Ben Hastamiyim?

ayliiis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
439
5
0
Almanya
Selam kizlar.Kadinlar günümüz kutlu olsun.Benim sorunum;
Herseyin duzenli olmasini istiyorum.
Nasil anlatayim bilmiyorum
Kitaplar renklerine gore duzenlenmeli
Biblolarin yerleri degismemeli
Kipirdamamali
Sirf bu yuzden toz bile alamiyorum
Tekrar eskisi gibi yapamam diye.
Hic bisey yamuk olmamali.
Takilarimi bile tek tek ayiriyorum
Hepsini bir yere koyamiyorum
Makyaj kalem fircalarini kalemlerini bile uzunluklarina gore ayiriyorum
Cok sikildim artik
Rahat olmak istiyorum
Ne yapmam lazim
Dr gitmem lazim mi

Bu soruya evt demek biraz zor, hasta demeyelimde takıntılı diyelim. Bende temizlik açısından böyleydim. Artık aşama aşama bırakıyorum bu huyumu, çünkü hayat çok kısa böyle şeylerle ömür geçmez

Nasil birakiyorsun cnm biraz yazarmisin belki bendede ise yarar.
Okadar kotu bir durum ki
Gozume kalem bile cekerken bir saat aliyor zamanimi.
Oburunden daha kalin daha uzun olmasin diye...

dikkat çekmek için yapıyor olabilir misiniz?eger öyleyse bu daha ciddi bir hastalıktır. neden derseniz böyle yapanlar genelde kendilerinin pek farkına varmaz ve hasta oldugunu söyleyenlere de çok kızarlar.bir noktada da durumlarından memnundurlar.

Evet doktora gidin yazmis oldugunuz belirtilere gore durumunuz simetri takintisi oluyor.

Canım dediğim gibi kendini frenleyeceksin, ama aşama aşama... birden engellersen aklın hep orda kalır. Mesela ben her hafta evi baştan aşağı temizlerdim, çamaşır suları deterjanlarla, artık seyrekleştireceğim çünkü hamileyim ve bebeğe bunlar zararlı..

Örneğin gözüne kalem çektin biraz bozuk mu oldu... aman işte tmm güzel oldum de geç, yoksa içindeki ses seni sürekli mükemmele yoğunlaştıracak, hiç yetinmeyecek

Ne zamandır devam ediyor , psikolojideki adı obsesif kompulsüf, Kısacası takıntılar, sizinkisi simetri takıntısı. Bunu yapmadığınız zaman, diyelimki eğri duran bir biblo gördüğünüzde, düzeltmediğiniz zaman, muhtemelen aşırı kaygı, ruhsal bunaltı yaşıyorsunuzdur. Muhtemelen takıntılarınız bunlarla sınırlı değildir ama en çok rahatsız eden bunlardır.
Aslında psikologlara göre, kendinizi frenlemeye çalışmalısınız. Yani kalem eğri durduğunda onu değiştirmemeye kalkmamalısınız. Hemen odadan çıkın, dikkatinizi başka şeylere vermeye çalışın. Olumsuz düşünce çok kısa sürede beyinde yer alır ve hemen yapma isteği duyarsınız çünkü. En güzeli bir uzmandan fayda almalısınız..

Dolapta kiyafetlerimi bile
Pembe kirmizi vs diye ayirmam lazim
Karisik renkte dizemiyorum
Ve birkac renkli olanlari
Dolapta koyacak yer bulamadigimdan
Atiyordum
Artik hic almamaya ozen gosteriyorum.

hastalık deyilde ,uyum ve düzen takıntısı diyelim
bende öyleydim,bi misafir gelse yere çöp düşsn istemezdim
şimdi iki tane minnoşum var
ve bi zamanlar yere çöp düşmesini istemedigim evimi ne süpüre biliyorum nede silip yerleştirebiliyorum
zamanla geçiyo şimdi sanırım yalnızsınız ,o yüzden temizlige düzene takılıyosunuz
oyzden kendinizi hasta olarak görmeyin

tabikide yardım almalısınız bi rahatsızlığınız olmasa bile herkes almalı bence hep bunu söylerim ama kendim de uygulayamıyorum bunu
bende de tek renk takıntısı var renkli şeyleri kullanamıyorum sadece kırmızı sadece beyaz sadece mavi olacak.renk tonlamalarına bile gelemiyorum.

Bence doktora görünmelisin. Şimdisini bilemem ama ilerisi için bir sorun.

Dolapta kiyafetlerimi bile
Pembe kirmizi vs diye ayirmam lazim
Karisik renkte dizemiyorum
Ve birkac renkli olanlari
Dolapta koyacak yer bulamadigimdan
Atiyordum
Artik hic almamaya ozen gosteriyorum.

okb gibi duruyor anlattıklarınız. bence gidin bi doktora. durumunuzdan rahatsız olmanız güzel, en azından kabullenmişsiniz bunu kabullenmeyenler de var. onlar daha büyük sıkıntılar yaşıyor tedavide. geçmiş olsun kısa zamanda kurtulursunuz umarım.

bir anda bırakın olmaz mı?
hatta gidin şimdi bütün söylediklerinizi bozun, karıştırın.
bende olmadığından böyle bir şey kolay geliyor ama bi anda oluverecek bişi diil mi ki :26:

obsesif kompulsif bozukluğunuz var sanırım. yardım almanız hayatınızı kolaylaştırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…