Ben de mutlu bir insanım, yapimda var pozitiflik
Ama açılan konuda anlatılan şey tamamen bakış açısına göre değişiyor.
Mesela kendimi tanımlamalarsam hayatım harika çünkü gencim ,güzelim, romantik komedi tadında-dolu dolu bir aşk hayatim var, her fırsatta tatil yapıyorum,bankada yüklüce param var, vaktim var, tek başıma alfabesini bilmeidgim ülkelere gidecek ozguvenim var.
Yani harika.
Ama başka bir bakış açısından bakarsak
Eki Görüntüle 3101709
31 yasindayim, hala koca bulamadım, yaşım geçiyor çocuk doguramadim, anne babamin evinde kalıyorum,akşam 10 olsun 'nerede kaldin' telefonları çalıyor,okuduğum bölümle ilgili neredeyse hiç calismadim, güzel bir kariyerim yok-potansiyelimi harcıyorum. Evim yok,arabam yok,hatta son aylarda işim bile yok ..
Yaniii hayata nereden baktiginla alakalı biraz da. Salt mutlu insan yoktur. İnsanız hepimizin derdi,sıkıntısı olacak, bir gün ağlıyorsak yarın gulecegiz yani. Çok da hayattan dram yaratmaya gerek yok, her şey insanlar için.
Benim çok sevdiğim biri ailesinin tek okuyanı olarak elle gösteriliyordu,küçücük yaşta ogretmen oldu. Derken otuzlarinin ortasında KHK ile ihraç edildi, hapse bile girdi, aklandı çıktı. O bile mesela olaylara iyi tarafından bakıyor. Buluştuğumuz zamanlar yeni bitirdiği kitaplardan bahsediyor heyecanla,evcil hayvaniyla ilgileniyor. Sigortasız, vasifsiz işlerde calisiyor ama hiç de ağzından 'hayat beni üzdü, kadersizim,sanssizim' kelimelerini duymadım. Çünkü benimkine benzer bir bakış aciisi var. Mesela "bu olaylar olmadan evlenseydim keşke" demiyor da "ya evlenseydim? Bir de eşin çocuğun sorumlulugunu cekecektim,onun stresini yaşayacaktik. Şükür bekarım da kendimi idare ediyorum" diyor
Yaniii bakisacisi herseydir