumdur 😂
Bir de biraz hasarlı ilişkiler atlatınca daha temkinli davranıyorsun istesen de güvenilmiyor kolay kolay

Herkesin hayatında sıkıntılar var,hiçbirimizin hayatı mükemmel değil.bu biraz da sosyal medyanın zihnimizde oluşturduğu bir algı,sadece mutlu,keyifli anlarımizi paylaşıyoruz dışardan insanlar da o yüzden böyle düşünüyor birbirlerinin hakkında.
Kesinlikle sosyal medya en büyük etken bu konuda

Çevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.

Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.

7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.

Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.

Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyor 🤣Ama gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.

Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.

Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.

Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
Benim de hayatıma çok özeniyorlar gülüyorum oysa öyle dertlerim sağlık problemlerim var ki gerçekten kimse göründüğü insan değil herkes içinde koskocaman bir okyanus taşıyor

Çevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.

Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.

7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.

Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.

Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyor 🤣Ama gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.

Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.

Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.

Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
Sürekli seyahat eden yerinde duramayan biriyim. Antalya'da okurkende bizde her hafta gezi düzenlemek zorunluydu turizm okuduğum için sınıf arkadaşlarım, çevrem her şey çok güzeldi okurken. Ama bu dertsiz tasasız mükemmel bir hayat yaşadığım anlamına gelmiyor. Hocalarım, akrabalarımda bana hep '' hayat sana güzel valla iyi geziyorsun okumaya mı gittin gezmeye mi?'' derlerdi. Hayır Antalya'ya gitmişim bi zahmet gezeyim zaten mezun olunca bu şansım azalacaktı ki öylede oldu :) İkincisi şuna açıklık getireyim kimsenin kusursuz bir hayatı yok hatta öyle travmalarımız var ki bırak başkalarına anlatmayı kendimize bile hatırlatmamak için çabalarız. Gezmek tam bu noktada bir ihtiyaç oluyor işte. Şahsen benim en büyük ilacım bana kötü anılarımı unutturan, küçük şeylerle mutlu olmamı sağlayan, yüzümde gülümsemeye sebep olan şeydir seyahat etmek farklı yerler görmek tabi o zamanlar ekonomi bu kadar kötü değildi ben 35 tl'ye tura katıldığımı hatırlıyorum :D Bunu insanlar sosyal medyada kendilerini mutlu gösteriyorlar diye adlandırıyorlar ama aksine o insan o şekilde mutlu olduğu için geziyor uçuyor. Sosyal medya bizim için bahane aslında. Ve neden kötü bir anımı, yaşantımı sosyal medyaya yansıtayım ki? Bu daha da eleştirilirdi bence. Duygu Özaslanın kilo aldığı bir dönemde çektiği video vardı ağlayarak çekmişti hatta herkes ''ne saçma niye ağlayarak video çeker ki insan delirmiş '' gibi yorumlar yazmıştı. Yani geziyorsun kusursuz sanıyorlar ağlıyorsun deli diyorlar bırakın herkes istediğini yaşayıp yansıtsın. Şu bi gerçek dertsiz insan yok. Kimileri yansıtabiliyor kimileri de sadece pozitif halini gösteriyor. Lisede hocalar benim mutlu bir ailemin olduğumu sanardı bir ara konusu açılmıştı o zamanlar oysa ki üvey babamla uğraştığım ağlayıp çığırdığım, kabuslarımın olduğu bir dönemdi. Sadece şöyle bir özelliğim var gün boyu ağlasamda etrafımdaki insanlara negatif enerjili, asık suratlı olarak, dertli biri olarak görünmek istemiyorum yapamıyorum. O ağlamanın ardından ortama girdiğimde her daim gülümserim aksi halde hiçbir zaman depresyondan çıkamazdım.

İlk çalıştıgım şubede bir kadın muhendis vardi gerçekten cok begebirdim güçlü duruşunu falan sonra birgun bir yerde karsilastik oturduk evlenmus cocugu vardi önceki şubede arkadaş olacak kadar samimiyetimiz yoktu ama karsilastigimizda sanki bi arkadasiymisim gibi esinin bazı durumladini evlilikte ev islerine destek olmayidini üstelik buna ragmen beklentilerinin coklugundan bahsetmişti çok şaşırmistim o güçlü durus evdede devam ediyor zannetmiştim xok sasirmistim herseyin disardan göründüğü gibi olmadigini sanirim ilk o zama anlamustim

Sürekli seyahat eden yerinde duramayan biriyim. Antalya'da okurkende bizde her hafta gezi düzenlemek zorunluydu turizm okuduğum için sınıf arkadaşlarım, çevrem her şey çok güzeldi okurken. Ama bu dertsiz tasasız mükemmel bir hayat yaşadığım anlamına gelmiyor. Hocalarım, akrabalarımda bana hep '' hayat sana güzel valla iyi geziyorsun okumaya mı gittin gezmeye mi?'' derlerdi. Hayır Antalya'ya gitmişim bi zahmet gezeyim zaten mezun olunca bu şansım azalacaktı ki öylede oldu :) İkincisi şuna açıklık getireyim kimsenin kusursuz bir hayatı yok hatta öyle travmalarımız var ki bırak başkalarına anlatmayı kendimize bile hatırlatmamak için çabalarız. Gezmek tam bu noktada bir ihtiyaç oluyor işte. Şahsen benim en büyük ilacım bana kötü anılarımı unutturan, küçük şeylerle mutlu olmamı sağlayan, yüzümde gülümsemeye sebep olan şeydir seyahat etmek farklı yerler görmek tabi o zamanlar ekonomi bu kadar kötü değildi ben 35 tl'ye tura katıldığımı hatırlıyorum :KK70: Bunu insanlar sosyal medyada kendilerini mutlu gösteriyorlar diye adlandırıyorlar ama aksine o insan o şekilde mutlu olduğu için geziyor uçuyor. Sosyal medya bizim için bahane aslında. Ve neden kötü bir anımı, yaşantımı sosyal medyaya yansıtayım ki? Bu daha da eleştirilirdi bence. Duygu Özaslanın kilo aldığı bir dönemde çektiği video vardı ağlayarak çekmişti hatta herkes ''ne saçma niye ağlayarak video çeker ki insan delirmiş '' gibi yorumlar yazmıştı. Yani geziyorsun kusursuz sanıyorlar ağlıyorsun deli diyorlar bırakın herkes istediğini yaşayıp yansıtsın. Şu bi gerçek dertsiz insan yok. Kimileri yansıtabiliyor kimileri de sadece pozitif halini gösteriyor. Lisede hocalar benim mutlu bir ailemin olduğumu sanardı bir ara konusu açılmıştı o zamanlar oysa ki üvey babamla uğraştığım ağlayıp çığırdığım, kabuslarımın olduğu bir dönemdi. Sadece şöyle bir özelliğim var gün boyu ağlasamda etrafımdaki insanlara negatif enerjili, asık suratlı olarak, dertli biri olarak görünmek istemiyorum yapamıyorum. O ağlamanın ardından ortama girdiğimde her daim gülümserim aksi halde hiçbir zaman depresyondan çıkamazdım.
Ben bunu hiç beceremiyorum ya. Beni gören direkt anlar yani bir şeyler olduğunu. Beni gören direkt anlar yani bir şeyler olduğunu. Hiç kamufle edemiyorum Mimiklerimle. modum Düşükse güzel bir eğlencede olsam bile toparlayamam kendimi o ruh halini yaşamam lazım biraz kendi içimde

Ben bunu hiç beceremem hiç beceremiyorum ya. Beni gören direkt anlar yani bir şeyler olduğunu. Hiç kamufle edemiyorum Mimiklerimle. Notunu düşüks Ben bunu hiç beceremem hiç beceremiyorum ya. Beni gören direkt anlar yani bir şeyler olduğunu. Hiç kamufle edemiyorum Mimiklerimle. modum Düşükse güzel bir eğlencede olsam bile toparlayamam kendimi o ruh halini yaşamam lazım biraz kendi içimde
Ya tabi huy karakter meselesi herkes aynı olamaz ama bu moral bozukluğunu çok yansıtmanız hem çevrenizin size bakış açısını kötü etkiler hem de sizi depresyona sürükleyebilir. Bir nevi kendimi iyileştirme yöntemim bu benim :) Gülümseyip mutlu olacağım şeyleri yaparsam o kötü moddan çıkabiliyorum. Ama tabi her şeyi içine atacaksın anlamına gelmiyor. Bu yüzden bana hep özellikle instagramdan '' ne kadar neşelisin, pozitifsin, hep gülüyorsun '' diye mesaj atıyorlar. Sosyal medya dediğin poz verip paylaştığın bir platform sonuçta ne kadar önemli olabilir ki :)

Benim tamamen İnternet üzerinden yürüyen dijital bir işim var. Şirket resmi tatilleri asla atlamaz hatta hafta sonlarım da tatil. Çevremde herkes özenir, üstelik evden çalışıyorum falan herkes diyor ki oh tatilin bol, işin çok rahat. Halbuki bilen yok ben tatil de olsa en az bir saatimi ayırmak zorundayım rutin görevlerim için. Yarın pazar, üstelik denize gideceğim ama sabahın 9'unda yapmam gereken işler var mesela. Böyle tatil günlerinde herkes yatağındayken benim saatli yapmam gereken şeyler oluyor ve pc başına geçiyorum. O bana çok rahatsın diyenler acaba pazar pazar sabah dokuzda işle ilgileniyor olmak ister miydi merak ediyorum.

Ben de mutlu bir insanım, yapimda var pozitiflik
Ama açılan konuda anlatılan şey tamamen bakış açısına göre değişiyor.
Mesela kendimi tanımlamalarsam hayatım harika çünkü gencim ,güzelim, romantik komedi tadında-dolu dolu bir aşk hayatim var, her fırsatta tatil yapıyorum,bankada yüklüce param var, vaktim var, tek başıma alfabesini bilmeidgim ülkelere gidecek ozguvenim var.
Yani harika.
Ama başka bir bakış açısından bakarsak
images (8).webp

31 yasindayim, hala koca bulamadım, yaşım geçiyor çocuk doguramadim, anne babamin evinde kalıyorum,akşam 10 olsun 'nerede kaldin' telefonları çalıyor,okuduğum bölümle ilgili neredeyse hiç calismadim, güzel bir kariyerim yok-potansiyelimi harcıyorum. Evim yok,arabam yok,hatta son aylarda işim bile yok ..

Yaniii hayata nereden baktiginla alakalı biraz da. Salt mutlu insan yoktur. İnsanız hepimizin derdi,sıkıntısı olacak, bir gün ağlıyorsak yarın gulecegiz yani. Çok da hayattan dram yaratmaya gerek yok, her şey insanlar için.
Benim çok sevdiğim biri ailesinin tek okuyanı olarak elle gösteriliyordu,küçücük yaşta ogretmen oldu. Derken otuzlarinin ortasında KHK ile ihraç edildi, hapse bile girdi, aklandı çıktı. O bile mesela olaylara iyi tarafından bakıyor. Buluştuğumuz zamanlar yeni bitirdiği kitaplardan bahsediyor heyecanla,evcil hayvaniyla ilgileniyor. Sigortasız, vasifsiz işlerde calisiyor ama hiç de ağzından 'hayat beni üzdü, kadersizim,sanssizim' kelimelerini duymadım. Çünkü benimkine benzer bir bakış aciisi var. Mesela "bu olaylar olmadan evlenseydim keşke" demiyor da "ya evlenseydim? Bir de eşin çocuğun sorumlulugunu cekecektim,onun stresini yaşayacaktik. Şükür bekarım da kendimi idare ediyorum" diyor
Yaniii bakisacisi herseydir

Back
X